کد خبر 455766
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳

معاونت های آموزشی و درمان وزارت بهداشت تفاهم نامه همکاری مشترک به منظور ارتقاء ارائه خدمات و فعالیت های آموزشی در اورژانس، تجهیز بیمارستان های آموزشی و ارتقا آموزش خدمات سرپایی امضا کردند.

به گزارش مشرق، معاونت های آموزشی و درمان وزارت بهداشت تفاهم نامه همکاری مشترک به منظور ارتقاء ارائه خدمات و فعالیت های آموزشی در اورژانس، تجهیز بیمارستان های آموزشی و ارتقا آموزش خدمات سرپایی امضا کردند.

ارتقاء ارائه خدمات و فعالیت های آموزشی در اورژانس

دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به بندهای این تقاهم نامه یادآور شد: دسترسی به پزشک متخصص در كلیه ساعات شبانه‌روز در بیمارستانها یكی از مهمترین زمینه‌های ارتقای كیفیت خدمات بیمارستانی و جلب رضایتمندی بیماران است.

وی گفت: در این بین بیمارستان­های آموزشی از شرایط خاصی برخوردار بوده و مشارکت مستقیم دانشجویان خصوصا دستیاران و دانشجویان پزشكی سالهای آخر در فرآیند تشخیص و درمان تحت نظارت پزشکان متخصص بسیار ضروری است.

لاریجانی اظهار داشت: برنامه تربیت متخصص طب اورژانس در دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همچنین حضور دستیاران فوق تخصصی در بیمارستان­های آموزشی ایجاب می کرد تا برنامه ­ای روشن جهت نحوه حضور این متخصصین در بیمارستان­های آموزشی و مشارکت در امر آموزش تدوین شود.

وی افزود: طی تفاهم نامه مشترکی که در زمینه مقیمی پزشکان و اورژانس با معاونت درمان منعقد شد تا این موضوع سامان یابد. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت از کلیه روسای دانشگاهها خواست مفاد این تفاهم نامه را در بیمارستان­های آموزشی اجرا و نتیجه اقدامات انجام شده در این زمینه را به معاونت­های آموزشی و درمان اعلام کنند.

وی افزود: دستورالعملهای مربوط به پزشك مقیم، به تناسب نوع و شرایطی که در تفاهم نامه منعقد شده تدوین و متعاقبا جهت اجرا به دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور ابلاغ خواهد شد.

بستر ارتقاء آموزش علوم پزشکی و ارائه خدمات سرپایی فراهم می شود

لاریجانی در ادامه از ارتقای كلینیک های ویژه به منظور توسعه آموزش های سرپایی خبر داد و گفت: ارتقاء کیفیت خدمات سرپایی و اعتلای آموزش در این بخش یكی از مهمترین دغدغه‌های موجود در همه دانشگاهها و نظام های ارائه خدمات سلامت جهان است.

وی گفت: گسترش كلینیكهای ویژه و ایجاد ارتباطات سازمانی و آموزشی آنها با بیمارستانهای آموزشی و دانشكده‌های پزشكی، الگوی موفقی برای ارتقای آموزشهای سرپایی بوده و می­تواند ضمن ایجاد بستر مناسب برای ارتقای كیفیت خدمات درمانی، نقش مهمی در ارتقای آموزش پزشكی نیز ایفا کند. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: باتوجه به اهمیت این كلینیک ها، بندی از تفاهم‌نامه همكاری میان معاونت آموزشی و معاونت درمان به این موضوع اختصاص یافت. 

وی اظهار داشت: از دانشگاههای علوم پزشکی کشور انتظار می رود با نگاه ویژه به این موضوع بسترهای موجود جهت اجرایی سازی این تفاهم­نامه در دانشگاهها را فراهم آورده و گزارش اقدامات صورت گرفته را به این دو معاونت اعلام کنند. 

لاریجانی با بیان اینکه نتایج واصله از دانشگاهها در کمیته مشترک آموزش و درمان وزارت بهداشت بررسی می شود یادآور شد: الزامات اجرایی سازی تفاهم نامه به فراخور امکانات هر دانشگاه/ دانشکده متعاقبا ابلاغ خواهد شد.

بیمارستانهای جامع زنان با رویکرد توسعه آموزش علوم پزشکی راه اندازی خواهند شد

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به بخش دیگری از این تفاهم نامه، از گسترش بیمارستانهای جامع زنان در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: گسترش دسترسی به خدمات با كیفیت بهداشتی و درمانی به اقشار و سطوح مختلف جامعه از جمله زنان یکی از مهمترین وظایف متولیان نظام سلامت است.

لاریجانی با اشاره به پیشینه غنی فرهنگی و دینی کشور و لزوم توجه به ملاحظات خاص در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زنان، گسترش بیمارستانهای جامع زنان را بستری مناسب برای ارائه خدمات به این قشر و زمینه ساز آموزش‌های بالینی عنوان کرد.

وی گفت: در بندی از تفاهم نامه مشترک با معاونت درمان به این موضوع پرداخته شده و در این راستا بیمارستان­های جامع زنان موجود و یا ظرفیت­ها و امکانات مورد نیاز دانشگاهها علوم پزشکی کشور برای راه اندازی این بیمارستان ها رصد خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل گسترش بیمارستان­های آموزشی جامع زنان و نحوه ارائه خدمات درمانی و آموزشی در این بیمارستان­ها در کمیته مشترک دو معاونت تدوین و جهت اجرا به دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد.

تجهیزات بیمارستان های آموزشی کشور ساماندهی می شود

لاریجانی از ساماندهی تجهیزات بیمارستان های آموزشی کشور در راستای تفاهم نامه مشترک میان معاونت های آموزشی و درمان وزارت بهداشت خبر داد. 

وی با اشاره به توسعه دانش مهندسی پزشکی و تاثیر آن بر فرآیندهای تشخیصی و درمانی، دسترسی مراكز درمانی به تجهیزات پیشرفته و مناسب را یکی از عوامل ارتقای كیفیت خدمات تشخیصی و درمانی و در نهایت افزایش رضایتمندی بیماران عنوان کرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: بیمارستانهای آموزشی مراكزی هستند که در آنها فرآیند خدمت بالینی به بیماران همزمان با آموزش و تحقیق شکل می گیرد و الزامی است که بخشهای تربیت کننده دانشجو خصوصا دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و تکمیلی تخصصی از حداقل های تجهیزات برخوردار باشند. 

وی افزود: در همین راستا باید نسبت به تجهیز بخشهای مرجع به جدیدترین تکنولوژی های پزشکی روز دنیا جهت آموزش، تحقیق و ارئه خدمت توامان اقدام شود. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت با توجه به ماهیت تحول پذیر تکنولوژی‌های مورد استفاده در تجهیزات پزشکی لازم است تا دوره های بازآموزی مداوم در خصوص نحوه و الزام بکار گیری این تجهیزات برای اساتید برگزار شود و دستیاران نیز در طول دوره آموزش تخصصی و فوق تخصصی آموزش های لازم را در این زمینه دریافت کنند. 

لاریجانی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک مابین معاونت های آموزشی و درمان در زمینه تجهیز بخش های آموزشی خبر داد و گفت جهت اجرایی سازی مفاد این تفاهم نامه به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس