به گزارش مشرق، پیمان قربانی شب گذشته در برنامه گفتگوی خبری شبکه دوم سیما گفت: سیاستهای منضبط مالی و پولی بانک مرکزی در دولت یازدهم به دستاورد کاهش بیش از ۱۹ درصدی نرخ تورم در سال گذشته منجر شده و تورم به هسته سخت کاهش خود رسیده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: دستیابی به هسته سخت نرخ تورم ایجاب می کند که برای کاهش بیشتر نرخ تورم به ترتیبات ساختاری و نظامهای جدید پولی و اقتصادی برسیم تا ساختار اقتصادی کشور در شرایط پایدار نرخ تورم را کاهش دهد و نمی توان فقط با انضباط پولی به این وضعیت رسید بویژه اینکه دولت تلاش می کند همزمان با کاهش نرخ تورم به رشد اقتصادی مثبت هم دست یابد.
وی افزود: در اقتصادهای دیگر کاهش نرخ تورم به رکود اقتصادی منجر می شود و هرگونه تلاش برای خروج از رکود اقتصادی هم تورم زا است، اما در اقتصاد ایران در دو سال اخیر توانستیم همزمان با کاهش قابل توجه نرخ تورم از نرخ رشد منفی اقتصادی به نرخ رشد مثبت سه درصد هم برسیم که نشانه ظرفیت اقتصادی کشور است.
قربانی ایجاد انضباط مالی و پولی و بودجه ای و همچنین کاهش اتکاء به درآمدهای نفتی به علت افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش قیمت جهانی نفت را در کاهش نرخ تورم مؤثر دانست و گفت: در سال گذشته با سه شوک اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، تحقق نیافتن درآمدهای نفتی بودجه و کاهش شدید قیمت جهانی نفت مواجه بودیم اما سیاستهای دولت کمک کرد آرامش و ثبات در بازار ارز حاکم شود که اقدامی ارزشمند به نظر می رسد.
وی افزود: رسیدن به نرخ تورمی تک رقمی اگر چه سخت است، اما دور از دسترس نیست و به تلاشهای بیشتر و هدفمندی فعالیت ها و تخصیص بهینه منابع و همچنین ایجاد تحولات ساختاری در اقتصادی کشور و بازار پولی و کاهش هزینه تمام شده کالاها و خدمات در همه بازارهای اقتصادی نیاز دارد که تلاش بیشتر را ایجاب می کند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: نرخ رشد حجم نقدینگی از ۳۱ درصد در دولت قبلی به ۲۰ تا ۲۲ درصد رسیده است و بانک مرکزی بیش از ۵۰ درصد تسهیلات را در سالهای اخیر به سمت تولید تجهیز کرده است که نرخ رشد مثبت اقتصادی این ادعا را ثابت می کند.
وی افزود: برای اصلاح نرخ ارز و همچنین اجرای سیاست های پولی و بانکی و تک نرخی کردن ارز منتظر رفع تحریم های اقتصادی نیستیم و برای هر شرایطی برنامه داریم و بانک مرکزی تلاش می کند با نهادینه شدن انضباط مالی رشد نقدینگی را با رویکرد افزایش تولید مدیریت کند و برای رسیدن به نرخ تورم پایین تر که در دو ماه نخست امسال به سطح پایدار ۱۵ درصد رسید باید بدهی دولت به بانک ها و معوقات بانکی و همچنین نظارت بر مؤسسات پولی و مالی ساماندهی شود.
همچنین غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی هم گفت: رسیدن به نرخ تورم حدود ۱۰ درصد که در سالهای ۸۴ و اواسط دولت احمدی نژاد هم تجربه شد به راحتی امکان پذیر است و به نظر من هسته سخت تورم را باید در سطح ۱۰ درصد در نظر بگیریم.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت یازدهم گفت: ایجاد آرامش در بازارهای اقتصادی بویژه در بازار ارز و آرامش در رفتارهای اقتصادی مردم و بنگاهها باعث شد نرخ تورم بیش از ۱۹ درصد در سال گذشته کاهش یابد اگر چه از لحاظ عوامل بنیادی تلاش خاصی دیده نشد یعنی دولت خیلی زور نزد.
مصباحی مقدم گفت: اگر انضباط پولی در بانک مرکزی بیشتر شود و اجازه ندهد بانکها بجای ۸۵ درصد تا ۱۱۶ درصد هم تسهیلات بدهند می توانیم به راحتی با هدایت منابع پولی به سمت تولید نرخ تورم را بیشتر کاهش دهیم. برای اینکه به نرخ تورم ۱۰ درصد و کمتر برسیم نیاز داریم که در کنار نرخ رشد حجم نقدینگی به ۲۲ درصد، نرخ رشد اقتصادی هم به شش درصد برسد تا تورم تک رقمی تحقق یابد.
وی افزود: تسهیلات تکلیفی مجلسی ها برای بانکها در زمینه وام ازدواج و برخی خدمات اجتماعی متوجه منابع حاصل از سپرده های قرض الحسنه مردمی است و هزینه زیادی را به بانکها تحمیل نمی کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه نرخ تورم ۱۰ درصدی را در گذشته تجربه کردیم می توانیم با انضباط مالی و بودجه ای و همچنین تحولات ساختاری در نظام بانکداری کشور و حمایت از تولید به راحتی به تورم یک رقمی برسیم.