یک عضو شورای شهر تهران گفت: امام جماعت حتما باید از نظر معیشتی تأمین باشد؛ یکی از مشکلات امروز این است که ائمه جماعت نیز به واسطه هزینه‌های بالای زندگی، مجبورند که تمام وقت خود را در مسجد نباشند.

گروه فرهنگی مشرق : محسن پیرهادی عضو کمیسیون نظارت شورای شهر تهران، به مناسبت فرارسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد به ستاد خبری این دهه درباره ارتباط مؤثر جونان با مساجد و راه‌های گسترش آن گفت: مساله کاهش حضور جوانان در مسجد را باید از چند جنبه نگاه کرد که اولین نکته آن به جنبه‌های فردی بر می‌گردد و این موضوع که ورود نوجوان و جوان به مسجد باید به چه صورتی باشد، به مسائل تربیتی خانواده مربوط می‌شود.
این مقام مسئول ادامه داد: کسانی که معمولاً با مسجد انس دارند از سنین کودکی همراه خانواده به مسجد می‌رفتند بنابراین خانواده در این امر بسیار مهم است. بعد از خانواده نیز هر تریبونی مثل مدارس و دانشگاه‌ها که فضای آموزشی و تربیتی در اختیار دارد، در انس با مسجد موثر است و می‌تواند کمک کند.


معیشت امام جماعت تأمین شود تا همیشه در مسجد باشد

وی در مورد کارکرد مساجد نیز توضیح داد: در حوزه کارکرد مسجد انتقاداتی وارد است که برخی از آنها نیز به سمت ما نمازگزاران بر می‌گردد؛ چراکه ما باید کارکرد مسجد را افزایش دهیم. جالب است بدانید کارکرد مساجد در زمان انقلاب از زمان حال بیشتر بود و اثربخشی بیشتری داشت. یعنی علاوه بر مساله نماز، مردم مسائل جاری خودشان را نیز در مسجد حل و فصل می‌کردند و عموماً مساجد صندوق قرض الحسنه داشتند، صندوق خیریه مساجد وظیفه کمک به امور خیریه و حتی مساجد جمع آوری کمک‌های مردمی به جبهه‌ها را بر عهده داشتند.
عضو شورای شهر ادامه داد: لذا از هر حیث که به کارکرد مسجد توجه کنیم، مسجد کارآمدی ویژه‌ای زمان انقلاب داشت، اما امروز به دلیل مشغله مردم از یک طرف و به دلیل ایجاد رقبای کاری برای مسجد از سویی دیگر، وضعیت به این منوال شده است.
پیرهادی با اشاره به اینکه مسجد یک نهاد ملی و حاکمیتی نیست، بیان کرد: در کمرنگ‌شدن کارکرد مسجد و همچنین حضور مردم در مسجد، خود نمازگزاران نیز دخیل هستند. همچنین امام جماعت بسیار می‌تواند در بهبود پایگاه مسجد موثر باشد. امام جماعت رکن اصلی مسجد است و امام جماعت فعال و با روابط عمومی بالا بسیار می‌تواند در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد موثر واقع شود. البته این مساله نیز ملاحظاتی دارد و امام جماعت حتما باید از نظر معیشتی تأمین باشد؛ یکی از مشکلات امروز این است که ائمه جماعت نیز به واسطه هزینه‌های بالای زندگی، مجبور است که تمام وقت خود را در مسجد نباشد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که اگر امام جماعت زمان بیشتری را در مسجد صرف پاسخ به سوالات و مشکلات مردم کند و تعامل موثر و معنادار با مردم داشته باشد، حتما به فضای مسجد و ارتباط مردم با مسجد کمک خواهد کرد.
وی که از زمان کودکی و همراه خانواده با مسجد آشنا شده است، افزود: یادم می‌آید که از سه سالگی همراه پدرم به مسجد می‌رفتم و کنار پدر در زمان نماز می‌نشستم. در حال حاضر نیز ارتباطم با مسجد حفظ شده است و علیرغم گرفتاری‌ها، یکی از فعالان مسجدی هستم.

معیشت امام جماعت تأمین شود تا همیشه در مسجد باشد

این عضو شورای شهر تهران، با بیان اینکه شورای شهر نیز اهتمام به مساجد را جزء تکالیف خود می‌داند، گفت: به نظر من بخشی از رونق مساجد به مدیریت شهری بر می‌گردد، اما باید بگوییم آن چه را که شایسته مساجد است، هنوز نتوانسته‌ایم ادا کنیم، یعنی هنوز به طور کامل نتوانسته‌ایم ساختمان مساجد را نوسازی و مرمت کنیم تا برای مردم هم جاذبه داشته باشد و هنوز نتوانسته‌ایم برنامه‌های خوب را وارد مساجد کنیم تا کارکرد این مکان مقدس را افزایش دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس