کد خبر 444577
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳

رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان از ارائه خدمات دهان و دندان به معلولان شهر تهران با یارانه سازمان بهزیستی خبر داد.

به گزارش مشرق، حمیدرضا باقری‌طولابی رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان در حاشیه بازدید خبرنگاران از این مرکز با اشاره به آغاز فعالیّت مرکز اظهار داشت: مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان در حوزه دندانپزشکی از سال 91 فعالیّت خود را آغاز کرده است.

وی تصریح کرد: در این مرکز خدمات دهان و  دندان ویژه معلولان جسمی، ذهنی،‌حرکتی و سالمندان ارائه می‌شود.

باقری طولابی خاطرنشان کرد: فرآیند درمان در این مرکز به گونه‌ای است که در ابتدا فرد معلول، تحت معاینه قرار می‌گیرد و پس از معاینه ابتدایی و اولیه چنانچه نیاز باشد وی به بخش بیهوشی جهت ادامه فرآیند درمان معرفی می‌شود.

رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان خاطرنشان کرد: در این مرکز تلاش می‌شود خدمات مدنظر در حوزه دهان و دندان معلولان با توجه به شرایط این افراد در یک مرحله به اتمام برسد و چنانچه نیاز به ادامه مراحل درمان داشت، با یک فاصله زمانبندی شده مجدداً فرد معلول تحت معاینه و درمان قرار بگیرد.

وی با اشاره به هزینه‌های ترمیم دندان معلولان مراجعه‌کننده به این مرکز اضافه کرد: هزینه‌ای که در این مرکز از افراد دریافت می‌شود نسبت به بیرون بسیار ارزان‌تر است، به‌طوری‌که 70 تا 80 درصد هزینه‌های دندان معلولان نیز توسط سازمان بهزیستی تأمین می‌شود.

باقری‌طولابی گفت: افرادی که جهت ترمیم دندان خود به این مرکز مراجعه می‌کنند پس از معاینه برای مددکاری به سازمان بهزیستی معرفی خواهند شد.

وی درخصوص تعداد مراجعه‌کنندگان معلول به مرکز توانبخشی تاف بیان داشت: روزانه بین 10 الی 15 نفر از افراد معلول به این مرکز مراجعه می‌کنند ضمن اینکه در روزهای سه‌شنبه و پنجشنبه هر هفته بخش بیهوشی مرکز توانبخشی تاف پذیرای معلولان موردنظر است.

رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان ادامه داد: هزینه اتاق بیهوشی برای هر معلول 680 هزار تومان است که البته این رقم به هیچ عنوان توسط سازمان بهزیستی و یا بیمه‌ها پرداخت نمی‌شود که امیدواریم با حمایت سازمان بهزیستی، بیمه‌های پایه و وزارت بهداشت تمهیدات بهتری برای حمایت از افراد معلول در این مرکز اتخاذ شود.

وی تأکید کرد:‌ مرکز توانبخشی تاف ویژه اختلالات دهان، بلغ و تغذیه معلولین در دو بخش توانبخشی اختلالات بلع و بخش دندانپزشکی ویژه معلولین خدمات خود را ارائه می‌نماید.

باقری طولابی با بیان اینکه تنها معلولان شهر تهران بر اساس قرار داد سازمان بهزیستی می‌توانند از خدمات مرکز استفاده کنند،گفت: امیدواریم تمهیداتی اتخاذ شود تا سایر معلولان شهرستان‌های تهران و سایر استان‌ها از این خدمات بهره ببرند.

رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان در خصوص خدمات بخش دندانپزشکی مرکز خاطر نشان کرد: تمامی خدمات دندانپزشکی (ایمپلنت، روکش، پروتز ثابت و متحرک، جراحی، ترمیم، دست دندان، کشیدن دندان، عصب‌کشی، زیبایی، ارتودنسی و...) برای همه گروه‌های معلولین (ذهنی، حسی، روانی، جسمی، سالمند) توسط دندانپزشکان متخصص و آگاه به مسائل دهان و دندان معلولین در این مرکز ارائه می‌شود. این خدمات در دو بخش لینیک و لوکال برای افرادی که توانایی لازم برای همکاری با دندانپزشک را دارند و دیگری در بخش بیهوشی بر ای کسانی که همکاری لازم را با دندانپزشک ندارند و بایستی تحت بیهوشی قرار بگیرند ارائه می‌شود.

وی گفت:ساختمان مرکز برای ورود و خروج معلولین کاملاً مناسب‌سازی شده است. قابلیت دسترسی آسان از تمام نقاط تهران به واسطه وسایل نقلیه عمومی (مترو، اتوبوس‌های تندرو) از مشخصات بارز این مرکز به‌ دلیل واقع شدن در مرکز شهر است در ابتدا فرد توسط تیم دندانپزشکی معاینه شده و نیازهای درمانی وی ارزیابی می‌شود

باقری طولابی تصریح کرد: برای معلولان شهرستانی به منظور جلوگیری از رفت و آمد، تمامی اطلاعات مورد نیاز از طریق خدمات الکترونیکی (تلفن، اینترنت، فاکس ...) تبادل می‌شود. به جز خدمات درمانی این مرکز در زمینه آموزش نحوه مراقبت از دهان و دندان گروه‌های خاص (اسپاستیک، اتیستیک، سالمند ذهنی، سندرم داون و...) برای مراقبین و خانواده‌ها اقدامات ارزنده‌ای را ارائه نموده و آمادگی لازم برای برگزاری کلاس‌های آموزشی در مراکز آموزشی و توانبخشی را دارد. با توجه به وضعیت نامناسب بهداشت دهان و دندان معلولین خصوصا معلولین ذهنی و روانی مرکز عزم جدی برای اجرای برنامه‌های پیشگیری از پوسیدگی و آسیب‌های دهان و دندانی دارد و امیدوار است با حمایت خانواده‌ها و بخش‌های دولتی و غیردولتی فعّال در امور معلولین برنامه‌های خود را اجرا نماید.

رئیس مرکز توانبخشی تاف ویژه معلولان در ادامه در  خصوص بخش توانبخشی اختلالات بلع گفت:دیسفاژی شامل مشکلاتی در گرفتن غذا، مکیدن، جویدن و بلعیدن آن است. اختلال بلع در مراحل مختلفی از فرآیند بلعیدن غذا (دهانی، حلقی و مروی)‌می‌تواند رخ بدهد. در بعضی از بیماری‌ها فرد به این عارضه دچار می‌شود و در یکی از مراحل غذا خوردن دچار مشکل می‌گردد. اگر مشکل در ناحیه دهانی و حلقی باشد آسیب‌شناس گفتار و زبان با ارائه برنامه‌های آموزشی و تمرین‌های لازم به فرد کمک می‌کند با مشکلات کمتری غذا بخورد و از خوردن لذت ببرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس