به گزارش مشرق، اعزام و استقرار بیش از 3000 جنگجو از نیروهای حشد الشعبی عراق (نیروهای مقاومت مردمی) در استان الانبار برای عملیات آزاد سازی تمامی مناطق شهر الرمادی از لوث وجود عناصر گروه تکفیری – تروریستی داعش، تحولات این منطقه از عراق را در صدر اخبار رسانه ها و کانون توجه دولت های منطقه ای و بین المللی قرار داده است.
در همین رابطه شبکه المیادین در گزارشی اعلام کرد که اهمیت پاکسازی این منطقه به حدی است که نیازمند توجه بیشتر محافل داخلی عراق خصوصا حوزه نظامی است تا هرچه سریعتر کفه ترازو به نفع نیروهای عراقی سنگینی کند.
این شبکه در گزارشش گفت که اشغال الرمادی طرحی برنامه ریزی شده از سوی گروهک داعش در پاسخ به پاکسازی این گروه از شهر تکریت بود چه اینکه داعشی ها ازاد سازی تکریت توسط نیروهای عراقی را ضربه روحی بسیار بزرگی تلقی می کنند و لذا برای بازگرداندن امید و اعتماد به جمع عناصر خود به سمت اشغال الرمادی حرکت کردند.
الرمادی مرکز استان الانبار دارای اهمیت هم به لحاظ جغرافیایی هم به لحاظ نماد است و در واقع منطقه ارتباطی میان بغداد و با اردن و سوریه محسوب می شود. این شهر مرکز استان و دومین شهر دارای مناطق پیرامونی پس از فلوجه است. براساس ارزیابی های کارشناسان این شهر قبل از اینکه توسط داعش به اشغال در اید نزدیک به 17 ماه در برابر حملات گروههای انتحاری و غیره ایستادگی کرد و در نهایت به دلیل کوتاهی در اداره عملیات نظامی و اطلاعاتی به اشغال در آمد.
به رغم اقدامات وحشیانه ای که داعش در حق شهروندان و نظامیان الانبار با هدف ایجاد رعب و وحشت در دل نیروهای عراقی صورت داده اما این نیروها در کرانه های فرات ، منطقه الحبانیه و کرمه در شرق الانبار متمرکز شده اند و خود را برای ساعت صفر عملیات ازاد سازی آماده می کنند.
حیدر العبادی نخست وزیر عراق در نخستین واکنش به رویدادهای اخیر این منطقه فراخوانی را جهت آمادگی برای اعزام نیروهای مردمی اعلام کرد . البته قبل از نخست وزیر بسیاری از گروههای عراقی به حالت آماده باش در آمده بودند تا جاییکه شبکه المیادین لبنان مجموع نیروهای مشارکت کننده در عملیات آزاد سازی الانبار را 20 هزار جنگجو اعلام کرده بود.
المیادین در این خصوص در وبگاه اینترنتی خود نوشت:
وضعیت میدانی الانبار می طلبد که حجم واکنشهای سیاسی خارجی متناسب با حجم
واکنش های نظامی داخلی باشد. اشاره المیادین به همپیمانان عراق است چه
امریکا که براساس توافقنامه امنیتی بغداد- واشنگتن متعهد به کمک سیاسی و
نظامی به عراقی ها در برابر تهاجمات خارجی است و چه سایر هم پیمانان که
بدون چشم داشتی در مبارزه با تروریسم به کمک عراقی ها شتافته اند.
وضعیت میدانی در استان الانبار به گونه ای است که ارتش و نیروهای مردمی
عراق باید هرچه سریعتر بتوانند سرنوشت نبرد را به پایان برسانند. واضح است
که می بایست عراقی ها از همه توان خود برای ازاد سازی این استان بهره گیرند
چه اینکه همانگونه که همه معتقدند مهمترین مسئله، آزادی سرزمینی است که
به مصلحت همه عراقی ها خواهد بود. این امر تنها با هماهنگی میان بغداد و
هم پیمانانش صورت خواهد گرفت و همزمان باید عراقی ها به فکر ایجاد جایگزین
هایی برای بازارهای خرید سلاح شان غیر از آمریکا باشند. تجربه می گوید
آمریکاییها آنگونه که عراقی ها انتظار دارند سلاح در اختیار آنها قرار نمی
دهند.