یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران در غیاب مهدی چمران و به ریاست مرتضی طلایی برگزار شد.

 به گزارش مشرق، یکصدوهفتادو سومین جلسه شورای شهر تهران در غیاب مهدی چمران آغاز شد.

در این جلسه مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران، اداره جلسه را به عهده داشت. در این جلسه قرار است محسن سرخ‌خو در نطق پیش از دستور شرکت کند.

بررسی یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه تفکیک مأموریت‌های فرهنگی، هنری،‌اجتماعی، ورزشی و تفریحی در شهرداری تهران، بررسی یک فوریت طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری، اصلاح و هماهنگی نظامات برنامه‌ریزی و اجرایی شهرداری تهران و همچنین بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد و تسهیل جایگاه‌های کوچک سوخت‌رسانی در تهران در دستورکار اعضاء قرار بگیرد.

اقبال شاکری در جریان یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران و در تذکری اظهارداشت: در حال حاضر گزارش حسابرسی سال 92 سازمان‌ها و شرکتهای وابسته به شهرداری در شورا در حال پیگیری است که یکی از کارکردهای مهم نمایندگان مردم در پارلمان محلی بررسی اینگونه گزارشات است.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بررسی گزارشات اشاره شده، بنده پیشنهاد می‌کنم که به منظور دقت بیشتر در بررسی گزارشات حسابرسی، گزارشات مد نظر به صورت همزمان برای نمایندگان شورا و شهرداری ارسال شود و در نهایت پس از دریافت گزارش اصلی از سوی شهرداری در صحن شورا مطرح شود.

شاکری اظهار امیدواری کرد: در دو هفته آینده و پس از تعطیلات شورای شهر، گزارش کمیته ذیحسابان در خصوص گزارشات اشاره شده اعلام شود.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در ادامه جلسه با بیان این جمله که نکته‌ای که می‌خواهم اعلام کنم به هیچ عنوان سیاسی‌کاری نیست بلکه سیاسی است، گفت: تقویم دانشگاه صنعتی امیرکبیر گویای این است که 95 شهید توسط این دانشگاه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تقدیم شده است که هم‌اکنون 5 شهید نامدار در این دانشگاه آرمیده‌اند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: بیشترین شهدا مربوط به دانشگاه‌های برق، مکانیک و عمران هستند.

انتقاد شاکری به ورود فابیوس به ایران

شاکری با اشاره به اینکه ما هیچگاه نمی‌پذیریم رئیس‌جمهوری که در زمان جنگ تحمیلی کشورها با ایران و در دفاع مقدس بیشترین حمایت را از صدام و حامیانش داشته است و از منافقین و تروریسم حمایت کرده است، وارد کشور شود، گفت: بحث خون‌های آلوده و افرادی که مبتلا به آن شده‌اند موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و نقش افراد خرابکارانه در این زمینه مشخص شود.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه ما نمی‌توانیم ظرف یک هفته سیاست کلی کشورمان را در مقابل دشمنان تغییر دهیم، گفت: بنده ضمن حمایت از سیاست‌های مدبرانه مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، دولت و تیم مذاکره کننده، امیدوارم برخورد جدی با مصوبین خون‌های آلوده در کشور شود.

نزاع‌های خیابانی در شهر افزایش یافته است

احمد دنیامالی در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، در تذکرات پیش از دستور، اظهار داشت:‌ در سه ماهه نخست سال جاری پزشک قانونی تهران آماری در خصوص نزاع‌هایی که در سطح شهر تهران به وجود می‌‌آید منتشر کرده است که بر اساس آن پزشکی قانونی برای 26 هزار نزاع طول درمان صادر کرده است.

وی افزود:‌ تعدادی زیادی از این نزاع‌های خیابانی نیز به مراجع قضایی ارسال نمی‌شود.

دنیامالی خاطر نشان کرد: با افزایش نزاع‌های خیابانی تصویر شهر زشت می‌شود که بایستی مدیریت اجتماعی برای آن تدبیری اتخاذ کند.

بخشی از نزاع‌ها در حوزه حمل و نقل است

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، بیان داشت:‌ بخشی از نزاع‌ها در حوزه حمل و نقل و موتورسیکلت‌ سواران است. بنابر این حوزه معاونت اجتماعی مطالعه و آسیب‌شناسی کند که برای کاهش این معضل اجتماعی چه راهکار فرهنگی را اتخاذ نماییم تا این تصویر را در سطح شهر نداشته باشیم.

وی برنامه دوم شهرداری تهران را در تذکر دوم مطرح کرد و گفت: کتاب این برنامه به چاپ رسیده است و در سال نخست آن چندین مصوبه داشته که طرح جامع خطرپذیری سیلاب تهران نیز از جمله آن بوده است که با همکاری وزارت نیرو باید این مهم انجام می‌شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، یادآور شد: تا کنون 114 برنامه سپری شده ولی هنوز لوایح اجرایی به شورای شهر نیامده است لذا در برنامه نیاز به بازنگری داریم.

دنیامالی خاطر نشان کرد: ما نگران این کتاب و شاخص‌های آن هستیم که در حوزه‌های مختلف عملیاتی نشود.

نمی‌توانیم پرونده‌هایی مانند خون‌های آلوده را مختومه اعلام کنیم

رضا تقی‌پور در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکرات پیش از دستور اظهار داشت: در جلسه گذشته از مقاومت 12 ساله دست‌اندرکاران هسته‌ای توسط شورای اسلامی شهر تهران تشکر شد که اقدامی به جا بوده است.

وی گفت: تذکر بنده به وزارت امور خارجه است که در این دوره جدید که تنظیم روابط بر مبنای احترام متقابل خواهد بود، طبیعتاً حافظه کشور ایران در دورانی که تحریم بوده‌ایم و تعدادی از کشورها با ما دشمنی داشتند فراموش نشده است.

وی گفت: در زمان تحریم صنعت خودرو و تجهیزات پزشکی و دارویی کشور ما توسط کشورهایی که امروزه و پس از توافق هسته‌ای به دنبال ارتباط بیشتر با ایران هستند تحریم شده بود.

تقی‌پور با اشاره به اینکه مسئولین باید توجه کنند که حافظه تاریخی مردمان ایران فراموش شدنی نیست، گفت: ما نمی‌توانیم پرونده‌هایی مانند خون‌های آلوده را مختومه اعلام کنیم. حالا که دنیا در عرصه‌های مختلف سر تسلیم فرود آورده است قطعاً باید کشورهای تحریم‌کننده در انتهای صف بایستند و کشورهای دوست و همکار اولویت نخست روابط خارجی را داشته باشند.

مدارک و مستندات لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه در خصوص پرونده خون‌های آلوده وجود دارد

علی صابری در جریان یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران ضمن تشکر از برگزاری همایش بین‌المللی استقلال وکلای ایران خاطرنشان کرد: بدون اینکه قصد سیاست‌ورزی داشته باشم و ضمن تائید صحبت‌های اقبال شاکری عضو شورای شهر تهران درخصوص پروژه خون‌های آلوده و همچنین ورود وزیر امور خارجه فرانسه باید مطالبی را مطرح کنم.

وی گفت: برخلاف اظهارنظر وزیر بهداشت و وزیر دادگستری، مستندات لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه و شرکت خاطی درخصوص خون‌های آلوده وجود دارد.

صابری بیان داشت: بنده صحبت‌های وزیر دادگستری را شوخی تلقی کرده که وی اظهار کردند مستندات لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه وجود ندارد که در آینده پاسخ لازم را به وی اعلام خواهم کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه پاسخی که من برای پروژه خون‌های آلوده دارم و داشته‌ام کاملاً حقوقی است، افزود: از صحبت‌های بدتر وزیر دادگستری، صحبت‌های وزیر بهداشت است که ما را متهم به کارشکنی در عرصه دیپلماتی کردند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مستندات و مدارک موجود در خصوص خون‌های آلوده تاکید کرد: ما داوری در این بخش را به مردم می‌سپاریم.

وی تاکید کرد: قطعاً مردم ما حاضر نیستند که ماشین‌های فرانسوی را سوار شوند و در عوض آن هموطنانشان آلوده به ایدز باشند.

صابری اظهار امیدواری کرد: با عزم دولت و تعامل قوه مجریه و قضاییه پیگیری‌های لازم درخصوص پرونده خون‌های آلوده ادامه داشته باشد و با مصوبین اصلی آن برخورد شود.

ارسال دعوت‌نامه برای وزیر امور خارجه جهت حضور در شورای شهر

مرتضی طلایی در جریان یکصدو هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به حوادث خیابانی و جرائم در شهرها و به‌ویژه در تهران، اظهار داشت: موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد چرایی وقوع بزهکاری است.

وی تصریح کرد: قطعاً مدیریت شهری می‌تواند در کاهش عوامل بزهکاری موثر باشد.

وی در ادامه با اشاره به درخواست تعدادی از اعضای شورای شهر تهران در خصوص دعوت از وزیر امور خارجه در صحن شورا و ارائه گزارش از روند مذاکرات هسته‌ای و درنهایت توافق آن، خاطرنشان کرد: به زودی دعوت‌نامه‌ای برای آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده ارسال خواهد شد.

واکنش حکیمی به تذکرات اعضای شورا

احمد حکیمی‌پور در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات آئین‌نامه‌ای اظهار داشت:‌ بر اساس ماده 73 قانون شوراها اعضای شورای شهر وظایف قانونی مشخص شده‌ای دارند و نمی‌توانند به وزارت خارجه و دیگر وزارتخانه‌ها خارج از چارچوب تعریف شده تذکر دهند.

وی ادامه داد:‌ تذکرات باید در ارتباط با وظایفمان باشد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: هر یک از اعضاء شورای شهر بیرون از مجموعه شورا جایگاه و تریبون خود را دارند و بنده درخواست می‌کنم بر اساس قانون در حیطه وظایف قانونی خود عمل کنند.

شهرداری برند مد و لباس را در شهر طراحی کند

مجتبی شاکری در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور، اظهار داشت:  شهرداری تهران پیوست مطالعات زیست اجتماعی و فرهنگی را به شورای شهر ارایه دهد و آیین‌نامه آن را ارسال کند.

وی ادامه داد: از سال 86 تاکنون این مصوبه بر روی زمین مانده است که باید پاسخگوی این مصوبه بر زمین مانده باشند.

شاکری گفت: مقام معظم رهبری دغدغه لباس ملی را داشتند که در جلسه عفاف و حجاب گزارشی در این خصوص ارایه شد که به نظر بنده شهرداری نیز می‌تواند برند مد و لباس را در شهر طراحی کند و افرادی که ذهن‌های خلاق برای این طرح‌ها را دارند جمع‌آوری و از آنان استفاده کنند.

شاکری به توافقات هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: ملت ایران زیر بار حرف زور نمی‌روند و باید با همدلی و همزبانی نسبت به ادامه راه توافق هسته‌ای پیش برویم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: با انجام این توافق راه تازه‌ای آغاز شده است و باید هوشیار و با همدلی در این مسیر پیش‌ برویم.

کاهش فاصله زمانی قطارهای مترو در آینده

محسن سرخو در جریان یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران اظهار داشت: هفته گذشته روز تامین اجتماعی را پشت سر گذاشتیم به طوری که این سازمان در حال حاضر با پوشش حدود 40 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت عنوان بیمه‌شدگان اصلی و تبعی بیشترین مخاطب را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی سازمانی است که سهامداران اصلی آن کارگران و بازنشستگان هستند و این سازمان در تهران 2 میلیون و 477 نفر بیمه شده اصلی و 3 میلیون و 333 هزار نفر تبعی و 440 هزار نفر مستمری‌بگیر دارد.

سرخو خاطر نشان کرد: در شهر تهران تعداد 7 بیمارستان و 28 کلینیک تخصصی و دی‌کلینیک و درمانگاه به طور مستقیم درمان خود را به بیمه‌شدگان و مستمری‌شدگان این سازمان ارایه می دهند. به طوری که ما در کشور 350 مرکز درمانی که 78 بیمارستان و بقیه درمانگاه‌های تخصصی و عمومی هستند را داریم.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: اعتبارات درمان سازمان تأمین اجتماعی یک سوم در درمان مستقیم و دو سوم در درمان غیرمستقیم به مصرف می‌رسد و کل بودجه‌های درمان سازمان یک سوم بودجه خود را تشکیل می‌دهند و دو سوم آن مربوط به مستمری‌بگیران و بازنشستگان است.

وی گفت: بنده پیشنهادی را در این زمینه دارم که به واسطه این که کشور ما به ویژه شهر تهران به سمت سالمندی و کهولت پیش ‌می‌رود و بازنشستگان و سالمندان احساس نکند که جامعه آنها را فراموش کرده است. در نامگذاری  فرهنگسراها، بوستان ها، میادین و ... این عزیزان را فراموش نکنیم.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران در ادامه به مذاکرات هسته‌ای به ایران و کشورهای 1+5 اشاره کرد و گفت: از آنجا که هدایت این مذاکرات با پشتیبانی مقام معظم رهبری بوده، بنده به خاطر این تدابیر مدبرانه خدا را شاکرم و مراتب سپاس و تشکر خود را به حضور مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و سربازان جبهه دیپلماسی (ظریف و صالحی) اعلام می‌دارم که توانستند دنیا را قانع کنند که برنامه‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است. علی‌رغم فتوای مقام معظم رهبری در حرمت استفاده و بکارگیری سلاح هسته‌ای قدرت‌های جهانی هنوز ابهاماتی داشتند که به حمدلله رفع شد.

سرخو اظهار داشت: توافق هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و قدرت‌های بزرگ جهانی از نظر اهمیت و نیز فرآیند و ترکیب نیروهای درگیر در آن در تاریخ معاصر کشورمان، اگر نگوییم بی‌سابقه اما به حق کم سابقه است و در سالهای بعد ازانقلاب اسلامی و حتی پیش از آن کمتر موردی را می‌توان یافت که قدرت‌های جهانی حاضر به وارد شدن به یک فرآیند طولانی مدت از مذاکره با ایران شده و در نهایت حاضر به توافق با ما در شرایط برابر شوند و به رسمیت شناختن جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور هسته‌ای که می‌تواند پس از حدود 20 سال آزادانه در فعالیت‌های پزشکی، کشاورزی و دامی ‌هسته‌ای، انرژی و برق هسته‌ای و همچنین غنی‌سازی اورانیوم فعالیت کنند، گام بزرگ در جهت شکوفایی اقتصاد کشور است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در حالی که در بسیاری از بحران‌های جهان معاصر قدرت‌های بزرگ به جای مذاکره راه فشار را برگزیدند، در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران آنچه به حل مساله منجر شد، نه فشار بلکه پذیرش منافع متقابل بود، نفس مذاکره‌های جدی و طولانی با قدرت‌های جهانی در سطوح عالی وزارتی نشان از وزن و اهمیت ایران در معادلات جهانی دارد که باعث مباهات همه ایرانیان است و اهمیت این مساله زمانی بیشتر آشکار می‌شود که آن را در کنار این واقعیت در نظر آوریم که برای ایالات متحده آمریکا نیز مذاکرات هسته‌ای ایران در 20 سال گذشته از نظر پیچیدگی و مدت زمان انجام‌،کم سابقه بوده است و به این ترتیب فرایند رسیدن به توافق هسته‌ای، خود یکی از شواهد موجود برای درک میزان عزت‌مندانه بودن این ابتکار دیپلماتیک است.

عضو کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: تمامی برنامه‌های ملی از جمله برنامه هسته‌ای در افق پیشرفت ایران و در قالب رسیدن به چشم‌انداز یعنی موقعیت برتر علمی، فناوری، اقتصادی و سیاسی در منطقه تعریف شده و معنا پیدا می‌کند و به این ترتیب تمامی برنامه‌ها و مولفه‌های پیشرفت و توسعه ملی باید مکمل و تقویت‌کننده یکدیگر باشند و لذا برای دست‌یابی به اهداف کلان نمی‌توان شرایطی را متصور شد که در آنها پیشرفت در یک عرصه به زیان سایر عرصه‌ها صورت پذیرفت و از اینروست که می‌توان توافق هسته‌ای را تضمین کننده حفظ تعادل میان برنامه‌های گوناگون توسعه ملی دانست.

به گزارش فارس، سرخو در ادامه جلسه به موضوع حمل و نقل و ترافیک در شهر تهران اشاره کرد و گفت: نخستین برنامه 5 ساله شهرداری تهران در تاریخ 12 خرداد 88 به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید و برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران برای افق زمانی (1393-1397) در پایان سال 92 به تصویب شورا رسید و این برنامه با رویکرد جدید که در واقع تلفیقی از ویژگی‌های برنامه 5 ساله شهرداری و برنامه عملیاتی است  تهیه شده و تحت عنوان برنامه عملیاتی 5 ساله شهرداری تهران نامگذاری شده است.

سرخو خاطر نشان کرد: یکی از وظایف شورای اسلامی شهر تهران نظارت بر حسن اجرای مصوبات در شهرداری و سازمان‌های تابعه آن است و لذا داشتن اطلاعات با آمار دقیق و کامل لازمه تصمیم‌گیری‌‌های درست و هدفمند است و به هر میزان که آمار و اطلاعات دقیق‌تر  و واقعی‌تر باشد، فرصت برنامه‌ریزی بهتر و هدفمند، بیشتر و بالاتر خواهد بود.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: در پایان سال 92 کلانشهر تهران 152 کیلومتر خط مترو در دست بهره‌برداری داشت و میانگین زمان فاصله 2 قطار بین 4 تا 6 دقیقه بود. پیش‌بینی توسعه مترو در برنامه 5 ساله تا سال 1397 مبنی بر بهره‌برداری سالانه 30 کیلومتر خط جدید مترو است همچنین تعداد قطارها به نحوی پیش‌بینی شده است که در خطوط موجود فاصله زمانی بین دو قطار به میانگین 2.5 دقیقه کاهش پیدا کند ضمنا 50 کیلومتر خط متروی فرودگاه امام نیز که به کمک دولت در دست احداث است، طی این دوره به بهره‌برداری خواهد رسید این در حالی است که شهر تهران برای دسترسی‌های داخلی و همچنین دسترسی‌به شهرهای پیرامونی نیاز  به 740 کیلومتر مترو دارد.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: ابتدای برنامه 5 ساله دوم، 6500 دستگاه اتوبوس در شهر تهران مشغول فعالیت بودند که از این تعداد حدود 2 هزار دستگاه فرسوده و از رده خارج بود و شورای اسلامی شهر تهران در برنامه 5 ساله دوم شهرداری پیش‌بینی کرد که تعداد اتوبوس‌های در دست بهره‌برداری به 9 هزار و 53 دستگاه افزایش یابد که از این تعداد 400 دستگاه آن برقی پیش‌بینی شده است همچنین تعمیرات اساسی و بازسازی 2 هزار دستگاه اتوبوس نیز طی این دوره منظور شده است در حالی که شهر تهران حداقل به 11 هزار اتوبوس آماده به کار و پاک (بدون آلاینده) نیاز دارد، در همین راستا پیش‌بینی لازم در برنامه به عمل آمده است تا تمامی سیستم‌های دیزلی اعم از اتوبوس و کامیون‌های شهر تهران تا پایان برنامه 5 ساله (پایان 1397) مجهز به فیلتر جذب دوده شوند.

سرخو در ادامه جلسه اضافه کرد: همچنین در اول برنامه 5 ساله دوم 77 هزار و 949 دستگاه تاکسی در شهر تهران در حال تردد بوده‌اند و این تاکسی‌ها به طور متوسط در هر 100 کیلومتر، 15 لیتر و روزانه 30 لیتر بنزین مصرف می‌کنند در حالی که تاکسی‌های هیربردی به طور متوسط فقط 5 لیتر در هر 100 کیلومتر سوخت مصرف می‌کنند و با احتساب 77 هزار و 949 دستگاه تاکسی شاهد آن خواهیم بود که در هر سال به میزان 467.694.000 لیتر بنزین صرفه‌جویی داشته باشیم و به همین نسبت آلودگی هوای شهر تهران هم کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: در اول برنامه 5 ساله در شهر تهران 900 هزار جابجایی در روز توسط موتورسیکلت‌ها صورت می‌گرفت که بر اساس آخرین بررسی‌های مرکز کنترل کیفیت هوای تهران هر موتورسیکلت 6 برابر یک خودرو آلودگی هوا و 2 برابر آلودگی صوتی تولید می‌کند و بیش از 50 درصد مرگ و میرهای ناشی از تصادفات مربوط به موتورسیکلت‌ها است و ورود موتورهای برقی علاوه بر کاهش تصادفات، تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد و موتورسیکلت‌های بنزینی 10 تا 15 درصد در ذرات معلق هوا و بالغ بر 30 درصد در آلاینده‌های گازی تهران نقش دارند که دلیل این موضوع  کارکرد بسیار بد موتور آنها و تنظیم نبودن این وسیله نقلیه است.

وی گفت: در صورتی که شهرداری تهران به تعهدات خود طبق برنامه عمل کند شاهد آن خواهیم بود که سهم وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی و نیمه عمومی تا پایان برنامه 5 ساله دوم افزایش یابند که از آن جمله می‌توان به سهم مترو از جابجایی‌های روزانه (از 13.8 درصد در سال 92 به 25.7 درصد در سال 97 ) سهم اتوبوس از جابجایی‌های روزانه (از 20 درصد در سال 92 به 29.3 درصد در سال 97) سهم تاکسی از جابجایی‌های روزانه (از 22.3 درصد در سال 92 به 20 درصد در سال 97) اشاره کرد.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: برنامه 5 ساله به اولین سال آن سال 93 با نگاه به اهمیت حفظ فضای سبز، کاهش آلودگی هوا و سامان دادن به وضعیت ترافیک از طریق توسعه حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوس) تدوین شد.

اما گزارشات داده شده از سوی شهرداری تهران حاکی از آن است که در سال اول، برنامه‌های مصوب تحقق نیافته است به طوری که از 28 کیلومتر مترویی که می‌بایست در سال 93 به بهره‌برداری می‌رسید تنها 18 کیلومتر آن آماده شده است.

وی  اضافه کرد در بودجه سال 93، 3 هزار میلیارد ریال بابت خرید اتوبوس دیزلی و 500 میلیارد ریال بابت خرید اتوبوس برقی منظور شده است ولی تنها 6.67 درصد این بودجه در بخش اتوبوس‌های دیزلی و صفر درصد در بخش اتوبوس‌های برقی تخفیف داده شده است که نهایتا منجر به خرید 16 دستگاه اتوبوس شهاب خودرو و 200 دستگاه اتوبوس 2 کابین شده که در مرحله ترخیص از گمرک است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: در 6 ماهه اول سال 93 اقدامات خوبی انجام گرفت و اعتبارات مناسبی برای حوزه مترو و اتوبوسرانی تخصیص یافت ولی در 6 ماهه دوم سال گذشته این روند کاهش داشت و باعث شد که تعهدات مترو و اتوبوسرانی تحقق نیابد.

سرخو همچنین به اعتبارات بخش حمل و نقل اشاره کرد و گفت: این اعتبارات باید به موقع پرداخت شوند توسعه خطوط مترو و اتوبوسرانی جز اولویت‌های برنامه 5 ساله است و شورای شهر تهران نسبت به پروژه‌های حمل و نقل عمومی حساس است و موافق کاهش بودجه احداث مترو و اتوبوسرانی نیست اما در عملکرد سال 93 شهرداری تهران، بودجه کافی تخصیص داده نشده است.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: شورای شهر تهران با مصوب کردن برنامه 5 ساله دوم که با بررسی موشکافانه همراه بود، تنها بخشی از وظایف خود را انجام داده است و باید در جهت تحقق این برنامه با همدلی و همکاری بیشتر، تمامی تلاش خود را به کار گیریم.

وی در پایان با اشاره به چند دغدغه شخصی در حوزه حمل و نقل و ترافیک در شهر تهران گفت: کاهش آلودگی هوای شهر تهران، بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی و نوسازی بافت‌های فرسوده از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و بدیهی است که در حل این مهم در شهرداری و شورای شهر تهران بدون  همکاری همه اعضا امکان‌پذیر نیست و به همین منظور امیدواریم بتوانیم در سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی با خرد جمعی همدلی و همفکری گام‌های موثری برای رضایتمندی شهروندان برداریم.

ممنوعیت مصرف آب شرب در ساخت و سازها/ برخورد با متخلفین

مرتضی طلایی پس از پایان یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به دستورات جلسه امروز شورا اظهار داشت: در این جلسه بررسی لایحه پیشنهاد تامین اعتبار مورد نیاز اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب شهر تهران در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در شورای سوم با مصوبه‌ای را داشتیم که به شرکت آب و فاضلاب اجازه داریم که در قبال ارائه خدمات به شهروندان هزینه‌ای را دریافت کنند که البته این هزینه صرف پیشرفت شبکه آب و فاضلاب در شهر تهران شده است.

طلایی گفت: در همین راستا شبکه آب و فاضلاب که قرار بود طی یک برنامه 30 به اتمام برسد با برنامه‌ریزی و البته دریافت هزینه از شهروندان پیش‌بینی می‌شود این پروژه به مدت 10 سال به پایان برسد.

نایب رئیس شوای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به ممنوعیت استفاده آب شرب در ساخت و سازها گفت:‌ با افراد متخلف و خاطی برخورد قانونی می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به پرداخت جریمه در هر متر مکعب آب گفت: بر این اساس افرادی که از آب شرب در ساخت و سازها استفاده کنند برای هر متر مکعب 40 هزار ریال می‌بایستی پرداخت کنند.

وی در ادامه با اشاره به حضورش در باشگاه راه‌آهن به عنوان رئیس هیأت مدیره این باشگاه خاطر نشان کرد: این برای نخستین باری است که یک باشگاه قدیمی در اختبار بخش خصوصی قرار می‌گیرد و این موضوع را به فال نیک می‌گیرم و بنده با این انگیزه وارد شدم که بخش خصوصی تقویت شود.

طلایی گفت: امیدواریم با ورود به بخش خصوصی در عرصه ورزش جامعه ورزشی تقویت شود.

دولت به تعهدات خود در ساخت مترو عمل نکرده است

ناصر امانی در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای شهر درباره تذکرات پیش از دستور اعضای شورای شهر اظهار داشت: در تیرماه سال گذشته برنامه 5 ساله شهرداری تهران ابلاغ شد و در حال حاضر در مرداد سال 94 هستیم که در این یک ساله اقدامات لازم دراین خصوص انجام شده است.

وی افزود: ما برش برنامه را در بودجه سال 94 تقدیم شورای شهر کرده‌ایم و سپس در راستای اجرای برنامه بودجه اقدام کرده‌ایم.

معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران افزود: از 769 حکم برنامه پنجم که در قالب 166 ماده به شهرداری تهران ابلاغ شده است تاکنون 500 حکم آن اجرایی شده است. بعضی از احکام و مواد به برنامه نیز نیاز به بازنگری دارد و از 160 ماده 148 ماده آن شهرداری را ملزم به تهیه دستورالعمل کرده است.

وی گفت: این برنامه نیاز به بازنگری دارد و حتما باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که از مهمترین برنامه‌های شهرداری تهران اجرای برنامه 5 ساله دوم است.

وی درباره ساخت مترو اظهار داشت: شهرداری و دولت متعهد به پرداخت اعتبارات حمل و نقل عمومی هستند و 50 درصد از اعتبارات مترو در ریل‌گذاری نیز باید دولت پرداخت کند که تاکنون از 18 کیلومتری که در سال 93 ساخته شده است هزینه‌ یک کیلومتر آن که 110 میلیارد تومان است را دولت پرداخت کرده و مابقی توسط شهرداری تهران تامین شده است.

امانی با بیان اینکه شهرداری تهران به تعهدات خود در ساخت مترو عمل کرده است و تاکنون شهرداری به تعهدات خود در ساخت مترو عمل کرده است و ساخت و بهره‌برداری یک روندی است که با هم انجام می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران افزود: در خط 3 مترو و فرودگاه مهرآباد ساخت آن به اتمام رسیده که با نصب پله‌های برقی و دیگر تجهیزات به بهره‌برداری خواهد رسید. در سال 93 ریل‌گذاری مترو بدون کمک دولت انجام شده است و دولت به تعهدات خود عمل نکرده است.

امید به زندگی به خرمشهر بازگشته است/ هنوز در خرمشهر، شهر نداریم

محمد تندگویان در یکصد و هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص ساخت و سازهایی که توسط شهرداری شهر تهران در خرمشهر انجام می‌شود اظهار داشت: اتفاقاتی که در خرمشهر افتاده است بازگشت امید به زندگی در این شهر بوده. از مردم تهران سپاسگزارم که این اطمینان را کردند و کارهای عمرانی در خرمشهر آغاز شد.

وی گفت: با همکاری شهرداری تهران بلوار خرمشهر احداث شده است و 17 پارک و مجموعه در این شهر احیا شد و با این اقدامات امیدواری در شهر طنین‌انداز شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: مردم شهر تهران این را بدانند که یک روز تهران از خرمشهر وام گرفته و الان باید دین خود را عمل کند چرا که مردم این شهر در زمان دفاع مقدس نیز از این شهر دفاع کرده و باید اقداماتی در این خصوص انجام شود.

تندگویان افزود: عملکرد و مدیریت در تامین مالی کار پسندیده‌ای است که در شهر تهران اتفاق می‌افتد.

وی گفت: ما می‌دانیم افرادی مستحق‌تر از مردم خرمشهر در تهران هستند و در بعضی از نقاط زیرساخت‌های لازم را نداریم ولی از آن طرف در خرمشهر هنوز شهری نداریم و فاقد زیرساخت‌های اولیه شهری هستند.

تندگویان افزود: در آینده طرحی برای ادامه فعالیت‌ها در خرمشهر به شورای اسلامی شهر تهران ارایه خواهد شد.

نرخ جدید بهای خدمات انشعاب آب تصویب شد

علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصدو هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افزایش قیمت پیشنهادی شرکت آب و فاضلاب در کمیسیون سلامت و خدمات شهری؛ اظهار داشت: نرخ آب مصرفی را در ابتدای سال مجلس در دولت به اندازه کافی افزایش داده است و کمیسیون برنامه و بودجه مخالف پیشنهاد کمیسیون سلامت است.

وی اضافه کرد: ما در این طرح پیشنهادی نرخ بهای خدمات را عدالت محور کرده ایم و بر اساس مناطق مختلف شهر قیمت ها را تعیین کرده ایم.

دبیر با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مخالف افزایش قیمت آب است؛ به موضوع بن درخت اشاره کرد و گفت: امیدوارم این موضوع مثل بن درخت نشود. در این موضوع کمیسیون شهرسازی قیمتی را تعیین کرد اما ما در صحن این نرخ را ۱۰ برابر کردیم. این موضوع باعث شد کسی دیگر در شهر درخت نکارد. این قیمت ها کارشناسی شده است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت وزارت نیرو و مجلس در ابتدای سال قیمت را بالا برده اند بهتر است بهای خدمات افزایش نیابد.

طلایی سوال کرد: آیا دوستان شرکت آب و فاضلاب با پیشنهاد شما موافق هستند؟

دبیر پاسخ داد: بله این دوستان هم کاملا موافق قیمت پیشنهادی کمیسیون برنامه و بودجه هستند.

سالاری نیز تاکید کرد: موضوعات بسیار زیادی در این طرح وجوددارد و پیشنهاد می کنم محورهای مهم این طرح را به صورت ملموس برای اعضا شورا مطرح کنید تا بتوانیم تصمیم گیری صحیحی داشته باشیم.

دبیر با اشاره به لایحه پیشنهادی گفت: دسترسی و برخورداری همه شهروندان تهرانی از آب شرب بهداشتی و برخوردار از استانداردهای کمی و کیفی از مهم ترین اهداف توسعه طرح های فاضلاب و بازسازی شبکه های آب شهری است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: همچنین جلوگیری از هدر رفت آب در تاسیسات تامین و انتقال و توزیع؛ استفاده از فناوری روز به منظور استفاده از تجهیزات و شیرآلات کاهنده مصرف اعم از بخش خانگی و صنعتی؛ کاهش برداشت از منابع زیرزیمنی به منظور افزایش ثبات و پایداری در تامین آب شرب و سرعت بخشیدن به اجرای کامل شبکه فاضلاب شهر تهران و تحت پوشش قرار گرفتن کلیه مشترکین از دیگر اهداف این لایحه است.

در جریان بررسی این لایحه حقانی بیان داشت: موضوع کمبود آب در تهران؛ شرایط بحرانی که در شهر داریم؛ برداشت های غیرمجاز و افت آبهای زیرزمینی باعث شده مسایل زیست محیطی ما با شرکت آب و فاضلاب گره بخورد. این لایحه مربوط به ساختمان های جدید الاحداث است و با توجه به تراکم های ساختمانی زیاد در شهر؛ ضروری است مناطق در سه گروه تقسیم بندی شوند و انشعاب آب برای ساختمان های جدیدالاحداث بالاتر برود.

وی اضافه کرد: برای مناطق مرفه ۵۰۰ هزار تومان؛ برای مناطق متوسط ۴۰۰ هزار تومان و برای مناطق کم برخوردار ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر واحد نوساز دریافت شود.

احمد دنیامالی با اشاره به اینکه این نرخ ها هم در انشعاب و هم در تعرفه ها اعمال می شود؛ تاکید کرد: از نظر اقتصادی منطقه ۳ و ۶ در شهر تهران تفاوتی ندارد. بهتر است گروه بندی مناطق به جای چهار گروه؛ سه گروه باشد.

دبیر با اشاره به اینکه در موضوع شهرسازی قیمت A را به ۱۶۴ بلوک تقسیم کردیم و در این لایحه هم قرار است مناطق را بر اساس محلات نرخ گذاری کنیم. مثلا در منطقه ۲ فرحزاد با شهرک غرب تفاوت دارد. بنابراین چهار گروه بیشتر از سه گروه به عدالت نزدیک است.

حافظی نیز گفت: افزایش قیمت بهای خدمات انشعاب جدید آب مشکلی برای شهروندان ایجاد نمی کند. این نرخ تنها برای واحدهای جدید است. مشکل در خصوص شبکه فاضلاب است و برای ایجاد انگیزه در خصوص اتصال خانه ها به شبکه انشعاب نباید نرخ را در این بخش بالا ببریم و به جای آن می توانیم نرخ بهای خدمات آب را افزایش دهیم.

پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر تهران درباره پیشنهادات مطرح شده اظهار داشت: موضوع آب و فاضلاب دغدغه همه مسیولین در شهر تهران است و همکاران ما در هر سه کمیسیون برنامه و بودجه؛ خدمات شهری و عمران حاضر شدند و توضیحات لازم را ارائه کردند.

وی اضافه کرد: از نظر نرم افزاری ما آمادگی اجرای هر مصوبه ای را داریم. در حوزه فاضلاب زمان به اتمام رسیده و درباره آن هیچ افزایشی نداشته ایم.

پرورش تصریح کرد: ما در حال حاضر حدود ۸ و نیم متر مکعب فاضلاب را در شهر تهران تصفیه می کنیم و امسال می توانیم ۳۰۰ میلیون متر مکعب پساب داشته باشیم. در مقام مقایسه با ۲۴۰ میلیون متر مکعب آبی که از سد کرج به تهران می رسد این رقم چشم گیر است.

وی با پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه موافقت کرد و گفت: ما در سالهای گذشته در موضوع آب مشکل جدی داشتیم و امروز دغدغه همه کمک به این حوزه است.

دبیر پیشنهاد کرد کارگروهی با حضور نمایندگان همه کمیسیون ها تشکیل شود و قیمت ها بر اساس محلات مختلف شهر تهران تعیین شود. وی تاکید کرد: ما حدود چهار ماه از سال را از دست داده ایم و این پروژه ها محرک پروژه های آب و فاضلاب شهر تهران است. بهتر است در این جلسه برای این لایحه تعیین تکلیف کنیم.

پیرهادی نیز با اشاره به اینکه هویت منطقه ای در شهر تهران معنی ندارد؛ اظهار داشت: حتی ۱۶۴ بلوک نیز جوابگو نیست و عوارض باید بر اساس محلات تعیین شود. حتی تقسیم بندی محله ای نیز نمی تواند کاملا عادلانه باشد.

وی اضافه کرد: پیشنهاد من این است که روی این لایحه تصمیم گیری نشود و با کارشناسی بیشتری این لایحه دوباره در صحن مطرح شود.

پرورش در مخالفت با پیشنهاد اعضای شورا گفت: تقسیم بندی محله ای تالی فاسد ایجاد می کند و ما باید برای تعیین ملک در محله قانون را تفسیر کنیم اما به صورت منطقه ای تکلیف مشخص است.

سالاری نیز گفت: موضوع تعیین ۱۶۴ بلوک با این لایحه متفاوت است. در تبصره این لایحه اختیار را به شرکت آب و فاضلاب داده اند که بافت های فرسوده را تفکیک کنند. موضوع بافت فرسوده با خانه های مرغوب متفاوت است. خاک سفید جزو بافت فرسوده محسوب نمی شود اما محله کم برخورداری است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری پیشنهاد کرد برای موضوع فاضلاب رای گیری شود اما نرخ بهای خدمات آب را بعد از کارشناسی مجددا در صحن مطرح و تصویب شود.

طلایی با اشاره به اینکه روی پیشنهاد اجماع نسبی وجود دارد گفت: می توانیم قیمت فاضلاب را تصویب کنیم و بهای آب را در کمیسیون مشترک شهرسازی؛ عمران؛ خدمات شهری و برنامه و بودجه بررسی کنیم.

دبیر با اشاره به اینکه در جلسه گذشته مقرر شده کمیسیون ها روی این موضوع کار کنند؛ بیان داشت: به این شکل کار عقب می افتد و کمیسیون ها فرصت کافی داشتند نظرشان را ارائه کنند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: ما بر اساس کدام آیین نامه عمل می کنیم؟ من بارها تاکید کردم آیین نامه داخلی را تصویب کنیم تا این ناهماهنگی ها را ایجاد نشود.

وی اضافه کرد: نرخ جدید آب در این لایحه تنها ۲۰ درصد افزایش داشته است.

طلایی پیشنهاد کرد نرخ بهای آب ساخت و سازها افزایش داشته باشد چرا که استفاده از آب شرب برای ساخت و ساز کار صحیحی نیست.

دبیر نیز پاسخ داد ما قیمت پیشنهادی دوستان شرکت آب و فاضلاب را در این لایحه درج کرده ایم.

وی با اشاره به تبصره های این لایحه گفت:‌نرخ آب مصرفی مراکز ایتام و افراد بی سرپرست تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی؛ مراکز شبانه روزی معلولین؛ صنعتی؛ مراکز آموزشی؛ دانشگاه ها؛ اماکن مذهبی؛ مساجد و نیروهای مسلح مشمول افزایش های این مصوبه نمی شوند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه درباره تبصره تشویقی مردم برای اتصال به شبکه فاضلاب توضیح داد: شرکت آب و فاضلاب تهران موظف است به منظور تشویق کلیه مشترکینی که دارای انشعاب فاضلاب هستند از طریق تذکر لازم در فیش های ارسالی آب بها اطلاع رسانی کنند چنانچه در سال ۹۴ نسبت به نصب تجهیزات فاضلاب داخل ساختمان و املاک خود و اتصال به شبکه فاضلاب شهری اقدام کنند از ابتدای سال ۹۵ می بایست به میزان ۲۵ درصد علاوه بر تعرفه های مصوب قانونی آب بها تا زمان اتصال به شبکه فاضلاب شهری پرداخت کنند.

سالاری در این خصوص تاکید کرد: ضروری است این موضوع مشروط بر نصب سیفون توسط شرکت آب و فاضلاب باشد و در واقع شبکه فاضلاب در آن واحد قابلیت بهره برداری داشته باشد.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری همچنین با بیان اینکه فرسوده بودن یک ساختمان نشانه ضعف مالی صاحب خانه نیست؛ اظهار داشت: اغلب بخش های منطقه ۱۲ بافت فرسوده است اما لزوما همه آنها کم برخوردار نیستند. بالعکس محله خاک سفید بافت فرسوده نیست اما بسیار کم برخوردارند.

پیرهادی پیشنهاد کرد این مبالغ بر اساس بلوک بندی کمیسیون تلفیق تعیین شود.

اعضای شورای شهر تهران به تعطیلات تابستانی رفتند

در حالی یکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران امروز برگزار شد که اعضا شورای شهر به مدت دو هفته به تعطیلات تابستانی رفتند.

بر اساس این گزارش جلسه بعدی شورای شهر تهران 25 مرداد برگزار خواهد شد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    اخبار شورای شهر رو بیشتر منعکس کنید
  • ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    ظریف باید به شورای شهر هم جواب پس بده!؟
  • ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    احسنت
  • ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    خدا قوت به نمایندگان شورای شهر
  • رسول حسینی ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    شورای شهر تو همه کاری دخالت میکنه؛ هسته ای، فابیوس....
  • محسن ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    ورود عامل کشتار مردم مملکتم رو به همه تبریک میگم ای خدا خفت و خواری تا کجا
  • جواب داری قانعم کن ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
    0 0
    ظریف باید به همه جواب پس بده. وقتی مسئولیتیو میپذیری باید پاسخگو هم باشی
  • ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
    0 0
    شروع کار کار اقای ظریف !!!!!!!1 یکی دیگر را بگذارند جای وزیر امور خارجه !! چو.ن بااین تفاصیل ؟ اقای ظریف باید به همه شورای شهر ها و روستاهای ایران برود !!!!!!!!1 و جواب بدهد . عجب گیر و گرفتاری آمده ایم ما مردم !!!!!!!!!!!
  • saeed ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    sad afareen

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس