عیسی کلانتری که به تازگی از سوی اسحاق جهانگیری به عنوان مشاور منصوب شده در اظهاراتی مدعی شده "در حال حاضر كه كشور 80ميليون جمعيت دارد غذاي 45ميليون نفر از محل واردات تامين مي‌شود و اگر قرار باشد به 155ميليون نفر برسيم بايد غذاي 133ميليون نفر را وارد كنيم."

گروه اقتصادی مشرق- عیسی کلانتری که به تازگی از سوی اسحاق جهانگیری به عنوان مشاور معاون اول دولت یازدهم در امور آب و کشاورزی منصوب شده است، در سخنانی در موسسه وابسته به محمدرضا عارف، اظهارات ساختارشکنانه‌ای مطرح کرد تا این سوال مطرح شود که فردی با این تفکرات، به چه دلیل پست دولتی گرفته است؟

* صراحت در اظهارنظرهای شاذ

کلانتری که در دولت‌های رفسنجانی و خاتمی در صدر وزارت کشاورزی مشغول به کار بود و در یک دهه اخیر فعالیت‌های سیاسی‌اش را در مجموعه موسوم به خانه کشاورز پیگیری کرده، در انتخابات سال 1388 حامی موسوی بود و در یکی از شاذترین مواضع آن دوران اعلام کرده بود که «اگر 13 میلیون آذری رای دهند، موسوی رئیس جمهور است و در غیر این صورت باید چادر به سر کرده و از ایران فرار کنیم.»

سخنرانی مشاور جهانگیری علیه سیاست‌های کلی نظام، جهادسازندگی، خودکفایی، افزایش جمعیت و ...

البته موسوی رای نیاورد ولی کلانتری به قول خود عمل نکرد و چادر به سر از کشور نگریخت. او در این سال‌ها در ایران باقی ماند و با اظهارات خود ، لبخند رضایت را به لبان فراری‌ها از کشور می‌نشاند.

 * زیر سوال بردن سیاست‌های کلی نظام

کلانتری که سه دوره وزارت کشاورزی را در دولت‌های رفسنجانی و خاتمی عهده‌دار بوده، طی سال‌های اخیر بارها با حرکت کشور به سمت خودکفایی محصولات کشاورزی ابراز مخالفت کرده و واردات را گزینه بهتری دانسته است. این اظهارات وی با سیاست‌های کلی انقلاب و نظام در زمینه ضرورت خودکفایی در کشاورزی که مورد تصریح حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری واقع شده، کاملا در تضاد است. با این حال، کلانتری هیچ‌گاه شفاف‌سازی نکرده که اگر سیاست‌های کلان انقلاب و نظام را قبول نداشته، چرا قبول مسئولیت کرده است؟

* مخالفت با افزایش جمعیت

اما در تازه‌ترین موضع‌گیری، وی در سخنانش در بنیاد امید ایرانیان علاوه بر ابراز مخالفت دوباره با سیاست‌های کلی نظام در زمینه خودکفایی کشور در محصولات کشاورزی، علیه اهداف عالیه نظام در مسائلی چون افزایش جمعیت هم صحبت کرده تا میزان پایبندی خود به اهداف انقلاب را بیش از گذشته نشان دهد.

* حمله به جهادسازندگی و روحیه انقلابی

اظهارات کلانتری به حدی بی‌سابقه بوده که حتی رسانه‌های اصلاح‌طلبی که این سخنان را منعکس کرده‌اند، در تحلیل سخنان او به این مسئله اذعان داشته‌اند.

یک رسانه‌ اصلاح‌طلب، سخنان کلانتری را اینطور توصیف کرده است: «او دیگر کمتر احتیاط می کند و از محافظه کاری مرسوم مدیران دولتی پس از انقلاب دست کشیده است. وی که  در بنیاد امید ایرانیان سخن می گفت به طور صریح سیاستهای جهاد سازندگی در حوزه کشاورزی در سالهای نخستین انقلاب اسلامی زیر سوال برد و گفت: در فضای احساساتی اوايل انقلاب و روحيه انقلابي و تاكيد بر خودكفايي گندم دستور داده شد همه مراتع كشور به ديم گندم بدل شود. در همان زمان اين هشدار داده شد اين مراتع به پناهگاه سن بدل خواهد شد ولي كسي توجه نكرد و طي عملياتي جهادي در ۳ سال ۵۱۴هزار هكتار گندم به ۲ ميليون و ۱۰۰ هزار هكتار بدل شد كه در نهایت به ۲ ميليون هكتار محل تولید سن تبديل شد و براي از بين بردن آن يكي از خطرناك ترين سهم‌هاي كشاورزي به كار رفت.»

* ديگر پتانسيل توليد در كشور وجود ندارد

سخنرانی مشاور جهانگیری علیه سیاست‌های کلی نظام، جهادسازندگی، خودکفایی، افزایش جمعیت و ...مطابق آنچه که رسانه‌های اصلاح‌طلب منتشر کرده‌اند، رئیس خانه كشاورز در سخنانش همچنین مدعی شده که «با توجه به مصرف آب كشور بايد گفت ايران كشور كشاورزي نيست. براي توسعه اقتصاد ي نمي توان روي توسعه كشاورزي سرمايه گذاري كرد. وقتي ۹۲ درصد آب شيرين در كشاورزي مصرف مي شود و سهم آن از توليد ناخالص داخلي ۱۱ درصد است. با اين روند هيچ وقت اقتصاد اول منطقه نمي شويم. توصيه من به وزير نيرو اين است كه از استيضاح نترسد و روي سياستهاي صرفه جويي در مصرف آب خود پابرجا بماند.»

وی در اظهاراتش گفته است: «ما آبي نداريم كه بخواهيم روي آن مانور دهيم و برنامه ريزي دست و دل بازانه كنيم.» در نهايت هم وي اين طور نتيجه گيري كرده كه «ديگر پتانسيل توليد در كشور وجود ندارد ولي هرطور مصلحت كشور است.»

* حمله به سیاست‌های افزایش جمعیت

در حالی که سیاست‌های ازدیاد نسل از چند سال پیش با تصریح رهبر معظم انقلاب، به یکی از سیاست‌های کلی نظام تبدیل شده، مشاور اسحاق جهانگیری با طعنه علیه این سیاست‌ها موضع گرفته و به گونه‌ای اعلام نظر کرده که گویا سیاست ازدیاد نسل در کشور، یک سیاست غیرمنطقی و غیرکارشناسی است.

روزنامه اصلاح‌طلب «تعادل» درباره این بخش از سخنان کلانتری نوشته است: «وي (کلانتری) نقبي هم به فرمان مقام معظم رهبري درباره افزايش جمعيت در آينده زد و گفت كه با وضعيت كنوني توليد غذاي كشور در شرايط آبي كنوني و اهميت و تاكيد بر امنيت غذايي و خودكفايي در توليد، نهايتا در سال1420 مي‌توانيم براي 33ميليون نفر از جمعيت كالاي اساسي تامين كنيم. اين در شرايطي محقق مي‌شود كه بهره‌وري آب در كشور سالي 1.5درصد افزايش يابد كه فرض محالي است چراكه براي محقق شدن اين رشد بايد سالي 0.2درصد به بهره‌وري آب و سالي 0.4درصد به توليد ماده خشك دربرابر مصرف آب اضافه شود. 

درنهايت هم وي اين‌طور نتيجه‌گيري كرد كه ديگر پتانسيل توليد در كشور وجود ندارد ولي هرطور مصلحت كشور است. به گفته اين وزير اسبق كشاورزي ايران، در حال حاضر كه كشور 80ميليون جمعيت دارد غذاي 45ميليون نفر از محل واردات تامين مي‌شود و اگر قرار باشد به 155ميليون نفر برسيم بايد غذاي 133ميليون نفر را وارد كنيم.»

* 70 درصد مردم باید از ایران بروند

او تصریح کرده است: «اگر کاهش استحصال آب شکل نگیرد، باید 70 درصد مردم کشور را ترک کنند. چندسال قبل سازمان ملل پیش بینی کرد که جزایری در دنیا مثل مالدیو در جنوب غرب آسیا، با جعیت 700 تا 800 هزار نفری تا سال2025 به زیر آب خواهند رفت. من آن زمان عضو کمیته توسعه پایدار سازمان ملل بودم و برای اسکان این تعداد نفر جمعیت به مکان های مختلفی سفر کردیم. بسیج دنیا برای اسکان این جمعیت چند هزار نفری با وجود نداشتن مشکلات سیاسی، هنوز به جایی نرسیده است. آن وقت ما در ایران با 40 تا 50 میلیون جمعیت چه خواهیم کرد؟»

با اين حال كلانتري سياستها و اقدامات چيت چيان را مثبت مي داند ولي خطر عوام فريبي برخي دولتي ها و خارج دولتي ها را مانعي بر سر راه وي مي داند.

