کد خبر 415888
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱

دومین دور رایزنی‌های عراقچی، روانچی و اشمیت درباره ادامه نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در شهر وین آغاز شد.

به گزارش مشرق، دومین دور رایزنی سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دقایقی قبل در هتل پله کوبورگ شهر وین آغاز شد.

دو طرف پیش از این نیز به مدت یک ساعت (31 تا 14 به وقت تهران) در این محل درباره نحوه ادامه کار برنامه‌ریزی و گفت‌وگو کردند.

نشست کارشناسان 2 طرف نیز ساعت 11:45 به وقت محلی در هتل پله کوبورگ شهر وین آغاز شد.

دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از امروز در وین آغاز و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. روز پنجشنبه رایزنی‌های ایران و آمریکا برگزار و روز جمعه نیز سایر اعضای 1+5 در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی به مذاکرات خواهند پیوست.

عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران در بدو ورود به وین درباره نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و در پاسخ به این سؤال که چند درصد از کار انجام شده؟ گفت: خیلی نمی‌توان درصدی اعلام کرد، به هرحال ما اکنون متنی داریم که بخش نسبتا قابل توجهی از آن حتی درباره همه عباراتش توافق شده، ولی یک بخش از آن هنوز مورد اختلاف‌نظر است.

وی ادامه داد: در برخی از پارگراف‌ها یک عبارت مورد اختلاف است و در برخی از پارگراف‌ها یک جمله و بعضی از جاها کل عبارت مورد اختلاف است، ولی یک بخش قابل توجهی الان به اتمام رسیده است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای همچنین گفت: امیدواریم بتوانیم اختلافاتی که در خصوص متن وجود دارد و داخل پرانتز قرار دارد را هر چه کمتر کنیم و زودتر به یک متن واحد برسیم.

عراقچی ادامه داد: امیدواریم زودتر از دهم تیر ماه بتوانیم جمع بندی نهایی داشته باشیم.

وی افزود: عوامل مختلفی در داخل اتاق مذاکرات و خارج از آن هست که می‌تواند مانع شود، ما با همه این عوامل همزمان در حال مقابله هستیم و مذاکرات را پیگیری می‌کنیم. بسیار امیدوار هستیم حتی قبل از موعد مقرر هم به توافق برسیم.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه آفریقای جنوبی درباره مصوبه اخیر سنای آمریکا درباره توافق جامع هسته‌ای عنوان کرد: احساس می‌کنم تعدادی از جناح‌های سیاسی در داخل و بیرون از آمریکا، خواهان حل موضوع هسته‌ای نیستند و به دنبال ایجاد مانع می‌باشند، اما جمهوری اسلامی با جدیت مذاکرات را دنبال می‌کند و اگر دولت آمریکا بخواهد با رعایت احترام به مردم و دولت جمهوری‌اسلامی، مذاکرات را ادامه دهد و به نتیجه برساند، وظیفه هماهنگی با کنگره و رفع مشکلات داخلی بر عهده دولت آمریکاست.

وی خاطرنشان کرد: ما در امور داخلی دولت آمریکا وارد نمی‌شویم. آنچه اهمیت دارد که مجدداً تأکید شود این است که ما دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهداتی می‌دانیم که این تعهدات را در صورتی که توافق به نتیجه برسد، برعهده خواهد گرفت.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس