وی در ادامه ضمن اشاره به بعد حقوقی برجام گفت: "تفاهم ایران و گروه 1+5 به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده است که این موضوع به نوعی الزام حقوق بینالملل برای طرفین ایجاد مینماید. براین اساس طرفین ملزم هستند تا وقتی که طرف مقابل به تعهدات خود پایبند مانده است آن را نقض نکند. قطعنامه شورای امنیت به نوعی ضمانت اجرایی ایجاد کرده است که اگر دولت آمریکا آن را نقض کند ، به نوعی تعهدات و الزامات بینالمللی ایالات متحده را نقض کرده است."
عراقچی با بیان این که اگرچه اصل حاکمیت برای طرفین در برجام وجود داشته باشد اما هر کشوری که از تفاهم خارج شود باید تبعات آن را نیز بپذیرد، گفت: "نقض تفاهم برجام منجر به تبعات سنگین سیاسی و بینالمللی خواهد شد و به طرف مقابل اجازه میدهد که برنامههای خود از سربگیرد. برهمین اساس ایران در صورت لغو تفاهم برجام میتواند برنامههای صلحآمیز هستهای خود را بدون هیچ گونه محدودیتی از سر بگیرد."
وی همچنین گفت: "تفاهم برجام براساس منافع دو طرف تنظیم شده است، اگر یک طرف بخواهد موضوع را نقض کند باید از منافعی که کسب کرده صرف نظر کند."
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در واکنش به تلاشهای جمهوریخواهان برای به شکست کشاندن تفاهم برجام گفت: "آمریکا با لغو تفاهم برجام که به نوعی نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است، باید هزینه های سیاسی و حقوقی آن را در جامعه بینالملل بپردازد."
وی در انتها گفت: "آمریکاییها اگر توانایی پرداخت هزینههای نقض تفاهم برجام را در آینده دارند میتوانند آن را نقض کنند. جمهوری اسلامی تبعا عکسالعمل خود را نشان خواهد داد و برنامههای راهبردی خود را از سر میگیرد."