* صحبت از خودکفایی درست نیست

سخنرانی مشاور جهانگیری علیه سیاست‌های کلی نظام، جهادسازندگی، خودکفایی، افزایش جمعیت و ...وزیر اسبق کشاورزی در بخشی از سخنانش هم علیه خودکفایی موضع گرفته و گفته است: «در جهان به صورت متوسط 84 درصد انرژی از منابع گیاهی و 16 درصد از منابع حیوانی تامین می‌شود. در ایران 90 درصد انرژی از منابع گیاهی و 10 درصد از منابع حیوانی تامین می‌شود. طبق بررسی‌های اتاق بازرگانی در سال 93، در سال‌های 87 تا 91 سه دهک از جامعه ایران کمتر از حد نیاز انرژی مصرف کرده‌اند و سه دهک آخر، 30 درصد بیشتر از حد نیاز مصرف انرژی دارند. امروز صحبت از خودکفایی نادرست است.»

* قبول کنیم که کشور کشاورزی نیستیم

وزیر سه دوره وزارت کشاورزی در دولت‌های خاتمی و کشاورزی این را هم گفته که: «کشور کشاورزی نیستم. یعنی برای توسعه اقتصادی نباید روی کشاورزی برنامه‌ریزی کنیم. 92 درصد آب شیرین را بخش کشاورزی مصرف کرده است، اما همین بخش 11 درصد در تولید ناخالص داخلی سهم داشته است. به عبارتی هشت درصد آب شیرین برای 89 درصد مصرف شده است و در واقع تحقق افق 1404 با وضعیت فعلی بسیار دشوار است.»

 * کلانتری بودجه احیای دریاچه ارومیه را چه کرده است؟

عیسی کلانتری با چنین عقاید و نظراتی،  در دولت دو سمت مهم گرفته است. او در ماه‌های ابتدایی دولت، رئیس ستاد دریاچه ارومیه شد و هفته پیش هم به عنوان مشاور معاون اول دولت منصوب شد.

بعد از یک سال و نیم از حضور کلانتری در قامت دبیر ستاد دریاچه ارومیه و در حالی که دولت در آبان‌ماه سال گذشته بودجه‌ای 729 میلیارد تومانی برای این موضوع در نظر گرفت، چند ماه بعد نمایندگان ارومیه افشا کردند که کلانتری بودجه احیای دریاچه ارومیه را صرف امور شخصی و انتخاباتی خود کرده است.

نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در مجلس در این باره اظهار داشته است: زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد آب دریاچه ارومیه 30 درصد بود اما اکنون به 3 یا 4 درصد می‌رسد بدون‌شک این نشان دهنده آن است که اقدام عملی برای نجات دریاچه ارومیه صورت نگرفته است.

به گفته وی،  تاکنون حتی یک قطره آب به دریاچه ارومیه سرازیر نشده است و تنها به شعار بسنده کرده‌اند؛ قرار بود ستاد نجات دریاچه ارومیه در دانشگاه صنعتی شریف برقرار باشد اما آقای کلانتری رئیس این ستاد، تشکیل جلسات این کمیته را به خانه خود منتقل کرده است.

 این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: رئیس ستاد نجات دریاچه ارومیه منزلی در خیابان گمنام به نام خانه کشاورز داشته است که در این خانه تابلوی نجات دریاچه ارومیه را نصب کرده است، ما معتقدیم مبالغی که قرار است برای نجات دریاچه ارومیه اختصاص داده شود باید زیرنظر استاندار آذربایجان غربی هزینه و گزارش آن شفاف ارایه شود.

قاضی‌پور با انتقاد از اینکه برخی آقایان پول نجات دریاچه ارومیه را بین خود قربانی کرده‌اند، تاکید کرد:‌ همه می‌دانند که آقای کلانتری برای انتخابات مجلس دهم آمده است و تمام پول‌ها را برای این انتخابات هزینه می‌کند که البته باید بدانند مردم آذربایجان اجازه چنین کاری را نخواهند داد.

نایب رئیس فراکسیون نجات دریاچه ارومیه در مجلس شورای اسلامی، گفت: با وجود آنکه بیش از 290 میلیارد تومان برای نجات دریاچه ارومیه اختصاص داده شده اما این مبلغ درمسیرهای دیگری هزینه می‌شود.

 عیسی‌زاده نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌شهر و تکاب در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفته بود: حدود 729 میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه مصوبه شده اما تاکنون هیچ مبلغی برای این حوزه هزینه نشده است و منابع تخصیص یافته برای جذب حقوق، دستمزد و پاداش و سفرهای غیرضروری مشخص نیست.

عیسی‌زاده خطاب به کلانتری دبیر ستاد احیا دریاچه ارومیه گفت: آقای کلانتری، بودجه تخصیصی باید در اختیار استانداری آذربایجان غربی قرار گیرد، نه برای هزینه انتخابات رفقای خود، از این رو از دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور انتظار ورود به این مسئله را داریم، تا مشخص شود که این اعتبارات به کجا رفته است

* ابهامات حکم جهانگیری

با توجه به انتقادات فراوان نسبت به عملکرد کلانتری در ستاد احیای دریاچه ارومیه و همینطور دیدگاه‌های ساختارشکنانه وی، حکم اخیر اسحاق جهانگیری برای این فرد، قابل تامل است. صفاتی که جهانگیری برای کلانتری به کار برده، با عقایدی که این فرد دارد، هیچ تناسبی ندارد.

جهانگیری در 30 فروردین 1394 در حکمی خطاب به کلانتری نوشت: «جناب آقای دکتر عیسی کلانتری؛ با عنایت به مراتب تعهد، ‌شایستگی و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان "مشاور معاون‌اول در امور آب ، کشاورزی و محیط زیست" منصوب می‌شوید. انتظار دارد با توجه به اهمیت سه بخش یادشده و درنظر گرفتن وضعیت اقلیمی و زیست محیطی کشور، طرحهای مهمی که در این زمینه‌ها، اجرایی می‌شود را رصد نموده، با هماهنگی دستگاههای اجرایی ذیربط نسبت به پیگیری امور ورفع مشکلات موجود اهتمام داشته و گزارش مستمر برای اینجانب ارسال نمایید. توفیق جنابعالی را در انجام وظایف محوله و با رعایت اصول قانون‌مداری، ‌اعتدال‌گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید، از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.»

  اعتراض 10 بسیج دانشجویی به انتصاب کلانتری

پس از رسانه‌ای شدن حکم جهانگیری برای کلانتری،  10 بسیج دانشجویی به این حکم اعتراض کردند.

در نامه بسیج دانشجویی به معاون اول روحانی آمده است: با عنایت به اهمیت بخش کشاورزی در استقلال و خودکفایی کشور و تأکید چندباره رهبران نظام اسلامی بر لزوم تحقق این امر، سوال ما این است که آیا فرد انتخاب شده از سوی جنابعالی، صلاحیت مشورت دهی در این رابطه را دارند؟

نگاهی به گفته‌های آقای دکتر کلانتری در چند سال اخیر، خود گواه این است که ایشان نه تنها اعتقادی به «خودکفایی در محصولات اساسی» ندارند، بلکه با این هدف مخالف هم هستند. جهت روشن شدن موضوع به برخی از صحبت‌های ایشان در ادامه اشاره می‌شود:

- این‌که صحبت از خودکفایی غلات و پروتئین حیوانی می‌شود، حرف‌های غیرمنطقی و غیرعلمی است. خودکفایی در کالاهای اساسی امکان‌پذیر نیست. هر کسی هم بگوید من ایکس کالا را خودکفا می‌کنم، دروغ می‌گوید. (خبرگزاری خبرآنلاین- ۶/۱۱/ ۹۳)

 -باید به دنبال راه‌حلی جایگزین برای تامین نیازهای غذایی کشور بود. درحال حاضر گزینه پیش رو، تجارت آزاد محصولات کشاورزی است.در این خصوص تعرفه‌های تعیین شده برای واردات نباید بیش از ۱۲ درصد باشد؛ که البته در مورد برخی کالاها این درصد تا ۱۶ هم قابل افزایش است. (روزنامه دنیای اقتصاد- ۹/۴/۹۳)

 -اگر کشور ما روی کشاورزی متمرکز شود فقیر می‌شویم و منابع را از دست می‌دهیمچون ایران کشور کشاورزی نیست. راه توسعه کشور، راهی غیر از توسعه کشاورزی است. (نشست هم‌اندیشی بررسی بحران آب - ۱۳/۵/ ۹۳)

 موارد فوق بُرش کوتاهی از نظرات کلانتری در حوزه کشاورزی می‌باشد که هرچند ایشان بیش از ۱۲ سال به عنوان وزیر در این بخش فعالیت داشته‌اند اما روشن است که این تفکر با نظرات رهبران نظام اسلامی در این حوزه زاویه دارد.

جناب آقای دکتر جهانگیری؛با توجه به نکات فوق و همچنین اهمیتی که جایگاه مشاور از یک‌سو در تصمیم‌سازی و از سوی دیگر در نگاه عموم مردم و نخبگان دارد، امیدواریم دیدگاه‌های دکتر کلانتری بر عملکرد دولت و حضرتعالی در مسیر حمایت از بخش کشاورزی و دستیابی به خودکفایی در محصولات اساسی تأثیر گذار نباشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 38
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 21
  • ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    خودکرده را تدبیرر نیست. ازماست که برماست .
  • ۰۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    اتفاقا اینبار بخش مهمی از حرفهای کلانتری درست است. منتهی به شرط اینکه شجاعت داشته باشد و اعتراف کند که آنچه امروز به سر کشاورزی ایران و منابع آبهای زیر زمینی آمده است نتیجه مستقیما فعالیت همفکران ایشان در دولت اصلاحات است. طرح خود کفایی گندم که دولت اصلاحات با سر و صدای فراوان به راه انداخت خیانتی بزرگ بود. خودکفایی زمانی ارزش داشت که که با اصلاح روشهای آبیاری و شیوه های کشت و اصلاح خاک و بذر به دست می آمد نه با تبدیل زمین های دیم به آبی و آنهم با چند برابر کردن زمینهای کشاورزی غرقابی. برای خود کفایی گندم زمینهای بیشتری زیر کشت گندم رفت و همینطور بسیاری از زمینهایی که دیم کاری بود به صورت کشت آبی درآمد. همه این موارد مساوی بود با افزایش شدید مصرف آب. حتی در بسیاری از موارد باغها را هم از میان بردند و به جایش گندم کاشتند. چرا که تشویقهای دولتی برای خرید گندم بسیار موثر واقع شده بود. آب مورد نیاز برای این افزایش سطح کشت از محل روان آبها و یا آبهای زیر زمینی تامین شد. استان یزد به دلیل داشتن خاکهای غنی دو سال پیاپی استان نمونه در افزایش کشت گندم شد اما به قیمت آنکه سفره آبهایش خشکید و زمینش نشست کرد حتی تا سه متر در بعضی مناطق استان. ذرات خاک در این حالت طوری به هم می چسبند که حتی با وقوع بارزندگی های مجدد هم سفره آبها دیگر احیا نمی شوند چون فاصله بین ذرات خاک کمتر از آن شده است که اجازه تشکیل سفره آب را بدهد. به این می گویند خشکسالی هیدرولوژیکی. الان نه چاه برایشان مانده است و نه حتی در هنگام بارزندگی امنیت دارند و باید دایم منتظر سیلاب باشند چون دیگر آب در خاک خوب نفوذ نمی کند. در خوزستان همین مساله سبب شد تا مناطق وسیعی زیر کشت گندم برود. دقیقا از همان سالها بود که مشکل کاهش آب کارون و گل آلود شدنش شروع شد. در چهار محال و بختیاری همین اتفاق باعث شد تا آب ورودی به زاینده رود و کارون بشدت کاهش یابد و ار به جایی رسید که خود این استان با مشکل کمبود آب مواجه شد! زاینده رود خشکید.در آذربایجان هم دریاچه ارومیه خشکید. در فارس بختگان و رود کر خشکیدند. تشویق بیجای مردم روستاها به افزایش کشت گندم تا جاییبود که بسیاری از روستاییانی که به شهر رفته بودند برگشتند و زمینهایشان را کاشتند. البته چقدر خوب بود اگر آب این زمین ها را هم با خود از شهر می آوردند!! رقابتی جنون آمیز بین استانها درگرفت چون هر مدیرکل کشاورزی استان می خواست برنده شود در افزایش سطح زیر کشاورزی صورت گرفت بی آنکه فکر کنیم مثلا کشاورزی در استانهای کوهستانی زاگرس به دلیل نوع آب و هوا و جنس خاک کار درستی نیست. و باید بگذاریم آب رودها به مسیر طبیعی خود ادامه دهد. و شاهد بودم که وقتی چاهها یکی پس دیگری می خشکیدند دولت با فشار بر برداشت آب سدها سعی در جبران این مساله داشت. تا اینکه با وقوع خشکسالی های سالهای بعد ناگهان با بحرانی غیرقابل حل دچار شدیم. افرادی که مسبب خودکفایی گندم بودند را باید به پای میز محاکمه کشید. آنها کشور را نابود کردند تا فقط تقدیرنامه های مدیریتی دریافت کنند. اما جالب اینکه بعد از آنکه فاجعه به وقوع پیوست و تالاب ها و سفره آبهای ما نابود شدند و آن کشاورزانی که روزی کشاورز نمونه در افزایش تولید گندم شده بودند مجبور شدند زمینهای خود را رها کنند و دوباره کاسه گدایی حلوی دولت بگیرند، حالا همان اصلاح طلبان و همان مسببان این فاجعه، طلبکارانه دولت احمدی نژاد را که وارث این مصیبت بزرگ بود متهم کردند!!! وقتی فاجعه خودکفایی گندم را بگذاریم کنار عدم توسعه پالایشگاهی دوران اصلاحات و افزایش بیسابقه واردات بنزین و همچنین اضافه کنیم ماجرای تشویق شدید مردم به کاهش فرزند آوری و.. می بینیم که گویا همه این برنامه های دولت اصلاحات به طور هماهنگ برای آن طراحی شده بود که تا ایران به کشوری تامین شود که نه سوخت دارد نه کشاورزی و نه جمعیت جوان. و البته زمانبندی هم طوری بود که مسببان این فجایع قسر در بروند و کسی نفهمد این مرگ تدریجی نتیجه سمی است که ده سال قبل به کشوری خوراندند. کشوری که هم فاقد جمعیت جوان و سوخت و کشاورزی باشد خود بخود تسلیم دشمنش خواهد شد . آری جناب کلانتری! این حرفها درست است اما مسببش جهاد سازندگی نیست! مسببش همکاران اصلاح طلب خود شما هستند.
  • حاج عمو ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    بلاخره اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی هم ابزار خودش را می خواهد.این اقایان سا لهاست با هم هستند ویکدیگر را خوب میشناسند. مطمئن باشید اگر کلانتری معاون اول بود جهانگیری مشاورش میشد.اقایان در حوزه مدیریت به دایره بسته اعتقاد دارند کسی را وارد مجموعه بسته خود نمی کنند.
  • طالب حقیقت ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    این کلانتری وقتی در دولت دوم خاتمی وزیر نشد گفت میخوام مافیای کشاورزی رو افشا کنم!!(قبلش 12 سال وزیر کشاورزی بود خودش!!)
  • محمد ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    آمریکا به دلیل خودکفایی کشاورزی تونسته تو جهان حرفی برای گفتن داشته باشه احمق ها همیشه می گفتند ایران کشور کشاورزی نیست در صورتی که اگه پول نفت جای دادن به صنعت و 8 میلیون کارمند به کشاورزی و تولید آب داده بشه اون موقع سهمش را در تولید ناخالص ملی میبینی این قدر برای پریدن در بغل آمریکا عجله نکن اول از اون یاد بگیر که کویر را کشت کرده ؟؟ 
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    حرف راست گفته
  • ناشناس ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    خودکفایی در تولید غلات و سایر محصولات کشاورزی ممکن است و اینکه ایران کشور کشاورزی نیست و باید بدنبال واردات باشیم حرف غلطی میباشد .
  • ناشناس ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    ننگ بر خاتمی که چه بلاهایی بر سر این کشور آورده است .
  • مهدی ک ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    حرف راست چقد تلخه مخصوصا برای جمعیت ایران- داریم از گشنگی و کمبود ها رنج می بریم وبه فکر ازیا نسل هستیم تازه به هر قیمتی
  • سعید ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    اقا راست میگه ... منطقه کرمان اب شور شده ... اب زیرزمینی مثل نفته ... با یه بارندگی دو بارندگی درست نمیشه ...
  • امید ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    خلط کردن حق و باطل و قالب کردن اون به بعنوان یک حقیقت راسته؟؟؟؟ شما اگه ادله داری بکو
  • sala ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    بد نیست این آقایان به جای ژنو و وین و نیویورک، یکبار هم به «چین» بروند و یاد بگیرند که چطوری می شود رفاه 1/400/000/000 نفر را تامین کرد و با کمک همین جمعیت عظیم در عرض سه دهه به دومین قدرت اقتصادی جهان تبدیل شد! جمعیت زیاد هم فرصت است و هم تهدید؛ مانده که «چه کسی» مدیریت کند!
  • امید ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    از این حرفا زیاد زده
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    معلوم نیست چرا این دفعه از کوره در رفته! از ابتکار و چیت چیان گرفته تا رئیس جمهور، همه را مورد عنایت قرار داده!
  • امید ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    شما از چیزی خبر نداری لطفا اظهار نظر نکن
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    در طول صدارت مادام العمر خودش بر خانه کشاورز، نیم درصد و فقط نیم درصد و حتی نیم درصد، راندمان آبیاری در بخش کشاورزی بهبود پیدا نکرده است (17 سال این سمت را داشته). خدایا، مدیران ما را که مدیر به دنیا آوردی و مدیر، می زی اند، لااقل مدیر، نمیران. یه استراحتی، چیزی. خستگی رو خسته نکردند، خستگی، فراری شد از دست اینا.
  • صادق ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    ما موشك ميسازيم................اما در توليدخودرو مشكل داريم. ما صنعت هسته اي داريم ............ اما در كشاورزي مشكل داريم. ما در صنايع نظامي پيشرفت كرده ايم .... اما در اقتصاد درمانده ايم! مشكل ما مديراني امثال شما هستند، آقاي كلانتري‌!
  • الف ر ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    ما که تو خونه بچه مهندس 5سال از سربازی گذشنه بیکار داریم شما عرضه اشتغال این بیکار ها راندارین صحبت از افزایش جمعیت میزنید بچه های تون را بارانت پارتی مشغولند ولی ما چی خدا عذاب رانت خوارها را زیاد کنه نونی که از محل کارهای رانتی در میاد کوفتون بشه
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    من حرفاشو غیر منطقی ندیدم. اعتراضایی هم که نویسنده کرده بود همش توهم توطئه بود. هیچکدوم از واقعیتهایی که گفتن رو رد نکردن. در مقابل یک سری حرف علمی یک مشت چرندیات سیاسی فرمودن که فاقد ارزش هست.
  • محراب ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    اتفاقا يه روسري كم داره! خخخ
  • امید ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    برید ببینید چ کسی عامل اصلی ساخت سد ها روی آبریز ارومیه است؟ غیر از اینه که خود آقای کلانتری بوده ؟؟؟؟
  • ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    از گشنگی و کمبودها داری میمیری؟؟ یاللعجب
  • ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    بخش دوم حرف شما درسته، بخش اول هم باید گفت بیکاری خود معضلی است، کاهش جمعیت هم همچنین.
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    از روی چه معیار واماری میگی که همه اشتبا هات در دوره شما بوده ، حرف مفت نزن
  • رضا ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    سلام در اینکه ایران کشور کم آبی است شکی نیست و دراینکه بهره وری آب در بخش کشاورزی پایین است تردیدی وجود ندارد و در اینکه نسل 50سال اخیر منابع زیر زمینی هزاران ساله را غارت کرده بحثی وجود ندارد فرقی نمی کند اصولگرا و اصلاح طلب و حتی ضد انقلاب و ....باید همه خصوصا مسئولین و کارشناسان باید در این مورد با هم همکاری کنند و جلوی فاجعه نه چندان دور را بگیرند
  • م-ب ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    ناشناس 11:46 چرا برا خودت میبافی جنابالی اگه وضعیت 30 سال بعد ایرانو میدیدی میفهمیدی که ما الان نیاز به افزایش جمعیت داریم 1-میدونی که کارشناسا گفتن که 50 سال بعد کشوری به نام آلمان وجود نخواهد داشت 2- میدونی کشور چین با یه میلیارد جمعیت از همین الان قانون تک فرزندی رو ورداشته چون فهمیدند که 20 سال بعد با بحران کم جمعیتی مواجه میشن 3- بحران کمی جمعیت یعنی کمبود نیروی انسانی یعنی کم شدن توان دفاعی یک کشور یعنی کم شدن توان صنعتی کشور یعنی کم رمق شدن نظام اقتصادی یعنی.....
  • امید ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    چرا جو میدی اخوی کدوم فاجعه؟؟ یکی از خودش نمی پرسه که چرا وزارت نیرو اگه طوفان نوح هم بیاد میگه آب کم داریم مردم صرفه جویی کنن و ... چ
  • امید ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    چرا جو میدی اخوی کدوم فاجعه؟؟؟ چرا از خودمون نمی پرسیم وزارت نیرو هر سال چرا داره آمار سد هایی رو میده که آب کم دارن و از سد هایی نمیگه که پر شدن و سر ریز کردن؟؟ چرا تلاش می کنیم با گرفتن متوسط سراسر کشور القا کنیم که بارندگی کم شده و مشکل آبی داریم چرا 80 درصد سد هامون شبکه و کانال درست حسابی دارند.؟ اینا رو کی باید درست کنه اینکه میگن کشاورزی آب مصرف میکنه حرف بیخودیه خوب باید مصرف کنه مگه کشاورزی آمریکت مصرف نداره ؟؟؟؟ این آقایون برن ی فکری به حال مسئولیت های خودشان بکنن
  • خاکشناس ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    هنوز فکری برای تولیدات دیم نکردیم استفاده از آب باران می تونه به کشاورزی ما کمک زیادی کنه بهبود وضعیت خاک های کشور می تونه به ما کمک زیادی کنه ی
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    تو منابع ابی امریکا را با ما مقایسه میکنی.
  • نقش کشاورزی در پیشبرد کشور ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    هیچوقت به کشاورزی به چشم ی مصرف کننده نگاه نکنیم این بخش با سهم بسیار زیادی که می تواند در اشتغالزایی داشته باشد به عنوان یکی از ارکان اقتصادی کشورهای پیشرفته است. کشاورزی با فعال نمودن صنایع بالادستی، صنعت و آموزش عامل محرک منحصر به فردی است. البته بعید نیست که علت مخالفت امثال این افراد همین نباشد!
  • ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    لطفا از خواب بیدار شوید این مثلا اصلاح طلبان هم قسم شده اند تا مانع هر گونه پیشرفت و موفقیتی در نظام مقدس ما شوند
  • ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    چرا چشمهایتان را باز نمیکنید.واقعیت فاجعه حتی با پوست و گوشت هم دارد لمس میشود.حق با آقای کلانتری است.کاری به این نداریم که چقدر خودش مسبب بوده یا نبوده اما وضع منابع آبی دارد به یک فاجعه تبدیل میشود.مگه نمیبینید دریاچه ارومیه خشک شده.مگه نمیبینید چندساله زمستان برف نمیباره.دیگه چی چی رو نمیخواهید ببینید.با این روند در سالهای آینده تنها 30 میلیون نهایتا میتوانند در ایران زندگی کنند و نه بیشتر.
  • ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    0 0
    نه. لزومی ندارد برای افزایش جمعیت در داخل ایرانکشاورزی کنیم. می توانیم در کشورهایی مانند روسیه و آرژانتین که زمین و آب زیاد دارد به کشاورزی از راه دور روی بیاوریم. ترکیه با همین روش به یک صادر کننده بزرگ محصولات کشاورزی تبدیل شده است. ضمنا باید فرصت دهیم تا منابع آبیاری ایران احیا شود و در داخل هم روشهای کشاورزی را اصلاح کنیم.
  • ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۹
    0 0
    خود رهبر انفلاب فرمودند لزومی ندارد همه بانطر من موافق باشند ممکن است به لحاظ کارشناسی کسی نطری عیر از نطر اینجانب داشته باشدواشکالی هم ندارد.بهتز است به جای انگ زدن به آفای کلانتری،،نطر کارشناسی ایشان را با استدلال ومنطق مورد بررسی فرار دهید.قکر نکنید حمایت از ولایت به معنی این است که هرکس نظری غیر از نطر ایشان ارایه کند،ساختار شکن است و باید مورد حمله شما قرارگیرد.در حالیکه واضح است حود ایشان موافق اینگونه تنگ نظری ها نیستند
  • ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۹
    0 0
    جناب م- ب اون کارشناسی که به قول شما اینچنین و آنچنان میگه با توجه به وضعیت و زیر ساخت های موجود کشورهای مختلف دار میگه ! شما با کدام زیر ساخت فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی میخوای به جمعیت 150 میلیونی برسی!! همین الان بیکاری، اعتیاد ، بالا رفتن سن ازدواج ، مسکن و ... را نگاه کن خیلی چیزا دستگیرت میشه!! ضمنا کل این کامنتها رو نگاه کنی فقط نظر موافق داره منتشر میشه! مشرق نظرات مخالف رو هم بزار
  • امید ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۹
    0 0
    جو الکی نده در برترین شرایط فقط قسمت کوچکی از اراضی تح تاثیر نمک دریاچه شور می شوند قرار که نیست بخاطر یه دریاچه همه دنیا متوقف بشه بعدشم چرا همه چیرو با یه چوب برونیم که!!!! الان کلی کار نکرده هست برای اینکه جلوی بقول شما بحران رو بگیریم چرا وزارت نیرو وظایفشو انجام نمی ده
  • ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
    0 0
    متاسفانه تلاش براي كسب راي انتخاباتي مهمترين معيار انتسابات شده است ديگه چه انتظاري مي توان داشت!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس