به گزارش مشرق، عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ، رئیس هیات علمای عربستان و مفتی این کشور در خطبههای نماز جمعه ریاض، از دولت خواست تا اجباری شدن خدمت وظیفه برای جوانان را در پارلمان مطرح کند.
مطرح شدن چنین مسالهای از سوی مفتی عربستان نشاندهنده تمایل دولت این کشور برای قانونی کردن خدمت اجباری برای جوانان است. کاری که میتواند تا حدودی ناکارآمدیهای ارتش عربستان در بعد نیروی انسانی را کاهش دهد.
آل شیخ با دعوت از جوانان این کشور برای انجام خدمت سربازی گفت: ما باید به جوانانمان توجه کنیم و آنان را آماده کنیم و خدمت سربازی اگر مردم موافقت کنند، در آمادگی جوانان برای دفاع از دین و کشور نقش مهمی خواهد داشت.
وی افزود: این اقدام از نظر دینی برای جوانان اهمیت دارد و ما در حال حاضر از نعمت امنیت برخورداریم و دیگران به دلیل این نعمت بر ما حسد میورزند و برای شکرگزاری از این نعمت، جوانان ما باید همیشه برای دفاع از دین و وطن آماده باشند.
عربستان از 26 مارس گذشته رهبری ائتلاف عربی ضد یمن را برعهده دارد و عملیات «طوفان کوبنده» را به درخواست عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهوری مستعفی یمن علیه حوثیها و نیروهای همپیمان آنها آغاز کرده است.
طبق آخرین ارزیابی که موسسه "گلوبال فایر پاور" که یک موسسه پژوهشی نظامی در آمریکاست، ارتش عربستان پس از مصر و الجزایر، سومین ارتش قدرتمند کشورهای عربی را داراست و در میان ارتشهای 126 کشور جهان نیز رتبه 28 را دارد. این ارتش دارای 233 هزار و 500 نیروی نظامی و نزدیک به 25 هزار نیروی ذخیره و 100 هزار نیروی گارد ملی است.
کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اخیرا تلاشهایی را برای تقویت ارتشهای خود به ویژه در بحث نیروی انسانی آغاز کردهاند. در همین راستا پارلمان کویت سهشنبه هفته گذشته قانون سربازی اجباری را تصویب کرد و این قانون از دو سال دیگر در کویت اجرایی خواهد شد. همچنین امارات نیز در 30 اوت گذشته این قانون را تصویب کرد. چهار ماه پیش از امارات، قطر خدمت وظیفه برای جوانان را اجباری کرده بود.
در پی اجباری شدن خدمت سربازی در قطر، امارات و کویت و ادامه نگرانیهای حکام عرب حاشیه خلیج فارس از آینده خود، مفتی عربستان نیز اجباری شدن خدمت وظیفه برای جوانان کشورش را خواستار شد.
منبع: ایسنا