البته بعد از انقلاب هم بارها مردم با راهپیماییهای مختلف به تجدید میثاق پرداختهاند. معروفترین این راهپیماییها تجمع نهم دیماه سال 88 است که به فتنه 8 ماهه فتنهگران پایان داد.
روز قدس
هسته اصلی این تجمع جهانی در ایران و به فرمان امام خمینی شکل گرفت. یکی از محوریترین مسائل انقلاب اسلامی از آغاز تاکنون مسئله فلسطین و آزادی قدس بوده است.
اربعین
راهپیمایی روز اربعین بزرگترین تجمع شیعیان و عاشقان اهل بیت در جهان به شمار میرود. سالانه میلیونها نفر مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی میکند تا در مراسم چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و شهدای کربلا شرکت داشته باشند.
جشن ملی فرانسه
این جشن در 14 ژوئیه هر سال در فرانسه برگزار میشود. در سال 1940 فرانسه توسط نیروی متفقین از اشغال آلمان آزاد و این روز به عنوان روز ملی فرانسه نامگذاری میشود.
هر ساله برای برپایی این جشن، سربازان در طول خیابان شاندلیزه، رژه میروند. همچنین مراسم آتش بازی در شبهای 13، 14 و 15 ژوئیه برگزار میشود.
فروپاشی دیوار برلین
روز نهم نوامبر سال 1989 میلادی دیوار برلین فرو ریخت و آلمان غربی و شرقی به هم پیوستند. در 13اوت 1961این دستور صادر شد و کار ساخت دیوار بتنی برلین آغاز شد. پس از احداث دیوار بسیاری از کسانی که تلاش داشتند از این دیوار عبور کنند جان خود را از دست دادند و بسیاری نیز به جرم تلاش برای ترک آلمان شرقی دستگیر و زندانی شدند.
سرانجام «میخائیل گورباچف» رئیس جمهوری شوروی در 6ژوئیه 1989 تز خانه مشترک اروپایی را مطرح ساخت و در روز نهم نوامبر 1989 یعنی نزدیک به سی سال پس از احداث دیوار برلین، دیوار برلین فرو ریخت. بعدازاین واقعه در سراسر آلمان به ویژه در برلین همه مردم به شادی و سرور پرداختند. از آن زمان تاکنون مردم آلمان این روز را گرامی میدارند و به راهپیمایی و جشن میپردازند.
روز وحدت روسیه
در ماه دسامبر سال 2004 «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه قانونی را امضا کرد که بر اساس آن روز 4 نوامبر تعطیل عمومی و روز «وحدت ملی» اعلام شد. علت انتخاب این روز آن است که در سال 1612 مردم روسیه تحت رهبری «کوزما مینین» و «دمیتری پاژارسکی» با اقدامی مسکو را از دست لهستانیها آزاد کردند.
راهپیمایی و تظاهرات به مناسبت روز وحدت ملی در مرکز مسکو برگزار می شود
بزرگداشت مارتین لوتر کینگ در آمریکا
مارتین لوتر کینگ رهبر سیاهپوست جنبش حقوق مدنی ایالات متحده آمریکا است که در چهارم آوریل سال 1968 در شهر مفیس ترور شد. در آن سال مقرر شد برای بزرگداشت یاد وی سومین دوشنبهٔ ماه ژانویه تعطیل رسمی اعلام شود. مردم امریکا امسال برای بزرگداشت یاد مارتین لوتر کینگ و در اعتراض به بدرفتاری پلیس با اقلیتها در سراسر این کشور تظاهرات کردند.
حدود دو هزار نفر در مراسم بزرگ داشت کینگ در کلیسایی که وی زمانی در آن سخنرانی کرده بود، حضور داشتند. برخی از تظاهراتکنندگان به احترام «اریک گارنر» و «مایکل براون» دو سیاهپوستی که تابستان گذشته به ضرب گلوله پلیس کشته شدند، پارچه نوشتههایی با مضمون «نمیتوانم نفس بکشم» و «تسلیم! تیراندازی نکنید!» در دست داشتند.
تجمع اعتراضآمیز ارامنه
این راهپیمایی هم هر ساله در اعتراض به کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی پس از جنگ جهانی اول برگزار میشود. در 24 آوریل سال 1915 دولت عثمانی اقدام به قتل نزدیک به یک میلیون از ارامنه میکند و این روز به روز قتل عام رامنه معروف میشود.
جشن استقلال سوریه
17 آوریل (28 فروردین) در سوریه با عنوان «عید ملی الجلاء»روز استقلال از فرانسه نامگذاری شده است. در چنین روزی در سال 1946میلادی، آخرین سرباز اشغالگر فرانسوی خاک سوریه را ترک کرد و حضور 26ساله اشغالگران فرانسوی در این کشور پایان یافت.
روز ملی اسپانیا
خواستگاه روز ملی اسپانیا به کشف قاره امریکا توسط کریستف کلمب در سال 1492 میلادی برمیگردد؛ سالی که با کشورگشایی و افزایش مستعمرات، امپراتوری اسپانیا شکل میگیرد.
روز نمک و استقلال درهند
در روز 12 مارس سال 1930 میلادی، گاندی محل اقامتش در احمدآباد را همراه با ده ها نفر از پیروان و انبوهی از خبرنگاران ترک کرد. پس از پیمودن 300 کیلومتر با پای پیاده ، گاندی در روز 6 آوریل 1930 به ساحل اقیانوس هند رسید. او داخل آب رفت و با دستانش اندکی نمک جمع آوری کرد.
با این حرکت نمادین ، گاندی هموطنانش را تشویق کرد تا انحصار حکومت استعماری در توزیع نمک را نقض کنند. به این ترتیب، در روز 12 مارس سال 1930 میلادی مهاتما گاندی رهبر استقلال هند در حرکتی مسالمت آمیز با هدف کسب استقلال هند راهپیمایی نمک را آغاز کرد.
گاندی توانست با مبارزه منفی مسالمت آمیز امپراتوری استعماری بریتانیا را شکست داده و سرانجام هند را به سوی استقلال رهنمون سازد؛ هر چند که این حرکت و اعتراض به صورت مستمر و سالانه تکرار نشد.
تقریبا میتوان گفت که یافتن تجمعی سیاسی یا اعتراضی که هر ساله و با حضور تعداد کثیری از مردم برگزار شود، به سختی در جهان یافت میشود! مردم ایران هر ساله با راهپیمایی میلیونی 22 بهمن به نوعی به تجدید بیعت با حاکمیت می پردازند. اقدامی که در بزرگترین کشورهای به اصطلاح دموکراتیک جهان هم دیده نمیشود و اگر تجمعی هم صورت بگیرد به بهانه اتفاقی شکل میگیرد؛ نه به صورت مستمر و سالانه.