به گزارش مشرق، رضا اسدی در حاشیه سمینار سه روزه چالشهای چشم پزشکی گفت: آب مروارید مادرزادی، آب سیاه مادرزادی و تولد زودهنگام جنین از عمدهترین علل شایع نابینایی در نوزادان است که میتوان با انجام بررسیهای به موقع، از نابیناییهای ناشی از این بیماریها جلوگیری کرد.
وی در ادامه این مطلب در توضیح علایم ظاهری مشکوک کننده وجود بیماری آب مروارید و آب سیاه مادرزادی در نوزادان افزود: در این موارد مراجعه دیر هنگام، درمانی ندارد و فرد را دچار نابینایی دائمی میکند.
اسدی اضافه کرد: در خصوص نوزادی که مرتباً از نور فرار میکند و تمایل دارد خودش را در تاریکی نگه دارد یا چشم خود را زیر پیراهن مادر پنهان میکند و ریزش اشک دارد باید مشکوک به ابتلای به آب سیاه شد؛ در آب مروارید نیز وجود لک سفید در فضای مردمک باید مورد توجه والدین قرار گرفته و در اولین فرصت، نوزاد تحت معاینه توسط چشم پزشک قرار گیرد.
فوق تخصص چشم اطفال و استرابیسم با بیان اینکه استرابیسم یا انحراف چشم یکی دیگر از بیماریهای شایع مادرزادی در اطفال است، گفت: انحراف چشم در نوزاد تا 2 ماهگی طبیعی است اما بعد از آن باید چشم نوزاد مستقیم باشد و اگر این مسئله برطرف نشده باشد، نشان از بیماری استرابیسم دارد و باید تحت معاینه و درمان قرار گیرد.
وی در ادامه این مطلب با اشاره به اینکه درمان انحراف چشم در سن 7-8 سالگی نتیجه مطلوبی ندارد، افزود: وجود لوچی یا انحراف در والدین یا بستگان نزدیک خانواده پدری یا مادری، حاملگی یا زایمان خطرناک، ابتلا به زردی و تشنجهای عصبی پس از تولد از علل زمینه ساز ابتلا به انحراف چشم و ایجاد اختلال در بینایی است و در صورتی که قبل از 2 ماهگی تشخیص داده شود، درمان موفقیت آمیزی خواهد داشت.
اسدی در پایان با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام انحراف چشم در نوزادا،ن انجام آزمونی ساده را برای والدین توصیه کرد و گفت: چراغ قوه را به پیشانی نوزاد بتابانید. بازتاب نور چراغ قوه در قرنیه باید در مرکز مردمک قرار گیرد و اگر در جایی خارج از این نقطه قرار داشت، این مسئله باید با مراجعه به چشم پزشک بررسی شود.
سمینار سه روزه چالشهای چشم پزشکی در تاریخ 7 تا 9 مرداد ماه 94 توسط مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز همایشهای رازی در حال برگزاری است.