کد خبر 439966
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۹

همه وزراي امور خارجه و اعضاي ۱+۵ هم اکنون در وين حاضر هستند تا بتوانند در خصوص گره هايي که آمريکا در ساعت صفر مذاکرات هسته اي ايجاد کرده تصميم نهايي را اتخاذ کنند.

به گزارش مشرق، روزنامه رسالت در یادداشت امروز خود درباره مذاکرات هسته ای نوشت:

امروز، يک‌شنبه تکليف مذاکرات هسته‌اي ايران و اعضاي ۱+۵ روشن خواهد شد. اعلام توافق نهايي، اعلام شکست مذاکرات، اعلام تمديد کوتاه مدت مذاکرات و ....گزينه هاي متعددي هستند که طي ساعات اخير به کرات از سوي تحليلگران حاضر در محل مذاکرات مورد بررسي قرار گرفته است.  فلينت لورت استاد آمريکايي دانشگاه پنسيلوانيا  در خصوص دليل تاخير در اعلام توافق نهايي و اختلافات به وجود آمده در  ساعت صفر مذاکرات هسته اي به خبرنگار اعزامي رسالت به وين مي گويد : "باراک اوباما به صورتي هدفمند مذاکرات هسته‌اي را به تاخير انداخته است تا بتواند کمي شرايط جاري در معادلات داخلي واشنگتن را مديريت نمايد. مصدر اختلافات جاري درمذاکرات را بايد در داخل دولت آمريکا جست و جو کرد. اين نتيجه عدم توانايي اوباما در تحقق ادعاهايي است که پس از قرائت بيانيه لوزان مطرح کرده است." اين تحليلگر آمريکايي در ادامه تاکيد کرد: "يکي از اين موارد،بازرسي هاي نامحدود زماني ومکاني از همه تاسيسات نظامي و هسته اي ايران است. با اين حال بديهي است که چنين ادعايي هيچ گاه تحقق نخواهد يافت.از همان ابتداي طرح اين ادعاها، بسياري از تحليلگران نسبت به عدم توانايي واشنگتن در تحقق اين موارد به کاخ سفيد هشدار دادند. "

هم اكنون، رسانه هاي آمريکايي در صدد انداختن توپ تصميم گيري نهايي در زمين ايران هستند، اين در حالي است که اختلافات شديد داخلي ميان اعضاي کاخ سفيد و وزارت امور خارجه آمريکا با يکديگر بر سر موضع رفع تحريم هاي شوراي امنيت، عامل اصلي به تاخير افتادن مذاکرات است. منابع غربي نزديک به تيم مذاکره کننده آمريکايي در وين تاکيد کرده اند که سوزان رايس مشاور امنيت ملي باراک اوباما نقش پررنگ و بسزايي در اين معادله دارد. او از اصلي ترين افرادي است که طي روزهاي اخير در مسير رفع تحريمهاي شوراي امنيت سنگ اندازي هاي زيادي صورت داده و در نهايت موجبات دبه کردن اوباما در ساعات صفر مذاکرات هسته اي را فراهم آورده است.

روزنامه «نيويورک تايمز» با زباني که البته غرض ورزي آمريکايي را در خود حفظ کرده به بررسي چرايي پيش کشاندن بحث رفع تحريم هاي تسليحاتي از سوي ايران پرداخته است.اين روزنامه در بخشي از تحليل خود مي نويسد: براي ايراني ها رفع تحريم تسليحاتي يک مسئله حيثيتي است که در ازاي تعامل سازنده با غرب انجام مي گيرد. آنها مي گويند اين تحريم ها به دليل برنامه هسته اي ايران تحميل شده پس حال که پاي توافقي به ميان آمده  که ضامن مسالمت آميز بودن اين برنامه است؛ بايد رفع شوند.علاوه بر اين، از منظر ايراني ها، برداشته شدن تحريم هاي تسليحاتي تضميني از سوي غرب است مبني بر اينکه ديگر چهره منفوري از ايران به نمايش گذاشته نخواهد شد و در عوض اين کشور به عنوان يک قدرت منطقه اي پذيرفته مي شود.

بي ير کريستينسن تحليلگر دانمارکي حاضر در مذاکرات هسته اي وين، در اين خصوص به خبرنگار اعزامي روزنامه رسالت مي گويد: "در هر حال مذاکرات پيچيده و اختلافات جدي است. ايران داراي نقش و جايگاهي ويژه در خاورميانه است. همين مسئله احساس نياز مقامات آمريکايي نسبت به توافق هسته اي با ايران را جلوه گر ساخته است. از سوي ديگر، اوباما و ديگر مقامات آمريکايي به اين نکته رسيده اند که براي حل و فصل اين موضوع راهي جز مذاکره و ديپلماسي و توافق وجود ندارد."

در  هر حال، همه وزراي امور خارجه و اعضاي ۱+۵ هم اکنون در وين حاضر هستند تا بتوانند در خصوص گره هايي که آمريکا در ساعت صفر مذاکرات هسته اي ايجاد کرده تصميم نهايي را اتخاذ کنند. بديهي است که در اين خصوص مهم ترين تصميم بر عهده خود واشنگتن است. کاخ سفيد تا ساعاتي ديگر تعيين خواهد کرد که خواستار توافق است يا تقابل. بديهي است که انتخاب هر يک از اين دو گزينه، عواقب و تبعات و اقتضائاتي براي آمريکا خواهد داشت. عواقبي که کاخ سفيد بايد پذيراي آنها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس