کد خبر 445083
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸

کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال روز گذشته درباره ماجرای تبانی باشگاه مس کرمان رای نهایی خود را صادر کرد؛ رایی که ابهامات فراوانی را برای اهالی فوتبال بوجود آورد.

به گزارش مشرق، روز گذشته رای کمیته اخلاق در مورد پرونده تبانی باشگاه مس کرمان بدون اینکه برخورد قاطعی با متخلفان شود، صادر شد. در رای اعلام شده مدیرعامل مس کرمان دو سال محروم و 20 میلیون تومان جریمه شد و البته "م،ن" که رابط تخلفات باشگاه مس بود، مادام‌العمر از حضور در فوتبال محروم شد. این در حالی است که هیچ جریمه‌ای مشمول باشگاه مس نشد تا این شائبه به وجود بیاید که کمیته اخلاق نخواسته با رایی که صادر می‌کند، برنامه‌ریزی بازی‌های لیگ را به هم بریزد.

چرا مدیرعامل جریمه شد، باشگاه نه؟

اینکه چطور مدیرعامل مس کرمان به خاطر اقدام به شروع تباتی جریمه شده اما برای باشگاه مس کرمان این اتفاق نیفتاده،  سوالی است که احتمالا فقط کمیته اخلاق می‌تواند در مورد آن توضیح بدهد. اگر رای کمیته اخلاق تیم مس را مشمول جریمه تیمی می‌کرد، طبیعتا باید بازی‌های پلی‌آف لیگ یک و البته لیگ برتر دوباره تکرار می‌شد که با توجه به زمان کم باقی‌مانده تا شروع لیگ این موضوع امکان‌پذیر نبود. به همین دلیل شاید کمیته اخلاق کمی در صدور رای کدخدامنشی کرده تا فوتبال ایران با دردسر تازه‌ای روبرو نشود.

البته هوشنگ نصیرزاده، رئیس کمیته تدوین قوانین فدراسیون فوتبال این مساله را تکذیب می‌کند:«من این موضوع را قبول ندارم که جریمه تیمی باید برای مس درنظر گرفته می‌شد، چون مدیرعامل این باشگاه اقدام به تبانی کرده اما این کار را نکرده است. مثل این می‌ماند که من و شما تصمیم بگیریم دزدی کنیم ولی این کار را انجام ندهیم. تبانی وقتی صورت می‌گیرد که مشاهده شود در بازی‌های یک تیم اتفاق‌های غیر طبیعی رخ داده و آنطور که من متوجه شده‌ام، در بازی های مس کرمان این اتفاق نیفتاده است.  مدیرعامل مس تلاش کرده بازی‌ها به نفع تیمش رقم بخورد اما موفق نشده است.»

2 سال محرومیت برای مدیرعامل مس کرمان کافی است؟

اما سوال اصلی این است که آیا دو سال محرومیت برای سیف‌الدینی، مدیرعامل مس کرمان جریمه درستی بوده یا او باید مادام‌العمر از حضور در فوتبال محروم می‌شد؟

طبق گفته افرادی که مسلط به امور حقوقی فوتبال هستند، حتی اگر کسی ماجرای تبانی را بداند و به مراجع قضایی فدراسیون اعلام نکند، مشمول جریمه‌های سنگین می‌شود. چه برسد به کسی که در حال شروع مقدمات مربوط به تبانی بوده است.

نصیرزاده در مورد این ماجرا اینطور توضیح می‌دهد:«من فکر نمی‌کنم رای سیف‌الدینی چندان هم دور از عدالت باشد. زمانی آنتونیو کونته، سرمربی یونتوس به خاطر اینکه از ماجرای شرط بندی در سری A ایتالیا خبر داشت و حرفی نزد، 6 ماه محروم شد و حالا هم فکر نمی‌کنم رای دو سال محرومیت سیف‌الدینی دور از عدالت باشد. فراموش نکنید تخلفات مدیرعامل مس شروع تبانی بوده ولی منجر به تبانی نشده است.»

نصیرزاده در حالی این صحبت ها را مطرح می‌کند که اگر تبانی انجام می‌شد، احتمال داشت فوتبال ایران با دردسری جدید روبرو شود و به نظر نمی‌رسد حکم محرومیت ماداالعمر سیف‌الدینی حکم ناعادلانه‌ای باشد.

تکلیف تیم‌های متضرر چه می‌شود؟

با رایی که کمیته اخلاق صادر کرده؛ باید دید تکلیف تیم‌هایی که در این بین ضرر کرده‌اند چه می‌شود و آیا آنها نسبت به رای صادره شکایتی می‌کنند یا نه؟ هم نساجی مازندران و هم مس رفسنجان تیم‌هایی هستند که از تخلفات مس کرمان متضرر شده اند. شاید اگر بازی‌ها طبق روال عادی پیش می‌رفت، نساجی به عنوان تیم دوم راهی پلی‌آف می‌شد و با مس رفسنجان بازی می‌کرد. رفسنجانی‌ها هم معتقد هستند هم نام کرمانی شان تخلف کرده و آنها باید برنده بازی پلی‌آف می‌شدند و با استقلال خوزستان برای صعود به لیگ برتر می‌جنگیدند.

با این حال نصیرزاده چنین موضوعی را قبول ندارد:«همانطور که قبلا هم گفتم از نظر من مس کرمان نباید مشمول جریمه تیمی شود؛ چون تبانی صورت نگرفته است. تخلفی در بازی‌ها انجام نشده که تیم‌هایی مثل مس رفسنجان و نساجی مازندران ادعای متضرر شدن کنند.»

منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس