وی در ادامه افزود: دوست خوب من نیکولاس برنز (رئیس سابق هیات مذاکره کننده آمریکایی در برنامه هستهای ایران) واقعا از توافق حمایت کرده است. حتی برنز و سایرین نیز به این مساله اذعان کرده اند که یک نتیجه اجتناب ناپذیر این توافق، تقویت ایرانی ها در انجام همه اقداماتی خواهد شد که دردسرهای زیادی را در خاورمیانه و خلیج فارس به وجود آورده است.
هایدن در ادامه به نگرانی دوم خود در خصوص توافق هستهای ایران اشاره کرد و گفت: پایان یافتن توافق هستهای بعد از 10 سال یک نگرانی بزرگ است. شما نمی توانید اجازه دهید پس از گذشت 10 سال زمان متوقف شود چرا که در این صورت ایران را با فناوری هستهای بزرگ و مستحکمی تنها خواهید گذاشت که فاصله چندانی با دستیابی به یک سلاح اتمی نخواهد داشت، با زمان گریز هستهای که تنها چند هفته خواهد بود نه چند ماه.
وی افزود: شما نمی توانید اجازه دهید تا توافق هستهای منقضی شود. این مسالهای است که حالا باید در جریان مذاکرات بر روی آن پافشاری کنیم یا حداقل آن را در طول مذاکرات روشن کنیم، پیش از انکه کنگره توافق فعلی را قبول کند.
هایدن گفت: البته توافق هستهای نیز پتانسیل لازم برای منجر شدن به جنگ را دارد. این مساله کاملا با چیزی که اوباما گفته، متفاوت است.
ایران و قدرتهای جهانی 23 تیرماه رسما دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک را اعلام کردند.