به گزارش تسنیم، به نرخ های پایان وقت بازار نیویورک، در هفته گذشته هر یورو در محدوده 1.1276-1.0929 دلار و هر پوند در محدوده 1.5366-1.5201 دلار در نوسان بود. همچنین دلار نیز در دامنه 125.62-124.11 ین متغییر بود.
عوامل تقویت دلار در مقابل اسعار:
- ارقام قوی بخش کارخانهای و مخارج ساخت و ساز در آمریکا
- کاهش بازده اوراق قرضه آلمانی پس از دو روز متوالی افزایش
- ارقام فراتر از انتظار اشتغال آمریکا
عوامل تضعیف دلار در مقابل اسعار:
- احتمال حصول توافق میان یوان و وامدهندگان به این کشور
- افزایش پیشبینی تورم منطقه یورو از سوی بانک مرکزی اروپا
- ضعف ارقام موسسه مدیریت عرضه در بخش خدمات ماه مه در آمریکا
مشروح تحولات اسعار در هفته گذشته
به گزارش تسنیم، نتایج بررسی بانک مرکزی از تحولات بازار ارزهای عمده در هفته منتهی به 7 ژوئن 2015- 17 خردادماه 94 نشان میدهد که در روز دوشنبه، دلار در مقابل اکثر اسعار عمده تقویت شد و به بالاترین سطح 12.5 سال گذشته در مقابل یمن رسید. ارقام قوی بخش کارخانهای و مخارج ساخت و ساز در آمریکا از عوامل تقویت دلار بود.
در مجموع، ارقام اقتصادی اخیر آمریکا نشان از بهبود روند رشد اقتصادی در این کشور دارد و تحلیلگران زمان افزایش نرخ بهره کلیدی را سال جاری میلادی در نظر گرفتهاند. در مقابل، یورو نیز درپی نگرانیها پیرامون ورشکستگی یونان، در مقابل سایر اسعار عمده تضعیف گردید.
روز سه شنبه، بیشترین تضعیف روزانه 2 سال اخیر دلار در مقابل سبدی از اسعار عمده رقم خورد، انتظارات پیرامون حصول توافق میان یونان و وامدهندگانش، اصلیترین دلیل ضعف دلار بود. در مجموع، تحولات این روز بازار اسعار متأثر از امیدواریهای ایجاد شده پیرامون بحران بدهیها در یونان و نیز ارقام صعودی تورم در اروپا بود که هر دو به تقویت یورو در کمک کرد.
برپایه این گزارش در روز چهارشنبه، دلار کمترین سطح 2 هفته اخیر را در مقابل یورو به ثبت رساند. این اتفاق پس از آن افتاد که بانک مرکزی اروپا سیاست پولی خود را به رغم تحولات اخیر بازار بدون تغییر گذاشت. به علاوه این بانک پیش بینی خود از تورم سال 2015 میلادی را افزایش داد. به نظر تحلیل گران، یونان نیز به حصول توافق با وامدهندگان خود نزدیک است. از سوی دیگر، ارقام موسسه مدیریت عرضه در بخش خدمات آمریکا نیز کاهش سرعت رشد در ماه مه را نشان داد که به ضرر دلار عمل نمود.
همچنین در روز پنج شنبه، یورو پس از دو روز متوالی افزایش در مقابل دلار، تضعیف شد. سودگیری، اصلیترین دلیل تضعیف یورو بود. در مجموع، همواره معاملگران پیش از انتشار اشتغال در آمریکا موضع محتاطانه به خود میگیرند. در این روز بازده اوراق قرضه آلمان نیز که در دو روز سهشنبه و چهارشنبه به شدت افزایش یافته بود، کاهش یافت. از سوی دیگر، تأخیر یونان در بازپرداخت دیون خود به صندوق بینالمللی پول، انتظارات پیرامون نزدیک بودن توافق میان این کشور و قرضدهندگانش را کاهش و به تضعیف یورو منجر گردید.
روز جمعه، دلار به بیشترین سطح 13 سال گذشته در مقابل ین دست یافت و در مقابل یورو نیز تقویت شد. ارقام اقتصادی نشان داد که رشد اشتغال آمریکا در ماه مه افزایش یافته است. این موضوع گمانهزنیها پیرامون افزایش نرخ بهره سیاستی این کشور در ماه سپتامبر را افزایش داد.