حسن روحانی قبل از رئیس جمهور شدن گفته بود: مدیریت اقتصادی کشور به جای آنکه در این شرایط حساس با تکیه بر قدرت مقاومت و ابتکار مردم عزیز و سرفراز ایران پیام رشد پایدار به جهان بدهد، متأسفانه پیام ضعف به تحریم‌کنندگان می‌دهد... همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت.

گروه اقتصادی مشرق- پس از آن که حسن روحانی چندی پیش مشکل آب خوردن مردم را هم به تحریم‌ها گره زد، انتقادات بسیاری نسبت به سخنان وی مطرح شد.

روحانی قبل از ریاست جمهوری تحریم‌ها را چقدر موثر می‌دانستبا این حال، روحانی در نشست خبری روز شنبه و سخنانش در جمع مردم بجنورد در روز یکشنبه، بار دیگر از مواضعش درباره منوط بودن رفع مشکلات اقتصادی کشور از آب تا نان مردم به رفع تحریم‌ها دفاع کرد.

رئیس دولت در سخنان جدیدش به منتقدان نیز تاخت و با به کار بردن این عبارت که «کسانی که می‌گویند تحریم مهم نیست از جیب مردم بی‌خبرند» تلاش کرد بازی را عوض کند.
 
این در حالی است که یکی از انتقادات به مسئولان دولت یازدهم، مواضع دوگانه آنها نسبت به نقش تحریم‌ها در مشکلات اقتصادی کشور در دولت سابق و دولت فعلی است.

مسئولان و حامیان دولت، در دوره دولت قبل ریشه مشکلات اقتصادی کشور را سوءمدیریت دولت وقت می‌دانستند و نقش تحریم‌ها را ناچیز عنوان می‌کردند.

اما از دو سال پیش با تغییر دولت، مواضع آنها هم تغییر کرده و اکنون می‌گویند: ریشه مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها است و رفع تحریم‌ها نیز به توافق با آمریکا منوط است.

مروری بر مواضع روحانی در 2 سال پایانی دولت دهم نشان می‌دهد آن زمان روحانی اعتقاد داشت که دلیل اصلی مشکلات اقتصادی کشور، سوءمدیریت است و تحریم تاثیر ناچیزی دارد.

- نقدینگی عامل تورم است، نه تحریم

روحانی قبل از ریاست جمهوری تحریم‌ها را چقدر موثر می‌دانستروحانی در مورد اینکه تورم وتحریم تا چه حد با هم درارتباطند، گفت: یکی از دلایل تورم کاهش تولید است. هرچند تورم و تحریم با هم درارتباطند اما اگر تحریم هم نمی بود ما تورم را داشتیم. الان دولت نقدینگی را به 7 برابر افزایش داده است. وقتی نقدینگی زیاد باشد، گرانی هم خواهد بود. این کاهش ارزش پول ملی هم به معنای تورم جدید است. ضمن اینکه باید روابط ما با دنیا معتدل و منطقی باشد و همه اینها در شرایط اقتصادی کشور مؤثر است.

23 اردیبهشت 1392

- یک مدیریت خوب می‌توانست جلوی تحریم‌ها را بگیرد

آیا اموری چون افزایش نقدینگی در جامعه و ۷ برابر شدن آن و تبدیل ۶۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه در عرض ۷ سال به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان ربطی به تحریم‌ها داشت؟ یا به مدیریت ضعیف مسئولان امر بر می‌گردد؟. . .

رشد اقتصادی ایران در شرایط امروز یا صفر و یا زیر صفر است در حالی که ما هیچ‌گاه چنین شرایطی را نداشتیم و از این رو به نظر می‌رسد مشکل از مدیریت داخلی است؛ البته بخشی از مشکلات به تحریم‌های بین المللی بر می‌گردد، اما این موضوع هم به مدیریت داخلی کشور بر می‌گردد، چرا که یک مدیریت خوب می‌توانست جلوی تحریم‌ها را گرفته یا حداقل این تحریم‌ها را تقلیل کند.

7 اردیبهشت 1392


- همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت

 مدیریت اقتصادی کشور به جای آنکه در این شرایط حساس با تکیه بر قدرت مقاومت و ابتکار مردم عزیز و سرفراز ایران پیام رشد پایدار به جهان بدهد، متأسفانه پیام ضعف به تحریم‌کنندگان می‌دهد... همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت.

22 فروردین 1392

- بدون کاهش تحریم‌ها هم می‌توان اقتصاد را نجات داد

دولت آینده در شرایطی که تحریم‌ها نیز تخفیف پیدا نکند، می تواند برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور قدم‌هایی بردارد که برای بخش مولد ما ایجاد امید کند، آنچه که مشوق سرمایه به سمت تولید ملی است در برنامه‌های خود مورد توجه قرار دهد، حجم نقدینگی را کنترل کند، بتواند با مدیریت درست مبادلات ارزی، نرخ برابری ریال را تثبیت کند.

کشور ما ظرفیت های زیادی دارد، نفت یک ظرفیت ما هست،که ممکن است در این تحریم دچار مشکل شده باشد، اما از این نفت فرآورده های زیادی می توانیم استحصال کنیم که می تواند جبران کننده تحریم نفتی کشور باشد.

