گروه سیاسی مشرق -روزنامهها
در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار
روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره
میکند.
********
*کیهان
تجاهل عارف 70 درصد بود یا 8 درصد؟!
محمدرضا عارف مدعی شد 70 درصد رای مردم در انتخابات سال 92 به جریان اصلاحات بود.
وی که بلافاصله پس از انتخابات سال 92 و نامزدی نافرجام در این انتخابات، فعالیتهای تبلیغاتی را برای انتخابات مجلس 94 کلید زده، در ترکمن صحرا گفته است: در تحلیلی منطقی از انتخابات گذشته میتوان گفت که 70 درصد رای مردم ما به تفکر و جریان اصلاحات است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر مجدداً با دکتر روحانی رقابت کنید انصراف خواهید داد؟ گفت: با روند مثبتی که از دولت شاهد هستیم انشاءالله آقای روحانی رئيس جمهور هشت ساله خواهد بود و از درون جبهه اصلاحات برای آقای روحانی رقیبتراشی نخواهد شد.
یادآور میشود بنابر اعلام محمدعلی نجفی و بسیاری دیگر از اصلاحطلبان، روحانی اصلاحطلب محسوب نمیشود و تا 4 روز قبل از انتخابات 24 خرداد 92 نیز مورد حمایت اصلاحطلبان قرار نداشت. اما براساس آخرین نظرسنجی این طیف معلوم شد عارف بهعنوان نامزد اصلاحطلب بیش از 8 درصد رای ندارد.
با این وصف معلوم نیست آقای عارف چگونه رای 8 درصدی را 70 درصد میخواند همچنان که معلوم نیست چگونه رای 50/7 درصدی روحانی را ابتدا 70 درصد میخواند و سپس آن را به نفع جریان اصلاحات مصادره میکند.
چرا دولت 65 درصد احکام قانون بودجه را اجرا نمیکند؟
یک تحلیلگر اقتصادی از عدم اجرا یا اجرای ناقص 65 درصد از احکام تبصره بودجه توسط دولت انتقاد کرد.
محمدکاظم انبارلویی با اشاره به بررسی لایحه بودجه 93 و انتشار چندی پیش گزارش تفریغ بودجه 92 نوشت: گزارش تفریغ بودجه سال 92 نشان میدهد که دولت رغبتی به اجرای احکام تبصرههای بودجه ندارد. لذا در سال 92، شصت و پنج درصد احکام بودجه یا اجرا نشده یا اگر اجرا شده به اهداف خود نرسیده یا اصلا ناقص اجرا شده و این حالت در سالهای گذشته هم سابقه داشته است.
سردبیر رسالت همچنین خاطرنشان کرد: اصل بودجه، ارقام درآمد و هزینه است که در جداول آمده است. روز یکشنبه هنگامی که گزارش تلفیق بودجه بین نمایندگان مجلس توزیع شده بود فاقد جداول بود. دکتر احمد توکلی در این باره تذکر آییننامهای داد و گفت: آنچه امروز ما بررسی میکنیم لایحه بودجه نیست، احکام بودجه است. آقای لاریجانی با پذیرش این تذکر گفت: جداول، اصلاحاتی لازم داشت که پس از اصلاح بعدازظهر در اختیار نمایندگان قرار میگیرد. توضیح رئیس مجلس نشان میدهد که مجلس اعداد و ارقام را اصلاح کرده یا تغییر داده است. این خود اثبات میکند که مجلس لایحه را به طرح تبدیل کرده و خود راسا به تغییر و تبدیل اعداد و ارقام هزینهای و درآمدی مبادرت نموده است. مجلس کلیات بودجه سال 94 را تصویب کرد. البته چارهای هم نداشت اما گزارش تفریغ بودجه همه ساله نشان میدهد دولت و مجلس از فقر دانش فنی و حرفهای برای ساماندهی مالیه عمومی در بودجهریزی و بودجهبندی رنج میبرند.
نتانیاهو: خطرات بزرگ و سالهای سختتر در کمین اسرائیل است
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: ایران بر چند کشور مهم منطقه مسلط شده و امپراتوری ایران در حال احیا میباشد.
به گزارش رادیو فردا، نتانیاهو که در وزارت دفاع اسرائیل حضور یافته بود، گفت: خطرات بزرگی در منطقه پر از آشوب خاورمیانه در کمین اسرائيل است. یکی از این خطرات مهم، پیشروی امپراتوری ایران است.
مراسمی که نتانیاهو در آن حضور پیدا کرده بود، معرفی ژنرال گادی آیزنکوت به جای ژنرال بنیگانتز به عنوان رئيس ستاد کل ارتش اسرائيل بود. بنیگانتز 4 سال در این سمت حضور داشت.
نتانیاهو در این مراسم همچنین گفته است: ایران هماکنون بر چند کشور و حوزه نفوذی مهم منطقه مسلط شده است؛ لبنان، سوریه، غزه و به تازگی نیز جای پای خود را در یمن تقویت کرده است.
نتانیاهو مدعی حضور دو هزار رزمنده حزبالله در جنوب سوریه و تبدیل این بخش از سوریه به جبهه تازهای برای «دستاندازی علیه اسرائيل» شد و آنچه را تقویت نفوذ ایران و همپیمانان آن در تنگه بابالمندب نامید، یک تهدید برای منطقه نامید.
نخستوزیر رژيم صهیونیستی گفت: چهار سال گذشته که چهره خاورمیانه دستخوش تغییرات جدی شد چالشهای زیادی برای اسرائيل ایجاد کرد اما سالهای دشوار هنوز پیش رو هست.
به گزارش جروزالم پست، ناظران در فلسطین اشغالی گفتهاند، ژنرال آیزنکوت هر چند ژنرال ارتش بوده، در گذشته نیز با احتمال حمله نظامی اسرائيل به سایتهای هستهای ایران مخالفت کرده و آن را دارای عواقبی سخت برای اسرائیل دانسته است.
براساس گزارش رسانههای اسرائیل، نتانیاهو با دلآسوده به انتصاب ژنرال آیزنکوت به ریاست ستاد کل ارتش تن در نداد و ناچار به پذیرش خواسته مشترک ژنرال موشه یعلون، وزیر دفاع و ارتشبد بنیگانتز شد.
یادآور میشود نتانیاهو چند روز پیش نیز گفته بود ایران، اسرائیل را از 6 جبهه محاصره کرده و میخواهد اسرائيل را خفه کند.
در همین حال گلوبال ریسرچ در گزارشی نوشت: به نظر میرسد اسرائيل در تلاش برای منزوی کردن ایران خود منزوی شده است. بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائيل بیشتر شبیه یک دیپلمات تنها شده که به دنبال مخاطب میگردد و امیدوار است این مخاطب را در سخنرانی مهندسی شده خود در کنگره آمریکا پیدا کند.
سیمور روزنبلوم خاخام ساکن پنسیلوانیا نیز مانند بسیاری از یهودیان ساکن آمریکا از این سخنرانی راضی به نظر نمیرسد. وی میگوید بیشتر یهودیانی که من با آنها صحبت کردهام بیشتر نگران وضع اقتصاد اسرائيل هستند و به هیچ وجه احساس خوبی درباره سخنرانی نتانیاهو در کنگره ندارند به ویژه به شیوهای که این سخنرانی برنامهریزی شده است.
دیگران نیز مانند سیمور ریچ رهبر گروه موسوم به اتحادیه اصلاح یهودیت که لیبرالترین و بزرگترین گروه یهودی در آمریکای شمالی به شمار میرود و آبراهام فاکسمن رئيس گروه یهودی موسوم به اتحادیه ضد بدنامی یهود Anti-Defamation League نیز در باره این سخنرانی ابراز نگرانی کردهاند. فاکسمن در اظهاراتی این سخنرانی را به نمایش سیرک تشبیه کرده و گفته است این در حالی است که اسرائيل باید مانند یک فرد بالغ محتاط و دارای عقل سلیم رفتار کند. این سخنرانی چیزی نیست که یهودیان میخواهند.
دست برتر ایران در تحولات منطقه آمریکا را دستپاچه کرده است
«ایران دست برتر را در تحولات منطقه پیدا کرده و همین باعث دستپاچگی آمریکا در برابر نفوذ ایران شده است.»
روزنامه الاخبار با اشاره به تحولات منطقه و از جمله تحولات عراق و سوریه و یمن نوشت: تحولات در یمن بعد از انقلابی که الحوثیها به پا کردند و تحرکات تازهای که رقم زدند، سرعت بیشتری به خود گرفت. اگر چه تحولات یمن در چارچوب تحولات داخلی این کشور قابل ارزیابی است اما در چارچوب درگیریهای منطقهای به ویژه در چارچوب مذاکرات هستهای ایران نیز قابل تفسیر است.
