در شرایط کنونی بیش از 100 تا 140 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران در حساب های خارجی بلوکه شده است که علت اصلی این مساله، تحریم های اعمال شده علیه برنامه هسته ای تهران بوده است. البته هنوز باید در خصوص جزئیات این مساله مذاکره شود ولی مساله ای که قطعی به نظر می رسد، افزایش منابع مالی و نقدینگی است که پس از امضای توافقنامه در اختیار ایران قرار می گیرد.
هنوز نقاط اختلافی مهمی برای دستیابی به توافق نهایی هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی وجود دارد. اینکه تحریم ها با چه سرعتی لغو شود و اگر ایران مفاد توافقنامه را نقض کرد، این تحریم ها چگونه مجددا اعمال شود، از مهمترین موارد اختلافی است.
اوباما پیش از این از لغو تدریجی و گام به گام تحریم ها حمایت کرده است. کاخ سفید روز جمعه تاکید کرد که موضع واشنگتن تغییر نکرده است. البته ظاهرا به نظر می رسد که اوباما حاضر است تا در صورت امضای توافقنامه از سوی ایران، امتیازات اقتصادی بیشتری به تهران بدهد. مهمترین نگرانی اوباما این است که اگر ایران مفاد توافقنامه را نقض کند، تحریم ها را تا چه حد سریع می توان دوباره اعمال کرد.
رهبران ایران از جمله حسن روحانی رئیس جمهور نیز تاکید کرده اند که تنها به شرطی با توافقنامه موافقت خواهند کرد که همه تحریم ها به سرعت لغو شود. جمهوریخواهان و دموکرات ها نیز مخالفت شدید خود را با لغو همه تحریم ها علیه ایران اعلام کرده اند.