کد خبر 446719
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۵

آقای ایدز برخلاف انتقادات فراوانی که طی یک هفته گذشته در ایران نسبت به ورود او به تهران مطرح شد؛ در ملاقات‌هایش با حسن روحانی و جواد ظریف سخنی از این ماجراها نشنید.

به گزارش مشرق، روزنامه وطن امروز در گزارش اصلی خود در روز پنجشنبه هشتم مردادماه نوشت:

مسئول مستقیم ابتلای ۳ هزار ایرانی به ایدز و هپاتیت سرانجام قدم بر خاک ایران گذاشت! لوران فابیوس، همان کسی که در دوران نخست‌وزیری او در فرانسه، خون‌های آلوده به ایران ارسال شد تا ۳ هزار ایرانی را به کام مرگ بفرستد؛ دیروز به‌عنوان وزیر خارجه فرانسه در آغوش جواد ظریف قرار گرفت، سپس به دیدار حسن روحانی رفت. آقای ایدز البته برخلاف انتقادات فراوانی که طی یک هفته گذشته در ایران نسبت به ورود او به تهران مطرح شد؛ در ملاقات‌هایش با حسن روحانی و جواد ظریف سخنی از این ماجراها نشنید. او به ایران آمده است تا وعده و وعیدهای دوجانبه در مذاکرات هسته‌ای را دنبال کند! 

دیدار جواد ظریف و لوران فابیوس پس از ۲ هفته تازه شد. آنها ۱۴ جولای (۲۳ تیر) در وین و پس از امضای متن جمع‌بندی برجام از یکدیگر خداحافظی کردند! برجام نتیجه ۲ سال مذاکرات این دو و ۵ وزیر خارجه دیگر بود. در این میان اما نام لوران فابیوس نسبت به بقیه وزرای خارجه ۱+۵، برای ایرانیان متفاوت‌تر است. او همان کسی است که یک بار مذاکرات هسته‌ای به خاطر مواضع او به شکست نزدیک شده بود! بازی او قبل از توافق ژنو هنوز در خاطره‌ها مانده است.  در حالی که همه در انتظار بیرون آمدن دود سفید از دودکش مذاکرات ژنو ۲ بودند اما فابیوس به میان خبرنگاران آمد و گفت تعهدات ایران کافی نیست و همین موضوع باعث شد توافق ژنو با تاخیر اعلام شود. همان زمان در ایران، رسانه‌های حامی دولت بارها و بارها فابیوس را نماینده اسرائیل در مذاکرات نامیدند.

چهره‌های سیاسی حامی دولت نیز فابیوس را نماینده نتانیاهو در مذاکرات می‌دانستند و بارها اعلام کردند نقش فابیوس، پیگیری دستورالعمل تل‌آویو و جلوگیری از حصول توافق است. این موضوع البته زمانی پررنگ‌تر شد که فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه نیز وابستگی فابیوس به نتانیاهو را تایید کرد. اولاند در این‌باره گفت: «فابیوس فقط وزیر خارجه فرانسه نیست بلکه نماینده اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای با ایران نیز هست!»  و نکته جالب‌تر اینکه این اقدام فابیوس (که خود یک یهودی است) با قدردانی صهیونیست‌ها نیز مواجه شد. فابیوس پس از آن خوش خدمتی به همراه اولاند به سرزمین‌های اشغالی رفت و با این جمله نتانیاهو مواجه شد: «شما نقشی شجاعانه در جلوگیری از تلاش‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای دارید.» از آن زمان به بعد نقش فابیوس به عنوان نماینده اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای تقریبا تثبیت شد. او هر گاه پا به مذاکرات می‌گذاشت، همه خبرنگاران در انتظار به بن‌بست کشیده شدن مذاکرات بودند. وی در جریان مذاکرات هسته‌ای ۲ بار دیگر نیز نزدیک بود مذاکرات را به بن‌بست بکشاند. 

البته نگاه واقعی به مذاکرات و ماهیت پشت‌پرده آن، این ارزیابی را تقویت می‌کرد که فابیوس و به طور کلی فرانسه به دلیل روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی، وظیفه دارد با طرح مطالبات حداکثری در مذاکرات، شرایط را برای گرفتن امتیازات بیشتر از ایران فراهم کند. به همین دلیل عنوان نماینده نتانیاهو در مذاکرات، زیبنده او بوده و هست! حالا که مذاکرات هسته‌ای به پایان رسیده و فابیوس نیز نقش خود را به خوبی ایفا کرد! آمده تا سهمش از توافق را بگیرد! در واقع پس از توافق، اولین عضو ۱+۵ که به ایران سفر کرده، همان پلیس بد است! او اکنون در تهران است! در خاک ایران! در حالی که حافظه‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت ایرانیان خاطرات خوبی از او ندارد. رفتار او در مذاکرات هسته‌ای که موجب فشار مضاعف به ایران شد و لبخند بر لبان نتانیاهو  نشاند، در حافظه کوتاه‌مدت ایرانیان مانده است و به همین دلیل اکنون آنچه پس از شنیدن خبر سفر فابیوس به ایران زمزمه می‌کنند؛ یک عبارت ۴ کلمه‌ای است: «نماینده اسرائیل در ایران!» در حافظه بلندمدت ایرانیان اما یک اقدام غیر انسانی از او مانده است.

در دوران نخست‌وزیری او در فرانسه، خون‌های آلوده صادراتی از کشور او، ۳ هزار ایرانی را به بیماری ایدز مبتلا کرد! در کنار این بی‌مبالاتی، رفتار زشت فرانسوی‌ها پس از این ماجرا یک خشم و کینه دیرینه را در ایران ایجاد کرد! آنها نه تنها به خاطر این اقدام یعنی صادرات خون‌های آلوده به ایدز، از ایران عذرخواهی نکردند بلکه غرامت این رفتار را نیز به خانواده قربانیان پرداخت نکردند! و این درحالی است که حتی عراق نیز که برخی از شهروندانش قربانی خون‌های آلوده فرانسوی شدند، توانست از فرانسه غرامت بگیرد! ماجرای دیپلماسی منفعل ایران دوران سازندگی و اصلاحات برای پیگیری غرامت خون‌های آلوده، یک ماجرای مجزاست اما آنچه اکنون و با سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران در افکار عمومی مطرح است، ۲ موضوع اساسی است.

اول اینکه در کنار پذیرفتن دیپلماسی به عنوان کانال حل و فصل اختلافات که سفر وزیر خارجه فرانسه را به طور کلی توجیه می‌کند اما سوال این است چرا همین کانال رفع اختلافات، یعنی دیپلماسی اکنون تنها یکسویه عمل می‌کند و به مجرایی برای اجرای مطالبات طرف مقابل تبدیل شده است! بهبود مناسبات فی‌مابین باید دارای یک اراده ۲ سویه باشد. اگر قرار است مناسبات با فرانسه دوستانه شود، آیا هیچ مطالبه، گلایه یا حقی نباید استیفا شود؟ اگر از غرامت خسارت همکاری فرانسه با صدام در جنگ تحمیلی عبور کنیم، موضوع خون‌های آلوده نباید بررسی شود؟ برای بهبود مناسبات دولت روحانی با فرانسه، باید از حق ۳ هزار خانواده ایرانی که دولت فابیوس عضوی از خانواده آنها را به کام مرگ فرستاد؛ گذشت؟! و موضوع دوم نیز این است که فابیوس برای چه به ایران آمده است؟ نماینده اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای، در ایران چه می‌کند؟

طی روزهای گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر سرمایه‌گذاری فرانسه در حوزه خودروسازی و نیز نفت و گاز به گوش رسیده است و طرفین نیز مقدمات این موضوع را فراهم کرده‌اند! اما سوال و در واقع نگرانی‌ای اساسی درباره سرمایه‌گذاری فرانسه در ایران مطرح است و آن اینکه آیا آنها در این تجارت، قابل اعتماد هستند؟! برخی معتقدند فرانسوی‌ها یک معامله پرسود را ضمیمه توافق هسته‌ای کرده‌اند! شاید بتوان از این موضوع نیز گذشت اما آنچه در افکار عمومی مردم ایران مطرح است این است که او در حالی که هنوز بدهی‌اش را در ماجرای خون‌های آلوده به مردم ایران پرداخت نکرده است، نمی‌تواند وارد معامله‌های بزرگ شود! چراکه معامله با فابیوس، تجارت با یک صهیونیست است! تجارت با فرانسه پیش‌تر در همین موضوع هسته‌ای نیز برای ایرانیان درس عبرت شد. آنها به‌رغم انعقاد یک قرارداد چند میلیارد دلاری (۱۳۵۳)، پس از انقلاب ۵۷ بدون هیچ دلیلی تعهدات خود را اجرایی نکردند و هنوز غرامت آن را نیز پرداخت نکرده‌اند! بنابراین، تجارت جدید مشروط به پرداخت بدهی‌های گذشته است!

دفاع ظریف از سابقه سیاه هسته‌ای فرانسه!

فابیوس دیروز پا بر خاک ایران گذاشت. در وزارت امور خارجه به آغوش ظریف رفت و در سعدآباد نیز به ضیافت روحانی دعوت بود! و در هیچکدام از این دیدارها هیچ اشاره‌ای به بدهی فرانسوی‌ها به مردم ایران نشد! ظریف و فابیوس پس از دیدار دوجانبه به میان خبرنگاران رفتند تا درباره موضوعات مهم، از نگاه خودشان، اظهارنظر کنند! ظریف گفت: مدتی است گفت‌وگوهای سیاسی بین ۲ کشور محدود به حوزه‌ هسته‌ای شده بود و اکنون می‌خواهیم آن را گسترش دهیم و به صورت مرتب گفت‌وگوهایی در سطح مدیران کل، معاونان وزرا و وزرای خارجه ۲ کشور برگزار شود.

ظریف به اولویت‌های مشترکش اشاره کرد و گفت: مبارزه با افراط، تروریسم، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین همکاری در ارتباط با محیط‌زیست از جمله زمینه‌های همکاری بین ۲ کشور می‌تواند باشد. وی با بیان اینکه ما تلاش خواهیم کرد در این حوزه‌ها همکاری‌های مشترکی داشته باشیم، ادامه داد: ایران و فرانسه در حوزه‌ هسته‌ای نیز می‌توانند با یکدیگرهمکاری داشته باشند. وی در این ارتباط توضیح داد: در حوزه هسته‌ای علاوه بر توافق، ایران با فرانسه در این زمینه دارای روابط دیرینه‌ای بوده و این روابط اجازه می‌دهد فرانسه حضور گسترده‌ای جهت همکاری با ایران در این عرصه داشته باشد. البته این اظهارات ظریف و تاکید او بر روابط دیرینه با فرانسه در حوزه هسته‌ای،  در حالی است که فرانسه پیش از انقلاب یک قرارداد چند میلیارد دلاری با ایران در حوزه هسته‌ای را به صورت یکجانبه فسخ کرد و حتی غرامت آن را نیز نپرداخته است!

در سال ۱۹۷۵، ایران اقدام به خرید ۱۰ درصد از سهام مجتمع غنی‌سازی اورانیوم یورودیف (Eurodif) کرد که قرار بود در منطقه تریکاستن فرانسه احداث شود. این سهام بخشی از یک کنسرسیوم فرانسوی، بلژیکی، اسپانیایی و ایتالیایی بود و ایران به موجب موافقتنامه‌ای که شاه آن را امضا کرد می‌توانست به فناوری غنی‌سازی یورودیف دسترسی یابد و نیز موافقت شده بود ایران مقدار مشخصی از اورانیوم غنی شده در کارخانه مذکور را که بشدت برای تولید رادیوایزوتوپ‌های رآکتورهای خود و عمدتاً برای استفاده‌ها‌ی پزشکی نیاز داشت، دریافت کند. ایران در مجموع، در تأسیسات یورودیف ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرد. یک میلیارد دلار سهم ایران از شرکت طرف قرارداد احداث رآکتور هسته‌ای بود و

یک‌میلیارد دلار هم به‌صورت وام سرمایه‌گذاری شده بود. از سوی دیگر اکتبر ۱۹۷۷، فرانسه برای احداث ۲ نیروگاه هسته‌ای به ظرفیت ۹۰۰ مگاوات در «دارخوین» و نزدیکی اهواز با ایران به توافق رسید که این قرارداد نیز در اوایل انقلاب با فشار اسرائیل، به ضرر ایران فسخ شد! حالا آقای ظریف می‌گوید این سوابق دیرینه اجازه می‌دهد تا فرانسه در حوزه هسته‌ای ایران حضور گسترده‌ای داشته باشد! او با ابراز خرسندی از سفر فابیوس به تهران، تصریح کرد: بعد از ۱۷ سال یک وزیر خارجه فرانسه در قالب سفری دوجانبه به تهران سفر کرده است البته در سال ۲۰۰۳ وزیر وقت خارجه فرانسه به تهران سفر کرد ولی این سفر در قالب سفر هیأت‌های ۳ کشور اروپایی به تهران بود و اکنون بعد از ۱۷سال سفری در چارچوب روابط دوجانبه صورت گرفته است. او به روابط طولانی ایران و فرانسه در طول سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: ایران و فرانسه دارای سابقه طولانی هستند البته این روابط در سال‌های اخیر با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده و امیدواریم از این به بعد بیش از گذشته به سمت روابطی قوی‌تر و جدی‌تر در زمینه‌های مختلف حرکت کنیم. او گفت: بحث‌های خوبی در حوزه پیگیری روابط دوجانبه ایران و فرانسه در حوزه‌های مختلف و گسترش و توسعه این روابط داشتیم؛ با اجرای توافق برجام زمینه برای همکاری‌های گسترده‌تر بین ۲ کشور فراهم خواهد شد. از جمله در زمینه مسائلی چون انرژی، حمل‌ونقل، صنایع خودروسازی و دیگر عرصه‌هایی که پیش از این ایران و فرانسه دارای روابط بودند.

ظریف همچنین به سفر هیأت اقتصادی فرانسه تا پایان تابستان اشاره کرد و گفت: این سفر به ریاست یکی از وزرای کابینه فرانسه انجام خواهد شد و زمینه برای همکاری‌های بیشتر را فراهم خواهد کرد. 

فابیوس نیز در این نشست خبری با ذکر این نکته که ما با هم درباره مساله هسته‌ای گفت‌وگوهای زیادی داشتیم و ایران نیز به فرانسه احترام می‌گذارد،‌ افزود: فرانسه کشور آزادی‌هاست و استقلال و تکنولوژی ما مورد احترام است. وی ادامه داد: ما برای تعهدات‌مان احترام قائلیم و درباره از سرگیری روابط نیز باید بگویم این توافق امکان می‌دهد روابط را در سطوح دیگر دنبال کنیم. وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه حامل دعوت رسمی رئیس‌جمهور کشورمان از آقای روحانی هستم که در ماه نوامبر انجام گیرد،‌ یادآور شد: از سرگیری روابط سیاسی و اقتصادی را با ایران دنبال می‌کنیم. فرانسه با وضعیت جدید به وجود آمده قصد این کار را دارد و اگر ایران مایل باشد ما حاضریم شرکت‌های‌مان که در عالی‌ترین سطح در دنیا فعال هستند در ایران کار کنند.

وی اتومبیل‌سازی،محیط‌زیست و کشاورزی را از جمله زمینه‌های همکاری خواند و افزود: در ماه سپتامبر ۲ وزیر کشاورزی و شیلات و بازرگانی در قالب هیأتی به ایران خواهند آمد.

دفاع روحانی از سرمایه‌گذاری فرانسوی‌ها در حوزه نفت و گاز

در دیدار فابیوس با روحانی نیز موضوع همکاری‌های اقتصادی مطرح شد و روحانی از حضور فرانسه در حوزه نفت و گاز ایران استقبال کرد.  او گفت: ۲ کشور سابقه بسیار خوبی در همکاری‌های اقتصادی و سیاسی داشته‌اند که نمونه آن را در حضور و سرمایه‌گذاری شرکت فرانسوی در صنایع نفت و گاز ایران شاهد بودیم. 

روحانی با بیان اینکه مردم ایران احترام ویژه‌ای برای فرهنگ مردم فرانسه قایل هستند،‌ گفت: ایران نمی‌خواهد در روابط آینده با فرانسه صرفاً بر مقوله اقتصاد تمرکز داشته باشد، بلکه ما به دنبال توسعه روابط فرهنگی، علمی، تکنولوژیک، دانشگاهی و گردشگری هستیم که می‌تواند نقش بسزایی در افزایش همکاری‌ها داشته باشد. روحانی ادامه داد: در مسائل سوریه، لبنان و یمن همه باید به دنبال راه‌حل سیاسی باشیم و مذاکرات هسته‌ای نشان داد اگر همه بر سر میز مذاکره حاضر شوند، می‌توانند اختلاف را به تفاهم تبدیل کنند. ایران در این زمینه آماده رایزنی و مشارکت با کشورهای دیگر در برقراری صلح و ثبات در منطقه است. فابیوس نیز در این دیدار گفت: در روزهای آینده شاهد حضور پررنگ‌تر شرکت‌های بزرگ فرانسوی در سرمایه‌گذاری‌ها در ایران خواهیم بود. حرف ما با ارباب صنایع فرانسه در حوزه‌های خودروسازی، هواپیمایی و محیط‌زیست این است که باید این‌بار برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال بازگردید.

فابیوس: توتال بازمی‌گردد

وزیر خارجه فرانسه همچنین در دیدار با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران درباره بازگشت شرکت‌های نفتی فرانسه مانند توتال رایزنی کرد. لوران فابیوس نیز در جمع خبرنگاران درباره محور این دیدار گفت: مذاکرات بسیار خوبی در زمینه نفت و انرژی انجام شده که امیدواریم نتایج خوبی در پی داشته باشد. همچنین زنگنه گفت: توتال بیش از ٢٠ سال در توسعه پروژه‌های نفتی ایران حضور داشته و با توجه به ابراز تمایل فرانسوی‌ها، قرار است باب جدیدی برای توسعه فعالیت این شرکت در توسعه میدان‌های نفتی گشوده شود.  رایزنی مقامات ایران و فرانسه برای بازگشت شرکت‌های نفتی فرانسه در حالی است که در زمان تحریم بدعهدی شرکتی مانند توتال زیان‌های بسیاری را به ایران تحمیل کرد و کارشکنی فرانسوی‌ها در ماجرای اکتشاف منابع گازی در پارس‌جنوبی قابل کتمان نیست.

نحوه استقبال از فابیوس زیر ذره‌بین اولاند

درحالی‌که وزیر خارجه فرانسه، یعنی کشوری که بیشترین عربده‌ها را در مذاکرات هسته‌ای علیه ایران زد؛ به‌عنوان اولین عضو ۱+۵ وارد خاک ایران شده، رئیس‌جمهور این کشور در اظهاراتی توهین‌آمیز گفته است نحوه استقبال از فابیوس را به‌صورت ویژه زیر نظر دارد! رئیس‌جمهور فرانسه با تأکید بر اینکه ایران باید راهکارهایی را برای حل‌و‌فصل بحران منطقه ارائه دهد، گفت: شیوه استقبال از لوران فابیوس در تهران سنجش و ارزیابی از رفتار ایران خواهد بود! به‌گزارش تسنیم، اولاند گفت: انتقادات علیه فابیوس انتقاد از فرانسه است و وی فرستاده رئیس‌جمهور فرانسه به ایران محسوب می‌شود. اولاند افزود: از رئیس‌جمهور روحانی انتظار داریم نشان دهد اکنون ایران می‌‌تواند حل‌و‌فصل بحران‌های جدی منطقه بویژه سوریه را تسهیل کند. رئیس‌جمهور فرانسه ادامه داد: ایران باید کشوری باشد که راه‌حل برای مسائل منطقه، همچون لبنان، سوریه، یمن و بحرین ارائه کند. اولاند همچنین گفت در ماه‌های آینده به لبنان سفر خواهد کرد. این اظهارات طلبکارانه اولاند در واقع به معنای این است که از نگاه او نزدیکی به ایران دارای پیش‌شرط‌هایی است که مهم‌ترین آنها در حوزه سیاسی، درباره تحولات منطقه است!

آقای فابیوس! همه چیز در حافظه تاریخی ملت ایران محفوظ می‌ماند

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران در پی حضور لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در نامه‌ای خطاب به وی، نکاتی را مطرح کرد. در بخشی از نامه این دانشجویان آمده است: ملت بزرگ ایران اسلامی ملتی میهمان‌نواز است اما در عین حال دارای حافظه تاریخی بسیار خوبی است. ملت بزرگ ایران اسلامی امروز میزبان کسی است که ۳ دهه قبل یکی از مسببان اصلی انتقال فاکتورهای خونی آلوده به ویروس ایدز به کشور عزیزمان بوده که موجب قربانی شدن ۳هزار نفر از بیماران ایرانی شده است. 

در بخش دیگری از این نامه تصریح شده است: ملت بزرگ ایران اسلامی امروز پذیرای شخصی است که از بزرگ‌ترین حامیان گروهک تروریستی منافقین است. گروهی که دست‌شان آغشته به خون ۱۸ هزار نفر از بهترین هموطنان این مرز و بوم است. ملت بزرگ ایران اسلامی امروز میزبان شخصی است که به مردم خود نیز در ماجرای انفجار کشتی رنگین کمان در اعتراض به آزمایش‌های اتمی دولت فرانسه رحم نکرد. امروز فردی از کشور فرانسه در خاک پاک ایران اسلامی قدم نهاده که یکی از حامیان صدام، دیکتاتور معدوم عراق در کشتار مردم کشورمان بوده است.  در پایان ‌نامه این دانشجویان نیز آمده است: به رسم میهمان‌نوازی ایرانی و کرامت اسلامی ضمن سکوت معنادار در قبال این حضور تاسف‌آور امید است ملت آزاده فرانسه دگربار فردی پاکدست از خون انسان‌ها، شایسته و در خور شأن خود را در قالب نماینده به خاک پاک ایران اسلامی اعزام کنند، چرا که همه چیز در حافظه تاریخی ملت ایران اسلامی محفوظ می‌ماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • محمد ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۸
    0 0
    یه وام 500 هزاری میخوای بگیری 100بار پرونده رو چک میکنند نکنه سفته یک میلونی نداده باشی اونوقت مسئله ای که باجون آدم بازی میکنه (خون آلوده به ویروس ایدز )آزمایش نشده جای بسی تاسف داره
  • امیر ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۸
    0 0
    بس کنید دیگه، منافع کشور مهم تر از این حرفاست، هرچی دشمنی کنیم بیشتر دشمنی میکنن.
  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۸
    0 0
    این هم همدلی!!!
  • ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۸
    0 0
    مگه حالا چی شده میخوایم روابط و قوی کنیم دیگه تقصیر خودمون هم بود چرا خون هارو آزمایش نکردن؟
  • محمد ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۹
    0 0
    شما که میگی تقصیر خودمون بوده چرا آزمایش نکردیم ، موافقم دلیلش این بود که به اونا اعتماد کردیم ، سوال من اینه حالا چرا باید به بهانه تقویت روابط دوباره اعتماد کنیم؟؟؟؟؟ چرا باید یکباره دیگه این اشتباه رو تکرار کنیم ؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس