این سخنان کلینتون در حالی منتشر شده است که منتقدان در کنگره آمریکا و همچنین متحدان دولت واشنگتن در سراسر جهان از توافق هسته ای با تهران انتقاد و چنین توافقی را مسیری تدریجی برای دستیابی نهایی ایران به سلاح هسته ای قلمداد کرده اند.
کلینتون با صدور بیانیه ای مدعی شد: به عنوان رئیس جمهور از همه ابزار زرادخانه هایمان استفاده می کنم تا ایران را مجبور کنم توافق را به دقت رعایت کند؛ پیام به ایران باید بلند و صریح باشد: ما نه تنها در طول اجرای این قرارداد، بلکه هیچ گاه به شما اجازه نخواهیم داد تا به سلاح هسته ای دست یابید.
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت که همچنان در حال مطالعه جزئیات توافق با ایران است؛ کلینتون ضمن اعلام حمایت مشروط خود از این توافق، گفت که با توجه به صورت جلساتی که دریافت کرده است و همچنین با توجه به بررسی اسناد، از توافق هسته ای با ایران حمایت می کند.
وی با ادعای اینکه این توافق می تواند به آمریکا کمک کند تا مانع هسته ای شدن ایران شود، گفت که با اجرای قاطعانه این توافق، راستی آزمایی و در نظر گرفتن پیامدهای سریع در صورت هر گونه نقض قرارداد توسط ایران، می توان کاری کرد که آمریکا، اسرائیل و شرکای عرب واشنگتن امن تر شوند.
کلینتون همچنین گفت که امضای این قرارداد صرفا گام نخست است و اجرای کارآمد و موثر این توافق از بیشترین اهمیت برخوردار است.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که توافق اعلام شده روز گذشته میان ایران و 5 قدرت جهانی با واکنش ها و انتقادات متفاوتی روبرو بوده است و در این بین، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل این توافق را اشتباهی تاریخی توصیف کرده است.
درحالیکه کنگره آمریکا 60 روز فرصت دارد تا به بررسی توافق هسته ای با ایران بپردازد، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا نیز قرار است امروز چهارشنبه کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کند تا مردم آمریکا، متحدان واشنگتن و مظنونان به محاسن توافق هسته ای با ایران را متقاعد سازد.