کد خبر 474138
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵

روند رخدادهای جنگ یمن از ماه می گذشته تا کنون نشان می دهد این دولت باراک اوباما بود که عربستان را به سمت جنگ فراگیر علیه یمن سوق داد و آتش جنگ را بین دو طرفی که پرجمعیت ترین کشورهای شبه جزیره عربی به شمار می آیند، شعله‌ور ساخت.

به گزارش مشرق، روزنامه سوری الوطن، عربستان به خیال باطل خسارت مالی و انسانی سنگین یمن خود را وارد جنگی کرد که علاوه بر تامین منافع آمریکا و سودجویی آن، خود بازنده اصلی این جنگ خواهد بود.

چه کسی برنده جنگ در یمن است؟

در ماه آوریل و می گذشته مهم ترین رسانه های آمریکایی از جمله واشنگتن پست، نیویورک تایمز، یو اس نیوز و نیوز ویک در پاسخ به این سوال که آیا عربستان بر یمنی پیروز می شود، تحلیل‌های متعددی را منتشر کردند.

پاسخ این رسانه‌ها حاکی از این بود که عربستان قادر به تحقق پیروزی در یمن نخواهد بود و نخواهد توانست اهداف این جنگ را که برایش هیچ سودی ندارد، تحقق بخشد.

در این خصوص باید پرسید آیا منطقی است که واشنگتن با بیشترین منافع راهبردی در خاورمیانه و حساسیت بالا در قبال هرگونه خطر جدی برای این منافع، در کنار پنج ابرقدرت جهان توافق اتمی با ایران را امضا کرده و تحریم ها علیه آن را پایان دهد، سپس عربستان به بهانه مقابله با نفوذ ایران در یمن آن را هدف حمله نظامی قرار دهد؟!

آمریکا، عربستان را در یمن گرفتار جنگ کرد

روند رخدادهای این جنگ از ماه می گذشته تا کنون نشان می دهد این دولت باراک اوباما بود که عربستان را به سمت جنگ فراگیر علیه یمن سوق داد و آتش جنگ را بین دو طرفی که پرجمعیت ترین کشورهای شبه جزیره عربی به شمار می آیند، شعله ور ساخت.

در این میان باید توجه داشت که اهداف آمریکا از به راه انداختن این جنگ به شرح زیر است:

اول: از هم پاشیدگی کشوری که در طول دو دولت و به عبارت بهتر در جریان ریاست جمهوری علی عبدالله صالح و نیز عبدربه منصور هادی متحد واشنگتن به شمار می آمدند.

علاوه بر این در این راستا سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بر اساس دلایل راهبردی بررسی های را در خصوص لزوم از هم پاشیدگی عربستان به مناطق طوایفی و قبیله ای در مرحله کنونی انجام داد.

این دلایل به آینده منطقه و دلایل اقتصادی گره خورده است به این ترتیب که بر اساس آن امکان صادرات نفت صخره آمریکا فراهم می شد به گونه ای که پس از تقسیم عربستان صادرات نفت آمریکا با  صادرات نفت عربستان رقابت داشته باشد.

سودجویی تسلیحاتی آمریکا از شعله ور کردن آتش جنگ علیه یمن

دوم: وزارت دفاع آمریکا پیش بینی می کرد که حمله عربستان به یمن به درازا کشیده و در نتیجه بخشی از سلاح و مهمات آمریکایی مورد استفاده عربستان مورد استفاده قرار گرفته و مستهلک شود و به دنبال آن سالانه دهها میلیارد دلار سود برای صنایع تسلیحاتی آمریکایی تامین شود.

به اضافه اینکه با این جنگ زمینه حضور کارشناسان آمریکایی در عربستان فراهم خواهد شد.

از همین رو واشنگتن  قطعنامه ای را بر شورای امنیت تحمیل کرد که به خوبی می دانست انصار الله و ارتش علی عبدالله صالح با آن موافقت نخواهند کرد، زیرا بر اساس آن از آنان خواسته می شد بدون هیچ  قید وشرطی تسلیم شوند و با این کار زمینه ادامه جنگ برای سالهای طولانی فراهم خواهد شد.

پیش بینی نادرست آمریکا از ورود مسکو به جنگ علیه یمن

سوم: به نظر می رسد واشنگتن امکان ورود مسکو به این جنگ را در نظر گرفته بود به این معنی که تصور می کرد به محض آغاز حملات هوایی عربستان به یمن، روسیه انصارالله و ارتش صالح را مورد حمایت قرار خواهد داد. اما مسکو  در این خصوص احتیاط داشته و با نوعی ملاحظه کاری سیاست خود را بر تاکید بر حل و فصل مسالمت آمیز جنگ بین دو طرف بنا نهاده و در آن دخالت نکرد.

اهداف آمریکا در یمن به درهای بسته خورد

اما تحقیق این اهداف آمریکایی همچنان در برابر ایستادگی بی نظیر ملت یمن به درهای بسته خورده است، آن هم در شرایطی که بین قدرت نظامی عربستان و توان نظامی یمن تفاوت زیادی است.

افزایش سطح مهارت و تجربه انصار الله برای ورود به خاک عربستان

به نظر می رسد مهارت و تجربه نیروهای مسلح انصار الله و ارتش عبدالله صالح در شش ماه اخیر در خصوص نفوذ به مرزهای سعودی و ورود به مواضع نظامی نزدیک شهرهای عربستان رو به افزایش است.

در این خصوص پایگاه اینترنتی رادیو لندن در یک تحلیل به عنوان چه کسی در حمله عربستان سود می برد؟ فاش کرد که دو کشور عربستان و یمن ملت و منابع ثروت خود را در این جنگ می بازند و علاوه بر این انتظار نمی رود عربستان در این جنگ پیروزی را از آن خود کند و به اهداف طراحی شده دست یابد.

به عبارت دیگر با وجود اینکه عربستان تصور می کند بهای انسانی و مالی سنگینی را بر ملت یمن تحمیل خواهد کرد، خود  بهای سنگینی را خواهد پرداخت.

جنگ یمن دروازه ورود خاورمیانه به جنگ سرد جدید

دیگر اکنون شکی نیست که جنگ تروریستی آمریکا علیه سوریه و جنگ مشابه عربستان علیه یمن به دروازه ورود منطقه خاورمیانه به جنگ سرد جدید و قطب بندی و کشمکش احتمالی بین دو قدرت جهانی تبدیل شده است و طبیعی است که سوریه و یمن در آن در پایگاه روسیه و چین جا خواهند داشت و عربستان نیز در پایگاه آمریکا.

در این شرایط باید پرسید آیا عربستان که در پایگاه آمریکایی قرار دارد، خواهد توانست در برابر آمریکا از خود و نقشه هایی که برای تقسیم خاک سعودی طراحی کرده است، دفاع کند؟

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس