کارشناس ارشد و اسبق سازمان جهانی بهداشت مهمترین چالش کشور و دنیا را خطر مقاومت ناقلین مالاریا به حشرهکشها عنوان کرد و گفت:خوشبختانه در این خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئله مقاومت ناقلین مالاریا به حشرهکشها را به عنوان یک مسئله مهم مورد توجه قرار داده و یک طرح ملی برای آن تدوین نموده است تا علاوه بر چگونگی مدیریت این مقاومت، بتواند به مسأله حذف مالاریا در کشور براساس زمانبندی تعیین شده بپردازد.
وی در ادامه به سرمایهگذاریهای نهادهای بینالمللی مرتبط در زمینه کنترل بیماری مالاریا در جهان اشاره کرد و افزود: از آنجایی که قسمت اعظم بیماری مالاریا در آفریقا است و با توجه به اینکه این بیماری در کشورهای آفریقایی بیماری فراموش شدهای بود، در سالهای اخیر کشورهای غربی و نهادهای بینالمللی مرتبط سرمایهگذاریهای قابل توجهی در این زمینه داشته و پیشرفتهای زیادی نیز در این راستا حاصل شده است.
دکتر زعیم خاطرنشان کرد: مالاریا بیماری پیچیدهای است که سطح سواد، موقعیت اجتماعی و خانههای مردم و همچنین وضعیت میزان زاد و ولد پشه به عنوان ناقل بیماری در آن تأثیرگذار است و از سویی بهبود وضعیت کنترل این بیماری بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی نقش مهمی دارد که در نتیجه این تأثیرگذاری و نقشآفرینی سبب شده تا سرمایهگذاری در کنترل بیماری مالاریا مورد توجه قرار گیرد.
وی نسبت به احتمال ورود بیماری تب دانگ به کشور هشدار داد و افزود: آنچه که امروز باید به شدّت مراقبت آن باشیم، یک نوع بیماری به نام تب دانگ است که در کشورهای منطقه به ویژه پاکستان، شیوع یافته که اپیدمیهای بزرگی دارد.
وی افزود: این بیماری که توسط نوعی پشه به انسان انتقال مییابد، تقریباً در پاکستان بومی شده است.
دکتر زعیم به اقدامات مناسب وزارت بهداشت جهت مقابله از ورود این بیماری به کشور اشاره کرد و گفت: سیاستگذاریهای لازم از سوی وزارت بهداشت در این زمینه صورت گرفته تا در صورت ورود این بیماری در ایران به خوبی کنترل شود.