کد خبر 409820
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۵

سیاست خارجی دولت ترکیه به گونه ای بوده است که به دلیل بروز تنش‌های سیاسی در روابط خارجی آنکارا با کشورهای مختلف تاکنون هفت سفیر از کشورهای مختلف فراخوانده شدند.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری لبنان 24 خبر داد که نشریات و مطبوعات مخالف نظام دولت ترکیه از سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی خارجی این کشور انتقاد کردند چرا که تا به امروز به دلیل این سیاست های غلط دولت ترکیه سفرای ترکیه از هفت کشور فرا خوانده شده اند.

از میان این هفت کشور و رژیم چهار کشورعربی بوده اند و این کشورهای عربی عبارتند از مصر و سوریه و لیبی و یمن علاوه بر رژیم صهیونیستی و واتیکان و اتریش که ترکیه ناگزیر شده است سفرای خود را از این سه مکان غیر عربی هم فرا بخواند.

نشریه ترک زبان حریت که به گروه های مخالف نظام در این کشور منتسب است درباره علت بسته شدن سفارتخانه های دولت ترکیه در کشورها و رژیم یاد شده نوشته است: اکثر این فراخوانی ها و تعطیلی سفارتخانه ها به دلایل مربوط به مواضع سیاسی و همچنین مواضع امنیتی بوده است.

در این باره می توان گفت که دولت ترکیه برای بستن سفارتخانه خود در قاهره موضوع برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری این کشور توسط ژنرال عبدالفتاح السیسی در اقدامی که آن را کودتای نظامی می داند انجام داد، همین مساله باعث بروز تنش در روابط بین آنکارا و قاهره شد.

درباره فراخواندن سفیر ترکیه از سوریه هم این نشریه اعلام کرد: از همان ابتدای آغاز جنگ در سوریه دولت ترکیه تصمیم به تعطیلی سفارتخانه خود در دمشق گرفت، چرا که دولت ترکیه نظام حاکم در سوریه را یک نظام غیر قانونی می داند.

اما در خصوص سفیر ترکیه در رژیم صهیونیستی باید بگوییم که این نشریه ترک زبان و وابسته به مخالفان نظام ترکیه نوشت: فراخواندن سفیر ترکیه از اسرائیل بعد از ماجرای حمله نظامیان اسرائیلی به کشتی مرمره صورت گرفت، در ان زمان دولت ترکیه در اعتراض به اقدام نظامیان اسرائیلی سفیر خود را از تل آویو به آنکارا فرا خواند، و این امر موجب تنش در روابط بین اسرائیل و ترکیه شد.

اما این نشریه در خصوص علت فراخوانده شدن سفیر دولت ترکیه از لیبی چنین نوشته است: دولت ترکیه بعد از حوادث مربوط به انقلاب لیبی و سقوط نظام معمرقذافی تصمیم گرفت سفارت خود را تعطیل کند، و بهانه دولت ترکیه در این رابطه نا امن شدن اوضاع در کشور لیبی بود، اما بعد از ان دولت ترکیه تصمیم گرفت با یک سفیر جدید فعالیت خود را در لیبی از سر بگیرد اما بازهم به دلیل تنش امنیتی در این کشور آنکارا تصمیم گرفت سفیر خود را از طرابلس فرابخواند.

درباره علت فراخوانده شدن سفیر ترکیه از یمن هم روزنامه حریت می نویسد: دولت ترکیه بعد از تنش امنیتی در یمن تصمیم گرفت به دلیل نا آرامی های داخلی و نزاع یمنی ها سفارتخانه خود را در صنعاء تعطیل کند، از این رو تمام کارکنان را به آنکارا فرا خواند و سفارت هم تعطیل شده است.

اما در خصوص تصمیم دولت ترکیه برای فراخواندن سفیرش از واتیکان این نشریه مخالفان دولت ترکیه نوشته است: علت تعطیلی سفارت ترکیه در واتیکان به سخنان پاپ فرانسیس درباره حوادث ارامنه مربوط می شود،. وی طی سخنانی اخیرا رویدادهای تاریخی دوران عثمانی ضد ارامنه را نسل کشی دسته جمعی توصیف کرده بود،‌ هم اکنون فراخوانده شدن سفیر دولت ترکیه از واتیکان یکی از رویدادهای مهم و تحولات روز سیاست خارجی دولت ترکیه تلقی می شود، از نظر زمانی هم این تصمیم تنها 11 روز از آن می گذرد و سخنان پاپ درباره نسل کشی ارامنه توسط نظام عثمانی سابق حاکم بر ترکیه برای دولتمردان آنکارا قابل تحمل نبود.

اما در این بین به فراخوانده شدن سفیر دولت ترکیه از اتریش می رسیم، این تصمیم دولت ترکیه به تصمیم پارلمان اتریش درقبال ماجرای ارامنه و اذعان این پارلمان به وقوع یک نسل کشی دسته جمعی برضد ارامنه به دست دولت عثمانی در ان دوران مربوط می شود.

اکنون این نشریه مطلب خود را در این باره با این پرسش به پایان می رساند، آیا قرار است جنگ مربوط به فراخوانده شدن سفرا این بار برضد مسکو هم ادامه یابد، و آیا برلین هم می تواند به دلیل مواضعی که در قبال ماجرای ارامنه داشته کشور بعدی در این زمینه بشمار آید؟.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • مهدی ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    اصلا خودتون رو ناراحت نکنین اردوغان یکی مثل همین محمود خودمونه ولی با این تفاوت که اردوغان اقتصاد مملکتش رو اباد کرد ولی محمود نابود کرد
  • امیر ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    ترکیه با کشورهای همسایه اش به جای تفاهم در تقابل است. با یونان با سوریه با ارمنستان اخیرا با روسیه وایران و همچنین اروپا در حالی که در آمد این کشور عمدتا از محل توریست وتولیدات منسوجات است وباید توجه داشته باشد. کسب در آمد اصلیش نیازمند آرامش مطلق در کشورش میباشد. نه و جود تنش
  • سهیل بشردوست ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    رژیم جنایت کار عثمانی عامل کشتار 1.5 میلیون ارمنی بی گناه بود و امروز ترکیه همون راه خود فروشی و جنایت رو ادامه میده
  • asad ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    یک کلام اسم 7 کشور رو میبردی خلاص این که دیگه مثنوی نمی خواد. خیانت ترکیه برای هیچ مسلمان و حتی بشری پوشیده نیست چه امروز چه دیروز فردا را نمی دانم امید که سیاسیون این کشور سر عقل بیان و البته مردم این کشور هم باید نقش خودشون رو در عرصه سیاسی کشور در حمایت از مظلومان مسلمان منطقه بخوبی ایفاء کنند
  • ایرانی ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    اردوغان آباد نکرد. فقط محصولاتی رو که قبلیها کاشتن، درو کرد. چند سال دیگه میبینیم که اردوغان خودش چی کاشته توی ترکیه. هرچند که همین حالا هم یه سری محصولاتش داره میاد بازار: داعش، النصره و ...
  • ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    درآمد اصلی ترکیه در حال حاضر نفت مجانی و صادرات و دلالی تروریست برای داعشه.
  • ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    انشالله از ایران هم فرا بخونن.
  • ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    دو روز دیگه آشتی میکنه . البته دولت ترکیه کلاً یه دولت احمق و خنگ هست و هنوز فکر میکنه همون امپراتوری بزرگ عثمانی است . والا اگه کنسولگریشو تو ایران هم ببنده دیگه باید آنتالیا و بقیه شهرهایی که توش کارای خاک برسری انجام میدن را رسماً ورشکست اعلام کنه .
  • معتدل ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۹
    0 0
    اين اردوغان ديگه شورشو درآورده انشاءالله همه باهاش قطع رابطه بكنند تاحالش جابياد مردكه ي ضد اسلام خودشم سردرگم شده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس