به گزارش مشرق، داریوش اسماعیلی عصر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس اظهار داشت: بحث یارانهها به مصداق اتفاق ناخوشایندی است که به دست فرد یا افرادی رخ داده و اکنون اصلاح آن بسیار مشکل و پیچیده شده است.
وی بدون اشاره به برخی زمزمهها در مورد کاهش یارانه عموم مردم به 30 هزار تومان برای تحقق سقف جدید پرداختی، افزود: در این زمینه قیدی گذاشته شد که تنها خانوارهای با درآمد کمتر از دو و نیم میلیون تومان مشمول دریافت یارانه شوند و البته اکنون دولت است که باید این مورد را اجرایی کند.
نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار ادامه داد: امسال ترکیب کمیسیون تلفیق نسبت به سالهای قبل کمی تغییر کرد چنانکه در سالهای قبل ترکیب کمیسیون عبارت همه اعضای کمیسیون برنامهوبودجه و دو نفر از تمام کمیسیونها بود که امسال بنابر آییننامه مجلس از کمیسیون بودجه 9 نفر و از بقیه کمیسیونها سه نفر در نظر گرفته شد.
وی اضافه کرد: این امر به ضرر فارس شد چراکه با توجه به عضویت سه نفر از نمایندگان فارس در کمیسیون بودجه بهطور طبیعی عضو کمیسیون تلفیق نیز میشدند که امسال این موضوع رخ نداد و تنها بنده، دکتر ضرغام صادقی و دکتر دستغیب از سه کمیسیون متفاوت در کمیسیون تلفیق حضور داشتیم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: نوع تصمیمگیری کمیسیون تلفیق به شکلی است که امکان تغییر در نسبت سهم استانها و شهرستانها از بودجه غیرممکن است مگر اینکه در قالب پیشنهادهای تبصرهای آن را مطرح کنیم و تبدیل به قانون شود که استان یا شهرستانی بتواند از سهم بیشتری بهرهمند شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته تبصرهای را پیشنهاد دادیم و تصویب شد که در کل کشور تنها چند استان مشمول آن پروژهها میشدند که فارس نیز در شمار آنها بود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این کمیسیون تلفیق حداکثر کاهش وابستگی به بودجه نفت را مدنظر قرار داده، بیان کرد: در مورد بحث قیمت نفت جمعبندی کمیسیون تلفیق بر این شد که تا جای ممکن بودجه جاری وابسته به پول نفت نشود بلکه اعتبارات عمرانی از فروش نفت بهرهمند شوند.
تنها دوسوم تا نیمی از مالیاتها پرداخت میشود
نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار با تأکید بر پویایی اقتصاد کشور و لزوم وابسته نشدن آن به نتیجه مذاکرات، ابراز داشت: تقویت مالیاتها در کمیسیون در دستور کار قرار گرفت که البته این امر به معنای افزایش مالیاتها نیست بلکه در راستای پیشگیری از فرار مالیاتی است چراکه اکنون مالیاتی که در سطح که در کشور گرفته میشود، نصف تا دوسوم مالیاتی است که باید پرداخت شود.
اسماعیلی متذکر شد: امسال نخستین سالی است که در کمیسیون تلفیق اعتبار پیشنهادی دولت کم میشود و برخلاف روال معمول، عددی که در تلفیق نهایی شد کمتر از آن چیزی بود که دولت پیشنهاد داد.
کاشت برنج در بالادست سد درود زن غیرقانونی است
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در ادامه اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و خشک شدن تالابهای فارس و اینکه هیئت دولت ابلاغ کرده و معاون اول رئیسجمهور نیز در زمان حضور در فارس اعلام کرد که کشت برنج در استانهای دچار خشکسالی ممنوع است، مشخص نیست چگونه هنوز در بالادست سد درود زن برنج کاشته میشود.
وی افزود: در شرایطی که برای دستیابی به آب باید در عمق چند صد متری چاه حفر شود و در زیر سد درود زن یک قطره آب برای معیشت مردم رها نشده، آب در سد ملاصدرا نگاه داشته شده تا برای کشت برنج رها شود.
کارخانه سیمان تعطیل شود
نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار همچنین ادامه داد: بنا بود از ابتدای مهر عملیات انتقال کارخانه سیمان شیراز انجام شود که ما در این زمینه به وزیر مربوطه تذکر دادیم اما انتظار ما از شهردار شیراز و مدیرکل محیطزیست این است که در این زمینه وارد عمل شوند چون کارخانه سیمان نمیخواهد از شهر خارج شود.
وی تصریح کرد: با توجه به واگذار شدن زمین برای انتقال این کارخانه آلاینده به نظر میرسد که بنا دارند از این زمینها استفاده دیگری کرده و اقدام لازم در راستای انتقال را نیز انجام ندهند که در این زمینه بهترین راه تعطیلی کارخانه تا انجام مراحل انتقال کامل است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: حذف یارانهبگیران متمکن بسته به تصمیم دولت است.
منبع: فارس