کد خبر 423204
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷

پیمان قربانی در جمع خبرنگاران افزود: بانک مرکزی تمهیدات لازم در زمینه تک نرخی کردن ارز را اندیشیده و از تجربیات لازم برخوردار است.

 به گزارش مشرق، پیمان قربانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بانک مرکزی در سال 81 توانست یکسان سازی نرخ ارز را اجرایی کند، اظهار داشت: اما این سیاست به دلیل مسایل مختلف و تحریم ها و تغییر روابط کارگزاری بین المللی با مشکل مواجه شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون نظام دو نرخی در بازار ارز وجود دارد گفت: البته بایددر نظر داشت که در کنار بحث نرخ مبادلات کیفیت عرضه بازار مبادلات با بازار آزاد متفاوت است که این امر به دلیل شکاف نرخ ارز است. بانک مرکزی در نظر دارد به محض اینکه پیش زمینه های لازم و بسترهای لازم جهت یکسان سازی فراهم شود این سیاست را اجرایی کند و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده و تجربیات لازم را نیز داریم.

یکسان سازی نرخ ارز کی اجرا می شود؟

قربانی افزود: امیدواریم در این زمینه بتوانیم گام هایی را برداریم و به طور حتم در زمان مناسب اطلاع رسانی های لازم انجام می شود زیرا یکسان سازی نرخ ارز همواره یکی از اولویت های اصلی بانک مرکزی است اما یکسان سازی را با این هدف انجام می دهیم که هم پایدار باشد و هم متضمن حرکت و جهت دهی نرخ ارز در مسیر پایدار و در راستای اقتضاپات اقتصاد کلان باشد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا یکسان سازی نرخ ارز در سال 94 انجام می شود یا خیر؟ گفت: تاریخ مشخص بستگی به روابط کارگزاری بین المللی دارد و این امر سبب شده تا شرایط کنونی را انتخاب نماییم.

تورم افزایش بنزین کمتر از 2 درصد است

قربانی در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ بنزین چه تاثیری بر نرخ تورم خواهد داشت؟ اظهار داشت: افزایش نرخ بنزین تاثیر معنا داری بر تورم نخواهد داشت. هر چند که تعدیل قیمت حامل های انرژی تاثیر موقتی را بر روی شاخص تولیدکننده و مصرف کننده می گذارد.

وی ادامه داد: امسال نیز سایز تغییرات اندک است ضمن اینکه باید به این امر توجه داشت که عملا نرخ بنزین هزار تومان در جامعه قرار داشت و انچه که برآورد شده توسط دستگاه های مختلف این بود که تعدیلات در حداکثر خود می‌تواند دو درصد باشد اما این با فرض این بود که ابتدای سال انجام می شد اما از آنجا که با وقفه انجام شده است آثار آن در سال 94 بسیار کمتر از آن خواهد بود.

قربانی در پاسخ به این پرسش که آیا باید منتظر افزایش نرخ تورم در ماه آینده بود اظهار داشت: باید در زمینه نرخ تورم مساله ای را مدنظر قرار داد و آن این است که یک تورم شتابان و افسار گسیخته در سالهای گذشته داشتیم و تورم های نقطه به نقطه بالای 40 درصد داشتیم و این رکورد برای ما مناسب نبود.

وی با بیان اینکه حل مساله ابرتورم با مساله تورم ساختاری متفاوت است اظهار داشت: ابرتورم را به راحتی می توان کاهش داد و در سال گذشته توفیقات چشم گیری در زمینه کاهش تورم داشته ایم و هم اکنون به 15.5 درصد رسیده ایم که طی این دو ماه ثابت بوده است. اما این به معنای این نیست که باید نگران باشیم که همه چیز در معرض خطر است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه کاهش مناسبی در زمینه تورم داشته ایم گفت: باید در فاز جدیدی گام برداریم تا نرخ تورم کاهش یابد. ضمن اینکه نسخه هایی که در این زمینه باید طراحی شود با گذشته متفاوت است و از این فاز به بعد راهکارها متفاوت و کاهش تورم تدریجی تر و ملایم تر خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه جای نگرانی در زمینه نرخ تورم وجود ندارد گفت: با بهبود انضباط پولی و مالی کشور و اصلاحات ساختاری می توانیم به اهداف دست یابیم ضمن اینکه قرار است اصلاحاتی در زمینه رابطه دولت با بانک مرکزی و تقویت بازار سرمایه و رفع سلطه مالی بر بازار پول و برخورد با موسسات مالی غیرمجاز و رفع تنگناهای مالی در بانکها انجام شود.

منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس