به رغم استقلال رسمی کشورم در سال 1946، ما همچنان تحت استعمار نوی آمریکا هستیم. آمریکا هنوز بر زندگی اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی-اجتماعی ما سلطه دارد. یکی از نمونه‌های بارز این استعمار، تسخیر زمین‌های بکر ما طی یک قرن و تبدیل آنها به پایگاه‌های نظامی توسط آمریکا بود.

گروه بین‌الملل مشرق- "لیزا مازا" نماینده حزب زنان "گابریلا" در مجلس فیلیپین 26 می در "سمپوزیوم صلح زنان" در کره جنوبی سخنرانی کرده است که به تشریح ظلم نیروهای آمریکا در این کشور اشاره می کند.

"درود و سلام بر تمامی زنان شجاع و سرزنده‌ای که امروز برای صلح و ائتلاف دو کره در این‌جا گرد هم آمده‌اند. بگذارید غایت همدلی "سازمان گابریلا" و "سازمان اتحاد بین‌المللی بانوان" را خدمتتان عارض باشم. مفتخرم که در حضور شما از تجارب زنان فیلیپینی برای تحقق صلح در کشورم سخن بگویم. من، در مجلس کشورم به مدت 9 سال عضو حزب زنان گابریلا بودم. نیمی از عمرم را به عنوان فعال حقوق زنان در پارلمان خیابانی فعالیت کردم. می‌خواهم در مورد هدف سازمانم که همانا برقراری و تحقق صلح است، سخن بگویم."

پایگاه‌های نظامی آمریکا و تضییع حقوق زنان در فیلیپین
"لیزا مازا" نماینده حزب زنان "گابریلا" در مجلس فیلیپین

"فیلیپین، 300 سال تحت استعمار اسپانیا و بیش از 40 سال تحت استعمار آمریکا بود. طی جنگ جهانی دوم نیز توسط ژاپن اشغال شد. این کشور دارای تاریخ طولانی مبارزه جهت نیل به صلح است و این شامل مبارزه برای استقلال ملت، عدالت اجتماعی، و آزادی به معنای واقعی بوده است. زنان فیلیپینی در خط مقدم این جنبش و حرکت هستند و نقش مهم و اصلی را ایفا می‌کنند.

"به رغم استقلال رسمی کشورم در سال 1946، ما همچنان تحت استعمار نوی آمریکا هستیم. آمریکا هنوز بر زندگی اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی-اجتماعی ما سلطه دارد. یکی از نمونه‌های بارز این استعمار، تسخیر زمین‌های بکر ما طی یک قرن و تبدیل آنها به پایگاه‌های نظامی توسط آمریکا بود که از این میان، دو نمونه از پایگاه‌ها بزرگ‌ترین پایگاه‌های برون مرزی برای این کشور بودند: پایگاه دریایی سوبیک و پایگاه هوایی کلارک. این پایگاه‌ها مراکز تدارک جنگ مداخله‌جویانه آمریکا در ویتنام، کره، و خاورمیانه هستند.

"محل این پایگاه‌ها که به مراکز استراحت و تفریح تبدیل شدند، مراکز فروش تن زنان و دختران ما به ارزش یک همبرگر گردید؛ جایی که به زنان ما به چشم ابزار فحشا نگاه می‌کردند و از همان‌جا فرهنگ خشونت در مقابل زنان جان گرفت؛ و جایی که هزاران کودک دو رگه آمریکایی-آسیایی عاجز و فقیر بدون وجود پدر آمریکایی خود، زندگی را دیدند.

"علاوه بر این هزینه‌های اجتماعی، آمریکا هرگز در قبال ضایعات سمی باقی‌مانده از پایگاه‌های خود (که در سال 1991 آنها را تعطیل کرد) مسئولیتی به گردن نگرفت و خطر جانی این ضایعات همچنان مردم را تهدید می‌کند. ‌نظامیان آمریکایی مثل تجاوزات جنسی و قتل که در اردوگاه‌های حاشیه شهر با مردم کره جنوبی کردند، همان‌گونه با مردم فیلیپین رفتار نمودند؛ و البته شکایات راه به هیچ دادگاهی نبرد.

"به خاطر این واقعیت‌هاست که ما با حضور پایگاه‌های نظامی آمریکا در فیلیپین و هر جای دیگر مخالفت می‌کنیم. معتقدیم تا زمانی که تحت سیطره آمریکا و هر قدرت خارجی دیگر قرار داریم، رنگ آرامش را نخواهیم دید و یک کشور عزتمند و آزاد را در سایه حضور نیروهای بیگانه در سرزمین‌مان تجربه نخواهیم کرد.

پایگاه‌های نظامی آمریکا و تضییع حقوق زنان در فیلیپین
تا زمانی که فیلیپین تحت سیطره آمریکاست، رنگ آرامش را نخواهد دید

"امروز زنان ما با ورود به بحث مخالفت با وجود پایگاه‌ها، نقبی بر آسیب‌شناسی اجتماعی و چرایی لزوم حذف آن مراکز (فساد) می‌زنند و اهمیت این موضوع برایشان جدی است. گابریلا، بزرگ‌ترین ائتلاف زنان در فیلیپین است که در سال 1984 در اوج جنبش ضد دیکتاتوری "فردیناند مارکوس" رئیس‌جمهور دیکتاتور فیلیپین تأسیس شد. این سازمان در آن زمان، موضوع روسپیگری زنان در حاشیه پایگاه‌های آمریکایی و نوکرمآبی مارکوس نسبت به آمریکا را مطرح کرد. این دیکتاتور، با قدرت مردم عزل شد تا این حرکت الگویی برای جهان باشد. قانون اساسی سال 1987 فیلیپین، با تمهیدات شفاف علیه حضور نیروها، پایگاه‌ها، و تسلیحات هسته‌ای بیگانه در خاک ما نوشته شد.

"پاسخ منفی تاریخی که از سوی سنای فیلیپین به امضای تفاهم‌نامه‌ جدید مبنی بر گسترش پایگاه‌های آمریکایی پس از سال 1991 داده شد، نشان از موفقیت زنان (در راه مبارزه با سلطه بیگانه) داشت. پیش از رأی نهایی سنا، این زنان بودند که با ایجاد ستادهای متعدد آگاه‌سازی، برگزاری اعتصابات، گردهمایی‌ها، راهپیمایی‌ها، اعتراضات، لابی‌گری، و ارتباط شبکه‌ای به صورت داخلی و خارجی به دولت فشار آوردند تا تفاهم‌نامه را نپذیرد. اهتمام زنان و جنبش وسیع ضد ایجاد پایگاه، سرانجام موجب عدم امضای آن تفاهم‌نامه شد.

"اما با تخلف از قانون اساسی توسط دولت‌مردان ما و امضای تفاهم‌نامه‌هایی چون "تفاهم‌نامه نیروهای خارجی" (1998) و سند تفاهم همکاری دفاع پیش‌رفته (2014) با آمریکا، پای این کشور از حیث نظامی دوباره به خاک ما باز شد و چالش ما ادامه یافت. این دو تفاهم‌نامه از موارد قبلی خطرناکتر هستند. این تفاهم‌نامه‌ها به آمریکا اجازه می‌دهد در فراغ بال، تمامی اراضی فیلیپین را برای اهداف نظامی خود تحت سیطره داشته باشد و بلافاصله نیروهای خود را جهت انجام استراتژی خود در آسیا به کشور ما انتقال دهد. هم اکنون، تشدید حضور نظامی آمریکا در کره جنوبی، ژاپن، ویتنام، سنگاپور، تایلند، اندونزی، پاکستان، و استرالیا را شاهد هستیم.

"زنان فیلیپینی برخاسته از میان قشر مردم (بومی و روستایی، کارگر، جوان و دانش‌جو، خانه‌دار، شاغل، مذهبی، و دیگر بخش‌ها) هم‌اکنون در حال سازمان‌دهی هستند. زنان ما می‌دانند که سیاست‌های جهانی‌سازی امپریالیسم که زاده نظامی‌سازی و جنگ است، موجب تشدید این فقر و گرسنگی عظیم و خط‌کشی و تبعیض و خشونت علیه زنان شده است.

پایگاه‌های نظامی آمریکا و تضییع حقوق زنان در فیلیپین
مخالفین همکاری‌های نظامی فیلیپین با آمریکا به دولت اعتراض می‌کنند

"سیاست نظامی‌سازی، سرمایه عظیم مورد نیاز برای ایجاد شغل برای 10 میلیون بی‌کار، خانه‌دار کردن 22 میلیون بی‌خانه، ساخت مدرسه، مهد کودک برای کودکان، مرکز مشاوره برای زنان، بیمارستان، و کلینیک در مناطق محروم، تحقق تحصیلات رایگان، سلامت و بهداشت، مراقبت از باروری، و دیگر خدمات اجتماعی برای آنان که توان مالی کمی دارند را نابود می‌سازد.

"ما صلح و آرامشی را بنا می‌کنیم که بر پایه عدالت اجتماعی باشد و زنان ما در این فرایند مشارکت خواهند داشت. نه از آن دست آرامشی که جنگ‌گرایان و دلالان جنگی با خفه کردن مظلومین و فقرا ایجاد می‌کنند.

"در پایان، بگذارید همبستگی زنان فیلیپین با زنان کره جنوبی را ابراز نمایم. آری، پدران و برادران ما هم دوشادوش عزیزان شما به جنگ کره رفتند و مادران و خواهران ما نیز در مصیبت تسخیر فیلیپین به وسیله ژاپن سوختند. ما در خاطره جنگ و استثمار، سرکوب، و تبعیض علیه مقام زن با شما شریک هستیم. امروز، به همه کوشش‌هایمان بر علیه این اقدامات تأکید می‌کنیم و همچنان برای تحقق صلح و آرامش در دو کشور (در ابعاد منطقه‌ای و جهانی) تلاش خواهیم کرد."


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    لعنت خدا بر کسانی که با دشمنان خدا لاس میزنند و لگن زیر آنها میگذارند و دشمنان بشریت را مودب و باهوش میخوانند
  • ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    دکلهاي زيباي مارا امريکا خورد خاک تو سرش راستي همه اختلاسها هم کار امريکاي جهانخواره
  • مهدی از قم ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    این نظم نوین است.یک کشور اقا و باقی زیر دست.حالا شاید بعضی از این نوکرها بنا بر منافع ارباب باید مرفه باشند و بعضی ها هم درگیر جنگ و اختلاف فقط همه در یک چیز مشترکند اون هم زیر دست بودن و بله قربان گفتن.لعنت به این نظم نوین و ناظمش.لعنت به کدخدا.لعنت به ذلالت برای شکم
  • ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    این حرف ها رو برای خانم .... بگو که کشته و مرده فیمنیست های عاشق غرب است
  • kambiz ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    دنیای عجیبی شده. اندیشمندان و متفکرین کشورها ی دیگر کم کم متوجه شدند که رابطه با امریکا داشتن یعنی استعمار و استثمارو فقر و فساد و فحشا. حالا تو ایران یکسری ازمتفکزین وقشری ازمردم و دولتمردا مشتاق داشتن رابطه با امریکاهستند
  • سهیل بشردوست ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    به آمریکایی ها انتقادی نمیشه کرد دزد کارش دزدی کردنه، ملت ژاپن باید تو سری خور نباشن...
  • محبوبی ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    اگر با غیرت نباشیم کشور ما نیز چنین می شود پس بیایید با هم علیه زورگویان وحدت داشته باشیم.
  • ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    خیلی مشکوک میزنی تازه مسلمان
  • وحیداز نروژ ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
    0 0
    کوتاه وخلاصه میگم،همه سیاستهای کثیف واستسمارگرآمریکا باافکارومنطق یهودیهای صهیونیست گره خورده،درمنطق یهودآنان به مانند آقایانی هستندبرسرسفره ،وتمامی انسانهای کره زمین باهردین ومنش به مانندسگانی درکنارسفره،مرگ برآمریکا واسرائیل
  • حسن ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    اقا سهیل یه نگاه به متن می کردی نظر می دادی زنه ازفیلیبینیه
  • ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    +۱۰۰۰
  • ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    آفرین چه زنهای عاقلی دارن! حالا بعضیا مینشینن پای British Brianwashing Channel فارسی فکر میکنن آزادی زن یعنی اجبار اول نرم -و بعدا سخت- زن به فحشا در سطوح مختلف
  • ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    عزیر فیلیپین است
  • بنده خدا ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    لانه جاسوسی آمریکا تو ایران رو تسخیر کردیم گفتند چرا میگید لانه جاسوسی اونوقت بعد این همه سال دولت فرانسه از آمریکا رکب خورد تازه به حرف ما رسید ودولت آمریکارو جاسوس خونده همه از ما الگو میگیرند ....
  • FKH ۰۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    امریکا در حال حاضر توی قرن 21 بعضی از کشورها هنوز دارن زیر چکمه هاش له می شند. فصل الخطاب حرف امام خمینی است که گفته امریکا شیطان بزرگ است.
  • بسیجی ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    نه کار کاسه لیسایی چون سیاستمدارای منتخب شماست
  • مهدی ۰۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    راجب دکل همین امشب تو اخبار گفت ک شایعه ای بیش نیست چند روزیه احمدی نژادو بد میکوبین ! میدونین روحانی رای نمیاره سال بعد میخواین احمدی رو خراب کنین؟ هه
  • ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    به خانم شیرین عبادی بگو که دلال این کارها است
  • ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    هرملتی که بی عرضه بودگردن دیگران می اندازد.این همه زن ودختر فیلیپینی درکشورها حاشیه خلیج فارس به اسم خدمتکارولی دراصل دارن خدمات جنسی می دهنداین چه می گین.
  • امیر عبدالله ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    برادر این اختلاسا مال نظام بانکیه ، حقتونه هرچی دزدی میشه چون خودتون شرایط را فراهم میکنید چرا شماها مثل وحی منزه پذیرفتید که این پول کاغذی که دولت ها چاپ میکنن ارزش واقعی دارد خوب حقتونه ، برادر من کجا بانک هست و اختلاس نیست در تمام کشور ها هست ، مثالش کشوری که چشم همه را کور کرده امریکا ، برنی می داف 60 ملیارد دلار اختلاس کرده این یکیشونه کتاب ها و فیلم هایی که برایش ساخته اند رو ببینید.
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    نه که !!!!
  • ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    نفهم، بفهم این دوتا موضوع قابل جمع نیست
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    به به ! خانم مارپل بعنوان ناشناس نظریه داد!
  • ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
    0 0
    آمریکا شر الاشرار است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس