![](/Images/News/Smal_Pic/20-4-1389/IMAGE634144298208281250.jpg)
امريکا "تا وقتي که آدم بشود" ارتباط با او را قبول نداريم
البته، امريکا از مصاديق و مواردي است که ما ارتباط با او را قبول نداريم و رد ميکنيم. سؤال ميشود تا کي؟ پاسخ اين پرسش را، هم امام(ره) و هم همهي کساني که دراينباره صحبت کردهاند، گفتهاند: تا وقتي که سياستهاي مبني بر زور و ظلم و فشار و خصومت با جمهوري اسلامي و حمايت از دشمنان جمهوري اسلامي و پشتيباني بيقيد و شرط از دولت صهيونيستي خاتمه پيدا کند. امام فرمودند: "تا وقتي که آدم بشود". يعني اين روشهاي غلط را اصلاح بکند. البته، حقيقتا ما در جبين آن کشتي، نور رستگاري هم نميبينيم و هياهوي رابطه و مذاکره هم، حرف مفتي است و هيچکس هم نگفته است.
* بيانات در ديدار مسؤولين وزارت امور خارجه و سفرا و رؤساي نمايندگيهاي سياسي خارج از کشور ????
مذاکره با امريکا، يعني معامله با امريکا
و اما مسألهي سادهلوحي و مذاکره. مذاکره، يعني چه؟ صرف اينکه شما برويد با امريکا بنشينيد حرف بزنيد و مذاکره کنيد، مشکلات حل ميشود؟ اينطوري که نيست. مذاکره در عرف سياسي، يعني معامله. مذاکره با امريکا، يعني معامله با امريکا. معامله، يعني داد و ستد; يعني چيزي بگير، چيزي بده. تو از انقلاب اسلامي، به امريکا چه ميخواهي بدهي، تا چيزي از او بگيري؟ آن چيزي که شما ميخواهيد به امريکا بدهيد، تا در مقابل از او چيزي بگيريد، چيست؟ ما چه ميتوانيم به امريکا بدهيم؟ او از ما چه ميخواهد؟ آيا ميدانيد که او چه ميخواهد؟ "و ما نقموا منهم الا ان يؤمنوا بالله العزيز الحميد". والله که امريکا از هيچچيز ملت ايران، به قدر مسلمان بودن و پايبند بودن به اسلام ناب محمدي، ناراحت نيست. او ميخواهد شما از اين پايبنديتان دست برداريد. او ميخواهد شما اين گردن برافراشته و سرافراز را نداشته باشيد; حاضريد؟
*سخنراني در ديدار گروهي از معلمان و فرهنگيان و جمعي از کارگران، در تقارن روز معلم و روز جهاني کارگر ????
ميان امريکا و ايران رابطه نفرت از طرف ما و رابطه خصومت خباثتآميز از طرف آنها است
امريکاييها تا ابد با امام آشتي نميکنند. البتّه امريکاييها که ميگوييم، مرادمان ملّت امريکا نيست. مراد، همان رژيم امريکا و گردانندگان سياستهاي امريکاست. اگر يک فکر و يک فرهنگ است که مردم را اينطور نگه داشته است، با آن فکر و فرهنگ هرگز آشتي نميکنند. همانطور که اين حضرات از اسلام و از فکر اسلامي و فرهنگ اسلامي به شدّت متنفّرند. علّت دعوا و مخالفت و خصومت، اينهاست. حال عدّهاي، سادهلوحانه، اين گوشه و آن گوشه مينشينند، حرفي و نِقي ميزنند. قلم روي کاغذ ميآورند که: «چرا با امريکاييها مذاکره نميکنيد؟ تا کي ميخواهيد اين وضع ادامه داشته باشد؟» آيا اينها نميفهمند در دنيا چه خبر است؟ نميفهمند که توقّع اين دشمنِ افزونخواه مغرور کمخرد و بيحکمت چيست؟ تصوّر ميکنند همينقدر که ما مذاکرات و روابطمان را با امريکا شروع کرديم، همه مشکلات تمام خواهد شد؟ نه آقا، قضيّه اين نيست. آري؛ امريکاييها در اظهارات رسمي ميگويند و اظهار ميکنند که ما آماده مذاکره با ايرانيم.مذاکره براي چه؟ معلوم است؛ مذاکره براي اينکه راهي و مجرايي براي فشار آوردن روي دولت ايران پيدا شود. مذاکره را براي اين ميخواهند. چه مذاکرهاي؟! ما با شما کاري نداريم، احتياجي به شما نداريم، ترسي از شما نداريم، هيچ محبّتي به شما نداريم. شما کساني هستيد که در روز روشن، جلو چشم همه مردم دنيا، هواپيماي مسافربري ما را به بهانه دروغ و واهي، سرنگون کرديد و دهها نفر انسان را کشتيد و حتّي عذرخواهي هم نکرديد. اين چگونه رژيمي است؟ اين چگونه دستگاهي است؟ اين چگونه فرهنگي است؟ چطور دل انسان با چنين رژيمي صاف شود؟ ما با اينها کاري نداريم. هيچ رابطه محبّت و عطوفت و دوستي بين ما و امريکا نيست. رابطه نفرت از طرف ماست؛ رابطه خصومت خباثتآميز از طرف آنها است.
* بيانات مقام معظّم رهبرى در آستانه سالروز تسخير لانه جاسوسى امريکا و روز ملّى مبارزه با استکبار ????
با نشستن ملت ايران پاي ميز مذاکره ، خيال امريکا از مبارزات دنياي اسلام آسوده مي شود
اگر جمهوري اسلامي با امريکا پشت ميز مذاکره بنشيند، امريکاييها خيالشان از اين جهت راحت ميشود؛ به هرجايي در دنيا ميگويند: شما براي چه تلاش ميکنيد؟ شما که مثل ايران نخواهيد شد، به پاي ايران که نخواهيد رسيد! هر چه بشويد، يک ملت و يک نظام و آن شکوه و شجاعت را که پيدا نخواهيد کرد؛ آنها هم بالاخره مجبور شدند و اينجا پاي ميز مذاکره آمدند؛ شما ديگر چه ميگوييد؟! يعني با تسليم ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي ايران به نشستن پاي ميز مذاکره با امريکا، خيال امريکا از بسياري از اين مبارزات دنياي اسلام آسوده خواهد شد.
* بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامىدر خطبههاى نماز جمعه تهران ????
ملت ما دولت امريکا را دشمن خود ميداند
از تلقّي ملت ما دولت امريکا اين نيست که نسبت به او اعتماد ندارد؛ بلکه او را دشمن خود ميداند.اين بحث هم که ميگويند ما مايليم با دولت ايران مذاکره کنيم، نوعي کار مقدّماتي است، براي اين که بتوانند دشمني هاي بيشتري بکنند. اينها فريب است. اين طور نيست که عدّهاي بگويند ما برويم با امريکا مذاکره کنيم تا اين دشمني ها برطرف شود؛نه.دشمني امريکا با مذاکره برطرف نميشود. امريکا دنبال منافع خودش در ايران است. اگر در اين جا حکومت دست نشاندهاي مثل حکومت رژيم شاه بود، آنطور به ملت ايران ضربه ميزند که آن روز زد. اگر حکومت مستقلي باشد، اين طور دشمني ميکند که امروز ميکند. اگر مقايسه کنيم، خواهيم ديد که باز ضرر اين که انسان با استقلال در مقابل امريکا بايستد، به مراتب کمتر از اين است که تسليم زورگويي هاي امريکا شود. ملت ايران با اين برداشت، با روحيه شهامت و شجاعت و فداکاري خود، در مقابل توطئه و فريب، در مقابل ايجاد ناامني، در مقابل دشمني، اتّکاء خودش به نيروي ذاتي خود، به عقل خود، به تدبير و خرد مسؤولان کشور و به شجاعت و ايستادگي خود است و مطمئن است که خواهد توانست همه دشمنان خود را همچنان که بعضي از دشمنان، ديروز دشمن بودند و بعد به ارتباط کننده عادي تبديل شدند، از جمله امريکا را، از دشمني با خودش پشيمان کند.
* بيانات مقام معظم رهبرىدر اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) در مشهد مقدّس ????/??/??
نه فقط رابطه ، بلکه مذاکره با دولت امريکا برخلاف مصالح ملي و منافع ملت است
ما با ملاحظه همه جوانب، با مطالعه همه تجربههاي کشورِ خود و کشورهاي همسايه و با مشورت با صاحبنظران عمده و داراي رأي، به اين نتيجه ميرسيم که نه فقط رابطه با امريکا، بلکه مذاکره با دولت امريکا امروز برخلاف مصالح ملي و منافع ملت است. اين يک نظرِ متعصّبانه نيست؛ اين يک انديشه و فکر است؛ بررسي شده و با ملاحظه همهي جوانب است. مذاکره با امريکا - چه در قضاياي کنوني و چه در مسائل ديگر - به معناي باز کردن باب توقّعات و طلبکاريهاي امريکاست. کساني که دم از مذاکره ميزنند - که البته سوء نيّت ندارند، دچار غفلتند - توجّه ندارند که مذاکره با امريکا در هريک از قضايايي که اين دولت در آن براي خودش ايده و منفعتي تعريف کرده است - مثل همين قضيه افغانستان - هيچ فايدهاي ندارد. چرا؟ چون او مستکبر است و تسليم نميشود. مذاکره امريکا با يک دولت، به معناي اين نيست که ميخواهد نظرات آن دولت را قبول کند؛ حتّي نظرات مجامع جهاني را قبول نميکند!
* بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامىدر اجتماع بزرگ مردم اصفهان ????
بعضي در دلِ خود احساس ضعف ميکنند، يا چشمغرّههاي امريکا آنها را ميترساند
عدّهاي با دستشان به پاي خود رشتههايي را ميبندند و گرههايي را به وجود ميآورند؛ خود را از قابليت استفاده براي اين ملت و آرمانهاي او مياندازند و بعد هم اسلام و نظام اسلامي و احکام اسلامي را متّهم ميکنند. ناجوانمردي از اين بيشتر؟! بعضي در دلِ خود احساس ضعف ميکنند، يا چشمغرّههاي امريکا آنها را ميترساند، يا وعدههاي امريکا و امثال امريکا دل ضعيف و ناتوانشان را به خود جذب ميکند؛ لذا به سمت امريکا ميکشند. آنگاه ملت و جوانان مؤمن و مديران باايمان و باصفاي کشور را متّهم ميکنند که اينها نميتوانند؛ بنابراين ناچاريم برويم تسليم امريکا شويم! کساني که دم از مذاکره با امريکا ميزنند، يا از الفباي سياست چيزي نميدانند، يا الفباي غيرت را بلد نيستند؛ يکي از اين دو تاست. در حالي که دشمن اينطور اخم ميکند، اينطور متکبّرانه حرف ميزند، اينطور به ملت ايران اهانت ميکند، تصريح هم مينمايد که ميخواهد عليه اين نظام و اين کشور و منافع آن اقدام کند، عدّهاي در اينجا ذليلانه و زبونانه ميگويند: چه کار کنيم؛ برويم، نرويم، نزديک شويم، با آنها صحبت کنيم، در خواست کنيم، خواهش کنيم؟! اين اهانت به غيرت و عزّت مردم ايران است؛ اين نشانه بيغيرتي است؛ اين سياستمداري نيست. سعي ميکنند رنگ و لعابي از فهم سياسي به کار خود بدهند؛ نه، اين درست ضدِّ فهم سياسي است.
* بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامىدر ديدار اقشار مختلف مردم به مناسبت سالروز آزادى خرّمشهر ????
مذاکره با امريکا هيچ مشکلي را حل نميکند
الان ورد و ذکر عدّهاي مذاکره با امريکا شده است! چه مذاکرهاي؟! ميگويند با امريکا مذاکره کنيد تا موذيگري نکند؛ فشار وارد نياورد؛ تهديد نکند و منافع ملي ما را رعايت نمايد. مگر کشورهايي که امروز مورد تهديد امريکا هستند - غير از جمهوري اسلامي - با امريکا مذاکره نميکنند؟ مگر آنها با امريکا رابطه ندارند؟ مذاکره و رابطه، مانع فشار آوردن و تهديد کردن و بدجنسي کردن و افزونطلبي نيست؛ مذاکره مشکلي را حل نميکند. دولت امريکا صريحاً با نظام اسلامي، هويّت اسلامي و ايمان اسلامي مردم ما اعلام مخالفت کرده است. علّتش اين است که اسلام موجب شده تا اين ملت در مواضع خود مستقر و ثابت باشد و پابرجا بايستد و تسليم آنها نشود. هدف امريکا اين است که سيطره خود را که در دوران رژيم منحوس پهلوي - بخصوص در سي سال آخر آن رژيم - بر همه جاي کشور گسترده بود، دوباره برقرار کند. معلوم است که ملت ايران بعد از اين انقلاب عظيم، بعد از اين همه فداکاري و قهرماني و بعد از اين همه شهادتها، تسليم چنين زورگويي نخواهد شد. نخير، مذاکره هيچ مشکلي را حل نميکند.
* بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامىدر ديدار گروه کثيرى از کارگران و معلّمان به مناسبت روز کارگر و هفته معلّم ????
از دهان گرگ طعمه را با مذاکره نمي شود گرفت
همين چند روز قبل از اين رئيس جمهور آمريکا گفت: ما روى ايران فشار مىآوريم تا مردم ايران به اين نتيجه برسند که دنبال انرژى هستهاى رفتن برايشان صرفه ندارد. معناى اين حرف اين است که رسيدن ملت ايران به يک اوج فناورىاى که حالا مظهرش از نظر آنها مسئلهى انرژى هستهاى است، به قدرى ملتهاى ديگر را سر شوق مىآورد، توانائيهاى ملتهاى مسلمان را به آنها مىباوراند که ديگر آنها نميتوانند اين را کنترل کنند؛ نميتوانند مهار کنند. ميخواهند نرسد. البته اسم ديگرى رويش ميگذارند؛ ميگويند: ما از بمب اتم ميترسيم! اما خوب، خودشان هم ميدانند، خيليها هم در دنيا ميدانند که دروغ ميگويند؛ مسئلهى آنها مسئلهى بمب اتم نيست. ميدانند که ايران به دنبال سلاح هستهاى نيست؛ به دنبال دانش هسته است، به دنبال فناورى هستهاى است؛ آنها از همين ناراحتند. يک ملت بدون اينکه از آنها اجازه گرفته باشد، بدون اينکه از آنها کمک گرفته باشد - دست گدائى به سوى آنها دراز کرده باشد - از درون خود بتواند يک چنين فورانى بکند و اوجى بگيرد. اين است که آنها را عصبانى ميکند. «ما از فلان جناح، فلان گروه حمايت ميکنيم»؛ چرا؟ چون آن جناح گفته يا وعده کرده که با پيمودن اينگونه راهها موافق نيست؛ با ايستادگى موافق نيست؛ موافق اين است که برويم پيش آمريکا عرض بکنيم خدمتشان که شما اجازه بدهيد ما پيشرفت کنيم(!) از دهان گرگ طعمه را با مذاکره نميشود گرفت.
* بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار اقشار مختلف مردم آذربايجان به مناسبت روز 29 بهمن ????
دعوا ايران با امريکا بر سر چند مسئله سياسى نيست
نظام جمهورى اسلامى با دنياى استکبار، با آمريکا، با دولتهاى ديگرى از بلوک استکبار، معارضات و اختلافاتى دارد. اختلاف بر سر چيست؟ اين نکتهى مهمى است. دعوا سر چيست که امروز وقتى تحليلگران تحليل ميکنند، ميگويند در مسائل گوناگون دنيا که آمريکا وارد مي شود، گوشهى چشمى به جمهورى اسلامى و ملت ايران دارد؛ چرا؟ علت چيست؟ ما هم وقتى به مسائل داخلى خودمان نگاه ميکنيم، مىبينيم بسيارى از مشکلات ملت و کشور ما به طرق مختلف، از ناحيهى تحميل آمريکائىهاست؛ چرا؟ علت چيست؟ بايستى اين را با نگاه دقيق جستجو و پيدا کرد.دعوا بر سر چند مسئلهى سياسى نيست. خوب، دو کشور با همديگر سر مسائلى ممکن است اختلاف داشته باشند که مىنشينند با مذاکره اين اختلاف را حل ميکنند؛ تمام مي کنند. مسئلهى جمهورى اسلامى و دولت مستکبر آمريکا از اين قبيل نيست. مسئله، مسئلهى ديگرى است؛ مسئله ريشهاىتر است. مسئله اين است که رژيم ايالات متحدهى آمريکا از بعد از جنگ جهانى دوم، داعيهى ابرقدرتى مطلق دنيا را داشت.
* ديدار جمعى از دانشآموزان و دانشجويان و تشکلهاى مختلف دانشگاهى در آستانهى سالروز سيزده آبان ????
مي دانيم زير ظاهر مخملينى که بر روى پنجههاى خشن وچنگالهاى خونين خود کشيدهاند، چيست
آن روز من در جمع آقايان محترمى گفتم، اينى که گفته ميشود ما با قدرتهاى بزرگ يا با آمريکا تفاهم نداريم، اشتباه است. عدم تفاهمى در کار نيست؛ آنها کاملاً ما را ميشناسند، کما اينکه ما آنها را کاملاً ميشناسيم. ما طبيعت و خوى استکبار را ميشناسيم؛ ميدانيم که آنها زير ظاهر مخملينى که بر روى پنجههاى خشن خود، بر روى چنگالهاى خونين خود کشيدهاند، چيست؛ اين را ما ميدانيم، مىبينيم. ما به ادکلن و کراوات و ظاهر شيک آقايان هرگز فريب نخوردهايم؛ باطنشان را ديدهايم. خودشان هم باطنشان را نشان دادهاند؛ در گوانتانامو، در ابوغريب، در عراق، در افغانستان، در اين بمبارانها، در اين زورگوئىها، در اين دخالت کردنِ در همه چيز، در اين دستهبندىها براى غارت ثروت حتّى از ملتهاى خودشان و نه از ملتهاى ديگر - ملتهاى ديگر که هستند. آنها از ملت خودشان هم غارت ميکنند. کمپانىها اينجورىاند ديگر - اينها را ما شناختهايم، آنها هم ما را شناختهاند؛ آنها هم ميدانند آن جمهورى اسلامىاى که با انقلاب آمد و امام آورد و سندهاى جمهورى اسلامى بر آن پافشارى ميکنند، يعنى جمهورى ضد ظلم، ضد استکبار، ضد زيادهخواهى، ضد تجاوز، ضد کنز ثروت و همين چيزهائى که در قرآن هست. آنها اين را ميدانند، به همين جهت مخالفند.
* ديدار روساي سه قوه و مسئولان و مديران بخشهاي مختلف نظام ????
اين همان رابطهى گرگ و ميش است که امام گفت
رئيس جمهور جديد آمريکا، حرفهاى قشنگى زد؛ به ما هم مکرراً پيغام داد؛ شفاهى، کتبى، که بيائيد صفحه را عوض کنيم، بيائيد وضع تازهاى درست کنيم، بيائيد در حل مشکلات عالم با همديگر همکارى کنيم؛ تا اين حد! ما هم گفتيم پيشداورى نکنيم؛ ما به عمل نگاه مي کنيم. گفتند، ميخواهيم تغيير ايجاد کنيم. گفتيم خوب، ببينيم تغيير را. از روز اول فروردين که من در مشهد سخنرانى کردم - گفتم اگر دستکش مخملى روى پنجهى چدنى کشيده باشيد و دستتان را دراز کنيد، ما دستمان را دراز نميکنيم؛ اين هشدار را من آنجا دادم - الان هشت ماه ميگذرد. در طول اين هشت ماه، آنچه ما ديديم، برخلاف آن چيزى بود که اينها به زبان، بهظاهر ابراز ميکنند. صورت قضيه اين است که بيائيد مذاکره کنيم؛ اما در کنار مذاکره، تهديد؛ که اگر مذاکره به اين نتيجهى مطلوب نرسد، پس چنين و چنان! اين شد مذاکره؟! اين همان رابطهى گرگ و ميش است که امام گفت: رابطهى گرگ و ميش را ما نميخواهيم. بيائيد بنشينيد با ما سر ميز، مذاکره کنيد بر سر فلان موضوع؛ مثلاً بر سر موضوع هستهاى، ليکن شرطش اين است که اين مذاکره، به فلان نتيجهى معين برسد! مثلاً دست برداشتنِ کشور از فعاليت هستهاى، اگر به اين نتيجه نرسد، پس چنين و چنان؛ تهديد.
من تعجب ميکنم. چرا از وضع گذشته عبرت نمي گيرند؟ چرا حاضر نيستند ملت ما را بشناسند؟ مگر نميدانند که اين ملت، ملتى است که در روزى که دو ابرقدرت در اين دنيا بودند که تقريباً در همهى موضوعات با هم مخالف بودند، جز در دشمنى با جمهورى اسلامى - فقط در دشمنى با جمهورى اسلامى اين دو ابرقدرت: ابرقدرت آمريکا و شوروى سابق، با هم متحد بودند - ايستاد و هر دو ابرقدرت را به زانو درآورد. چرا شما عبرت نميگيريد؟ امروز شما قدرت آن روز را هم نداريد. جمهورى اسلامى امروز چندين برابر قدرتمندتر از آن روز است، باز با اين زبانها حرف ميزنيد؟ استکبار يعنى اين. از موضع تکبر حرف زدن با يک ملت، کار را با تهديد پيش بردن؛ اگر چنين نکنيد، چنان خواهد شد. ملت ما هم ميگويد که ما مىايستيم.
* بيانات در ديدار دانشآموزان در آستانه سيزدهم آبان ????
ناگهان احساس کردند فرصتى برايشان پيش آمد
وقتى اعتراض بعضى از نامزدها را ديدند، ناگهان احساس کردند فرصتى برايشان پيش آمد. اين فرصت را مغتنم شمردند تا بتوانند موجسوارى کنند. لحنشان از روز شنبه و يکشنبه عوض شد و وقتى يواش يواش چشمشان افتاد به بعضى از اجتماعات مردمى که به دعوت نامزدها مثلاً در خيابانها پيدا شدند، اميدوار شدند، يواش يواش نقابهايشان کنار رفت و حقيقت خودشان را بنا کردند نشان دادن. چند تا از وزراى خارجه و رؤساى دولتهاى چند تا کشور اروپائى و آمريکا حرفهائى زدند که باطن آنها را به انسان نشان ميداد. از قول رئيس جمهور آمريکا نقل شد که گفته ما منتظر چنين روزى بوديم که مردم به خيابانها بريزند. از آن طرف نامه بنويسند، اظهار علاقهى به روابط کنند، ابراز احترام به جمهورى اسلامى بکنند، از اين طرف اين حرفها را بزنند. کدام را ما باور کنيم؟
* خطبه هاي نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامي ????
ملتهاى منطقه خاورميانه، منطقهى اسلامى و شمال آفريقا از ته دل از آمريکا متنفرند
مروز شما ملاحظه کنيد حتّى اين دولت جديد آمريکا، سعى ميکند چهرهى جديدى را از دولت ايالات متحده براى مردم اين منطقه ترسيم کند. البته حق هم دارند که اين را بخواهند؛ چون دولت قبلىِ آمريکا يک چهرهى زشت و منفور و خشنى از دولت ايالات متحده در نزد ملتهاى اين منطقه به وجود آورده است. ملتهاى منطقهى خاورميانه، منطقهى اسلامى و شمال آفريقا از ته دل از آمريکا متنفرند؛ چون در طول سالهاى متمادى از آمريکا در اين منطقه خشونت ديدند، دخالت نظامى ديدند، حقکشى ديدند، تبعيض ديدند، مداخلههاى زورمدارانه ديدند، از دست رفتنِ حقوق خودشان را به وسيلهى دولتهاى زورگوى آمريکائى در طول سالهاى گذشته مشاهده کردند، لذا متنفرند.
حقکشىهاى آمريکا در اين منطقه يکى دو تا نيست. در مورد کشور خودِ ما، در مورد همين انرژى هستهاى - همين مسئلهى متداولِ اين چند سال - شما ببينيد چقدر کتمان حقيقت کردند؛ چقدر خلاف واقع گفتند؛ چقدر دروغ گفتند؛ چقدر با خواستهى يک ملت - که حق طبيعى و مشروع خود را که خود به دست آورده است و آن را ميخواهد - مقابله کردند. ملت ما ميگويد ما ميخواهيم به صنعت هستهاى دست پيدا کنيم، ما ميخواهيم بتوانيم از انرژى هستهاى در مسائل گوناگون زندگى صلحآميز استفاده کنيم، آنها ميگويند که ملت ايران به دنبال بمب هستهاى است! چرا دروغ ميگويند؟ چرا ملت ايران را با اين حرفها اينجور از خودشان عميقاً متنفر ميکنند؟ اين کار را در اين سالهاى گذشته کردهاند. بارها ملت ايران و مسئولان اعلام کردهاند که ما سلاح هستهاى را نميخواهيم؛ اين در سلسلهى نيازها و نظام تسليحاتى ما اصلاً وجود ندارد. ما اعلام کرديم که استفادهى از سلاحهاى هستهاى از نظر اسلام حرام و ممنوع است. و نگهداشتن او ايجاد يک خطر بزرگ و يک دردسر بزرگ است؛ ما دنبال اين نيستيم و نميخواهيم؛ پول هم بدهند بگويند آقا شما بيائيد اين کار را بکنيد، ملت ايران نميخواهد، مسئولين نميخواهند. اما در عين حال در اين تبليغات چند سالهى مخالفين و غربىها، مىبينيد براى اينکه حرف باطل خودشان، حرف زور خودشان را موجه جلوه بدهند، به جاى اينکه بگويند ايران به دنبال انرژى صلحآميز هستهاى است، ميگويند ايران به دنبال بمب هستهاى است! اين حقکشى نيست؟
* بيانات در بيستمين سالگرد رحلت امام خميني (ره) ????
آنهائى که متمايل به نرمش بودند ، اگر بنا بود در رأس کار بمانند، امروز از اين عزت خبرى نبود
مسئلهى آگاهى، يعنى آن سومين عنصر، نقش بسيار مهمى دارد. مثل نقش اتحاد و وحدت و مثل نقش حضور در صحنه. ملت ايران نشان دادند ملت آگاهى هستند. اگر آگاهى ملت ايران نبود، آن دولتهاى متزلزل و بىاعتقاد به انقلاب در سالهاى اول انقلاب، يقيناً سرنوشت بدى را براى اين کشور رقم ميزدند. آنهائى که خودشان صريحاً ميگفتند به انقلاب عقيده ندارند، آنهائى که ميگفتند از آمريکا ميترسند - صريحاً اين را ميگفتند - آنهائى که نشان ميدادند که متمايل به نرمش و تذلل و تواضع در مقابل قدرتهاى بزرگند، اگر بنا بود در رأس کار بمانند، امروز ملت ما مسير و وضع ديگرى داشت و از اين عزت، از اين پيشرفت، از اين ابهت جهانى براى ملت ايران خبرى نبود. امام بزرگوار ما محکم ايستاد و مردم به خاطر آگاهى، به برکت آگاهىشان پشت سر امام ايستادند. اين آگاهى به مردم کمک کرد.
* بيانات در ديدار مردم بيجار ????
ميگويند بيائيد مذاکره کنيم، شعار تغيير ميدهند؛ خوب، اين تغيير کجاست؟
سى سال کشور ما را تحريم کردند، که البته اين تحريم به سود ما تمام شد. ما بايد از آمريکائىها از اين بخش تشکر کنيم. اگر ما را تحريم نميکردند، ما امروز به اين نقطهاى از علم و پيشرفت که رسيدهايم، نميرسيديم. تحريم هميشه ما را وادار کرده که به خود بيائيم، به خود فکر کنيم، از درون خود بجوشيم. ولى آنها قصدشان اين خدمت نبود، آنها ميخواستند دشمنى کنند. سى سال با ملت ايران اينجورى رفتار کردند. حالا دولت جديد آمريکا ميگويد ما مايليم با ايران مذاکره کنيم، بيائيد گذشته را فراموش کنيم. ميگويند ما به سمت ايران دست دراز کرديم. خوب، اين چه جور دستى است؟ اگر دستى دراز شده باشد که يک دستکش مخمل رويش باشد، اما زيرش يک دست چدنى باشد، اين هيچ معناى خوبى ندارد. عيد را به ملت ايران تبريک ميگويند، اما در همان تبريک، ملت ايران را به طرفدارى از تروريسم، دنبال سلاح هستهاى رفتن و از اين قبيل چيزها متهم ميکنند!من نميدانم تصميمگير در آمريکا کيست؛ رئيس جمهور است؟ کنگره است؟ عناصر پشت پردهاند؟ ليکن من ميخواهم بگويم ما منطقى داريم. ملت ايران از روز اول تا امروز با منطق حرکت کرده است. ما در زمينهى مسائل مهمِ خودمان احساساتى نيستيم؛ از روى احساسات تصميم نميگيريم؛ ما با محاسبه تصميم ميگيريم. ميگويند بيائيد مذاکره کنيم، بيائيد روابط ايجاد کنيم. شعار تغيير ميدهند؛ خوب، اين تغيير کجاست؟ چه تغيير کرده؟ اين را براى ما روشن کنيد؛ چه تغيير کرده است؟ دشمنى شما با ملت ايران تغيير کرده؟ کو علامتش؟ دارائىهاى ملت ايران را آزاد کرديد؟ تحريمهاى ظالمانه را برداشتيد؟ از لجنپراکنى و اتهامزنى و تبليغات سوء عليه اين ملت بزرگ و مسئولين مردمى آن دست برداشتيد؟ دفاع بىقيد و شرط از رژيم صهيونيستى را کنار گذاشتيد؟ چه تغيير کرده؟ شعار تغيير ميدهند، اما در عمل تغييرى مشاهده نميشود. ما هيچ تغييرى نديديم. حتّى ادبيات هم عوض نشده است. رئيس جمهور جديد آمريکا از اولين لحظهاى که رسماً به رياست جمهورى رسيد و نطق کرد، به ايران و دولت جمهورى اسلامى اهانت کرد؛ چرا؟ اگر راست ميگوئيد تغييرى انجام گرفته است، کو اين تغيير؟ چرا چيزى ديده نميشود؟ من اين را به همه ميگويم؛ مسئولين آمريکائى هم بدانند، ديگران هم بدانند؛ ملت ايران را نه ميشود فريب داد، نه ميشود ترساند.
* بيانات دراجتماع بزرگ زائران ومجاوران حضرت علي بن موسي الرضا(ع) ????
اگر با لبخندى که زده ميشود، خنجرى در پشت پنهان شده باشد، ما حواسمان جمع است
من سال گذشته، روز اول سال، در همين اجتماع عظيم به شما مردم عزيز گفتم: در مقابل اظهاراتى که رئيس جمهور جديد ايالات متحدهى آمريکا ميکند و ميگويد ما دست دوستى را دراز ميکنيم، با نگاه تيزبين مسئله را دنبال خواهيم کرد. ما نگاه ميکنيم ببينيم آيا واقعاً دست دوستى است؟ آيا واقعاً نيت، نيت دوستانه است يا نيت خصمانه در قالب الفاظ فريبگر؟ اين براى ما خيلى مهم است. پارسال گفتم اگر در زير دستکش مخملى، دست چدنى و پنجهى چدنى باشد، ما دستمان را دراز نميکنيم؛ دوستى را قبول نميکنيم. اگر با لبخندى که زده ميشود، خنجرى در پشت پنهان شده باشد، ما حواسمان جمع است. متأسفانه آنچه که اتفاق افتاد، همان چيزى بود که حدس زده ميشد. دولت آمريکا و همين تشکيلات جديد و رئيس جمهور جديد، با همهى ادعاى علاقهمندى به روابط عادلانه و صحيح، که نامه هم نوشتند و پيغام هم دادند و در بلندگوها هم گفتند و در مجالس خصوصى هم تکرار کردند که ما ميخواهيم با جمهورى اسلامى روابطمان را عادى کنيم، متأسفانه در عمل عکس اين عمل کردند. در همين قضاياى هشت ماه بعد از انتخابات، بدترين موضع را گرفتند.
* بيانات نوروزي در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي ???9