وی با تأکید بر اهمیت بالای ایمنی غذا و رژیم غذایی سالم گفت: موضوع آن قدر مهم است که سازمان جهانی بهداشت ایمنی غذا از مزرعه تا سفره را شعار امسال خود انتخاب کرده است.
200 بیماری محصول آلودگی غذا
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به وجود 200 بیماری محصول آلودگی مواد غذایی که سادهترین آنها اسهال است، گفت: آمارها نشان میدهد سالی 2 میلیون نفر در دنیا به علت همین بیماریها فوت میکنند.
وی عامل آلودگی محصولات غذایی را بیولوژیک و شیمیایی عنوان کرد و گفت: به این دلیل در ایمنی غذا از مزرعه تا سفره تاکید شده است که ممکن است در مراحل اولیه تولید محصولات غذایی اتفاقاتی رخ دهد و در این زمینه نباید تنها وزارت بهداشت نگران باشد و همه دستگاهها باید نگران این موضوع باشند.
سیاری به حادثهای که در کشور چین رخ داد اشاره کرد و گفت: شیر خشک آلوده در سال 2011 موجب شد تا بیش از 80 هزار نوزاد در این کشور جان خود را از دست بدهند.
وی به موضوع استانداردسازی دوباره محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: استانداردها در نان، پنیر و سایر مواد غذایی مانند رب گوجهفرنگی و غیره را اصلاح کردیم که امیدواریم به تدریج در کشور اجرا شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت حداکثر قند مجاز را برای هر نفر در روز 6 قاشق مرباخوری عنوان کرد و گفت: متأسفانه ما برای مصرف قند در نوشابههای خود حداقل را تعیین کردهایم اما مصرف قند در این محصولات سقفی ندارد.
وی تأکید کرد: خوشبختانه دو کارخانه به صورت داوطلب سقف قند مصرفی در نوشابه را که ما تعیین کردهایم به اجرا درآورده است.
سیاری با توصیه به مردم برای مصرف چایی بدون قند و روغن گفت: مردم باید روغنی مصرف کنند که اسید چرب ترانس نداشته باشد و میزان اسید اشباع آن کم باشد.
2 هزار فروشنده مواد غذایی دادگاهی شدند
وی به شیرینیها به عنوان منبعی که اسید چرب ترانس بالا دارد، اشاره کرد و گفت: در ایام نوروز 9 هزار بازرسی از عرضهکنندگان محصولات غذایی صورت گرفت که 2 هزار مورد آن دادگاهی شد و 200 تا 300 مورد نیز تعطیل گشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نظارت بهداشتی در عرضهکنندههای محصولات غذایی افزایش پیدا میکند گفت: مجهز کردن 6 هزار بازرس بهداشتی و فعال کردن سامانه 1490 به طوری که ظرف 48 ساعت به مردم پاسخگو باشد از جمله برنامههای امسال ما است.
رستورانهای خوب سیب سلامت میگیرند
سیاری به اعطای سیب سلامت به رستورانها نیز اشاره کرد و گفت: 23 هزار رستوران در کشور مورد ارزیابی قرار میگیرند و امسال در برنامه است تا 4 هزار و 500 رستوران در زمینه انواع استانداردها بررسی شده که بهترین آنها 3 سیب سلامت دریافت کنند و به همین ترتیب و با کم شدن استانداردها تعداد سیبها نیز کاهش مییابد.
سیاری در مورد مصرف محصولات ارگانیک هشدار داد: به علت این که سود عرضه این محصولات زیاد است میزان تخلف در آنها بالا میرود و اگر نظارت دقیق روی این محصولات نشود محصولات ارگانیک تقلبی افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به مرگ 65 هزار نفر طی سال گذشته در اثر مصرف دخانیات اشاره کرد و گفت: ما نتوانستیم مثلث تزویر و دروغ، ثروت و قاچاق را شکست داده و مالیات سیگار را افزایش دهیم.