امارات برای ایرانیان آگاه و اهل مطالعه کشوری خلاصه شده در چند مرکز خرید و پارک آبی زیبا نیست و فیفا به خوبی از وضعیت اسفناک حقوق بشر در این کشور آگاه است، مدارس فوتبال در این کشور بسیار پیشرفته هستند اما ربطی به خود امارات ندارند.

چرا امارات برتر از ایران ترجیح داده شد؟
گروه ورزشی مشرق - جام ملتهای آسیا، بر روی کاغذ هم حساب کنید بسیار مهم است چه برسد به واقعیت، شوخی که نیست، صحبت از قاره کهن است، بزرگترین قاره جهان و مملو از استعداد و بازیکن آینده‌دار، از طرفی تیمهای ملی فوتبالی که نمی توانند در سطح جهان خودنمایی کنند این جام را تنها میدان برای اعلام بزرگی خود می دانند. جامی بزرگ و سخت و پیچیده که هر چند استانداردهای فیفا را به تمامی رعایت نمی کند اما به هر حال همیشه مورد تحسین مقامات فیفا بوده است.

این جام از سال 1335 تا 2004 هر چهار سال یک بار برگزار می‌شد. به دلیل همزمانی این جام با جام ملت‌های اروپا و المپیک، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفت تا دوره این بازی‌ها را تغییر دهد تا در سطح جهان به این جام توجه بیشتری شود.

بعد از جام ملت‌های آسیا 2004 ، این جام در سال 2007 برگزار شد (با فاصله سه سال) و اینک دیگر چندان مهم نیست که جهان به این جام توجه کند یا نه، مهم این است که آسیا مدتی است به این جام توجه می کند و فیفا هم به خوبی فهمیده که آسیایی ها قدر این جام را دانسته اند.

قدرت‌های اول آسیا سالیان سال بر این جام حکمفرمایی می‌کردند، تیم‌های ژاپن و کره جنوبی از شرق و تیم‌های ایران و عربستان سعودی از غرب، همواره در میان یکی از تیم‌های دیدار پایانی بوده‌اند. در میان تیم‌های دیگری که در این جام موفق بوده‌اند می‌توان به عراق، امارات، کویت و چین اشاره کرد و بالاخره استرالیایی که به هر طریق و به هر ترتیبی امروز یک مدعی بزرگ است و به کل قاره فخر می فروشد.

جام ملت‌های آسیا 2019 هفدهمین دوره جام ملت‌های آسیا است. فرایند گزینش انتخاب‌ شوندگان این دوره از رقابت‌ها از تاریخ 15 دسامبر 2012 آغاز شد و در 2 فوریه 2013 پایان یافت. در تاریخ 12 مارس 2013 کمیته مسابقات کنفدراسیون رسماً تایید کرد که 11 کشور برای میزبانی این رقابت‌ها ابراز تمایل کرده‌اند: ایران، عمان، عربستان سعودی، تایلند ،لبنان، چین، بحرین، مالزی، میانمار و امارات متحده عربی.

چرا امارات برتر از ایران ترجیح داده شد؟
کشورهای لبنان، چین، بحرین، مالزی، میانمار، عمان و عربستان سعودی پیش از اتمام مهلت ارسال مدارک و مستندات انصراف دادند. در نهایت نیز کنفدراسیون فوتبال آسیا 18 اسفند ماه 1393 پس از بررسی امکانات ورزشی کشورهای ایران و امارات متحده عربی، کشور امارات را به عنوان میزبان این دوره از بازیها معرفی کرد.

در این میان بازی رسانه ای نیز در نوع خود کم نظیر بود، منابع خبری خارج از کشور و بنگاه‌های خبری وابسته به غرب اروپا از موضوع حضور زنان در استادیوم نوشتند، در یکی از خبرهای منتشر شده از سوی یکی از این منابع خبری آمده بود: «سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در ابتدای هفته جاری با انتشار یادداشتی در هفته نامه فیفا، از مسئولان ایران درخواست کرده بود که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند.»

این در حالی است که در متن این نامه هرگز چنین جمله‌ای با این صراحت وجود نداشت، هر چند مشخص است که شخص بلاتر بارها در این خصوص به فوبال ایران تذکر داده است.

چرا امارات برتر از ایران ترجیح داده شد؟
ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها به گزارش خبرگزاری رویترز یکی از مهمترین موانع کسب میزبانی مسابقات جام ملت‌های آسیای 2019 بود اما تنها چند روز بعد، علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران پس از دیدار با شیخ سلمان، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا به رسانه‌های داخل کشور گفته بود که این نهاد تنها بر روی دو موضوع بازاریابی و حق پخش تلویزیونی دغدغه دارد.

از دیگر خبرهای منتشر شده در رسانه های خارج از کشور این بود که: « کنفدراسیون فوتبال آسیا، امارات را به عنوان میزبان جام ملت‌های آسیا در سال 2019 انتخاب کرد. این در حالی است که فدراسیون فوتبال ایران از جلسه انتخاب میزبان بی‌اطلاع مانده و حتی منتظر نمایندگان AFC بود تا امکانات میزبانی ایران را بررسی کنند.»
این میزان از بی خبری تا چه می تواند صحت داشته باشد، به هر حال پاسخگویی شفاف و صریح فدراسیون فوتبال ایران می تواند راهگشا باشد تا مشخص شود، روابط عمومی فدراسیون فوتبال ایران، سخنگوی این فدراسیون، دبیرش، رئیسش و همه کارکنان آن در این میان چه کرده اند و چه می کنند.

رقابت دو کشور ایران و امارات برای گرفتن میزبانی جام ملت‌های سال 2019 در نهایت به سود کشور امارات به اتمام رسید و در جلسه ‌ای که روز دوشنبه در منامه بحرین برگزار شد، کنفدراسیون فوتبال آسیا کشور امارات را به عنوان میزبان دوره بعدی مسابقات جام ملت‌های آسیا معرفی کرد.

اما نگاهی بیندازید به کشورهایی که برای این میزبانی اعلام آمادگی کرده بودند، بحثی درباره چین که میزبان المپیک بوده یا مالزی که به تازگی از سوی فیفا جایزه پیشرفت در فوتبال آکادمیک دریافت کرده نیست، سایر کشورها هم لابد حق داشته و به صورت بدیهی و منطقی انصراف داده اند اما رقیب جدی ایران در این میان، امارات بوده و هست و شاید بد نباشد تا مقامات فوتبال ایران نیم نگاهی حتی به وضعیت رقابتی این دو کشور در زمینه ورزش بیندازند.

چرا امارات برتر از ایران ترجیح داده شد؟
فاصله ورزش ایران و امارات تا چه حد است؟ آیا دوباره قرار بر این است که بگوییم : «ما کجا و آنها کجا؟»
آنها واقعا کجا قرار دارند که ما نمی توانیم به ان نقطه برسیم؟ خواننده و مخاطب حرفه‌‌ای این خبر بدون تردید از شرایط پشت ویترین کشور امارات باخبر است، امارات برای ایرانیان آگاه و اهل مطالعه کشوری خلاصه شده در چند مرکز خرید و پارک آبی زیبا نیست و فیفا به خوبی از وضعیت اسفناک حقوق بشر در این کشور آگاه است، مدارس فوتبال در این کشور بسیار پیشرفته هستند اما ربطی به خود امارات ندارند، در واقع بیش از 14 آکادمی فوتبال فوق پیشرفته در امارات وجود دارد که همگی توسط باشگاه های بزرگ دنیا تاسیس شده و شعبه آنها هستند و در ارزیابی فیفا برای نمره داده به فوتبال امارات جایی نخواهند داشت، اما به هر حال همین موارد باعث پیشرفت می شود، کیفیت چمن استادیوم ها در منطقه ای کاملا بیابانی و گرم و خشک، فیفا را متعجب کرده است، باشگاه‌های فوتبال در امارات نیز روز به روز پیشرفته کرده اند، دکوراسیون، طراحی نور، امکانات سخت و نرم افزاری، همه و همه باعث تحسین امارات توسط فیفا شده است. برگزاری دو جام جهانی باشگاه ها در ابوظبی شوخی نبود و این موارد در نهایت در تصمیم‌گیری‌های فیفا و AFC دخیل هستند.

در چند سال گذشته پیشرفت‌های محسوسی در کیفیت فوتبال ایران رخ داده و نمی شود چشم را بر همه چیز بست اما آیا این پیشرفت‌های لاک پشتی کافی بوده است؟
اگر داشتن کرسی در کنفدراسیون فوتبال آسیا مهم است، برایش تلاش کنیم، برایش برنامه ریزی کنیم، این موضوع برای فوتبال ایران غیر ممکن نیست!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    اخ اخ وضعیت اسفناک حقوق بشر. اونا عقلشونو به کار گرفتن دارن جلو میزنن از ما. چه در عرصه ی صنعت که نمونش قطر داره چند برابر ما از منابع مشترک استفاده میکنه اینم از امارات که از یه بیابون بی اب و علف یه بهشت ساخته که از همه جای دنیا میان برای دیدنش. شما هم فقط حرف بزنین ببینیم به کجا میرسین
  • پرسپولیسی ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    می ترسم اگه کفاشیان و تاج تو کنفدراسیون کرسی بگیرند فاتحه فوتبال اسیا خوانده شده است از بس که این دو خود سر هستند
  • صابر22 ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    هیچ موقع به ایران میزبانی نمی رسد بخاطر اینکه زنان کشورهای خارجی در پوشش آزادادند در ایران نمی توانند با لباس دلخواه بیرون بیایند درایران ورود زنان به داخل ورزشگاه ممنوعه درایران خیلی چیز ها ممنوعه وبرای خارجی ها خصوصا آنهای که مسلمان نیستند مانند زندانه درایران حتی تصاویر زنان را پخش نمی کنند بخاطر همین تبعیض جنسیتی عدم وجود آزادی نداشتن برنامه دنیا پسند حجاب اجباری وغیره
  • گیلانی ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    1 1
    الان که یه مشت سلطنت طلب نزاد پرست باستان گرا دوباره عرب ستیزی رو تشدید کنند لعنت به هر چی نزاد پرست که هنوز عقلشون نمیرسه حکام عرب موضوعشون با ملت عرب فرقش از زمین تا اسمان است من به عنوان یک گیلانی هیچ مشکلی با اعرب ندارم
  • سبحان ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    what to do what not to do
  • ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    چون ایران ورزشگاه دسای تداره
  • ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    برادر شما خیلی تو فیلمی این چرت و پرتهای زنها اینطورن حجاب اجباری کم حرف بیمعنی بزن خیلی تو کفی و ساده لوح هیچ ربطی به این چیزها نداره قسمت عمدش به خاطره امکانات و تجهیزات و زیرساختهای ما جز ازادی ورزشگاهه دیگه داریم که بخواهیم میزبانی بگیریم با این وضعیت فوتبال ما مخصوصا ورزشگاها هیچوقت نمیتونیم میزبانی بگیریم شما هم بهتره همکاسه این خارجیها نشو قبلش فکر کن
  • بهنام ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    من مطمينم نویسنده تا به حال به ورزشگاه های فوتبال ایران نرفته...تا وضعیت .... رو ببینه.از دستشویی ها گرفته تا چمن ورزشگاه.........
  • مجید ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    یعنی اگه به ما میدادن خیلی خنگ بودن کلشون خخخخ
  • قادر ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    در تهران پایتخت این کشور بازی تیم رده دومی تراکتور را با تبعیض و پخش نمیکنند و بهانه نبود واحد سیار میکنن اینها تا صد سال دیگه امارات هم نمیشوند
  • ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    فوتبال مسخره ای است که همان بهتر در شان این ظاهرا کشورهای بدون نقشه و سند خلیج فارس باشد مردم ایران حوصله این هیاهو های مسخره را ندارند
  • محمد ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    آقا یا خانم گیلانی هیچ کسی با اعراب مشکلی ندارد اگر که میبینید به حاکمان نوکرصفت اعراب توهین میشود یکی بعلت دشمنی علنی آنها با ایران است دومی سرسپردگی آنها به آمریکا وانگلیس وصهیونیستها است که پای کثیف آنها را به منطقه باز کردند که نتیجه آن کشتار میلونها افراد بیگناه توسط داعش و سالها پیش خود آمریکا میباشد
  • ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    دوستان ایران نه ورزشگاه درست و حسابی داره (آزادی که نیاز به بازسازی کلی و مدرنیزه شدن داره و ورزشگاه اصفهان که 9 سال داره ساخته میشه ولی همین آزاد تو 1سال و خورده ای ساختن و ورزشگاه غدیر اهواز که از نظر کمی یعنی تعداد تماشاگر که 36 هزار نفره هست و همچین باید از نظر کیفیت هم ورزشگاه و هم صداوسيما خوزستان پیشرفت های قابل توجی کنند ) بازاریابی فوتبالی در ایران که کلا نیست (دلال ها) و حق پخش هم که صداوسيما چون زورش زیاد درست و حسابی نمیپردازه (مشکل دولتی بودن صداوسيما) از لحاظ امکانات رفاهی که کلا زیر خط فقر هستیم اون که تا 100 سال دیگه هم درست نمیشه و در آخر ورود بانوان به ورزشگاهای کشور چه در فوتبال و چه در ورزش های دیگر باید بستر مناسبی آماده بشه برای ورود آنها به ورزشگاها بخصوص فوتبال میتوان به کشورهایی چون انگلیس اشاره کرد که تا چندی حدود 20 تا 30 سال پیش بخاطر مسائل فرهنگی که داستن و بی ادب ترین تماشاگران دنیا رو داشتن ولی حالا بدون مشکلی بانوان در ورزشگاها انگلیس حاضر میشن و هیچ گونه بیادبی به آنها نمیشه .
  • خدا عقل بدهد ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    نمی دانم از این فوتبال کثیف که فقط پول بیت المال را هدر می دهد و بعید است هیچ کمکی به اقتصاد کشورمان بکند، چه سودی کرده ایم که اینقدر دغدغه فوتبال و فوتبالیستهای سوسولش را داریم. گِل بگیرید در هر چه لیگ حرفه ای و بازیکن حرفه ایست و بگذارید رشته های دیگر که منفعت بیشتر و هزینه کمتری دارند رشد کنند.
  • skandary ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    بیاییم واقع گرا باشیم در زمینه امکانات ورزشی و ورزشگاهی برای تیمهای حاظر در جام ملتهای آسیا آیا ما توان رقابت با امارات را داریم؟ خیر در زمینه امکانات ورزشی باوجود وسعت خاک وحجم جمعیت وتعداد فوتبالیست و ورزشکار که ما چندین برابر از اماراتی ها سر هستیم. اما امارات در امکانات ورزشی وتعداد وکیفیت حداقل پنج برابر سر تر است . در زمینه امکانات رفاهی برای ورزشکاران و تماشاگران مهمان آیا ما سرترذ هستیم یا اماراتی ها . ؟امکانات رفاهی وخدماتی وکیفیت آنها . امارات شاید ده به یک از ما سرتر باشد. در مورد فاصله بین شهرها ومکانهای بازیها ؟ باز هم امارات سرتر است فاصله بین شهرها کم است وامکانات حمل ونقل خیلی بیشتر وپیشرفته تر. درمورد بودجه اختصاص داده شده برای آماده سازی وهزینه سازی برای آماده شدن برای بازیها ؟ با وجود امکانات خیلی زیاد وبا کیفیت در گذشته در شهرهای مختلف امارات باز این کشور هزینه زیادی برای کسب میزبانی این بازیها صورت داده است. در مورد امکانات مسافرتی برای تماشاگران سایر کشور ها ؟ امارات درای امکانات خیلی بیشتر برای حمل ونقل مسافر از سایر نقاط جهان به کشور خود است وسریعترین ومرفه ترین ودقیق ترین خط های مسافربری هوایی ودریایی و... در جهان از آن امارات است. اگر با انصاف باشیم باید بگوییم هر انسان با عقل وشعور متوسط هم اگر بخواهد داوری کند مطمئنا" میزبانی را به امارات میدهد. پس توقع برای توان رقابت با امارات غیر معقول است و نباید امید به برنده شدن داشت. اما اون کسی که وعده کسب میزبانی می دهد واونی که این وعده را باور می کند هردو دچار نوعی اختلالات عقلی وروانی هستند. چون امری که از قبل روشن است را می خواهند رد کنند. اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی را به ایران می داد .باید در سلامت عقل وسلامت نفس مسئولین تصمیم گیرنده کاملا شک کرد.
  • ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۳
    0 0
    چرا ترجیح داده نشه؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس