به گزارش مشرق، حجتالاسلام عليرضا مهرانفر در گفتوگو با ايسنا منطقه زنجان، با تأکيد بر لزوم شناساندن وجوه مختلف شخصيت حضرت زهرا(س) به آحاد جامعه، تصريح کرد: يکي از اين وجوه، در نوع تربيت فرزندان و اداي وظيفه مادر بودن آشکار است. امام حسن(ع)، امام حسين(ع) و حضرت زينب(س) محصول تربيت حضرت فاطمه(س) و امام علي(ع) هستند و بخش مهمي از تربيت فرزندان اين خانواده را بايد مرهون روش تربيتي حضرت زهرا(س) دانست.
وي يادآور شد: در روايات آمده است که حضرت زهرا(س) در شبهاي قدر، فرزندانشان را بيدار نگه ميداشتند تا آنها بتوانند از برکات اين شبها بهرهمند شوند و اين امر نشان ميدهد ايشان عقلانيت را بر عاطفه خود غالب ميکردند، به بيان ديگر غلبه عقلانيت بر عاطفه يکي از روشهاي تربيتي اين بانوي بزرگوار بود که بايد الگوي همه مادران قرار گيرد.
مهرانفر افزود: همسرداري حضرت فاطمه(س) نيز به گونهاي بود که پس از شهادت ايشان، امام علي(ع) که فرمانده دلير جنگها و يک رزمنده قهرمان بود، بر سر مزارش ميگريست و ميگفت، «پس از تو، حزن من بينهايت است و هرگز از اندوه نبودن تو رها نميشوم. شبهاي من بعد از تو به بيداري خواهد گذشت و خوابي در آن نخواهد بود.»
اين کارشناس مسائل مذهبي در ادامه به بعد اجتماعي شخصيت حضرت زهرا(س) پرداخت و اظهار کرد: در خطبههاي اين حضرت، وضعيت اجتماع قبل از پيامبر اکرم(ص) تحليل شده و دليل تغييرات بهوجود آمده پس از بعثت پيامبر(ص) مورد بررسي قرار گرفته است و به بيان ديگر اين خطبهها، قدرت تحليل مسائل اجتماعي حضرت فاطمه(س) را نشان ميدهد و علاوه بر اين، در آنها ميتوان ابعاد مختلف شخصيت اين بانوي بزرگوار را مشاهده کرد.
اين مدرس حوزه و دانشگاه با بيان اينکه نبايد بدون در نظر گرفتن شرايط، فضايل حضرت زهرا(س) را براي سرکوب زنان استفاده کرد، افزود: وقتي حضرت زهرا(س)، الگويي براي زنان معرفي ميشود، مردان نيز بايد متقابلاً حضرت علي(ع) را الگوي خود قرار دهند، در واقع زماني که مردان خود را به صفات و شخصيت حضرت علي(ع) نزديک کنند، ميتوانند از زنان انتظار رفتار فاطمهگونه داشته باشند.
مهرانفر همچنين خاطرنشان کرد: الگو گرفتن از فاطمه زهرا(س) به اين معنا نيست که بايد در خانه کاهگلي زندگي کرد و يا بر روي حصير خوابيد، بلکه بايد فضايل و اعتقادات اصيل انساني از جمله عفت، اخلاق، عدالت، حقيقتطلبي و انسانيت را از اين بانوي بزرگوار آموخت، در واقع با اين توصيف، حضرت فاطمه(س) ميتواند الگوي همه زنان و مردان اعم از مسلمان و غيرمسلمان در همه دوران باشد