الاخبار میافزاید: مسئولان ایرانی تحولات در یمن را از جمله موفقیتهایشان در عراق و سوریه و لبنان قلمداد میکنند و آن را نشاندهنده تقویت نفوذ منطقهای ایران دانستهاند که در مرحله بعد باعث میشود جایگاه ممتازی در منطقه داشته باشد.ناظران میگویند تحولات اخیر که باعث شد الحوثیها دست بالا را در قدرت در یمن داشته باشند نشان داد که ایالات متحده تا چه اندازه دستپاچه شده و این دستپاچگی این فرصت را به ایران داده تا بتواند نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد و آمریکا را وادار به انفعال کند.
روزنامه لبنانی مینویسد: دستپاچگی آمریکاییها در واکنش تحولات منطقه به گونهای است که میبینیم به استثنای دیدار وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری با همتایانش در شورای همکاری خلیجفارس در حاشیه نشست امنیتی مونیخ هیچ اتفاق دیگری نمیافتد. بهگونهای که حتی در کنفرانس مونیخ نیز آمریکا هیچ واکنشی نسبت به تحولات یمن از خود نشان نمیدهد. حتی یکی از مسئولان آمریکایی در مونیخ گفت که واشنگتن تاکنون نمیداند چگونه باید نگرش خود را نسبت به تحولات یمن بیان کند، در حالی که کشورهای عربی حوزه خلیجفارس به صراحت نگرانی خود را از آنچه در یمن میگذرد و احتمال تاثیر آن بر ثبات منطقه بیان داشتهاند.
نویسنده از قول ناظران و تحلیلگران خاطرنشان کرد: واشنگتن مصلحتی حیاتی دارد که در یمن به جنگ با القاعده برود و تلاش کند که با الحوثیها که میروند به زور قدرت را به کنترل خود درآورند، کنار بیاید. آمریکاییها در حال حاضر خود را در وضعیت سختی میبینند که از یک سو همپیمانانشان در کشورهای شورای همکاری خلیجفارس قرار دارند که مصالح مستقیم و حیاتی با آنها دارند از جمله با عربستانسعودی از سوی دیگر ایران نیز به آنها فشار میآورد که با مصالحش در منطقه کنار بیایند و با نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات هستهای واقعیت جدیدی که خود بر منطقه مسلط کرده است را بپذیرند. به اعتقاد کارشناسان تحولات یمن در نسخه اخیر خود اولین و بارزترین چالش برای حکومت جدید عربستانسعودی محسوب میشود، نشانههای موجود حاکی از آن است که تحولات جاری به سود سیاست خارجی عربستان تمام نخواهد شد. تحولات یمن چیز جدیدی نیست، جدید این است که الحوثیها میروند با قدرت حکومت را به دست گیرند و شورای ریاست جمهوری خود را بر آن تحمیل کنند.
الاخبار مینویسد: رسانههای عربی به سرعت به این سمت رفتند که از شورای همکاری خلیجفارس بخواهند که از نزدیکی به سلطهای که میرود به دست الحوثیها در یمن بیفتد، خودداری کند چرا که در این صورت مشابه همان سناریویی که در لبنان در سال 2008 اتفاق افتاد این جا هم تکرار خواهد شد. اعراب همانطور که در آن موقع در لبنان مجبور شدند در برابر فشارهای ایران تسلیم شوند در این جا نیز مجبور خواهند شد به قدرت ایران تن دهند. همه این تحولات مشکلی حیاتی برای ایالات متحده ایجاد خواهد کرد. با وجود اینکه باراک اوباما، رئيسجمهور آمریکا از استراتژی امنیت ملی جدید آمریکا را در سایه تحولات منطقه اعلام کرد، سخنگوی کاخ سفید استراتژی جدید آمریکا را «استراتژي صبر» توصیف کرد اما در عین حال گفت که روابط خود را با حکومت جدید عربستان حفظ خواهد کرد و اطمینان داد که خطوط همکاریها را تقویت خواهد کرد.
الاخبار در یادداشت دیگر از قول هنریکیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا خاطرنشان کرد که دولت آمریکا در سردرگمی استراتژیک به سر میبرد و قادر به واکنش لازم در قبال تحولات جهانی نیست.
محدودسازی برنامه هستهای بخشی از مبارزه با انقلاب ایران است
«برگزاری سی و ششمین جشن پیروزی انقلاب 1979» ایران از شکلدهی دوباره نقشه خاورمیانه و نظام اعتقادی آن توسط ایران حکایت میکند».
جیمز روبینز کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا در نشریه نشنال اینترست نوشت: محروم کردن ایران از داشتن برنامه هستهای بخشی از مبارزه گستردهتر عقیدتی است که تهران آن را بسیار جدیتر از واشنگتن گرفته است.
وی با اشاره به جشن سی و ششمین سالگرد بازگشت امام خمینی(ره) از تبعید در سال 1979 و پیروزی انقلاب اسلامی نوشت: برگزاری این جشن این مسئله را به ما یادآوری میکند که ایران صرفا یک کشور متخاصم و دارای رویای سلطه بر منطقه خاورمیانه نیست بلکه حکومتی انقلابی است که در پی شکلدهی دوباره به نقشه منطقه و نظام اعتقادی جهان است.
روبینز مینویسد: تهران همچنان به دستور کار انقلابیاش متعهد است. امروزه، ایران در ترویج ایدئولوژیاش در عراق و افغانستان فعال است و از بزرگترین شبکه تروریستی (!) در جهان، شامل حزبالله و حماس حمایت میکند. شورشیان حوثی تحت حمایت ایران در یمن، بخش زیادی از خاک کشور را تصرف و دولت را مختل کردند.
وی ادامه میدهد: این اقدامی انقلابی است و نشان میدهد که تهران به همین سادگی به دنبال توسعه نفوذ خود در منطقه نیست بلکه برای تحمیل دستور کار اسلام شیعه (امام)خمینی در ورای مرزهای خود در تلاش است.
کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا میافزاید: ایران فقط به خاطر حکومتش دنبال توانمندی هستهای نیست بلکه برای گسترش انقلاب و نیز دنبال این توانمندی میباشد.
روبینز در ادامه با اشاره به نامه سرگشاده رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و غرب نوشت: رهبر عالی ایران در نامه سرگشادهای به جوانان غرب گفت که آگاهی و اطلاعات بسیاری از جوانان غربی از اسلام، از طریق دولتهای متخاصم و گزارشهای رسانهای منفی است. او پرسید چرا تلاش میشود جلوی آگاهی عمومی را درباره مسئله مهمی مانند فرهنگ اسلامی گرفته شود؟ (آیتالله) خامنهای از جوانان خواست تا خودشان قرآن را مطالعه کنند زیرا به گفته او، آینده ملتها و کشورهای شما در دستان شما خواهد بود؟
روبینز در پایان نوشت، تمرکز صرف بر بعد هستهای ایران، اشتباه است زیرا درگیری عقیدتی، ریشه اصلی مسئله است. در فقدان آرمانهای انقلابی، برای داشتن برنامه هستهای و حمایت از گروههایی مانند حزبالله نیز انگیزهای در میان نخواهد بود.
نمره مردودی مردم و کارشناسان به عملکرد اقتصادی مسئولین
اکثریت شرکت کنندگان در نظرسنجی برنامه پایش نمره یک از 20 نمره را به مسئولان برای مقاومسازی اقتصاد دادند.
برنامه پایش در سؤال نظرسنجی یکشنبه شب خود از مردم پرسیده بود به تلاشهای مسئولان اقتصادی برای مقاوم کردن اقتصاد چه نمرهای میدهید؟ بینندگان میتوانستند عدد یک تا بیست را به عنوان نمره به مسئولین انتخاب کنند.
در این نظرسنجی که حدود 259 هزار نفر شرکت داشتند، 165 هزار نفر نمره یک تا 9 را انتخاب کردند که سهم نمره یک حدود 87 هزار نفر (بیشترین سهم از میان گزینهها) بود. 23 هزار نفر نمره 10، 17 هزار نفر نمره 15 و 9 هزار نفر نمره 20 به این عملکرد دادهاند.
همچنین در نظرسنجی دیگری که از 151 اقتصاددان، خبرنگار اقتصادی و نماینده انجام گرفته بود، 74 نفر (بیش از 50 درصد) نمره یک تا 9 دادند که سهم نمره یک 20 نفر و نمره 5، 22 نفر بود. 15 نفر نمره 10، 3 نفر نمره یازده،12 نفر نمره 12، 8 نفر نمره 13، هفت نفر نمره 14 و 10 نفر نمره 15 داده بودند. همچنین 4 نفر نمره 16 و 17 داده و بالاخره 5 نفر نمره 18 دادهاند.
*وطن امروز
فشار بیسابقه بر قاضی، خانواده و اطرافیان
با نزدیک شدن به روزهای پایانی رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی، موضوع فشار به دستگاه قضا و قاضی پرونده او نیز بیشتر مطرح میشود. به گزارش «وطن امروز»، وجود فشار در پرونده مهدی هاشمی را از همان روزهای ابتدایی رسیدگی به این پرونده بارها نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بسیاری از فعالان سیاسی مطرح کردند اما براساس شواهد موجود این فشارها وارد فاز تازهای شده است به گونهای که برخی نمایندگان مجلس در گفتوگو با «وطنامروز»، از فشارهای بیسابقه در این پرونده خبر دادهاند که علاوه بر شخص قاضی پرونده بر خانواده، اقوام و حتی آشنایان و همشهریهای قاضی نیز وارد میشود. «وطن امروز»، در گفتوگوهای جداگانهای با نمایندگان مجلس به بررسی این موضوع پرداخته است. ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به پرونده مهدی هاشمی اظهار داشت: انتظار مردم در این پرونده از دستگاه قضا اعمال قانون است. ابوترابی درباره فشارهای موجود بر دستگاه قضا در این پرونده گفت: هم روی دستگاه قضا، هم روی شخص قاضی پرونده، هم روی اطرافیان قاضی پرونده شامل دوستان، اقوام، همشهریها و آشنایان قاضی پرونده مهدی هاشمیرفسنجانی فشار وجود دارد. ابوترابی ادامه داد: بر همین اساس انتظار ما از قوهقضائیه این است که در این آزمون بزرگ بدون فشارپذیری از این طرف و آن طرف به وظیفه خود عمل کند و مانند پروندههای قبلی از این آزمون بسیار مهم نیز سربلند بیرون بیاید. عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: انتظار این است که همه افراد دلسوز نظام به دستگاه قضا در جهت ایجاد عدالت و اعمال قانون کمک کنند و فشارهای غیر متعارف به قوهقضائیه را کاهش دهند. ابوترابی در پاسخ به این سوال «وطن امروز» مبنی بر اینکه این فشارها در پرونده مهدی هاشمی عمدتا از چه ناحیهای صورت میگیرد؟ پاسخ داد: این فشارها از ناحیه برخی سیاسیون و احزاب سیاسی وابسته به یک طیف خاص وارد میشود. وی درباره وظایف رسانهها درباره پرونده مهدی هاشمی گفت: رسانهها باید در این زمینه اطلاعرسانی کنند چرا که آگاهی افکار عمومی بسیار در زمینه اجرای قانون و ایجاد عدالت موثر است.
یک هفته عزای عمومی در مصر/ پایان ماه عسل مصر و عربستان
داعش در تازهترین فایل تصویری خود تصاویر اعدام 21 مسیحی مصری را در لیبی منتشر کرد که توسط افراد نقابپوش سربریده میشوند. پیشتر گروه داعش تصاویر این شهروندان مصری را که در لیبی آنها را ربوده بود منتشر کرد. دفتر ریاستجمهوری مصر کمی قبل از انتشار این فایل تصویری اعلام کرد عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور و ابراهیم محلب، نخستوزیر مصر با هم دیدار و درباره مساله 21 مسیحی مصری ربوده شده در لیبی گفتوگو کردهاند. در همین راستا شوقی علام، مفتی مصر این اقدام داعش را محکوم و آن را جنایتی شنیع دانست. الازهر نیز ضمن محکوم کردن این جنایت اعلام کرد کشتن مسیحیان مصری در لیبی به دست داعش هیچ ارتباطی با دین اسلام ندارد. روحانیون مسیحی و مسلمان در برخی دیگر از کشورها نیز این اقدام غیر انسانی را محکوم کردند. السیسی در واکنش به این حادثه، 7 روز عزای عمومی اعلام کرد و قول داد انتقام قربانیان را از داعش بگیرد. السیسی تصریح کرد: من خواستار برگزاری فوری و دائم نشست شورای دفاع ملی برای پیگیری اوضاع و گفتوگو درباره اقدامات احتمالی شدهام. وی همچنین به دستگاههای مسؤول دستور داده مصریها را از سفر به لیبی منع کنند و تمام امکانات را برای بازگشت مصریهایی که در این کشور حضور دارند فراهم آورند. از زمان آغاز قیام مردمی در مصر در سال 2011 تاکنون هزاران مصری در جستوجوی کار به لیبی سفر کردهاند. از سوی دیگر در پی اعدام 21 شهروند مصری به دست داعش در لیبی، جنگندههای ارتش مصر بامداد دیروز مواضع این گروه در اطراف شهر درنه در لیبی را بمباران کردند که به گزارش تلویزیون الجزیره، در این حملات 7 غیرنظامی از جمله 3 کودک کشته شدند. گروههای تندرو لیبی از جمله گروه فجر لیبی، انصارالشریعه و داعش همواره قاهره را به حمایت نظامی و لجستیکی از جناحهای لیبرال این کشور متهم میکنند. در حالیکه خلیفه حفتر، فرمانده کل ارتش لیبی از این موضوع حمایت کرده ولی گروه فجر لیبی هرگونه دخالت در این کشور یا نقض حاکمیت آن را تحت هر عنوان و بهانهای که باشد، محکوم کرده و مردم را به برگزاری تظاهرات در محکومیت هرگونه تروریسم و علیه نقض حق حاکمیت لیبی فراخوانده است. نظامیان مصری که اکنون قدرت را در این کشور در دست دارند، روابط بسیار خوبی با خلیفه حفتر، نظامی بانفوذ و فرمانده نیروهای مسلح لیبی دارند و از پارلمان طبرق و دولت لیبرال برخاسته از آن حمایت میکنند. لیبی در واقع به صحنه رویارویی قطر و مصر تبدیل شده و هر یک از این دو کشور با حمایت از یکی از جناحهای متخاصم به جنگی نیابتی در لیبی دامن زدهاند. قطر از حامیان اصلی گروه فجر لیبی و شبهنظامیان تندرو محسوب میشود.
یک روزنامهنگار و تحلیلگر مصری نه تنها از سردی روزافزون روابط عربستان و مصر بعد از مرگ ملک عبدالله پرده برمیدارد بلکه معتقد است همه توافقات پیشین مصر با قطر نیز دفن شده است. به عبارت دیگر مصریها حملات تروریستی داعش به خود را از چشم سعودیها و نوچههای خلیجیشان میبینند. نبیل سیف، سردبیر پایگاه تحلیلی «اخبار حصری» به تسنیم گفته است که اگرچه روابط عربستان و مصر هنوز به حد قطع روابط نرسیده است اما با بالا گرفتن حملات داعش به نظامیان و شهروندان مصری، رسانههای جریان اصلی این کشور که به دولت السیسی نزدیک هستند، به عربستان حمله کردند.
*خراسان
هشدار درباره مالکيت مبهم خودروهای وزارتخانه ها
بر اساس گزارش يک نهاد نظارتي، تعداد قابل توجهي از خودروهاي دولتي که هم اکنون در اختيار دستگاههاي استاني هستند، در اصل متعلق به ستاد مرکزي اين دستگاهها بوده و اين عدم تغيير پلاک هاي مذکور باعث شده در صورت ثبت جريمه براي اين خودروها، تخلفات مذکور در کارنامه ستاد اصلي اين وزارتخانه ها درج شده و مسئول پرداخت جريمه هاي فوق مشخص نشود. اين گزارش با ارائه برخي از اين وزارتخانه ها، اعلام کرده است که اين بي توجهي موجب شده ارائه خدمات مختلف به اين خودروها با مشکلات متعددي همراه شود.
دستور دولت براي تجهيز مخازن کتابخانه ملي
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که هيئت وزيران به استناد ماده 55 قانون محاسبات عمومي کشور مقرر کرده است که مبلغ 80 ميليارد ريال به صورت تملک دارايي هاي سرمايه اي از محل اعتبارات رديف ۵۱۰۰۰۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور تحت عنوان هزينه هاي پيش بيني نشده، بابت تجهيز مخازن کتب سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اختيار سازمان مذکور قرار بگيرد.
*ایران
قطع اطلاعرسانی هستهای اوباما به نتانیاهو
تایمز اسرائیل نوشت: امریکا دیگر اسرائیل را در مورد مذاکرات هستهای با ایران در جریان قرار نمیدهد. به گزارش سرویس بینالملل «انتخاب»، سوزان رایس مشاور امنیت ملی امریکا تماس و رابطه خود را با یوسی کوهن مشاور امنیت ملی اسرائیل قطع کرده است. شبکه دو اسرائیل از وندی شرمن مذاکرهکننده ارشد امریکا نقل کرده است که امریکا دیگر اسرائیل را مطلع نخواهد کرد. این شبکه اسرائیلی، این اقدام دولت اوباما را انتقام از نتانیاهو در پی تلاش برای سخنرانی در کنگره توصیف کرد.
نیروهای مسلح را بدون تفکر سیاسی میخواهند
روزنامه «جوان» با اشاره به اینکه «طی سالهای گذشته نیروهای مسلح بویژه سپاه و بسیج سدی محکم برای دفاع از انقلاب و نظام بودهاند، طبیعی به نظر میرسد که جریان مخالف نظام با هر بهانهای قصد تخریب این نیروهای انقلابی را داشته باشند، حتی اگر این بهانه یک امر بدیهی همچون مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد»، آورده است: «این جماعت پیش از آنکه دلواپس دخالت نیروهای مسلح در انتخابات باشد نگران تعلق نگرفتن آرای بسیج میلیونی به آنهاست. اما در این میان آنچه میتوان از حملات مکرر به مجموعه نیروهای مسلح برداشت کرد، تلاش برای ایجاد نیروهای مسلحی فاقد تفکر سیاسی است که همانند ارتشهای پاکستان و ترکیه با هر جریانی که روی کار میآید همراه و همزبان باشد.»
پیشنهاد تشکیل «کمیته بحران فرهنگی» در سیما
یک استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: «ما فکر میکنیم در صداوسیما اگر چیزهایی را بگوییم چه میشود. ملت همه این مسائل را میدانند. پنجاه سال پیش اگر چیزی از تلویزیون گفته نمیشد، مردم آن را نمیفهمیدند نه الان. امروز دیگر این چیزها و پارازیت و فیلتر جواب نمیدهد.
ما تا وقتی براساس دیدگاهی که قرنها است وجود دارد که حاکمیت با دستور خودش میتواند تأثیرگذار باشد، پیش میرویم، نمیتوانیم تأثیرگذار باشیم.» حجتالاسلام زائری، یکشنبه شب گذشته در برنامه «دیروز، امروز، فردا» افزود: «قانون نهی از منکر تصویب شد ولی اگر منکری در جامعه به عنوان منکر پذیرفته نشد، چه کنیم. کل فروش یک کتاب 200 نسخه هم نیست و ما برای آن قیصریه را آتش میزنیم ولی به این توجه نداریم که زن جنایتکار در دادگاهها با چادر است. به این توجه نداریم که گداها در خیابان با چادر هستند. مشکلات فرهنگی ما جای دیگری است.» زائری گفت: «نخستین راهکار این است که کمیته بحران تشکیل دهیم. در حال حاضر فرهنگ در حالت پایداری نیست. در حوزه فرهنگ همه دخالت میکنند.
این فاجعه است. وقتی کارها درست واگذار نشد، وقتی کار به آدم ناشایست سپرده شد، فرهنگ نابود میشود. بعضی چیزها به کراوات و چفیه ربطی ندارد، اگر آدم تخصص نداشت به درد نمیخورد. وقتی من ماشینم خراب میشود و کنار خیابان با زن و بچه میایستم و کسی کمکم نمیکند، دیگر فرقی ندارد او (آن متخصص) در ماشیناش چه گوش می کند.»
درخواست میلیاردی برای خرید شیرینی
زهرا شجاعی با ذکر خاطرهای از حضور خود در جلسه «هیأت دولت نهم» به «اندیشه پویا» گفته است: «نزدیک نیمه شعبان بودیم. آقای مشایی طرحی آورد با عنوان «میثاق با امام زمان(عج)، بیعت با رهبری» و یک میلیارد تومان برای شربت و شیرینی در جمکران درخواست هزینه کرد.
آقای رحمتی وزیر راه در آن جلسه پیشنهاد خوبی دادند. گفتند که شربت و شیرینی که دولتی نیست و نیاز به تعیین اعتبار ندارد و بهجای آن میتوانید 500 میلیون دیگر روی آن بودجه بگذارید تا ما جاده قم – جمکران را درست کنیم تا مردم در مسیر زیارت آسیب نبینند. آقای احمدینژاد ناراحت شد و اعتراض کرد که این چه تفکری است، صدایش بالا رفت و گفت که دولت عوضشده و شما فکر میکنید مملکت را وزارتخانه حفظ میکند؟
*قدس
شهرام جزایریپرسپولیس را میخرد!
عصرایران: یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، گفت: شهرام جزایری در میان داوطلبان خرید باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران است.
برخی نمایندگان 90 میلیون پول گرفتند
ایرنا: کمال الدین پیرموذن، نماینده مردم اردبیل گفت: براساس اطلاعات رسیده، برخی از نمایندگان مجلس هشتم 30 تا 90 میلیون تومان از دولت نهم پول گرفته اند که برای رسیدگی به آن شکایتی به کمیسیون اصل 90 تقدیم کرده ایم.
مکان یابی اشتباه ۲۵ سد کشور!
واحد مرکزی خبر: محمد حاج رسولیها، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مکان یابی ۲۵ سد ساخته شده در کشور اشتباههایی داشته،چرا که این سدها در زمان ترسالی مطالعه و ساخته شده است.
اتهام روزنامه سعودی علیه ایران
عصرایران: روزنامه العرب سعودی، چاپ لندن مدعی شد: ایران گامهایی را برای سیطره بر بندر عدن در جنوب یمن برداشته است. این نگرانی وجود دارد که ایران از این بندر برای دور زدن تحریمها استفاده کند!
دسترسی به برخی شبکهها محدود شد
قدس آنلاین: خبرها حاکی است که دسترسی به تعدادی از شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه و رایانه های شخصی مانند « لاین » و «واتس آپ» محدود شده است.
مریم حیدر زاده مجاز شد!
فرارو: مریم حیدرزاده، شاعر و ترانه سرای قدیمی کشور، پس از چند سال که به دلایل مختلف ممنوع الکار بود، با انتشار اثری جدید بار دیگر فعالیتهای رسمی اش رادر کشور از سر گرفت.
کارخانه سیمان تهران تعطیل شد
ایرنا: محسن شوکتی، رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان ری از تعطیلی کارخانه سیمان تهران به دلیل آلوده کردن هوای منطقه تا اطلاع بعدی خبر داد.
استقبال اشتان مایر از فیلم ضدایرانی
فارس: در اقدامی عجیب فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان از اعطای جایزه سیاسی جشنواره بینالمللی فیلم برلین به جعفر پناهی، محکوم فتنه ۸۸ استقبال کرد و آن را نشانهای برای آزادی هنر دانست. فیلم «تاکسی»، روایتی تلخ از جامعه ایرانی است که هر یک از شهروندان تهرانی (ایرانی) از هر طبقه ای به گونه ای در مشکلات غوطه ورند.
دعوت از رئیس جمهور به راهیان نور
مشرق: سرهنگ نادر ادیبی، دبیر اجرایی ستاد راهیان نور، در نشست خبری عملیات راهیان نور کشور در استان خوزستان با اعلام خبر جلسه شورای سیاستگذاری راهیان نور کشور با رئیس جمهور و مراجع عظام تقلید، از دکتر حسن روحانی دعوت کرد تا در نوروز امسال، سفری به مناطق جنگی در خوزستان داشته باشد.
مبلغ وهابی: زمین نمیچرخد!
العالم: بندر الخیبری از مبلغان وهابی سعودی، در پاسخ به این پرسش که آیا زمین حرکت میکند، گفت: علمای ما (مبلغان وهابی) بر این باورند که زمین ثابت است و حرکت نمیکند.
حمله ویروس رایانهای باجگیر
جهان: مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای در مورد رواج نوعی بدافزار باج گیر با نام CTB locker که از طریق پیوستهای ایمیل انتشار پیدا کرده است، هشدار داد. این بدافزار از طریق پیوستهای ایمیل انتشار پیدا کرده و با رمز کردن فایلهای کاربر، برای بازگرداندن آنها درخواست پول میکند.
اسلام هراسی در هند
واحد مرکزی خبر: یک روزنامه اردو زبان در هند به خاطر انتشار کاریکاتوری در توهین به مقدسات اسلامی که پیش از این، هفته نامه فرانسوي شارلی ابدو آن را منتشر کرده بود، تعطیل و سردبیر آن بازداشت شد.