کد خبر 409670
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱

پیشنهاد حذف سپاه از مباحث امنیتی در مرزهای شرقی در حالی مطرح می شود که این رکن نظامی کشور طی سالهای اخیر با اقدامات مردم محور نقش تعیین کننده در ثبات و امنیت منطقه داشته است.

 به گزارش مشرق، ۱۷فرودین ماه امسال اتفاقی تلخ رخ داد، اتفاقی که باز هم اشک و آه را به مردمان سیستان و بلوچستان در نخستین روزهای سال نو هدیه داد، هشت فرزند مرزبان طی حمله ای تروریستی در مرزهای جنوب شرقی ایران شهید شدند.

شهادت این هشت مرزبان به همراه دو نیروی مخابرات سپاه پاسداران طی کمتر از چند روز بهانه ای شد تا نمایندگان ملت در کمیسیون امنیت ملی، استاندار و دیگر مقام های امنیتی استان سیستان و بلوچستان را احضار کنند تا پاسخ قانع کننده ای را در خصوص این حوادث بشوند اما گویا این باور نمایندگان مردم رویائی بیش نبود چرا که به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مسئولان محلی به منظور ایجاد امنیت پایدار و تعاملی، پیشنهاد حذف سپاه در زمینه ایجاد امنیت در جنوب شرق را مطرح کرده اند که جای بحث بسیار دارد.

دوم اردیبهشت ماه سالروز تاسیس سپاه پاسداران، بهانه ای است تا مروری بر حاشیه های نشست کمیسیون امنیت ملی داشته باشیم تا شاید چرایی خواست مطرح شده استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس شورای تامین استان، که از زبان معاون امنیتی اش مطرح شده روشن تر شود.

سپاه طی چند سال اخیر به واسطه مردمی بودنش و ایجاد امنیت مبتنی بر توان جامعه از جایگاه ویژه ای در سیستان و بلوچستان برخوردار است، این جایگاه به دلیل اقبال عمومی طوایف و قومیت های مختلف نشان از اثرگذاری این ارگان در امنیت پایدار دارد، امنیتی که حسب یقین طی یک برنامه میان مدت و بلند مدت در کنار هوشیاری و آگاهی معتمدان و ریش سفیدان ایجاد خواهد شد.

از سپاه هراسی تا سپاه ستیزی در رسانه های بیگانه

ناکامی غرب در اجرای برنامه های خود در منطقه خاورمیانه و تلاش های بی نتیجه آنها جهت براندازی و حتی تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران به عنوان کانون الهام بخش استکبار ستیزی ملت های منطقه سبب شده تا آمریکا و رژیم صهیونیستی نوک پیکان حملات خود را متوجه عوامل و ریشه های قدرت یابی و قدرت سازی جمهوری اسلامی ایران سازند که سپاه پاسداران به دلیل نقش موثر در دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در مرکز این حملات قرار گرفته است.

به گفته دکتر حسین عبدالهی فر، مدیر هادیان سیاسی سپاه پاسداران، با آغاز جنگ اقتصادی غرب علیه ایران و اطلاع دقیق دشمن از نقش سپاه در ناکارآمد سازی تحریمها، پروژه سپاه هراسی غرب علیه سپاه که در گذشته در ابعاد نظامی، امنیتی، سیاسی دنبال می شد، وارد مراحل تازه ای شود و با متهم سازی این نهاد ارزشی و توانمند به دست داشتن در امر قاچاق کالا و فساد اقتصادی در نزد افکار عمومی داخل کشور، این نهاد بی اعتبار و زمینه «سپاه ستیزی» فراهم شود.

وی افزود: متهم سازی سپاه به فساد اقتصادی از طریق وصل آن به شبکه های قاچاق بین المللی برای نخستین بار در رسانه های وابسته به صهیونیسم جهانی و غرب و با موضوع همکاری برخی از اعضای سپاه قدس با قاچاقچیان مکزیکی در آمریکا جنوبی مطرح شد.

این مقام نظامی در مقاله ای تحلیلی در بعد نقش سپاه در جمهوری اسلامی می افزاید: در سال های اخیر طرح مباحثی با اهداف سیاسی از سوی برخی چهره های مطرح داخل کشور تحت عنوان اسکله های قاچاق، زمینه راه اندازی موج جدیدی از تبلیغات مسموم دشمنان انقلاب اسلامی علیه سپاه را فراهم ساخت.

وی گفت: این روند پس از روی کارآمدن دولت یازدهم تشدید گردید تا جایی که رئیس جمهور در نخستین ماه های کاری خود در جمع فرماندهان سپاه تلاش کرد تا قدری از این فشارها بکاهد اما طرح مباحثی دو پهلو از سوی برخی مقامات رسمی کشورمان ابعاد این سوء برداشت ها را وارد مرحله نوینی ساخت و زمینه ای را فراهم ساخت تا برای نخستین بار در کشور اتهام فساد سیستمی از سوی یک رسانه داخلی علیه سپاه مطرح شود.

چرایی موج جدید تخریب علیه سپاه

عبدالهی فر معتقد است: یکی از دلایل هجمه اخیر علیه سپاه همان چیزی است که روزنامه آلمانی دویچه وله در انعکاس سخنان رئیس جمهور در همایش اقتصاد ایران مطرح ساخت و نوشت که روحانی فرصت عقده گشایی از سپاه را ایجاد کرد.

اما با جریان شناسی به راحتی می توان به چرایی موج جدید تخریب علیه سپاه پی برد، واقعیت این است که تاریخ سی و شش ساله استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی نشان می دهد سپاه در اوج اقتدار و صلابت در تمامی عرصه های نیاز انقلاب و کشور به سان دژ مستحکم ملت ایران عمل کرده و نقش کلیدی خود را در شکست و خنثی سازی توطئه ها و تهدیدات گوناگون بیگانگان و ضد انقلاب در عرصه های مختلف جنگ های سخت، نیمه سخت و نرم ایفا کرده است.

مرزهای جنوب شرقی ایران نیز از این واقعیت جدا نبود، سپاه به محض تحویل گرفتن امنیت سیستان و بلوچستان با دارا بودن حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک و ۳۴۵ کیلومتر مرز دریائی، سردار شوشتری را مامور ایجاد امنیت پایدار در این خطه کرد. امنیتی که در لقای لبخند و نگاه جامع شناختی این سردار شهید به بهترین شکل با استفاده از توان بومی و محلی در نقطه نقطه استان ایجاد شد و روز به روز از نا امنی کاست.

حضور وی برای اشرار و تروریست ها قابل هضم نبود چرا که روز به روز از نفوذ آنان در درون کشور می کاست و سد مردم را در برابرشان قرار می داد.

حال پس از گذشت چندین سال از نقش آفرینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان، ارائه مبحثی که نام کارشناسی شده را با خود به یدک می کشد مبنی بر تعبیر حذف سپاه از این خطه، جای سوالی بی جواب را در اذهان گذاشت که تیم امنیتی فعال در استانداری با چه معیارها و فاکتورهایی به این توجیه امنیتی رسیده اند؟

نیروی مخابرات سپاه در نقطه صفر مرزی جنوب شرق ایران

احضار مسئولان امنیتی سیستان و بلوچستان به کمیسیون امنیت ملی حاشیه ها و بازتاب های فراوانی را در رسانه های ارتباط جمعی داشت، این بازتاب در حالی پر معنی بود که خبر احضار استاندار سیستان و بلوچستان به این نشست برای نخستین بار از سوی مهر مطرح شد و موجی از تحلیل و خبر رسانه ای را در سطح رسانه ها داخلی و منطقه ای در پی داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره این نشست گفت: مسئولان وزارت کشور، بر واگذاری امنیت در سیستان و بلوچستان به نیروی انتظامی تأکید داشته‌اند.

سپاه در ایجاد امنیت در سیستان و بلوچستان نقش محوری دارد

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این نشست، نمایندگان وزارت کشور و استانداری، بر واگذاری امنیت در سیستان و بلوچستان به نیروی انتظامی تأکید داشتند، ولی آنان از این غافل‌اند که امنیت پهناور‌ترین استان کشور به صورت تک بعدی امکان‌پذیر نیست.

سید باقر حسینی افزود: نقش سپاه در ایجاد امنیت در استان و برچیدن تروریست ها طی چند سال اخیر بر هیچ کس پوشیده نیست چرا که سپاه نیرویی برگرفته از مردم است و به راحتی می تواند در لایه لایه فضای استان ایجاد امنیت کند.

این نماینده مجلس گفت: سنجش مسئولان امنیتی مبنی بر ایجاد امنیت تک بعدی توسط ناجا از نظر بنده اشتباه است و به توفیق نخواهد رسید و برای امنیت پایدار نیازمند همدلی و همراهی همه نیروهای نظامی در سیستان و بلوچستان هستیم.

وی گفت: سپاه توفیقات زیادی در ایجاد امنیت در سیستان و بلوچستان داشته است و باید روز به روز با اصلاح نقص ها این داشته ها را به بهترین شکل تقویت کرد.

وی افزود: توضیحات مسئولان امنیتی استان و وزارت کشور ارائه شد، اعضای کمیسیون در آینده ای نزدیک به بررسی ابعاد کامل این نشست خواهند پرداخت و در زمینه نتایج آن اظهار نظر خواهند کرد.

عده ای می خواهند مسائل امنیتی به استانداری برگردد

محسنی ثانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص پیشنهاد مسئولان سیستان و بلوچستان گفت: هنوز از طرف وزارت کشور در ‌این زمینه موضع رسمی اعلام نشده ‌و ‌‌پیشنهادها، تنها از سوی مسئولان محلی بوده است.

این نماینده مجلس در خصوص برقراری امنیت در سیستان و بلوچستان گفت: تا کنون بحث امنیت در منطقه جنوب شرقی کشور توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأمین می‌شده و هم‌اکنون نیز‌ به همین شیوه اداره می‌شود، ولی ‌شاید برخی دیدگاه‌ها دیگر‌ نیز در دادن این پیشنهاد دخیل باشند.

عضو کمیسیون امنیت ملی در ادامه افزود: هم‌‌ اکنون امنیت منطقه دست سپاه است و تمام هماهنگی‌ها در این زمینه باید با فرماندهی نیروهای سپاه صورت گیرد، اما بحثی که در اینجا مطرح است اینکه رئیس شورای امنیت در استان، استانداری است و استانداری نیز در این کار سهم دارد، بنابراین، این احتمال می‌رود که برخی نا‌هماهنگی‌ها در این خصوص ایجاد شده باشد.

وی با بیان اینکه کسی با حضور سپاه در آنجا مشکلی ندارد، گفت: نباید به این مسائلی که گاهی عنوان می‌شود، زیاد اعتنا کرد، این‌ها در حد پیشنهاد هستند و باید در کمیسیون امنیت ملی و مراجع دیگری که مرتبط با امنیت و تمامیت کشور است،‌ بررسی شود.

ثانی درباره منظور پیشنهاد دهنگان‌ از این پیشنهاد نیز گفت: بحث بر سر اینکه سپاه کنار بکشد و نیروی انتظامی وارد شود نبود بحث بر سر این است که چگونه بشود این هماهنگی‌ها را به وجود آورد و مسئولیت‌هایی که در این خصوص بر عهده مسئولین مختلف است به خوبی تبیین شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه این مسأله آن گونه که تصور می‌شود، سیاسی نیست گفت: در برخی ‌نقاط در این منطقه، نیروی انتظامی مرزبانی می‌کنند و در برخی مناطق دیگر نیز سپاه این مسئولیت را بر عهده دارد که نیاز به هماهنگی بین این دو نیروست، در حال حاضر هم چون گذشته مسئولیت‌‌ کاملا با سپاه است، شاید عده‌ای می‌خواستند‌ آن را به استانداری باز‌گردانند، البته این هم‌ اکنون مطرح شده و باید مراجع دیگر در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

سردار شهید شوشتری در دیدار با یکی از سران طوایف جنوب استان

طرح شهید شوشتری در مرزهای جنوب شرقی در حال اجرا است

فرمانده سپاه پاسداران نیز با اشاره به طرح امنیت مردمی معروف به طرح شهید شوشتری سپاه برای برقراری امنیت در کشور به ویژه در جنوب شرق گفت: با این طرح برقراری امنیت در مرزها به نیروهای مردمی سپرده شده است و موفقیت های خوبی با اجرای این طرح به دست آوردیم و دیگر شاهد فعالیتهای تروریستی در عمق این مناطق نیستیم.

سردار سرلشگر محمد علی جعفری در پاسخ به سئوال مبنی بر اینکه اقدامات سپاه برای برقراری امنیت در کشور و به ویژه در  جنوب شرق چه بوده است و به چه میزان طرح امنیت پایدار یا امنیت مردمی معروف به طرح شهید شوشتری محقق شده است، گفت: این منطقه به دلیل جغرافیای خاصی که دارد منطقه خاص امنیتی است و مورد توجه دشمنان انقلاب اسلامی بوده است.

وی افزود: سپاه برای تامین امنیت بر روی این دو منطقه متمرکز شده است و نیروی زمینی سپاه در این عرصه ایفای نقش می کند.

فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به سیاست  راهبردهای جدید سپاه برای تامین امنیت در این مناطق گفت: طرح استفاده از نیروهای بومی و مردمی برای ایجاد امنیت در این منطقه به کار گرفته شده و به نوعی تامین امنیت را به نیروهای مردمی واگذار کرده ایم.

جعفری با بیان اینکه نوع و نحوه واگذاری تامین امنیت به مردم در مناطق مختلف متفاوت است، گفت: مثلا در جنوب شرق و در سیستان و بلوچستان به دلیل آنکه ساختار قبیله ای حاکم است واگذاری امنیت را به سران طوایف داده ایم و نیروهای مردمی را سازماندهی کردیم تا امنیت منطقه به دست خودشان برقرار شود.

وی با بیان اینکه این طرح جدید بیش از ۵ سال است که توسط سپاه استفاده می شود، گفت: موفقیت های خوبی در این طرح به دست آوردیم و دیگر شاهد ناامنی ها در عمق کشور نیستیم.

سپاه یک نهاد نظامی، فرهنگی، اعتقادی است

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز در جمع نمازگزاران زاهدانی مسجد جامع زاهدان با اشاره به نقش ارزنده سپاه در سیستان و بلوچستان گفت: امروزه به فرمان رهبری معظم انقلاب، سپاه پاسداران در قالب قرارگاه، وظیفه پاسداری از امنیت این خطه و دفاع از کیان جمهوری اسلامی را عهده دارد، البته سپاه با برخی قوای مسلح کشور متفاوت بوده برای اینکه یک ارگان فرهنگی، اعتقادی است و به خوبی می توان این تفاوت را در لایه های مختلف استان دید.

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعتقادی هستند اما سپاه علاوه بر اعتقادی بودن وظیفه کار فرهنگی را نیز بر عهده دارد که به خوبی مشاهده می کنیم با نقش دادن به جایگاه قوم گرائی در سیستان و بلوچستان امنیت را ایجاد کرد.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: حضور سپاه به سبب در اختیار داشتن ابزار فرهنگی گامی مهم در ایجاد امنیت در جنوب شرق ایران بود که این نهاد نیز به خوبی توانست پاسخ اقدام های کور اشرار را بدهد.

دو بسیجی مردمی در مرزهای جنوب شرق

اقدامهای تروریستی که خرده شرارت نامیده می شود

در حالی مردمان سیستان و بلوچستان نخستین روزهای سال نو را با تقدیم ۱۰ شهید در دو عملیات تروریستی آغاز کردند که بکار بردن لفظ خرده شرارت ها غمی بزرگ بر دل خانواده های شهدا و ایثارگران است که همین خرده شرارت ها طی چند سال اخیر بسیاری از فرزندان آنان را گرفته است.

امید است نمایندگان ملت در کمیسیون امنیت ملی به بهترین شکل پیشنهاد مسئولان امنیتی سیستان و بلوچستان را بررسی کرده و به مردم پاسخ گو باشند که آیا باز هم سپاه در سیستان و بلوچستان نقش آفرینی می کند یا خیر؟

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • رضا م ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    اگر سپاه در منطقه جنوب شرق حضور نداشته باشد جناب استاندار هم باید دمشان را روی کولشان گذاشته واز ترس اشرار فورا منطقه را ترک نمایند.صد درصد مسائل سیاسی پشت این مسئله است.
  • افشین تهران ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    این بجای دستت درد نکنه هست که مسئولین استانی انهم بخاطر بدست اوردن قدرت و گرفتن ان از سپاه به این جانبرکفان دادند؟دو دستاورد در انقلاب اسلامی ایران وجود دارد که در هیچ انقلابی موجود نیست و برای همین هم هست که این انقلاب مثل انقلاب مردم مصر و یا یمن بسرقت نرفته واون دو دستاورد یکی ولایت فقیه و رهبری هست و دیگری وجود سپاه بعنوان گارد محافظ انقلاب که از بین مردم انقلابی جوشیده و امروز به این سطح از میوه دهی رسیده .تظعیف سپاه یعنی تظعیف انقلاب و یعنی خیانت حالا چه خواسته و یا ناخواسته باشه پس هوشیار باشید .
  • اهوازی ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    1 0
    حذف سپاه و بسیج از امنیت کشور خیانتی بزرگ و نابخشودنی است.
  • اهوازی ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    اگر سپاه نبود کشور هم نبود.امام خمینی (ره)
  • محمد ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    اشتباهی منفی زدم
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۸
    0 0
    نیروهای مسلح همیشه نیاز به اصلاح وبازبینی دارند ولی حذف آنها عاقلانه نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس