وی گفت: انگلیس به زودی مذاکرات جدیدی را با "مخالفان میانهرو سوریه" برای یافتن راهحلی جهت پایان بحران سوریه آغاز خواهد کرد.
پس از چهار سال تاکید بر اینکه "روزهای پایانی بشار اسد نزدیک است"، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه سیبیاس اقرار کرد که واشنگتن چارهای جز مذاکره با اسد ندارد چراکه جنگ در این کشور در حال ورود به پنجمین سال خود است.
این سخنان کری در واقع تغییر آشکار در مواضع واشنگتن محسوب میشود. گرچه ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده که سخنان کری به معنی تغییر در سیاست آمریکا در قبال سوریه نیست.
هارف در توییتر خود اعلام کرد: کری در سخنان اخیرش بار دیگر بر سیاستهای آمریکا در قبال سوریه تاکید کرده و گفته است ما به مذاکره در نشستی که دولت سوریه نیز در آن حضور داشته باشد، نیازمندیم و نگفته است که به صورت مستقیم با اسد مذاکره میکنیم. سیاست آمریکا همچنان واضح است و واشنگتن معتقد است اسد در آینده سیاسی سوریه جایی ندارد.
با بحرانیتر شدن اوضاع در سوریه و رسیدن طرفهای خارجی به این نتیجه که سرنگونی نظام سوریه با زور و سلاح ممکن نیست، اخیراً تغییراتی در سیاست آمریکا در قبال دمشق مشاهده میشود. علاوه بر سخنان اخیر کری، چندی پیش رئیس سازمان اطلاعات آمریکا نیز گفته بود که برکناری اسد نمیتواند مفید باشد و حضور وی بهتر از تسلط افراطگرایان بر سوریه است.