وی با بیان اینکه اسپانیا سابقه طولانی روابط با ایران را در همه زمینهها دارد، ابراز امیدواری کرد که زمینههای همکاری در همه حوزهها گسترش یابد.
ظریف گفت: عنوان شد که در مورد حقوق بشر و حمایت از حقوق مردم بخصوص پناهندگان گفتوگو کنیم و همچنین بر برخورد جدی با پدیده تروریسم و افراط گرایی تاکید کردیم.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: اسپانیا به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت میتواند نقش مهمی در حل بحرانها در سوریه و لیبی داشته باشد.
ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص بحران سوریه و حضور بشار اسد بر مسند قدرت با اشاره به اظهارات وزیر خارجه اسپانیا عنوان کرد: اصولی که مطرح شد و روشهای صلح آمیز برای بحران سوریه نزدیک به دیدگاههای ماست و معتقدیم باید مشکل سوریه از راه سیاسی حل شود و راه حل نظامی برای بحران سوریه نیست.
وی افزود: فقط مردم سوریه حق دارند که در مورد رئیس جمهور این کشور تصمیم بگیرند.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه کسانیکه در 2 سال گذشته درباره رئیس جمهور سوریه شرط و شروط گذاشتند، باعث شدند که جنگ ادامه یابد و مسئول خونریزیهایی هستند که این چند سال رخ داد، اظهار داشت: چراکه آنها تصمیمی که مردم سوریه میخواستند، بگیرند را خودشان عهده دار شدند و میخواستند که از بیرون تصمیماتشان را بر مردم تحمیل کنند.
ظریف ادامه داد: آنها باید هر چه سریعتر از این خودخواهی کنار بکشند و تصمیم را به مردم واگذار کرده و اجازه دهند از طریق نهادهای قانونی و با استفاده از ابزارهای موجود، صلح و آشتی به سوریه بازگردد و یقین داریم که از این طریق بحران سوریه خاتمه مییابد.
رئیس دستگاه دیپلماسی از دولتهای خارجی که مانع تحقق صلح در سوریه بودهاند، خواست که اقدامات خود را متوقف کرده و منافع کوتاه مدت خود را با هزینه مردم سوریه دنبال نکنند و اجازه دهند آنها به ثبات برگشته و این بحران آوارگان متوقف شود.
وی با تأکید بر اینکه حتماً با شعارهایی که این روزها از سوی برخی همسایگان سوریه شنیده میشود، صلح به سوریه بازنمیگردد، عنوان کرد: این کشورها با توقف حمایتها میتوانند به حل مشکل سوریه کمک کنند.
ظریف در پایان گفت: ما به همه اصرار داریم که از راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه استفاده و رویای پایان دادن به شرایط در سوریه را از طریق نظامی فراموش کنند.