به گزارش مششرق، مراد علی واهبی اظهار کرد: یکی از دلایل آشفتگی در ساخت و ساز شهری در استان، نبود نظارت و عدم مداخله شهرداریها در این بخش است.
وی افزود: اداره کل استاندارد به صورت مرحلهای نظارت میکند و این مساله موجب شده است که کارخانههای تولید مواد اولیه ساختمانی، در بسیاری از موارد تخلف کنند.
واهبی تصریح کرد: ادارههای فنی و حرفهای و تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز باید در گود باشند و به سایر ارگانها کمک کنند تا با انجام اقداماتی از تخلفات ساختمانی جلوگیری شود. متاسفانه مشکلات مالی و مدیریتی موجب شده است که آنها نتوانند به خوبی در زمینه بهبود وضعیت و نظارت بهتر در این بخش فعالیت کنند.
وی عنوان کرد: تخلفات ساختمانی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد که یکسری از این تخلفات درباره نحوه و کیفیت ساخت و ساز است و در این زمینه شاهد هستیم که مالکین و سازندگان از مجریان دارای تخصص و مهارت استفاده نمیکنند.
واهبی بیان کرد: عدم استفاده از مصالح استاندارد و استفاده از کارگران بدون گواهینامه مهارتی موجب کاهش ایمنی ساختمانها میشود که این مساله یکی دیگر از تخلفات در بخش ساختمان سازی استان محسوب میشود. رعایت نشدن اصول کیفی و مقاومت ساختمانها در برابر زلزله یکی دیگر از تخلفات است و این مساله موجب میشود که ایمنی ساختمانها پایین آید و در نهایت به سرمایههای ملی و جان شهروندان خسارت فراوانی وارد شود.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: اگر ادارههای ذربط و سازمان نظام مهندسی به خوبی وظیفه خود را انجام دهند و بتوانند نظارت صحیحی بر ساخت و ساز مسکن داشته باشند میتوانند تخلفات را شناسایی و برای جلوگیری از آنها راهکارهای مختلفی ارائه دهند.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: نظام ساخت و ساز شهری، آشفته بازاری است که هیچ ارگانی در این بخش وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد.
منبع: ایسنا