در ابتدای این گزارش، هاآرتص رونمایی از این موشک را «غیرمعمول» خوانده و نوشته است که سومار، «بسیار شبیه» خا-55 با برد 2500 کیلومتر است.
این گزارش میافزاید: «این امر ایرانیها را قادر میسازد تا اهدافی نه فقط در خاورمیانه، بلکه در شرق و جنوب اروپا را هدف قرار دهند. پیش از این هم گزارشهایی از تلاش ایرانیها برای ساخت موشکهای کروز منتشر شده بود، اما این اولین بار است که آنها علنا از چنین سلاحی رونمایی میکنند.»
هاآرتص در ادامه ادعا کرده است که تهران در سال 2001 تعدادی کروز خا-55 از اوکراین خریداری کرده و از آن زمان قصد مهندسی معکوس آن را داشته است.
در بخش دیگری از گزارش هاآرتص آمده است: «موشکی که در تهران از آن رونمایی شد، از لحاظ ظاهری مشابه خا-55 است و روی آن بوستری تعبیه شده که آن را قادر میسازد تا از روی دریا یا خشکی شلیک شود. از آنجا که نمونه اصلی روسی این موشکها، از روی بمبافکن شلیک میشوند، نیازی به بوستر علاوه بر موتور جت، ندارند.»
«تال اینبار» رئیس مرکز فضا و پهپاد موسسه مطالعات راهبردی هوا و فضا فیشر هرتزلیا با بیان اینکه زمان رونمایی از این موشک «بسیار غافلگیرکننده» است، به هاآرتص گفته است که این موشک میتواند بخشهای بزرگی از اروپا را زیر برد خود داشته باشد.
وی همچنین گفت: «ایران سالهاست که در حال توسعه سری موشکهای شهاب است. برای آنها معقول است که همزمان موشکهای کروز را هم توسعه دهند.»
اینبار افزود: «مخفی کردن موشکهای کروز سادهتر است. آنها کوچکتر هستند، قابلیت حمل بیشتری دارند و میتوان آنها را از زمین، زیردریایی، بمبافکن و حتی کشتیهای تجاری تغییر کاربری دادهشده، شلیک کرد.»
هاآرتص در ادامه نوشته است: «موشکهای کروز در سرعت کمتر از صوت حرکت میکنند، همین امر زدن آنها را سادهتر میکند، اما از آنجا که اندازه آنها نسبتا کوچک است و میتوانند در ارتفاع پائین حرکت کنند، شناسایی آنها دشوار است.»