به گزارش مشرق، ایرج هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران ، درباره مصرف چای خارجی گفت: متأسفانه حجم قابل توجهی چای بهصورت قاچاق وارد میشود که عموماً فاسد هستند اما مصرف کننده از آنها اطلاعی ندارد و شواهد نشان میدهد که جلوگیری از قاچاق این محصول بهراحتی امکان پذیر نیست.
وی با بیان "سال گذشته طبق آمار اعلام شده حدود 14هزار تن تولید چای خشک داشتیم و حدود 110هزار تن چای از هند و سریلانکا بهصورت رسمی و غیررسمی وارد کشور شد که قیمتش بیش از دو برابر چای ایرانی است" گفت: اما از آنجایی که با اسانس های غیربهداشتی عطردار شده است، مصرف کننده تمایل به خرید آنها دارد.
هوسمی با اعلام اینکه بهدلیل عدم استقبال مردم و عدم استقبال دولت تولید چای از 70هزار تن در سال به 17هزار تن در سال کاهش یافته است، افزود: در حال حاضر بسیاری از باغهای بزرگ از دور تولید خارج شدهاند. میزان تولید چای بهاندازه ظرفیتی که در این بخش وجود دارد نیست. از آنجایی که قیمت واقعی برای چای در گذشته پرداخت نشده است، مرغوبیت چای کاهش یافته است. در سالهای گذشته بهدلیل بیتوجهی به تولید داخلی چای بسیاری از باغات رها شد.
رئیس اتحادیه چایکاران ادامه داد: در حال حاضر حداکثر 15هزار تن چای خشک در داخل تولید میشود و بقیه نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود که بخشی از آن بهشکل قانونی و بخش دیگر بهشکل غیرقانونی وارد میشود.
هوسمی درباره قیمت چای ایرانی و چای خارجی گفت: بخش زیادی از چای خارجی کیفیت مطلوبی ندارد اما قیمت آن چند برابر چای داخلی است و بهدلیل تبلیغاتی که برای چای خارجی میشود و اینکه بستهبندیهای زیباتری دارد مصرفکنندگان بیشتر از چای خارجی استقبال میکنند. این در حالی است که چایهای ایرانی مرغوبتر هستند و کیفیت بهتری دارند.
هوسمی با بیان اینکه هند و سریلانکا کشورهای اصلی صادرکننده چای به ایران هستند، گفت: دولت باید همکاری لازم را با چایکاران داشته باشد. سال قبل به قیمت برگ سبز حدود 50درصد افزوده شد، امسال نیز 21درصد به آن 50درصد اضافه شده، یعنی طی دو سال گذشته 71 درصد به قیمت چای افزوده شده است. سال گذشته قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک 2000 تومان و هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو حدود 1200 تومان بود که امسال 21 درصد نسبت به این قیمت افزایش خواهیم داشت، تا کنون سابقه نداشته تا این اندازه به چای و چایکاری توجه شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته چای خارجی حدوداً کیلویی 50 تا 60هزار تومان و چای ایرانی 20 تا 25هزار تومان بوده است که به قیمت چای ایرانی حدود 21 درصد افزوده شده است.
وی با بیان "سال گذشته طبق آمار اعلام شده حدود 14هزار تن تولید چای خشک داشتیم و حدود 110هزار تن چای از هند و سریلانکا بهصورت رسمی و غیررسمی وارد کشور شد که قیمتش بیش از دو برابر چای ایرانی است" گفت: اما از آنجایی که با اسانس های غیربهداشتی عطردار شده است، مصرف کننده تمایل به خرید آنها دارد.
هوسمی با اعلام اینکه بهدلیل عدم استقبال مردم و عدم استقبال دولت تولید چای از 70هزار تن در سال به 17هزار تن در سال کاهش یافته است، افزود: در حال حاضر بسیاری از باغهای بزرگ از دور تولید خارج شدهاند. میزان تولید چای بهاندازه ظرفیتی که در این بخش وجود دارد نیست. از آنجایی که قیمت واقعی برای چای در گذشته پرداخت نشده است، مرغوبیت چای کاهش یافته است. در سالهای گذشته بهدلیل بیتوجهی به تولید داخلی چای بسیاری از باغات رها شد.
رئیس اتحادیه چایکاران ادامه داد: در حال حاضر حداکثر 15هزار تن چای خشک در داخل تولید میشود و بقیه نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود که بخشی از آن بهشکل قانونی و بخش دیگر بهشکل غیرقانونی وارد میشود.
هوسمی درباره قیمت چای ایرانی و چای خارجی گفت: بخش زیادی از چای خارجی کیفیت مطلوبی ندارد اما قیمت آن چند برابر چای داخلی است و بهدلیل تبلیغاتی که برای چای خارجی میشود و اینکه بستهبندیهای زیباتری دارد مصرفکنندگان بیشتر از چای خارجی استقبال میکنند. این در حالی است که چایهای ایرانی مرغوبتر هستند و کیفیت بهتری دارند.
هوسمی با بیان اینکه هند و سریلانکا کشورهای اصلی صادرکننده چای به ایران هستند، گفت: دولت باید همکاری لازم را با چایکاران داشته باشد. سال قبل به قیمت برگ سبز حدود 50درصد افزوده شد، امسال نیز 21درصد به آن 50درصد اضافه شده، یعنی طی دو سال گذشته 71 درصد به قیمت چای افزوده شده است. سال گذشته قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک 2000 تومان و هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو حدود 1200 تومان بود که امسال 21 درصد نسبت به این قیمت افزایش خواهیم داشت، تا کنون سابقه نداشته تا این اندازه به چای و چایکاری توجه شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته چای خارجی حدوداً کیلویی 50 تا 60هزار تومان و چای ایرانی 20 تا 25هزار تومان بوده است که به قیمت چای ایرانی حدود 21 درصد افزوده شده است.