پس از انجام این مذاکرات محمود واعظی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از توافق وین، دیدارهای مختلفی با کشورهای متعدد داشتیم اما فرانسه جزو کشورهایی بود که اقبال خوبی نشان داد و برای همکاری پس از دوره تحریمها تلاش کرد به سرعت گذشته را جبران کند.
وی با بیان اینکه وزیر این کشور به همراه هیاتی متشکل از شرکتهای بزرگ اقتصادی فرانسه راهی ایران شده، اظهار کرد: در میان این شرکتها هشت شرکت در حوزه مخابرات و ماهواره فعالیت دارند که با این شرکتها و وزرای مهمان مذاکرات متعددی در زمینه ارائه مشاوره برای ساخت ماهواره ملی و سنجش از راه دور و پرتاب آنها صورت گرفت.
واعظی در عین حال متذکر شد: علاوه بر این با توجه به آنکه از شرکتهایی مانند ایرباس هم نمایندههایی در این جمع حضور داشت، قرار بر آن شد که مذاکرات مدیران این شرکت با سازمان فضایی ادامه داشته باشد.
وی پروژههای تحقیقی در خصوص امنیت و کیفیت شبکه را از دیگر مباحث مورد بحث برشمرد و گفت: شرکت اورنج که یکی از اپراتورهای بزرگ فرانسه است که در 28 کشور دنیا حضور دارد به عنوان یکی از این شرکتها مهمان ایران است که در زمینه همکاریهای بیشتر این اپراتور با اپراتورهای ایرانی نیز مذاکراتی صورت گرفته است.
وزیر ارتباطات کشور همچنین یادآور شد: از سالهای گذشته در مباحثی مانند تولید سیم کارت و کارتهای هوشمند از محصولات فرانسوی استفاده میشده و حال قرار بر آن است که کمیسیون مشترکی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و امور فضایی میان دو کشور تشکیل شده و امور مختلف به واسطه آن پیگیری شود.
وی همچنین با اشاره به سفر رییسجمهور به پاریس که قرار است طی ماههای آتی صورت بگیرد، گفت: فکر میکنم با توجه به افتتاح مرکز تجاری فرانسه در ایران زمینه برای همکاریهای بیشتر دو کشور فراهم خواهد شد.
واعظی همچنین متذکر شد: در این مذاکرات دو نکته به عنوان تسهیلکننده پروژهها مورد توجه قرار گرفت که اولین آنها بحث محدودیتهای بانکی ایران بود که لازم است این مساله به حالت عادی خود برگردد.
وی ادامه داد: مورد دوم نیز به بحث بیمه فرانسه مربوط میشد که لازم است این بیمه برای ایران نیز فعال شود چرا که در غیر این صورت مذاکرات صورت گرفته عملیاتی نخواهد شد.
وزیر ارتباطات کشور در پاسخ به این سوال که با وجود مذاکرات متعدد صورت گرفته به نظر میرسد نتیجه خاصی از این مذاکرات حاصل نمیشود، توضیح داد: اکنون مذاکراتی که صورت میگیرد به پروژههای و طرحهای کلان بزرگ مربوط میشود. حال باید به این نکته توجه داشت که زمانی که بحث درباره طرحها و پروژههای بزرگی مانند ماهواره یا نفت است قطعا مدت زمان مذاکرات کمی به طول خواهد انجامید.
وی ادامه داد: اکنون تازه یک تا دو ماه است که هیاتهایی شروع به رفت و آمد به ایران کردهاند اما گویا مخالفان تنها نیمه خالی لیوان را دیده و تنها به انتقاد میپردازند در صورتی که طی این ماهها این همه مسوول و شرکت خارجی به ترتیب راهی ایران شدهاند. بر همین اساس باید به این دوستان گفت که کمی برای انتقاد صبوری به خرج دهند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش در پاسخ به این سوال که آیا در مذاکرات با این کشورها کیفیت خدماتی که میتوان از آنها گرفت مورد توجه قرار میگیرد؟ توضیح داد: در گذشته ممکن است که به دلیل تحریمها گاه تجهیزاتی با کیفیتی کمتر خریداری شده باشد اما اکنون تلاش بر آن است که محصولاتی با بهترین کیفیتها خریداری شود البته حتی در گذشته هم گاه تجهیزات مخابراتی ما به گونهای بود که در موارد متعدد BTSهای ما با آنچه در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار میگرفت یکسان بود.
واعظی در بخش پایانی صحبتهای خود با تاکید بر اینکه ایران در روابط بینالملل خود دنبال روابط عادلانه و منصفانهای که از هر لحاظ منافع کشور در آنها دیده شده باشد میرود، اظهار کرد: اپراتور اورنج فرانسه در حال حاضر با یکی از اپراتورهای ایرانی در حال مذاکره است تا شاید بتواند از این اپراتور سهمی داشته باشد اما اکنون نمیتوان درباره جزئیات این موضوع نکتهای اعلام کرد و لازم است تا زمانی که این بحث به نتیجه نرسیده از ارائه جزئیات آن خودداری شود.
وزیر تجارت خارجی و گردشگری فرانسه نیز با اشاره به اینکه توافقات هستهای موجب شده تاریخ جدیدی میان دو کشور ایران و فرانسه ایجاد شود، گفت: ما میتوانیم در تمام زمینهها با یکدیگر همکاری داشته باشیم و اکنون تنوع شرکتهایی که راهی ایران شدهاند گویای آن است که زمینههای متعددی برای فعالیت میان دو کشور وجود دارد.
وی همچنین از ایجاد کمیسیون مشترک میان دو کشور خبر داد و سفر ماه نوامبر رییسجمهور به فرانسه را اتفاقی مهم در راستای گسترش روابط دو کشور برشمرد.