کد خبر 391304
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، مرگ بیماران در اثر ابتلا به آنفلوآنزای فصلی عادی دانست و گفت: در بیماری آنفلوآنزا یک درصد بیماران دچار ذات الریه می‌شوند و ذات الریه در کل با درمان ۷ درصد تلفات دارد به این معنی که ۳ درصد در جوانان و ۱۵ درصد در سالمندان اتفاق می‌افتد.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، در واکنش به خبر مرگ سه نفر در شیراز بر اثر آنفلولانزای خوکی، تاکید کرد: اسم آنفلوآنزای خوکی از سال ۲۰۰۹ به انفولانزای فصلی تغییر کرده است و در حال حاضر هر سه نوع ویروس آنفلوانزای فصلی H۱N۱، H۳N۲ و ویروس نوع B در کشور شایع است. امسال هم به همین ترتیب ممکن است چنین مواردی باشد و به دنبال موج آنفلوآنزا تعدادی مبتلا به این بیماری شده باشند اما آماری از این مساله هنوز در دست نیست. البته اینکه تعدادی در اثر ابتلا به آنفلوآنزای  فصلی فوت کرده ‌باشند که این موضوع عجیب و غیر معمول نیست.

وی ادامه داد: ویروس آنفلوانزای خوکی که نام علمی آن آنفلوانزای نوع H۱N۱ است از سال ۲۰۰۹ جزو ویروس‌های آنفلوانزای فصلی محسوب می‌شود و در همه جای دنیا شایع است. آنفلوآنزا معمولا در کشور ما از اواخر آذر و اوایل دی آغاز و تا اواخر اسفند نیز ادامه دارد و گاهی مواقع در صورتی که هوا سرد باشد تا اواسط فروردین نیز به طول می‌انجامد. امسال که هوا گرم بود ما فقط آنفلوآنزای نوع B را به صورت محدود در کشور داشتیم اما اول بهمن نوع H۱N۱، H۳N۲ را داشتیم.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت یادآور شد: در آنفلوآنزا یک درصد بیماران دچار ذات الریه می‌شوند و ذات الریه در کل با درمان ۷درصد تلفات دارد به این معنی که ۳ درصد در جوانان و ۱۵ درصد در سالمندان اتفاق می‌افتد. امروزه در همه استان‌های کشور و همه جهان درگیر آنفلوآنزای فصلی است اما از استان‌های سردسیر‌تر غربی و شمالی به سمت استان‌های مرکزی و جنوبی حرکت می‌کند در حال حاضر تقریبا تمام کشور درگیر آن هستند.

نبوی تصریح کرد: طبق آخرین آمار کشوری هر سه آنفلوانزای فصلی H۱N۱، H۳N۲ و ویروس نوع B به صورت مساوی در کشور شیوع دارند و ترتیب ۳۵، ۳۶ و ۲۲ درصد شیوع دارند. البته آمار تلفات به صورت کشوری هنوز جمع آوری نشده است اما مسلما خیلی از این‌ها ممکن است کمتر گزارش شود. بسیاری از بیماران ناتوان که بیماری‌های مختلفی دارند حتی اگر به این ویروس نیز مبتلا نشوند باز هم جان خود را از دست خواهند داد زیرا تعدادی از بیماران خیلی بد حال که رو به موت هستند، آتوپسی نمی‌کنیم اما هر ساله تعداد مرگ و میر کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه موج آنفلوآنزا در بهمن ماه به یک باره در طی دو الی سه هفته بسیار زیاد شد اما هم اکنون این موج در حال فروکش کردن است، افزود: هر سال در فصول سرما و آنفلوآنزا تعدادی مرگ و میر بر اثر ذات و الریه در افراد سالمند و مسن با توجه ضعف ایمنی و ابتلا به بیماری‌های گوناگون را در کشور شاهدیم.

افراد دچار ضعف ایمنی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

نبوی تاکید کرد: بیماران قلبی، مبتلایان به سرطان و دیابت پیشرفته، نارسایی کلیه و کبد، افراد مسن و زنان باردار و افرادی که دچار ضعف ایمنی هستند با آغاز فصل سرما حتما واکسن آنفلوآنزا  تزریق کنند تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده باشند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه هر ساله بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا تلفاتی در کشور داریم افزود: ابتدا به ساکن در سال ۲۰۰۸ از شهر مکزیک که خوک داری در آن بسیار زیاد بود آغاز شد و بسیاری به این بیماری مبتلا شدند و به سراسر کشور نیز انتشار یافت.

وی ادامه داد: ویروس آنفلوآنزا هر ساله با تغییرات جزئی روبروست به صورتی که ژن‌هایی از ویروس انسان، پرنده و خوک در این ویروس وجود دارد که محققان شک دارند که این ویروس تنها از حیوانی مانند خوک باشد. البته خوک به میکسر طبیعی معروف است، زیرا ویروس‌های مختلف را می‌گیرد.

نبوی ادامه داد: هر سه ویروس آنفلوانزای فصلی H۱N۱، H۳N۲ و ویروس نوع B چند سال است که به صورت مرتب اپیدمی می‌شود اما باتوجه به اینکه امروزه بسیاری از مردم جهان به این ویروس عادت کرده‌اند و به آنفلوآنزای فصلی معروف شد. ویروس نوع H۱N۱ دنباله‌‌ همان است اما دیگر به آن آنفلوآنزای خوکی اطلاق نمی‌شود.

وی همچنین اعلام کرده که «چند روز پیش به تبریز سفری داشتم و در آنجا به من گزارش دادند که 3 نفر بر اثر ‌آنفلوانزای فصلی و ذات الریه ناشی از آن فوت کردند، دو نفر بیمار بد حال دیگر هم بودند که از سرنوشت آنها هنوز گزارشی ندارم.»

وی به مردم توصیه کرد: اخلاق تنفسی را رعایت کنند. افرادی که مبتلا به آنفلوآنزای فصلی می‌شوند، باید نسبت به سایر افراد احساس مسئولیت داشته باشند و با آنان دست و روبوسی نکنند. افراد مبتلا حتما دستمال به همراه داشته باشند زیرا ویروس آنفلوآنزا از طریق قطرات تنفسی با فاصله کمتر از یک متر منتقل می‌شود. حتی این قطرات در فصول سرد سال اگر روی سطوح ثابت بیفتد تا ۸ ساعت زنده خواهد ماند و چنانچه کسی به آن‌ها از قبیل دستگیره در، میله اتوبوس، دستگیره تاکسی و ... دست بزند به این ویروس آلوده خواهد شد و با توجه به اینکه آنفلوآنزا از طریق مخاط به انسان منتقل می‌شود حتما روزانه دو الی سه بار دست خود را با آب و صابون بشویند.

بیمار مبتلا به آنفلوآنزای خوکی در بیمارستان فقیهی نداشتیم

در ادامه پیمان پتدارم فر رئیس بیمارستان فقیهی شیراز خبر فوت و بستری 10 بیمار مبتلا آنفلوآنزای خوکی در این بیمارستان را تکذیب کرد و افزود: بیمار مبتلا به آنفلوآنزای خوکی در بیمارستان فقیهی بستری نداشته‌ایم که فوت کرده با‌شد و حتی در آی سی یو بیمارستان نیز چنین بیمارانی نداشتیم.

وی افزود: اگر بیماری آنفلوآنزا در کشور شایع شود مانند سال‌های گذشته که آنفلوآنزای خوکی شایع شده بود، مسلما مرگ‌و‌میرهایی به همراه خواهد داشت مانند‌‌ همان سال که مردم در حدود کمتر از ۱۰۰ تن در کشور و در شیراز نیز کمتر از ۲۵ بیمار جان خود را از دست دادند. بنابراین شیوع بیماری آنفلوآنزا مساله خطرناکی است اما این مسائل نیاید افکار عمومی را نگران کند.

رئیس بیمارستان فقیهی شیراز یادآور شد: در بیمارستان فقیهی در کل ۱۱ تخت آی سی یو داریم که در بازدید اخیر و معاینه‌ای که انجام دادم، موردی را مشاهده نکردم اما در صورتی که چنین بیماری مجدد در کشور شایع شود، اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و شهروندان صورت خواهد گرفت تا مردم مراقبت کنند و به دنبال پنهان سازی این بیماری‌ها نیستیم.

7 استان درگیر آنفلولانزا

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر اعلام کرده بود: در حال حاضر آنفلوانزای فصلی در همه جای دنیا از جمله کشور ما شایع است و گروه‌های در معرض خطر مانند بیماران قلبی، بیماران ریوی، مبتلایان به نارسایی کلیه، مبتلایان به دیابت، زنان باردار و بیماران سرطانی که تحت درمان شیمی درمانی هستند، در صورت ابتلا به این بیماری بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

به گفته محمد مهدی گویا در حال حاضر آنفلوانزای فصلی بیشتر در استان‌های تهران، اصفهان، کرمانشاه، زنجان، سمنان، اردبیل و خراسان جنوبی شایع است و به گروه‌های در معرض خطر توصیه می‌کنیم که نسبت به دریافت واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، رعایت نکات بهداشتی را مهم‌ترین عامل در پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان کرد و گفت: از خانواده‌ها می‌خواهیم که کودکان خود را که مبتلا به بیماری شبیه آنفلوانزا هستند تا زمانی که پزشک اجازه نداده است، به مدرسه نفرستند.

گویا با بیان اینکه آنفلوانزا H۱N۱، آنفلوانزای نوع B و آنفلوانزای نوع H۳N۲ هیچ تفاوتی با هم ندارند، خاطرنشان کرد: این آنفلوانزا‌ها از نظر شدت و علائم همه جزو آنفلوانزای فصلی محسوب می‌شوند و در همه جای دنیا شایع هستند.

آیا بیماران بیمارستان فقیهی شیراز مبتلا به آنفلولانزا هستند؟

یک منبع آگاه از بیمارستان فقیهی شیراز، گفت: در حدود ۱۰ روز گذشته ۷ بیمار با علائم آنفلوآنزای  خوکی به بیمارستان سعدی(شهید فقیهی) منتقل شدند که متاسفانه ۳ تن از آنان بر اثر بیماری جان خود را از دست دادند اما تاکنون از ۴ بیمار باقیمانده رفع خطر شده و شرایطشان رو به بهبود است.

وی تاکید کرد: در روزهای اخیر در بخش icu داخلی یک نفر مبتلا به آنفلوآنزای نوع h۱n۱ یا‌‌ همان آنفلوآنزای خوکی قرنطینه شده است که ظاهرا گوشت خوک مصرف کرده بوده است. متاسفانه بیمار مبتلا به آنفلوآنزای h۱n۱ بستری در بیمارستان فقیهی شیراز فوت شد و همین اکنون نیز سه تخت از ۱۱ تخت icu داخلی این بیمارستان به مبتلایان به این ویروس اختصاص دارد که شرایط آنان بسیار وخیم گزارش شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس