رئیس بنیاد سعدی گفت: هنوز عده‌ای «بنیاد سعدی» را بنیاد سعدی پژوهی تلقی می‌کنند و در تلویزیون کشور به ما انتقاد می‌کنند که چرا در سردر بنیاد سعدی، شعر فردوسی نوشته شده و خبر ندارند که این شعر زمانی نوشته شده که اینجا مرکز فرهنگستان بوده است.

به گزارش مشرق، سومین جلسه شورای بنیاد سعدی با حضور اکثریت اعضاء، رییس و معاونان این بنیاد تشکیل و پیرامون موضوعاتی همچون «طرح المپیاد زبان فارسی» و «اولویت های کلی آموزش و پژوهش بنیاد سعدی» بحث و تبادل نظر شد.

*آموزش زبان فارسی یک رشته علمی و یک تخصص است

غلامعلی حدادعادل، رییس بنیاد سعدی در  این جلسه با اشاره به نزدیک شدن فعالیت این بنیاد به دوسال، گفت: اهمیت زبان فارسی و وسعت دنیای معاصر ایجاب می‌کرد تا در کشور، یک موسسه مستقل، که ریاست عالیه آن را بالاترین مقام اجرایی کشور یعنی رییس جمهور و رییس هیات امنای آن را معاون اول رییس جمهور برعهده گیرند، تشکیل شود.

وی با بیان اینکه بنیاد سعدی مانند نهالی است که از درخت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قلمه گرفته شده، گفت: در طول این دوسال اخیر، با دوستان خود در سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت‌وگوها و همکاری‌های سازنده زیادی داشتیم که برخود واجب می دانیم از حسن نیت و همدلی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  و معاون پژوهشی این سازمان تشکر کنیم. همچنین پیش نویسی از نحوه همکاری با این سازمان تهیه کرده‌ایم که حاصل بحث‌های کارشناسانه و فنی ما و مسولان سازمان بوده است و چارچوبی برای همکاری‌های بین بنیاد سعدی و سازمان خواهد بود.

رییس بنیاد سعدی اظهار کرد: چشم انداز پیش روی ما، آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان به عنوان یک رشته علمی و یک تخصص است چرا که مخاطبان ما یک جنس و یک دست نیستند و باید برای انواع مخاطبان، انواع کتب آموزشی و نرم افزار داشته باشیم. برهمین اساس درصدد گردآوری اطلاعات از وضع موجود آموزش زبان فارسی در دنیا هستیم تا با اشراف اطلاعاتی بدانیم در هر جای دنیا، فرصت ها، تهدیدها و نیازهای ما چیست.

وی ادامه داد: لذا سعی کرده‌ایم از هر استعداد و ظرفیت داخل و خارج از کشور برای تقویت زبان فارسی استفاده کنیم که یکی از اقدامات آن تشکیل 12 شورای سیاست گذاری در کل دنیا بوده است و هر فردی که در ایران می‌شناختیم که بتواند درباره آموزش زبان فارسی در یک کشور یا منطقه به حکم سابقه و تجربه، کاری به ما ارائه کند را دعوت کردیم تا در این شوراها عضویت داشته باشند. همه این شوراها یک نوبت تشکیل جلسه داده‌اند و دور دوم این جلسات به زودی آغاز می‌شود که سیاست گذاری‌ها تدوین شود و براساس آن برای هر کشور و منطقه‌ای جداگانه تصمیم‌گیری شود.

حداد عادل خاطر نشان کرد: همچنین در نظر داریم برای هر کشور و منطقه واحد تخصصی تشکیل دهیم که کارشناس یا متخصص آن منطقه و کشور در آن واحد مشغول باشد، مانند وزارت خارجه که میزهای کارشناسی برای هر کشور دارد.

وی با اشاره به برگزاری اولین همایش موسسه‌ها و نهادهای فعال در آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در اول آذرماه سال جاری، افزود: می‌خواهیم بدون آنکه مزاحمتی برای فعالیت این موسسه‌ها بوجود آوریم در حد امکان هماهنگی میان این سازمان‌ها ایجاد کنیم. برهمین اساس در این همایش از 24 موسسه‌ای که شناسایی کرده بودیم از جمله جامعه المصطفی، موسسه دهخدا، سازمان صدا وسیما و دانشگاه‌های مختلف کشور همچون شیراز و مشهد، حضور داشتند و  هر موسسه‌ای تولیدات و دستاوردهای خود را به معرض نمایش گذاشتند.

رییس بنیاد سعدی همچنین به دیدارهایی که با بسیاری از استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان زبان فارسی دارد اشاره کرد و گفت: شاید هفته‌ای نباشد که با خارجیان فعال در آموزش زبان فارسی دیدار نداشته باشیم ضمن آنکه با اطلاع از فعالیت‌های آنها برای گسترش هرچه بیشتر زبان فارسی با آنها همکاری بیشتر خواهیم داشت.

*هنوز رسانه ملی به ما انتقاد می‌کند

وی همچنین اشاره‌ای به فعالیت‌های معاونت‌های بین‌الملل، آموزش و پژوهش و همچنین معاونت مالی و اداری بنیاد سعدی کرد و گفت: «بنیاد سعدی» به اندازه عمر دوساله خود، بیشتر از حد شناخته شده است، هرچند هنوز عده‌ای «بنیاد سعدی» را بنیاد سعدی پژوهی تلقی می‌کنند و در تلویزیون کشور به ما انتقاد می کنند که چرا در سردر بنیاد سعدی، شعر فردوسی نوشته شده است و خبر ندارند که این شعر زمانی نوشته شده که اینجا مرکز فرهنگستان بوده است، اما علی رغم این خطاها، بنیاد سعدی را به گسترش زبان فارسی می‌شناسند.

حداد عادل در ادامه به فعالیت موسسه‌هایی همچون گوته برای گسترش زبان آلمانی، کنفسیوس برای زبان چینی، آلیانس برای زبان فرانسه و ...، اشاره کرد و گفت: کشور ترکیه نیز سال‌ها قبل برای گسترش زبان خود بنیاد «یونس امره» را تشکیل داده‌اند و برای آموزش زبان ترکی در دنیا فعال هستند و ما در ایران دیر به فکر تشکیل چنین موسسه‌ای افتاده‌ایم.

سیدمحمدرضا دربندی، معاون امور بین الملل، رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش و سیدباقر سخایی، معاون اداری و مالی نیز گزارشی از فعالیت‌های حوزه خود به اعضاء شورا ارائه کردند.

همچنین براساس دستور جلسه طرح المپیاد زبان فارسی همراه با توضیحات کوتاهی درباره آن از سوی معاون آموزش و پژوهش ارائه و مقرر شد تا در جلسه بعدی شورا اعضاء نظرات خود را اعلام کنند.

در این جلسه همچنین اولویت های آموزشی ارائه شده توسط معاون آموزش و پژوهش مطرح شد که اکثریت آن مورد تایید اعضاء بود و قرار شد تا با اضافه کردن نظرات و پیشنهادات تکمیلی، برای برنامه‌های سال آینده اقدام شود.

سومین جلسه شورای بنیاد سعدی با حضور قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طالبی، نماینده وزرت علوم، تحقیقالت و فناوری، امیررضا وکیلی فرد، رییس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی، بهزاد قنسولی، عضو هیات علمی دانشگاه بین الملی امام رضا(ع)، به عنوان اعضای حقوقی شورای بنیاد سعدی و محمد دبیرمقدم، مدیر گروه زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، احمد صفارمقدم، استاد زبان و ادبیات فارسی و مدیر گروه پژوهشی حوزه کاربردی پژوهشکده زبان شناسی، عباسعلی وفایی، استاد زبان و ادبیات فارسی، محمد جعفر یاحقی، استاد زبان و ادبیات فارسی و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، سید ضیاء‌الدین تاج‌الدینی، استاد زبان شناسی، مهری باقری، استاد زبان شناسی و زبان‌های باستان و حکیمه دبیران، استاد زبان و ادبیات فارسی، به عنوان اعضای حقیقی شورای بنیاد سعدی، در ساختمان این بنیاد تشکیل شد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس