به گزارش مشرق، محمد شریعتمداری شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، بابیان اینکه اقدامات دولت تدبیر وامید در بعضی موارد مایه امید و نشاط شده است، اظهار داشت: با اینحال نیازهای فراوانی همچنان وجود دارد که با این احوال هیچ تحول جدیدی در استانها ایجاد نمیکنیم و این منابع موجود صرف به بهرهبرداری رسیدن سریع و بهموقع پروژههایی میشود که در زندگی مردم نقش اساسی دارد.
وی در رابطه با تعهدات سفر دولت به استانها، افزود: این موضوعات در تهران پیگیری و همه وعدهها عملی میشود بنابراین اگر گفتهشده تا پایان سال 94 باید کاری به اتمام برسد باید این کار انجام شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور عنوان کرد: تاکنون هیچ وعدهای نبوده که از آن خارج شویم که در این زمینه استثناءهای خیلی معدودی مانند موضوع سد تنگ معشوره استان ارستان وجود دارد که یک موضوع خیلی بزرگ است.
وی با بیان اینکه سد معشوره پروژهای نیست که بلامعارض باشد، بیان کرد: این پروژه با لحاظ فنی یک اختلافات اساسی دارد کما اینکه این پروژه بدون اینکه قراردادی بین پیمانکار و وزارت نیرو تنظیمشده باشد شروعشده است.
شریعتمداری تصریح کرد: پروژه سد تنگ معشوره یک گرفتاری استان است بنابراین تلاش کردیم با گنجاندن آن در پروژههای سفر شرایطش را به شرایط طبیعی تبدیل کنیم و آنچه تصمیم گرفته شد این بود که مشخصات فنی سد را تغییر بدهیم بهگونهای که حداقل آسیب را بحث محیطزیست داشته باشد چراکه سازمان محیطزیست گزارش کامل، روشن منفی در حوزههای این سد داشت.
وی گفت: بابیان اینکه باید حجم مخزن سد تنگ معشوره را تغییر دهیم، اظهار داشت: در رابطه با سد تنگ معشوره همه این مسائل به وزارت نیرو ابلاغشده کما اینکه به لحاظ این جهات قرار شده که این کار انجام شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور بابیان اینکه منفعت اجرای طرح سد تنگ معشوره در زیر کشت بردن اراضی کوهدشت و حوزه آبریز است، افزود: به نظر میآید این کار باید زودتر راهاندازی شود بنابراین تمام تلاش ما بر این است که به آن سمت حرکت کنیم.
وی بابیان اینکه شورای برنامهریزی و توسعه استانها عقد منفصل فعالیت توسعه منطقهای ما است، گفت: شورای برنامهریزی و توسعه استانها در یک منطقه جایگاه بسیار مهم و والایی دارد بنابراین اگر استان فقط خود را سرگرم فعالیت روزمره کند و به مبحث کلان استان نپردازد بهطور حتم به لحاظ توسعه و عمران شهری جاهای خوبی نخواهد رسید.
شریعتمداری عنوان کرد: علیرغم توسعهای که در استان لرستان انجامگرفته در این توسعه نابهنجاریهای فراوانی وجود دارد بنابراین یک توسعه غیر متوازن است.
وی بیان کرد: در بحث توسعه لرستان بایستی مشخص شود که استان بر پایه کدام فعالیت اقتصادی بهعنوان هسته مرکزی بچرخد چراکه در استان ظرفیتهای مانند معدن، کشاورزی، دامپروری، گردشگری وجود دارد که بههیچوجه نمیتوانیم این استان را از هیچکدام از این ظرفیتها منفصل کنیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور تصریح کرد: بهطور حتم بایستی هسته مرکزی توسعه استان معلوم باشد و بقیه ظرفیتهای توسعه در کنار آن شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی توسعه یکی از مهمترین رسالتهای خود استان است که پیشنهادات سازندهای در این هیئت به مرکز ارائه و در جهت تصویب آنها تلاش کند.
شریعتمداری گفت: با بررسی توسعه استان باید معلوم شود چقدر ارزشافزوده در حوزهای مانند معدن، صنعت و کشاورزی به دست بیاید بنابراین حداقل در یک افق روشن پنجساله بایستی روشن شود که در کدام زمینهها به جایگاهی برسیم.
وی اظهار داشت: استان میبایست به تبدیل کردن استان به یک استان الکترونیکی، مسائل مربوط بهنظام برنامهریزی استان، طرحها و پروژهها، طرح آمایش سرزمین، برشهای شهرستانی و منطقهای بپردازد.
معاون اجرایی رئیسجمهور در رابطه با گازرسانی افزود: در حوزه گازرسانی قدمهای خوبی در سال گذشته برداشته شد و گازرسانی به شهرها و روستاها با جدیت در دستور کار بوده و تا میانهسال 96 نزدیک دو و نیم میلیون نفر خانوار به شبکه گاز کشور اضافه میشود.
وی بابیان اینکه 95 درصد جمعیت کل کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار خواهد گرفت، بیان کرد: در استان لرستان نیز طی دو سال گذشته پیشرفت خوبی در زمینه گازرسانی داشته بهطوریکه پیش از دولت تدبیر وامید 335 روستا گازرسانی شده بود که با رشد 105 درصد نسبت به گذشته در طی دو سال پیشرفت خوبی داشته و اکنون نیز 407 روستا در دستور کار استانداری لرستان است.
کد خبر 459508
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۰
- ۰ نظر
- چاپ
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: حدود ۲.۵ میلیون نفر خانوار تا میانهسال ۹۶ به شبکه گاز کشور اضافه میشوند.
منبع: تسنیم