![](/Images/News/Smal_Pic/Free.gif)
به گزارش مشرق به نقل از مهر، رامين مهمانپرست پيش از ظهر امروز سه شنبه در نشست خبري هفتگي با نمايندگان رسانهاي گروهي در پاسخ به سئوالي در خصوص سفرهاي اخير وزير امور خارجه به برخي کشورهاي منطقه و تداوم اين سفرها در آينده گفت: سفرهاي آقاي صالحي به منطقه به منظور تبادل نظر و رايزني در خصوص روابط دو جانبه صورت گرفت.
وي افزود: ما به صورت اصولي همواره بر همکاري دو جانبه و منطقهاي تاکيد جدي داريم و معتقديم با افزايش سطح همکاريها ميتوانيم ثبات را در منطقه تامين کنيم.
سخنگوي وزارت خارجه آنچه اهميت دارد نقش کشورها است که ميتوانند با اقتدار از منافع ملي خود دفاع کنند و هرچه اقتدار بالاتري داشته باشند اقتدار منطقه ما افزايش مييابد.
وي اضافه کرد: براي افزايش اقتدار پشتوانه مردمي و حمايت مردم و مشارکت آنان در اداره کشور شرط اساسي است بر اين اساس اميدواريم برخورد با مطالعات مشروع و خواست مردم به صورت صحيح صورت بگيرد تا شاهد ثبات در منطقه باشيم.
مهمانپرست عنوان کرد: يکي از اهداف صهيونيستها ايجاد اختلاف بين کشورهاي منطقه و زمينه سازي براي زياده طلبيهاي اين رژيم است که بايد جلوي فتنه گري گرفته شود و کشورهاي منطقه بايد نسبت به شناخت تهديدات اقدامات مناسب داشته باشند.
صالحي به بغداد مي رود
وي خاطرنشان کرد: رايزنيهاي وزير امور خارجه ادامه خواهد داشت و سفرهاي ديگري نيز در پيش است از جمله سفر آقاي صالحي به عراق به زودي صورت خواهد گرفت و رايزنيها در زمينه توسعه همکاريها ادامه خواهد يافت.
سفر هاي صالحي فتنه ها را خنثي کرد
مهمانپرست در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس اخيرا به صورت انفرادي و جمعي شکايتي از ايران به سازمان ملل ارائه داده اند، آيا اين شکايت ارزش حقوقي دارد و اقدام ايران در اين رابطه چه بوده است، گفت: رايزنيهايي که با کشورهاي منطقه در حال انجام است براي مذاکرات صريح و شفاف و تبادل نظرپيرامون ريشه يابي مشکلات منطقه و يافتن راه حل هاي اصولي است.
توصيه به کشورهاي منطقه
وي افزود: اگر رايزني ها و اقدامات در دستور کار قرار نگيرد فتنه خط تبليغي سياسي صهيونيست ها در منطقه دنبال مي شود که اين فتنه ايجاد اختلاف است تا روابط کشورها را به سمتي هدايت کنند که به جاي همکاري و اتحاد کشورها براي مقابله با رژيم صهيونيستي، کشورهاي منطقه به مسائل خود مشغول باشند.
مهمانپرست افزود: توصيه ما به کشورهاي منطقه شناخت توطئه ها و پرهيز از ورود به فتنه هاست.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران افزود: با رايزني هاي آقاي صالحي با کشورهاي منطقه تا حد زيادي فتنه ها خنثي شد.
ربودن عسگري محکوم است
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوال ديگري در رابطه با حضور عليرضا عسگري شهروند ايراني ربوده شده در ترکيه در زندانهاي رژيم صهيونيستي گفت: ما ربوده شدن ايشان را محکوم کرديم و از صهيونيستها و حاميان آن خواستهايم به اعمال ضد انساني خود خاتمه دهند و اين اقدامات آنان در خصوص اتباع کشورها غيرقابل قبول و محکوم است.
اعتراف به داشتن ايده هاي احمقانه
يکي از خبرنگاران سئوال کرد رئيس سابق موساد اخيراً گفته است ايده حمله به ايران جزو احمقانهترين ايدهها است و تاسيسات هستهاي ايران زير نظر آژانس است که سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اين اظهارات عنوان کرد: اينکه مقامات صهيونيست اعتراف مي کنند که ايدههاي احمقانه دارند قابل توجه است. آنها از اين ايدههاي احمقانه زياد داشتهاند اما اظهار اين مطالب در راستاي فتنه است که ميخواهند القا کنند فعاليتهاي هستهاي ايران به سمت فعاليت نظامي است در حالي که ما بارها اعلام کردهايم فعاليتهاي ايران صلح آميز و وزير نظر آژانس بينالمللي انرژي اتمي است.
وي افزود: اظهارات مقامات رژيم نامشروع صهيونيستي براي ما اهميتي ندارد.
حمايت از ترويست ها خلاف تعهدات بين المللي
خبرنگار ديگري پرسيد آمريکا اخيراً طرحي داده که منافقين در عراق بمانند اما از مرزهاي ايران دور باشند که مهمانپرست در واکنش به اين موضوع نيز گفت: همه کشورها تعهدات عرفي نسبت به مبارزه با تروريسم دارند و از آمريکا مي خواهيم به اين تعهدات پايبند باشد. کمک و حمايت از تروريستها خلاف تعهدات است. منافقين پرونده روشن و واضحي در اقدامات تروريستي دارند و اينکه غرب به اشکال مختلف از آنان حمايت کند و کشور آنان محل امني براي تروريستها باشد از نظر افکار عمومي به شدت محکوم است.
وي با بيان اينکه وضعيت منافقين در چارچوب تصميم حاکميت عراق است، گفت: با توجه به ضربههاي منافقين به مردم عراق فکر ميکنيم تصميم و اراده مهم دولت و ملت عراق بيرون کردن اين افراد از اين کشور است.
نتايج سفر به کوبا
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص نتايج سفير اخير خود به کوبا که مورد سئوال يکي از خبرنگاران بود هدف از اين سفر را در راستاي توسعه ديپلماسي عمومي و همکاري با کشورهاي ديگر دانست و گفت: در اين سفرها زمينه ارتباط رسانهها فراهم مي شود و ما تشويق ميکنيم که رسانههاي کشورهاي مختلف با يکديگر همکاري داشته باشند تا واقعيتهاي مناطق مختلف از رسانهها کشورهاي مستقل مستقيماً دريافت شود نه اينکه مطالب منطقه ما از طريق رسانههاي استکباري ارايه و به صورت تحريف شده و انحرافي به افکار عمومي تحميل شود.
رد دخالت در بحرين
مهمانپرست در خصوص ادعاي اعزام نيرو از ايران به بحرين گفت: مطالبي که در خصوص بحرين گفته مي شود و تلاش ميکنند ايران را متهم به دخالت کنند را بارها رد کردهايم. ما همواره از مطالبات مشروع مردم در کشورهاي مختلف حمايت ميکنيم و توصيه مي کنيم مقامات کشورها به خواست مردم توجه کنند و مردم را کنار خود داشته باشند. اينکه از سرکوب و خشونت استفاده شود را صحيح نمي دانيم و فکر ميکنيم که تاثير منفي خواهد داشت.
دستيار ويژه وزير خارجه گفت: ما بارها اعلام کردهايم به هيچ وجه در امور دخالت هيچ کشوري دخالت نميکنيم.
تنها مانع روابط با مصر حاکمان سر سپرده قبلي بود
خبرنگار الجزيره عربي پرسيد بعد از انقلاب مصر موضوع برگشت روابط ايران و مصر مطرح شده برخي از نمايندگان در ايران تاکيد داشتند که نبايد در اين زمينه عجله کرد. تلاشها در اين زمينه به کجا رسيده است؟ که مهمانپرست در اين باره تصريح کرد: روابط دو کشور بزرگ و موثر منطقه يعني ايران و مصر حتماً مي تواند تاثير مثبت در ثبات منطقه داشته باشد و ما از ارتقاء سطح روابط استقبال و حمايت ميکنيم.
سخنگوي وزارت خارجه خاطرنشان کرد: عزم و اراده مسئولان دو کشور خوشبختانه در انجام اين مهم است و اميدواريم مسير ارتقاء روابط سير طبيعي خود را طي کند.
وي يادآور شد: از قبل هم اين اراده در کشور ما وجود داشت تنها مانع در برقراري رابطه رسمي و خوب از طرف حاکمان سرسپرده قبلي مصر بود که معلوم بود اراده مقامات صهيونيستي نزديک شدن روابط ايران و مصر نبود.
وي تاکيد کرد: رابطه خوب ايران و مصر به نفع جهان اسلام و منطقه است و آينده اين روابط بسيار درخشان خواهد بود.
سخنگوي دستگاه سياست خارجي ايران در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه در راستاي حمايت از مطالبات مشروع مردم بحرين و جلوگيري از سرکوب مردم اين کشور عنوان کرد: درباره سرکوب مردم بيدفاع بحرين ما مواضع خود را کاملاً روشن و شفاف تا الان داشتهايم و از ابتداي تحولات مواضع سياست خارجي ايران روشن و شفاف اعلام شده است.
وي گفت: توجه به مطالبات مردم را ما اصل ميداريم و هر نوع سرکوب مردم را درست نميدانيم. دخالت دادن اکثريت مردم در اداره کشور موجب اقتدار کشور مي شود.
سخنگوي وزارت خارجه تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران از طريق رايزنيهاي سياسي مقامات به ويژه آقاي صالحي با ساير کشورها و مجامع بينالمللي تماس هاي خود را داشته و از بعد حقوقي مواردي را که بايد به آن توجه شود را مورد تاکيد قرار داده است.
مهمانپرست افزود: نوع رفتار غرب با موضوع بحرين سئوال برانگيز است اگر آنان مدعي حمايت از حقوق بشر هستند اين چه دفاعي است که در کشور ديگري گزينشي از آن حمايت ميشود و در کشور ديگر اين گونه نمي شود. چرا اجازه نميدهند راي اکثريت در کشورها مورد توجه قرار بگيرد.
وي اضافه کرد: رفتار گزينشي و زشت آمريکا با حقوق بشر ذهن مردم را بيشتر از قبل آگاه کرده چون آنها با ديد سياسي از آن استفاده ميکنند و واژه ها را به کار ميبرند.
فتنه صهيونيست ها در قضيه سوريه
سخنگوي وزارت خارجه در رابطه با تحولات سوريه نيز که مورد سئوال يکي از خبرنگاران بود گفت: در اين خصوص نيز مواضع کشور ما صريح و شفاف اعلام شده است. در هر کشوري اگر مردم مطالباتي داشته باشند که به صورت مسالمت آميز مطرح شود بايد به آن توجه کرد.
وي تاکيد کرد: در برخي کشورها اکثريت مردم خواستههايي دارند که بايد به آن توجه شود اما در برخي ديگر ممکن است تعدادي از مردم مطالباتي داشته باشند که اکثريت نباشند البته حتي توجه به خواست اقليت نيز اگر مسالمت آميز مطرح شود موجب تقويت دولتها خواهد شد.
مهمانپرست عنوان کرد: البته فتنه رژيم صهيونيستي و غرب به ويژه آمريکا اين است که براي ايجاد انحراف در حرکت بزرگ مردم و بيداري اسلامي که به قوت به پيش ميرود حرکتهاي محدود را بزرگنمايي کنند و خواست اکثريت جلوه دهند.
وي ادامه داد: آنها تلاش مي کنند خواست اقليت يک جامعه را به اکثريت جامعه تحميل کنند و اين عين ديکتاتوري است و اين فتنه آمريکا و صهيونيستها و برخي کشورهاي غربي است که در حال دامن زدن به آنند که هوشياري مردم منطقه را ميطلبد.
ايران در صف مقدم صحنه تعاملي اداره جهان
يکي از خبرنگاران در خصوص سفر رئيس جمهور به ترکيه و اظهاراتي مبني بر آمادگي ايران براي گفتگو با غرب در خصوص مسايل هستهاي تصريح کرد: آنچه رئيس جمهور اشاره کرد بحث کلي است که همواره اعلام کردهايم. مديريت حاکم بر جهان ظالمانه و براساس استثمار کشورها بنا شده است. براي اصلاح اين روش غلط که بحرانهاي فراوان ايجاد کرده بايد گوش شنوا داشت تا کشورهاي مستقل در مديريت جهاني مشارکت کنند و اگر بخواهد صحنه تعاملي براي اداره جهان فراهم شود ايران در صف مقدم آن حرکت خواهد بود.
وي ادامه داد: بحثهاي داخلي کشور ما در صحبتهاي رئيس جمهور وجود در اين باره وجود نداشت.
مهمانپرست در پاسخ به سئوالي در رابطه با شرايط طرف مصري براي برقراري روابط با ايران گفت: اعلام کردهايم آنچه مانع اصلي روابط رسمي دو کشور بوده هيئت حاکمه وابسته قبلي مصر بود که بيشتر منافع صهيونستها را تامين مي کرد تا مردم خود را اما هم اکنون اين عزم و اراده جدي براي برقراري رابطه وجود دارد.
وي ابراز اميدواري کرد حرکت خوبي که در راستاي ارتقاء روابط ايران و مصر آغاز شده ادامه يابد و گفت:اميدواريم بهترين روابط را بين دو کشور ايران و مصر داشته باشيم هرقدر و همکاري و جانبه ايران و مصر موجب تثبيت امنيت در منطقه و به نفع منطقه است.
يکي از خبرنگاران در خصوص تحولات سوريه سئوال کرد که آيا ايران نسبت به سفرهاي زيارتي به اين کشور هشداري نداده است که مهمانپرست گفت: مردم خودشان شرايط را درک ميکنند هر وقت نگرانياي وجود داشته باشد توسط مقامات مسئول اطلاع رساني خواهد شد.
سفر معاون صالحي به مصر
خبرنگار خبرگزاري فرانسه نيز در خصوص سفر معاون وزير خارجه ايران به مصر سئوال کرد که وي در اين باره گفت: طي کردن مسير مذاکرات براي برقراري روابط رسمي بين ايران و مصر در حال انجام است و گفتگوهاي مختلفي صورت گرفته و وزراي خارجه دو کشور نيز در حاشيه اجلاس عدم تعهد مذاکره خواهند داشت. فکر مي کنم قبل از آن سفر معاون منطقهاي وزير امور خارجه به مصر براي دنبال کردن مذاکرات صورت بگيرد.
استقبال ايران از پيشنهاد عراق
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در رابطه با اظهارات رئيس ستاد مشترک عراق مبني بر پيشنهاد اين کشور براي ايجاد سامانه دفاعي مشترک با ايران گفت: اين پيشنهاد توسط وزير دفاع عراق عنوان شده که با استقبال مقامات کشور ما روبرو شده است.
وي افزود: معتقديم براي تامين امنيت منطقه همکاري کشورهاي منطقه موثر است و با همکاريهاي منطقهاي ديگر نياز به حضور اشغالگران و کشورهاي فرامنطقهاي نخواهد بود
خبرنگاري در رابطه با مهلت ناتو به فذافي و احتمال گسترده تر شدن حملات ناتو به ليبي گفت: ما از ابتدا حضور نظامي غرب در ليبي را تهديدآميز تلقي کرديم و اهداف آنان به صورت واقعي معرفي نميشود.
مهمانپرست گفت: اگر نيت آنان کمک به مردم ليبي بوده نميبايست مردم اين کشور کشته شوند.
نفت پشت نيت حمله به ليبي
وي افزود: به نظر ميرسد غرب و ناتو براي دسترسي به چاههاي نفت و تضمين ادامه قراردادهاي نفتي شرکتهايشان در ليبي به اين کشور حمله کردهاند.
حمله خودسرانه به کشورها بسيار خطرناک است
سخنگوي وزارت خارجه ياد آور شد: اينکه آنها هر وقت اراده کنند نيروي نظامي وارد کشورها کنند خلاف معاهدات بينالمللي و بسيار خطرناک است. همه بايد با اقدامات خودسرانه برخورد کنند.
گراميداشت روز صليب سرخ
مهمانپرست در آغاز اين نشست خبري روز جهاني صليب سرخ و هلال احمر را گرامي داشت و گفت: اين حرکت بشردوستانه به عنوان بازوي توانمند در کنار کشورهاست که به اقدامات انساني ميپردازد و به کمک آسيب ديدگان مشغول است و هلال احمر ايران نيز در سيل پاکستان، زلزله در ژاپن و درگيريهاي داخلي در ليبي کمک هاي خود را ارايه داده است.