20 فروردین 1392

- بی‌انضباطی دولت دلیل به هم ریختن بازار است

 بدون ترديد اگر آثار ناشي از تحريم را يكي از دلايل وضعيت فعلي بازار ارز و در نتيجه‌ كاهش ارزش پول ملي بدانيم، بايد از آثار اجراي سياست‌هاي انبساطي فراتر از برنامه، ‌بي‌انضباطي ملي، پولي و مالي دولت و افزايش شديد حجم نقدينگي هم به عنوان دلايل ديگر آن دانست.

19 آذر 1391

- با شعار نمی‌توان تحریم‌ها را مدیریت کرد

حسن روحانی: مگر از سال 1385 تحريم نشديم، اما براي شرايط تحريم چه كار كرديم؟ آيا به فكر اقتصاد مقاومتي و برنامه ريزي براي اين شرايط بوديم؟ آنچه مهم است سرمايه اجتماعي است اگر مردم بدانند و مطمئن باشند مسئولان مي‌فهمند و دلسوزند و به دنبال حل مشكلات و مسائل هستند، از اين شرايط عبور مي‌كنيم. اما شرط اساسي اين مسئله اميد به آينده است ديگر دوران شعاردادن و درشت‌گويي گذشته است و مردم از بس حرف شنيدند خسته شدند.

23 مهر 1391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 17
  • ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    مشرق بار قبلی نظرمو منتشر نکردی این بار باید منتشر کنی از دولتی که میانگین سن افرادش 70 ساله تعجبی هم نداره
  • حبیب ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم گذاشت اگر تحریم ها برداشته شود مشکل آب خوردن مردم حل میشود مشرق شما تفاوتی در جملات بالا میبینی؟؟ من که نمیبینم(الکی مثلا من بازرس چشم بسته آژانسم) همش قصد تخریب داری
  • بسیجی007 ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    بدون شرح: 180درجه...
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    آقایان مستطاب چه میشودشما را این ملت به رهبری خمینی برای دین خدا علیه رژیم منحوس پهلوی ثوره کردند و هزینه دادند نه برای شکم اینقدر شان این ملت را پایین نیاورید خداوند متعال در قرآن هرجا حرف از معیشت و خوردن است اسم انسان را در کنار چهارپایان میبرد و هرجا که حرف از توحید و علم و معرفت به خداست اسم انسان را در کنار ملائکه نام میبرد این ملتی که من می شناسم شکم سیر را به قیمت توهین به پیامبر اکرم و مقدساتشان از سوی غربی ها و به قیمت عدول از اصول و ارزش های امام راحل و شهدا نمیخواهند چون با بالا تنه شان می اندیشند... فاین تذهبون ؟
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    الگوی زندگی من شهیدنواب صفوی و گروه فدائیان اسلام اند
  • ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    خوبه والا حالا چی شده ؟؟؟؟!!!! ازوقتی این آقارئیس جمهور شدن آب خوردن مردم روهم به مذاکرات گره میزنند! یعنی مدیریت کردن و به این نتیجه رسیدن حرف زدن که با مدیریت کردن یکی نیست. میدان را خالی کنند هستند کسانی که بااین شرایط هم به نحو احسن کشور رو بگردانند.
  • میثم ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    بله دیگه فقط سخنوران موفقی هستن ...
  • بنده خدا ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    جناب آقای روحانی با احترام - باید بگویم شما قبلا نیز با اشتباه خود تان مذاکرات را به جای یک کشور به پنج کشور گره زدید - شما موضوع هسته ای را بقول خودتان جهانی کردید - قبول کنید شما توانایی و قدرت مباحثات سیاسی و جدال سیاسی بالاخص در زمینه سیاست خارجی را ندارید - ضمن احترام به شما مگر نمی دانستید که کشور با این مشکلات عدیده روبروست پس چرا خواستید رئیس جمهور شوید - بهتر است مانند آقای ناطق نوری راست و حسینی از سیاست دوری کنید و کنار بکشید - با آرزوی موفقیت برای شما .
  • ناشناس ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    متاسفانه 80 درصد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از سوء مدیریت و فقط 20 درصد مربوط به تحریمهای ظالمانه میباشد .
  • منتقم ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    دمت گرم حرف دل منو زدی.
  • پرسشگر ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    پیش از تایید صلاحیت کانیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان باید از نامزدهای داوطلب یک برنامه جامع و کامل برای اداره کشور بخواهند و آن را بررسی کنند که آیا این آقا با این برنامه می تواند مملکت را اداره کند یا خیر؟ و اگر نتوانست برنامه جامع ارائه کند رد صلاحیت شود. همچنین باید یک هیئتی تشکیل شود تا نظارت کند که آیا رئیس جمهور به وعده های انتخاباتی اش عمل می کند یا خیر؟ و اگرعمل نکرد بی رودرواسی دستور استیضاحش را صادر کنند تا نامزدها حساب کارخودرابکنند و روهوا حرف نزنند. وجود این هیئت نیاز است زیرا با مجلس مسامه کار و ضعیف نمی توان دولت را حرکت دادمشرق لطفا منتشر کن ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس