کد خبر 452013
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸

بر فرض که بررسی برجام در کنگره آمریکا فقط برای «رد» آن باشد و نه تصویب! خب! چه عیبی دارد که اجازه بدهید مجلس شورای اسلامی نیز برجام را با هدف رد آن بررسی کند و چنانچه دلیلی برای رد آن پیدا نکرد، رای به تصویب آن بدهد، یعنی دقیقاً همان کاری که به قول آقای عراقچی، کنگره آمریکا در حال انجام آن است.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در نقد سخنان اخیر عراقچی که برجام را مشمول اصل 77 قانون اساسی ندانست، نوشت: آقای دکتر عراقچی معاون محترم وزارت امور خارجه که در برنامه دوشنبه شب گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما شرکت کرده بود، در پاسخ به این پرسش که «آیا قرار است برجام به صورت لایحه به مجلس ارائه شود یا نه؟» اظهاراتی داشت که درباره آن گفتنی‌هایی هست.
الف: ایشان با تاکید بر این که «برجام» از سوی دو طرف به صورت داوطلبانه اجرا می‌شود آن را مشمول اصل 77 قانون اساسی ندانسته و گفت: «طبق اصل 77 قانون اساسی تمامی معاهدات، موافقت‌نامه‌ها و قراردادها باید برای تصویب به مجلس ارسال شود و نتیجه گرفت که «برجام» از نوع معاهده و توافقنامه و قرارداد نیست که نیازی به تصویب مجلس داشته باشد! این برداشت از اصل 77 قانون اساسی در حالی است که اصل یاد شده مطابق تفسیر شورای نگهبان شامل تمامی اسنادی است که برای کشور تعهدآور باشد و در آن تاکید شده است که ملاک و معیار در این زمینه «تعهدآور» بودن سند است و اسامی و عبارات نمی‌تواند هیچ سند تعهدآوری را از شمول اصل 77 قانون اساسی خارج کند. بنابراین باید از جناب عراقچی پرسید؛ اگر «برجام» هیچ تعهدی را برعهده کشورمان نمی‌گذارد که دیگر، نام آن سند و یا توافق نیست و اساساً نیازی به 12 سال مذاکره و این همه‌ آمد و شد نداشت و اگر تعهدآور است -که هست - فقط بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی قابل اجرا خواهد بود.
ب: آقای عراقچی اظهار داشته است که «هیچ‌یک از اعضای برجام، این توافق را در پارلمان‌های خود به تصویب نمی‌رسانند» و در پاسخ به این پرسش که اگر چنین است، چرا موضوع در کنگره آمریکا مطرح است؟ می‌گوید «بحث‌هایی که در کنگره آمریکا مطرح است برای تصویب نیست، بلکه برای رد آن است»! که باید گفت: این اظهارنظر از جناب دکتر عراقچی به عنوان عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده کشورمان دور از انتظار است. چرا که به قول ایشان «بحث و بررسی کنگره برای تصویب برجام نیست، بلکه برای رد آن است» خب! آیا این ماجرا مانند هر بررسی دیگری دارای دو سوی مشخص «رد» یا «پذیرش» نیست؟! توضیح این که اگر کنگره آمریکا برجام را رد نکند، به مفهوم آن است که برجام را «تصویب» کرده است. آیا غیر از این است؟ بنابراین، کنگره آمریکا در حال بررسی برجام برای رسیدن به یک نتیجه مشخص «رد» یا «قبول» است. اگر رد کند، تصویب نکرده و اگر بپذیرد، تصویب کرده است. پس، چرا می‌فرمایند «بحث کنگره برای تصویب نیست بلکه برای رد آن است؟!»
و اساساً اگر آنگونه که برادر عزیزمان آقای عراقچی می‌فرمایند، بحث کنگره فقط برای رد برجام باشد یعنی از هم‌اکنون نتیجه آن معلوم است، بنابراین نشست‌های پی‌در‌پی کنگره برای چیست؟! آیا به قول اهل منطق، درباره کلیات ابوالبقاء بحث می‌کنند؟!
ج :‌ بر فرض که بررسی برجام در کنگره آمریکا فقط برای «رد» آن باشد و نه تصویب! خب! چه عیبی دارد که اجازه بدهید مجلس شورای اسلامی نیز برجام را با هدف رد آن بررسی کند و چنانچه دلیلی برای رد آن پیدا نکرد، رای به تصویب آن بدهد، یعنی دقیقاً همان کاری که به قول آقای عراقچی، کنگره آمریکا در حال انجام آن است.
د: معاون محترم وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از مصاحبه یاد شده تاکید می‌کند به نظر  وزارت خارجه و از دید منافع ملی به صلاح نیست که برجام به مجلس بیاید چرا که در آن صورت، مجموعه‌ای از اقدامات داوطلبانه به قانون تبدیل می‌شود! برادر عزیزمان جناب عراقچی توضیح نمی‌دهند که؛
اولاً؛ اگر انجام تعهدات برجام الزام‌آور نیست که باید گفت «توافقی» صورت نگرفته است و آن همه تاکید و تصریح بر پایبندی طرفین به اجرای آن، سخن بیهوده‌ای است! ولی واقعیت آن است که طرفین به اجرای دقیق و بی‌کم و کاست برجام ملزم شده‌اند و قطعنامه 2231 شورای امنیت به گفته خود آقایان، تضمین اجرای برجام از سوی طرفین توافق وین است.
و ثانیاً؛ آنچه به صلاح نیست، دور زدن قانون اساسی و نادیده گرفتن اصول 77 و 125 آن است که بر تصویب تمامی توافقات و معاهدات و... هر سند تعهدآوری از سوی مجلس شورای اسلامی تاکید و تصریح دارد. و بدیهی است که عنوان «داوطلبانه» غیر از دور زدن قانون اساسی که یک «بدعت» تازه است مفهوم دیگری ندارد.
هـ: اگر دولت و اعضای محترم تیم مذاکره‌کننده کشورمان، متن توافق وین -برجام- را تامین‌کننده منافع و مصالح ملی ایران اسلامی می‌دانند، چرا باید نسبت به بررسی آن از سوی نمایندگان ملت، که نص صریح قانون اساسی است، اینهمه نگران باشند؟!


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    احسنت
  • ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    هیچ ایرادی نداره
  • ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    بعضی حرفهای تیم مذاکره کننده خنده داره. انگار دارن با چند تا بچه حرف میزنند
  • ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    جناب عراقچی اولا مگر رهبری نفرمودند باید از راه هایی که قانون پیش بینی کرده بررسی شود؟ چرا شما اصرار دارین که بدون بررسی همه بپذیرند. دوما تشخیص منافع ملی با نظام است نه با جناب عالی
  • ناشناس ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    درود بر حاج حسین شریعتمداری سردار قلم .
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    درود بر شما آقای شریعت مداری... من به روزنامه شما اعتقاد نداشتم ولی در این قضایای مذاکرات انصافا فقط شما بودید که حق را گفتید
  • ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    احسنت
  • ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    جل الخالق !كنگره مي تواند برسي كند اما مجلس نمي تواند برسي كند .
  • ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    به نظر مي رسد يك نگراني از سوي دولت و تيم مذاكره كننده از بررسي برجام به صورت لايحه در مجلس وجود دارد.مقام معظم رهبري فرمودند ما هيچ مطلب محرمانه اي در مذاكرات نداريم . تيم مذاكره كننده كه مردم و نمايندگان را در مراحل مذاكرات در بي خبري گذاشتند اكنون چرا اجازه بررسي جزئيات مذاكرات( توافق )‌را در مجلس نمي دهند؟؟؟؟
  • شهاب ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    دقیق و منطقی بود
  • بشری ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    اسم کلاه گشادی که در توافق سرمون رفت را فتح الفتوح مینامند و طوری حرف میزنند که انگار فقط اونها هستند که به فکر منافع ملت هستند!!!
  • رسول مشهدي ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    جناب شريعتمداري با عرض پوزش انگار شما اطلاعي نداريد كه مجلس با تصويب طرح صيانت از دست اوردهاي هسته اي تصويب اين توافق را بعهده شوراي عالي امنيت ملي گذاشته است. ايراد دوم اينكه اگر مجلس احيانا انرا تصويب كند كه با جوي كه در مجلس وجود دارد احتمال ان وجود دارد براي دولت يك الزام قوي و ملي بوجود مي اورد كه حتي در صورت بد عهدي هاي طرف غربي بازهم دولت ملزم به اجراي ان خواهد شد. البته بررسي آن هيچ اشكالي ندارد و با بررسي آن موافقم.
  • ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    0 0
    به این دلیل که مجلس ما مجلس قانون گذاریه نه تصویب توافقات اگه بودنین در هیچ یک از کشور های پنج به علاوه یک توافق تصویب نشده کنگره آمریکا هم مجلس قانون گذاری نیست.
  • علی3 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۲
    0 0
    البته با توجه به قطعنامه تصویب شده شورای امنیت در صورت بدعهدی هم باز ما ملزم هستیم! جایگاه مجلس فراتر از شورای عالی امنیت ملیه و طبق قانون اساسی هم باید در مجلس تصویب بشه و نمیدونم مجلس هدفش ازین مصوبه چیه!
  • علی3 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۲
    0 0
    :|
  • ایوب ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۲
    0 0
    بهتر است برجام در مجلس ما هم فقط برای رد آن مورد بررسی قرار گیرد اگر رد شد که شد ولی اگر رد هم نشد الزامی هم برای تصویب آن هم نیست در واقع نوعی زیرکی انجام می شود هم بررسی مجلس صورت می گیرد در عین حال قانون الزام آوری هم برای کشور و دولت به تصویب نمی رسد
  • مهماندار هواپیما ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۳
    0 0
    حاجی عیب ان اینه که مردم نامحرم هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس