تحولات میدانی جبهه ادلب
با گذشت یک و نیم ماه از آغاز عملیات بزرگ تروریستهای تکفیری در بخشهای مختلف استان ادلب که به اشغال شهرها ادلب و جسر الشغور منجر شد ، هر روز بر شدت نبردها میان ارتش سوریه و تروریستها افزوده می شود. عملیات تروریستها که در ابتدا تنها شامل تصرف شهر ادلب بود ، در روزهای اخیر در سه محور عملیاتی حاشیه جنوبی ، حاشیه جنوب غربی ادلب و همچنین منطقه سهل الغاب واقع در مرکز ثقل اتصال "ادلب" با استانهای "لاذقیه و حماه" گسترش پیدا کرده است.
کانون نبردها در روزهای اخیر در محور حاشیه جنوبی ادلب در منطقه "معامل قرومید و تل مسطومه" قرار داشته است و هدف از آن تصرف منطقه مسطومه و تپه استراتژیک نزدیک آن که از سویی مشرف بر محلات جنوبی ادلب و از سوی دیگر بر شهر اریحا دارای اشراف می باشد، که با موفقیت تروریستها در اشغال "معامل قرومید، تل اسفن و پاسگاه المداجن" مسیر پیشروی آنها به سمت مسطومه ، تل مسطومه و شهر اریحا گشوده شده است.
بطور همزمان ، تروریستهای تکفیری دو روز پیش حملات خود را برای سیطره بر منطقه "تل المصیبین" و شهرک المصیبین متمرکز کرده بودند که طی آن موفق به تصرف تل المصیبین شده و خود را به دروازه های شهرک المصیبین رسانده اند هم اکنون مناطق حاشیه ای این شهرک صحنه شدید ترین نبردها میان دو طرف می باشد و بدیهی است در صورتی که ارتش سوریه اقدام به تقویت نیروی نظامی و پشتیبانی موثرتر توپخانه ای و هوایی از نیروهای نظامی مستقر در این محور بعمل نیاورد سقوط شهرک مصیبین به دست القاعده امری حتمی خواهد بود.
هدف تروریستها از عملیات در این محور نزدیکی هر چه بیشتر به شهر اریحا ، بزرگترین مرکز استقرار یگانهای نظامی ارتش و قوای حکومتی سوریه در استان ادلب می باشد. حساسیت جایگاه و موقعیت اریحا پس از سقوط شهر ادلب و عقب نشینی نیروهای نظامی سوری به اریحا و آغاز عملیات بازپس گیری شهر ادلب به فرماندهی سرهنگ سهیل الحسن (ببر) صد چندان شده است.
در محور حاشیه جنوب غربی استان ادلب ، کانون درگیریها میان ارتش و دفاع وطنی سوریه با تروریستهای تکفیری تحت فرماندهی "القاعده" در شهر "جسر الشغور" قرار داشته است که به اشغال 95 درصدی این شهر و خروج آخرین واحدهای نظامی از آن منجر شده بود. در این میان ، گروهی متشکل از 50 سرباز و افسر از عناصر گارد ویژه ریاست جمهوری ارتش سوریه با استقرار در ساختمان بیمارستان ملی (المستشفی الوطنی) شهر جسر الشغور واقع در دروازه جنوبی این شهر به مقاومت در برابر تروریستهای القاعده پرداخته اند.
حضور این تعداد نیروی نظامی در محور جنوبی شهر جسر الشغور برای فرماندهان القاعده قابل تحمل نبوده و با توجه به احتمال اقدام ارتش سوریه بر آغاز عملیات نظامی از همین محور برای بازپس گیری شهر و نجات نیروهای در محاصره افتاده در بیمارستان ملی ، زنگ خطر را برای تروریستها به صدا در آورده است. به همین دلیل برنامه ریزی ها برای نابودی بیمارستان و نظامیان سوری مستقر در آن آغاز شد.
روز گذشته یک دستگاه خودروی بمبگذاری شده که یک عامل انتحاری اهل عربستان سعودی هدایت آن را بر عهده داشت، با حمله به بیمارستان ملی جسر الشغور تلاش کرد تا خود را به میان مدافعان آن برساند. به منظور مشغول نگاه داشتن مدافعان بیمارستان جهت رسیدن عامل انتحاری به موقعیت مورد نظر ، یگانهای توپخانه و خمپاره انداز و زرهی تروریستها از ساعتی پیش از حضور انتحاری مواضع نیروهای ارتش سوریه را بشدت گلوله باران کردند. اما حسب اطلاعات دریافتی از نظامیان مستقر در بیمارستان ، به محض قرار گرفتن کامیون بمبگذاری شده القاعده در مقابل درب ورودی بیمارستان ، مدافعان آن را با یک فروند موشک آر پی جی هدف قرار داده و منهدم کردند.
در تصاویر منتشر شده از سوی رسانه های القاعده در فضای مجازی نشان داده می شود که عناصر القاعده با استقرار بر روی تپه های مجاور و مشرف بر محوطه بیمارستان ملی ، اقدام به اجرای آتش سنگین با توپ و تانک بر روی ساختمان و مواضع نیروهای ارتش سوریه مستقر در آن با هدف ایجاد پوشش آتش جهت رسیدن عامل انتحاری به موقعیت تعیین شده می کنند.
اما به دلیل اینکه کامیون بمبگذاری شده پیش از رسیدن به هدف تعیین شده منهدم گردید ، صحنه لحظه اصابت گلوله آر پی جی مدافعان از ویدیوی منتشره حذف و تنها لحظه انفجار با مکث قابل توجه! نشان داده می شود. به موازات انفجار انتحاری ، صدها تروریست از چند محور خود را به نزدیکی بیمارستان ملی رسانده و برای سیطره بر آن تلاش کردند لکن به دلیل مقاومت شدید مدافعان ارتش سوریه ، با بر جای گذاشتن تلفات بسیار سنگین منطقه را ترک و به پرتاب خمپاره و اجرای آتش توپخانه از راه دور اکتفا کرده اند.
طی چند روز نبرد در منطقه اطراف بیمارستان ملی جسر الشغور حداقل 500 نفر از تروریستهای تکفیری القاعده به هلاکت رسیده اند که اجساد آنها در محورطه اطراف ساختمان بیمارستان پراکنده شده است. به موازات نبردها میان مدافعین و مهاجمین القاعده ، هواپیماهای بمب افکن ارتش سوریه نیز با حضور دائم در آسمان منطقه به بمباران شدید مراکز استقرار و مواضع تروریستهای تکفیری در حاشیه بیمارستان ملی جسر الشغور پرداخته اند.
لازم به ذکر است که شهر جسر الشغور به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده استراتژیک ادلب – اریحا – لاذقیه دارای اهمیت راهبردی بوده و به "دروازه شمال شرقی لاذقیه" معروف می باشد. تروریستها در صدد هستند تا با اشغال کامل جسر الشغور و روستاهای اطراف آن که بعضا محل سکونت اقلیت علوی سوریه می باشند ، مسیر خود را به سمت مناطق شمال شرقی استان لاذقیه بگشایند.
ورود رزمندگان دلاور حزب الله به عرصه نبرد – آغاز پیشرویها در سهل الغاب
همانطور که گفته شد محور سوم نبردها میان ارتش سوریه با تروریستهای القاعده در منطقه سهل الغاب واقع در نقطه ثقل اتصال سه استان ادلب، لاذقیه و حماه قرار دارد. در این محور طی یک هفته اخیر تروریستهای القاعده و گروههای هم پیمان آن (ارتش آزاد ، جبهه اسلامی و ...) با حمله به روستاها و مناطق تحت سیطره ارتش آنها را به تصرف خود در آورده بودند.
با وخیم شدن اوضاع میدانی و نظامی نیروهای ارتش سوریه در این محور ، دو گردان نظامی از رزمندگان مقاومت اسلامی حزب الله" ، خود را به مناطق درگیری رسانده و توان نظامی جبهه خودی در "سهل الغاب" بیش از پیش تقویت گردید. با ورود مجاهدین حزب الله به عرصه نبردها ، کفه توازن نظامی به سمت ارتش و دفاع وطنی سوریه سنگین تر شده و آرایش نظامی از حالت تدافعی صرف به تهاجمی (آفندی) تغییر وضعیت داده شد.
در همین راستا حملات رزمندگان برای بازپس گیری روستای "زیاره" و منطقه "قسطون" آغاز شده و عصر روز گذشته منطقه زیاره به کنترل ارتش و دفاع وطنی و رزمندگان حزب الله در آمد. در این عملیات 3 تن از مجاهدین مقاومت اسلامی (حزب الله) بنامهای "شهید حسین طهماز (باقر)" ، "شهید حسین ناصر الدین (جواد)" و "شهید حسن طاهر(مالک)" در درگیری با تروریستها القاعده به درجه رفیق شهادت نائل آمدند.
با تصرف زیاره ، بلافاصله عملیات برای باز پس گیری منطقه "قسطون" ادامه یافته و در حال حاضر نبردهای شدیدی میان رزمندگان محور مقاومت ضد صهیونیستی – تکفیری با عناصر القاعده و گروههای هم پیمان آن در اطراف این شهر در جریان می باشد.
شیعیان "فوعه و کفریا" در آستانه نسل کشی/آغاز امداد رسانی محدود هوایی
بدنبال سیطره تروریستهای القاعده بر شهر ادلب ، دو منطقه شیعه نشین "فوعه و کفریا" واقع در حاشیه شمال این شهر با بیش از 40 هزار نفر سکنه ، بمدت یک و نیم ماه است که در محاصره کامل تکفیری ها قرار گرفته اند و در وضعیت بسیار وخیمی به سر می برند. تروریستها با هدف جلوگیری از امداد رسانی مجاهدین شیعه عضو "نیروی دفاع وطنی (بسیج مردمی سوریه)" به مدافعان شهر ادلب این دو منطقه را بصورت کامل در محاصره خود گرفته اند و بصورت روزانه صدها موشک و گلوله خمپاره و توپ به سمت منازل شهروندان سوری ساکن در آن شلیک میکنند.
در این میان حملات توپخانه ای و موشکی القاعده به این دو شهر به موازات شکست عناصر این گروه در جبهات دیگر ادلب و سهل الغاب طی روزهای اخیر از شدت بیشتری برخوردار بوده است. تنها طی 24 ساعت اخیر بیش از 300 فروند موشک کاتیوشا ، خمپاره 120 و توپهای دست ساز "جهنم" و "عمر" توسط عناصر گروههای تروریستی تکفیری "القاعده (جبهه النصره) ، جبهه اسلامی (وابسته به اخوان المسلمین سوریه) و ارتش آزاد" به سمت منازل مردم بی گناه و بی دفاع "فوعه و کفریا" شلیک شده است که خود بخوبی گویای وخامت اوضاع انسانی و نظامی این دو منطقه می باشد.
لازم به ذکر است که دو شهر شیعه نشین "فوعه و کفریا" واقع در حاشیه شمالی شهر ادلب از حدود دو ماه پیش و پس از اشغال ادلب از سوی تروریستهای القاعده و گروههای هم پیمان آن (ارتش آزاد ، جبهه اسلامی و ...) در محاصره کامل قرار گرفته و تروریستهای تکفیری ضمن قطع کامل خطوط انتقال آب شرب وبرق و گاز این دو شهر از ورورد هرگونه مواد غذایی و دارویی و امداد رسانی به شیعیان ساکن در آنها بشدت جلوگیری میکنند.
این جنایت در مقابل جشمان سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل صورت می پذیرد لکن این سازمان از ابراز کوچکترین واکنشی نسبت به وقوع فاجعه انسانی در فوعه و کفریا خودداری کرده است. گفتنی است ، شیعیان فوعه و کفریا مفتخر به حضور تعداد زیادی از فرزندانشان در صفوف مدافعان حرم حضرت زینب (س) بوده و نقش محوری در پاکسازی بخشهای اعظمی از کشور سوریه از حضور تروریستهای تکفیری مزدور اسراییل و آمریکا و ارتجاع عرب می باشند.
با توجه به اینکه طرح محاصره و نسل کشی شیعیان سوری از ابتدای وقوع بحران تروریستی تکفیری علیه مردم و دولت سوریه در راس فهرست برنامه های تعیین شده از سوی ترکیه ، قطر و عربستان سعودی برای گروههای تروریستی تکفیری بوده ، فوعه و کفریای ادلب تنها اهداف طرح مذکور نبوده اند. طی 4 سال گذشته دو شهر شیعه نشین "نبل و الزهراء" در حاشیه شمال شرقی استان حلب (نزدیک مرز با ترکیه) و همچنین شهر تاریخی و شیعه نشین "بصری الحریر" در استان درعا (جنوب سوریه) نیز تحت تعرض و حملات شدید تکفیریها قرار داشته اند که بصری الحریر حدود دوماه پیش از سکنه تخلیه شده و 12 هزار نفر از شیعیان ساکن در آن آواره کوچه ها و خیابانهای منطقه سیده زینب (س) شهر دمشق شده اند.
(امداد رسانی محدود هوایی به وسیله پرتاب بشکه های حاوی تسلیحات و مهمات از بالگرد برای محاهدین شیعه فوعه وکفریا)
تحولات میدانی جبهه حلب
هلاکت قصاب حلب بدست ارتش سوریه – شیخ مقصود حلب در آستانه جنگ!
شهر حلب واقع در شمال کشور سوریه تا پیش از وقوع بحران تروریستی علیه مردم و دولت قانونی حاکم بر این کشور ، پس از دمشق دارای بیشترین اهمیت به لحاظ اقتصادی و سیاسی بوده است. هزاران کارخانه و کارگاه بزرگ اقتصادی دهها هزار قلم تولیدات خود را در زمینه منسوجات ، تولید البسه ، تولید قطعات خودرو ، صنایع الکترونیک ، دارویی ، شیمیایی و نظامی به بازارهای داخلی سوریه ، کشورهای همسایه و کشورهای فرامنطقه ای صادر می کردند.
با آغاز بحران تروریسم تکفیری در سوریه به دلیل نقش بارز دولت اخوان المسلمینی حاکم بر ترکیه و حمایت رسمی و علنی رجب اردوغان و داوود اوغلو نخست وزیر و وزیر امور خارجه ترکیه از فعالیتهای تروریستی در سوریه ، شهر حلب از نخستین مناطقی بود که هدف حملات تروریستی تکفیریها قرار گرفت.
ارتش و دفاع وطنی سوریه با کمک مجاهدین شیعه طی چند مرحله عملیات نظامی وسیع موفق شدند بسیاری از محلات داخلی شهر حلب و برخی مناطق حاشیه شمالی و جنوبی آن را از سیطره تروریستها خارج کرده و آرامش نسبی را به آنها باز گردانند. اما در این میان برخی مناطق نیز همچنان در سیطره تروریستهای تکفیری با قیماند که از آنها بصورت روزانه صدها گلوله خمپاره و موشک کاتیوشا به سمت منازل مسکونی محلات تحت کنترل نیروهای حکومتی سوریه شلیک میشد.
در این خمپاره بارانها بیش از 1000 نفر از مردم بی گناه ساکن در محلاتی همچون "مساکن السبیل ، الاشرفیه ، الخالدیه ، دوار شیحان ، شارع النیل ، شارع التشرین" به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر بشدت زخمی شده اند. مبدا این حملات از محله "بنی زید" شهر حلب بود که در کنترل گروه تروریستی – تکفیری "ارتش آزاد" قرار داشته و فرماندهی آن با فردی بنام "خالد سراج علی بن حج احمد" ملقب به "خالد الحیانی" قرار داشت.
وی فرمانده "لشکر 16 ارتش آزاد" و مستقر در شهر حلب و متولد شهر "حیان" واقع در حاشیه شمال شرقی استان حلب بود که از ابتدای بحران سوریه ، یکی از کانونهای فعالیت تروریستهای القاعده و ارتش آزاد و ... بوده است. ساکنین این شهر نقش محوری در محاصره دو شهر شیعه نشین نبل و الزهرا از 4 سال پیش تا کنون نیز ایفا کرده اند. "خالد حیانی" شخصا مسئول موشک باران محلات شهر حلب بوده و به دلیل جنایات بیشمار به "قصاب حلب" معروف شده بود.
البته لازم به ذکر است که وی دلمشغولیهای دیگری بجز براه انداختن "انقلاب" در شهر حلب داشت! از بزرگترین دلمشغولیهای وی قاچاق گازوییل و بنزین و غارت ماشین آلات صنعتی کارخانه های شهر حلب و انتقال آنها به بازار سیاه کشور ترکیه بود که در سالهای 2012 و 2013 تحت نظر سازمان اطلاعات و امنیت و دولت ترکیه "میت" در قالب طرحی مدون و طی برنامه ریزیهای دقیق صورت پذیرفت. به سبب همین دلمشغولیهای وی بود که علاوه بر لقب "قصاب حلب" همزمان به "میلیاردر انقلاب!" نیز معروف شده بود.
وی روز گذشته در حالیکه گروهی از تروریستهای تحت امر گروهش با نام "لواء شهداء بدر" (وابسته به ارتش آزاد) را در محله "الخالدیه"(محل سکونتش) شهر حلب رهبری میکرد ، از ناحیه سر هدف گلوله تک تیرانداز (قناص) ارتش سوریه قرار گرفته و در دم به هلاکت رسید. با منتشر شدن خبر هلاکت این جرثومه فساد و جنایت ، ساکنین شهر حلب با خوشحالی به خیابانها آمده و به ابراز شادمانی و پایکوبی پرداختند. در مقابل گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد با انتشار بیانیه ای وی را شهید!! نامیده ، هلاکت ("شهادت") وی را تسلیت گفته و بر ادامه راه (جنایت های) وی تاکید کرد!
محله شیخ مقصود حلب در آستانه جنگ
محله عموما "کرد نشین" شیخ مقصود شهر حلب طی چهار سالی که از بحران در سوریه می گذرد یکی از کانونهای بحران و صدور تروریسم تکفیری و یکی از مهمترین گلوگاههای نقل و انتقال تسلیحات و مهمات و تروریستهای بین المللی عبور کرده از مرزهای ترکیه به داخل محلات شهر حلب بوده است. اکثریت ساکنین این منطقه را کردهای سوریه تشکیل می دهند که دارای روابط محکمی با گروه تروریستی "پ.ک.ک"(یا حزب کارگران کرد ترکیه) می باشند.
با کمال تاسف ، کردهای ساکن در محله شیخ مقصود از ابتدای بحران در سوریه با تروریستهای تکفیری "ارتش آزاد و جبهه النصره" هم پیمان بوده و در جنایات آنها علیه هموطنان خود سهیم بودند. اما در روزهای اخیر این روابط دستخوش بحران شده است. روز گذشته گروه تروریستی "الجبهه الشامیه" که متشکل از گروههای وابسته به ارتش آزاد و اخوان المسلمین می باشد ، با صدور اطلاعیه ای از توقف همکاری های تروریستی فی مابین این گروه با کردهای گروه "وای پی جی " به دلیل برخی تعرضات و اقدامات غیر انسانی آنها خبر داده است.
درهمین راستا ، در رابطه با علت بروز اختلافات میان طرفین ، مشخص شد که کردهای گروه وای پی جی با حمله به منازل برخی هموطنان عرب خود در محله شیخ مقصود منازل آنها را به مقر نظامی گروه خود تبدیل کرده اند! لازم به ذکر است پس از عملیات نظامی ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن در حاشیه شمالی حلب که با دو هدف محاصره شهر حلب و جداسازی آن از طریق جداسازی آن از شهرهای تکفیری نشین حاشیه شمالی (مرز با ترکیه) در جریان می باشد ، اکثر مسیرهای انتقال تروریستهای تکفیری بین المللی و تسلیحات اهدایی دولت ترکیه به تکفیریها در داخل شهر حلب مسدود شده است و در حال حاضر محله شیخ مقصود حلب یکی از معدود مسیرهای امدادی – تسلیحاتی تروریستها در داخل حلب می باشد.