به گزارش مشرق، محمد نبوی پیش از ظهر امروز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریم خطوط تولید واکسنهای حیوانی و انسانی تعطیل شدند چرا که اکثر قطعات این واحدها وارداتی بود و اصلاح و تعمیر قطعات با مشکل روبه رو شد.
وی افزود: البته برای واردات قطعات مورد نیاز این واحدها مجوز وجود داشت اما تحریم بانکی اجازه نداد که معاملات ارزی به خوبی انجام شود اما تحریمها در حال بهبود یافتن هستند و در این راستا امکان خرید از خارج بهتر میشود.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره بیماری تبمالت گفت: الگوی انتقال این بیماری تغییر پیدا کرده است و باید کشتارگاههای دام و طیور بیشتر مورد کنترل قرار گیرند چرا که همه کارگران کشتارگاهها حداقل یکبار به تبمالت مبتلا میشوند.
وی تصریح کرد: وضعیت بیشتر کشتارگاهها استاندارد نیست و از کیفیت نسبی خوبی برخوردار نیستند بر این اساس لازم است که این مراکز ساماندهی و مورد رسیدگی قرار گیرند.
نبوی درباره روغن پالم نیز عنوان کرد: این روغن سمی نیست چرا که پالم روغنی اشباع شده است اما جراید و رسانه به طرز مناسبی در مورد این ماده اطلاع رسانی نکردند و سبب شدند که دولت استفاده از روغن پالم را در فرآوردههیا لبنی لغو کند.
وی افزود: این اقدام سبب شد که قیمت لبنیات افزایش پیدا کند و مردم به سبب مصرف لبنیات سنتی که ارزان قیمتتر است سوق پیدا کنند و این اتفاق به سبب خلاء قانونی در مرکز بهداشت و سایر ارگانها به وجود آمد.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اکنون پنیر محلی و شیر سنتی در مراکز ماستبندی دارای مجوز توزیع میشود که غیرقانونی است و باید برخورد قانونی اعمال شود.
وی تأکید کرد: به منظور کاهش قیمت و ایجاد تمایل در مردم برای مصرف فرآوردههای لبنی، یارانه لبنیات به صنایع تولیدکننده اختصاص مییابد و میزان مصرف مواد لبنی پاستوریزه افزایش یابد.
نبوی با بیان اینکه دامداران کل کشور در بحث تبمالت 150 میلیارد تومان غرامت طلب دارند، گفت: میزان ابتلای دامهای استان همدان به بیماری تبمالت 4 برابر بالاتر از دامهای کشور است و همچنین میزان آلودگی در اراک و کردستان نیز زیاد است.
وی با اشاره به اینکه امسال 19 هزار مورد بروز تبمالت گزارش شده است، بیان کرد: مشکلات اعتباری و تحریمها اثرات سنگینی بر اقتصاد کشور وارد کرده است و گام به گام با تدوین برنامه زمانبندی شده مناسب میتوانیم میزان شیوع تبمالت را در کشور کنترل کنیم.
کد خبر 389397
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰
- ۰ نظر
- چاپ
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: به منظور کاهش قیمت و ایجاد تمایل در مردم برای مصرف فرآوردههای لبنی، یارانه لبنیات به صنایع تولیدکننده اختصاص مییابد.
منبع: تسنیم