به گفته یکی از استادیارهای رشته آنکولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه میسوری به نام ساندرا آکزیاک بچل «این مطالعه روشن کرده است که ریزوِراتول سبب تغییر در سیستم ایمنی بدن سگها میشود اما تغییراتی که ایجاد کرده، پرسشهای بیشتری را پیش کشیده است.»خانم آکزیاک میافزاید: «ما متوجه شدیم که ریزوِراتول همزمان به دو شیوه متفاوت باعث کاهش و افزایش (عملکرد) سیستم ایمنی بدن سگها میشود. اگر بتوانیم به درک بهتری در این مورد برسیم که چرا ریزوِراتول سبب چنین تغییراتی میشود، از این ماده شیمیایی میتوان به شکل ارزشمندی برای درمان سرطان و بیماریهای دیگر، هم درباره انسانها و هم در حیوانات استفاده کرد.»
به گزارش futurity.org در این تحقیق که نتایجش در ژورنال Veterinary Immunology and Immunopathology منتشر شده است، دانشمندان با تزریق ریزوِراتول در خون سگسانان، عملکرد دستگاه ایمنی این حیوانها را اندازهگیری کردهاند. ریزوِراتول سبب شد که سلولهای سفید تحریک شده در خون سایتوکینهای التهابی بیشتر و ضد التهابی کمتر آزاد کنند که سبب میشود تا سلولها در مورد بروز عفونت یا التهاب ارتباط بیشتری با یکدیگر برقرار کنند و سیستم ایمنی بدن فعالتر شود.
در همین حال پژوهشگران مشاهده کردند که توانایی سلولهای ایمنی نوتروفیل که با کشتن باکتریها به مبارزه با بیماریها کمک میکنند، کاهش یابد و این به معنی کاهش توان سیستم ایمنی است.
به گفته پژوهشگران دانشگاه میسوری، با وجود این دو تأثیر متضاد که باید برای پیبردن به مکانیزم آن آزمایشهای بیشتری انجام شود، ریزوِراتول را میتوان درمان مکمل ارزشمندی برای مبارزه با بیماریهای قلبی و همچنین سرطان در نظر گرفت.
منبع: سایت هدانا