وی گفت: امسال ۳۰ درصد در مقایسه با سال گذشته کاهش واردات دارویی داشته ایم اما نباید اجازه دهیم به نحوی باشد که مردم دچار مشکل شوند.
وزیر بهداشت افزود: اکنون اقلام داروهایی که ممکن است کمتر در دسترس مردم باشد زیر ۵۰ قلم است، اگرچه سازمان غذا و دارو آن را زیر ۳۰ قلم اعلام کرده اما همین تعداد هم قابل قبول نیست.
هاشمی اضافه کرد: برای ما اولویت نخست دسترسی مردم به داروها و اولویت دوم توجه به تولید داخل، حمایت از آن و کاهش واردات است.
وزیربهداشت همچنین درباره تخلفات پزشکی گفت: آمار تخلفات زیرمیزی با قبل از راه اندازی سامانه ۱۶۹۰ قابل مقایسه نیست و دستگاه قضایی و سازمان نظام پزشکی به طور جدی با هرگونه تخلفی برخورد می کنند.
وی با بیان اینکه سامانه ۱۶۹۰ فقط برای شکایت از دریافت های غیرقانونی است، افزود: در سامانه تلفنی ۱۶۹۰ همچنان برخی تماس ها متوجه تعرفه است که البته درمقایسه با ابتدای کار تماس با این سامانه برای حوزه های مختلف کاهش چشمگیری یافته است.
هاشمی با اشاره به اینکه سامانه ۱۵۹۰ برای درمان و ۱۴۹۰ برای امور بهداشتی و دارو اختصاص دارد، اضافه کرد: در ابتدای کار بیشترین تماس ها برای دارو بود اما اکنون بیشترین تماس ها برای تخلفاتی است که صورت می گیرد.
وزیر بهداشت گفت: صادرات دارویی ما کمتر از ۱۵۰ میلیون دلار است که برنامهریزی کردیم این رقم را به ۲۰۰ میلیون دلار برسانیم و امیدواریم تا پایان دولت یازدهم به ۵۰۰ میلیون دلار برسد.
هاشمی افزود: می توانیم در عراق و دیگر کشورهای منطقه و کشورهای دوردست از جمله روسیه حضور جدی پزشکی و دارویی داشته باشیم و این موضوع نیاز مبرم ماست؛ اقتصاد مقاومتی را قبول داریم و فکر می کنیم توانمندیهای ما باید از مرزهایمان عبور کند و در اختیار دیگران و حداقل همسایه ها قرار بگیرد.
وزیر بهداشت گفت: با روسیه تفاهم های خوبی درباره داروهای گروه بایو فناوری انجام شده و تا ۶ ماه آینده داروهای ایرانی به طور رسمی از مرز عبور میکند و در کشورهای عراق، افغانستان، روسیه و آسیای میانه با قیمت های بین المللی عرضه می شود.
هاشمی تاکید کرد: شرکت های دارویی ما در بازار داخل رقابت می کنند و ضروری است برای ارتقای کیفیت دارو و حمایت از اقتصاد ملی در خارج از مرزها حضور یابیم و با شرکت های مطرح دنیا رقابت کنیم.
وزیر بهداشت درباره دستاوردهای سفر اخیر به عراق گفت: بخش مهمی از مذاکرات در زمینه ایجاد دانشگاههای ایرانی در خاک عراق و آموزش دانشجویان و دانش آموزان عراقی در حوزه پزشکی در ایران بود و عراقی ها از این موضوع استقبال کردند.
هاشمی افزود: ثبت داروهای ایرانی در عراق و ساخت کارخانههائی با منشاء ایرانی آغاز شده است ضمن اینکه در سفر اخیر نمایشگاهی که بیشتر به تجهیزات پزشکی و دارو اختصاص داشت برپا بود و نشان می داد عراق نیازمند استفاده از توان و دانش شرکتهای دارویی ایرانی است.
وزیر بهداشت گفت: در این سفر درباره اداره بیمارستان های عراقی مذاکره و قرار شد به علت کمبود پرستار، پزشک، متخصص و فوق تخصص در این کشور بخشی از بیمارستان های عراق را اداره کنیم.
هاشمی افزود: همچنین درباره گردشگری سلامت قرار شد در قالب کارگروه مشترکی بتوانیم بیماران را از مبدا به ایران منتقل و درمان کنیم.
وزیر بهداشت درباره پرداختن به موضوع ریزگردها در سفر به عراق نیز گفت: تفاهم نامه میان عراق و ایران درباره ریزگردها امضا شد اما مشکل فقط عراق نیست بلکه عربستان، کویت، یمن و بخشی از آفریقا نیز در ایجاد مشکل ریزگردها نقش دارند.
هاشمی افزود: با اولویتهایی که در عراق وجود دارد مانند اولویت های امنیتی، مشکلات غذا، دارو، برق و جاده، شاید اولویتشان مسئله ریزگردها نباشد.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگرچه استان هایی مانند نجف و کربلا شروع به ایجاد پوشش گیاهی کردهاند اما به تدریج با واقع بینی و استفاده از روشهای علمی، همکاری منطقهای و به لطف بارشهای الهی این مشکل حل میشود.