به گزارش مشرق، انتهاي
سال گذشته خبر پروانه نمايش فيلم «نهنگ عنبر» ساخته سامان مقدم منتشر شد
ولي اكنون اكران يا عدم اكران اين فيلم كه گفته ميشد در ارديبهشت ماه
اكران ميشود، در هالهاي از ابهام قرار گرفته است. اين بار نيز مشخص نيست
چرا فيلمهاي حاشيهدار پروانه اكران ميگيرند.
سازمان سينمايي اين بار نيز بازي خوف و رجا را براي فيلمسازاني كه فيلمهايشان حاشيهدار يا حاشيهساز بوده، آغاز كرده است و اين بار بازي بودن يا نبودن در اكران بر سر«نهنگ عنبر» آمده است.
سامان مقدم تلاش داشت تا «نهنگ عنبر» را به جشنواره فيلم فجر برساند. اما اين فيلم بنا به دلايلي از جمله آنچه كارگردان فيلم«حساسيت و دقت فني و كيفي» عنوان كرده بود به جشنواره نرسيد. اما اخبار غير رسمي همگي از حذف اين فيلم از جشنواره خبر ميدهند. مسئولان جشنواره فيلم فجر تمايلي براي حضور اين فيلم نداشتند، دليل آن را هم ميتوان در مضمون اين فيلم دانست.
سامان مقدم كه فيلم توقيفي «صد سال به اين سالها» را با موضوع مرور خاطرات تاريخ معاصر ساخته است. با اين تفاوت كه در «صد سال به اين سالها» نقش اول را يك زن و در «نهنگ عنبر» زندگي يك مرد ميانسال 50سالهاي به نام ارژنگ صنوبر (با بازي رضاعطاران)، همراه ميشود و اتفاقات زندگي وي را در چند دهه اخير به تصوير ميكشد.
سازمان سينمايي مدتي است بازي خوف و رجا را با فيلمهاي مسئلهدار آغاز كرده است؛ از طرفي با اعطاي مجوز به آنها اين نگراني را به وجود ميآورد كه اكران عمومي چنين فيلمهايي كه اكثراً خطوط قرمز اخلاقي يا هنجارهاي جامعه را زير پا گذاشتهاند، تبعات منفي را در پي داشته باشد و از طرفي با عدم تعيين تكليف فيلمهاي اينچنيني در زمان اكران، فيلمسازان را نسبت به خود بدبين ميكند.
پيش از اين نيز «خانه دختر» از سوي شوراي صنفي نمايش، پروانه اخذ گرفت اما بعد از آن خبر توقيف اين فيلم منتشر شد. اين بار نيز مشخص نيست با وجود برخي سكانسها در فيلم سامان مقدم، آيا «نهنگعنبر» ميتواند در اكران ارديبهشتماه به سينماها بيايد يا خير؟!
قاعده تساهل در برابر فيلمهاي مسئلهدار هم ميتواند به رشد قارچگونه توليد چنين فيلمهايي بينجامد و هم از طرف ديگر كار نظارت بر آنها را سخت كرده و قبح اكران آنها را ميشكند.
منبع: روزنامه جوان