گروه بینالملل مشرق- چند روز پیش "نادر طالبزاده" دبیر کنفرانس افق نو، در گفتگو با خبرنگار مشرق از برگزاری کنفرانسی در آینده نزدیک با عنوان "سیاهپوستان در آمریکا" در تهران خبر داد و اعلام کرد قرار است این کنفرانس با حضور قربانیان خشونت پلیس در کشور، وکلای پروندههای قربانیان، سیاستمداران سابق آمریکا، افراد آکادمیک و اساتید دانشگاه، برگزار شود. این برای اولین بار است که گروهی از سیاهپوستان معترض آمریکایی به صورت متمرکز به تهران میآیند.
انتشار این خبر واکنش روزنامه دیلیتلگراف انگلیس را
به دنبال داشت که البته رسانههای دیگر نیز اقدام به بازنشر آن کردند. در میان سایتهای
بازنشر دهنده این خبر، نقش شبکههای اجتماعی و انجمنهای اینترنتی قابل تأمل است. گروههای
سیاهپوست با بازنشر این خبر نسبت به وضعیت حقوق بشر در آمریکا انتقاد کردهاند.
پایگاه خبری تحلیلی "آتلانتا بلک استار" در مقدمه بازنشر مطلب دیلیتلگراف می نویسد: "اگرچه آمریکا به وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر، زیاد انتقاد میکند، اما اکنون ایران هم به مقابله برخاسته و میخواهد نشان دهد خود دولت آمریکا در زمینه حقوق سیاهپوستان چهقدر ضعیف عمل کرده است."
متن کامل گزارش روزنامه تلگراف انگلیس به شرح زیر است: ایران در تلاش است تا روی معضلات نژادی در آمریکا سرمایهگذاری و از این فرصت استفاده کند و به همین منظور از خانوادههای سیاهپوستان کشته شده توسط پلیس آمریکا دعوت کرده تا برای حضور در کنفرانسی با موضوع مقابله با تبعیض نژادی، در تهران دور هم جمع شوند.
بستگان حداقل یک سیاهپوست کشته شده توسط پلیس آمریکا گفتهاند که دعوت به کنفرانس "سیاهپوستان در آمریکا" را که قرار است اواخر سال جاری میلادی در تهران برگزار شود، خواهند پذیرفت. در عین حال گفتهاند که فکر نمیکنند به خاطر سفر به ایران و حضور در این کنفرانس، بعد از بازگشت به آمریکا مورد انتقاد یا اذیت و آزار قرار بگیرند.
"کاوانزا جمال بیتی" 23 ساله، در تاریخ 4 جولای در ویرجینیا به ضرب گلوله پلیس کشته شد. مادر و ناپدری او اخیراً از افسران قاتل فرزندشان شکایت کردند تا بتوانند 10 میلیون دلار غرامت از پلیس دریافت کنند. ناپدری "بیتی" در گفتگو با روزنامه تلگراف گفت: "من علاقهمند هستم به این کنفرانس بروم. قصد دارم با این کارم به مردم دنیا نشان دهم چه اتفاقاتی در آمریکا دارد میافتد. این اتفاقات به یک اپیدمی تبدیل شده و هیچ افسری هم به سزای عملش نمیرسد و محکوم نمیشود.
وی افزود: "ما بیشتر از آنکه نگران باشیم داعش ما را با بمب منفجر کند، نگران هستیم پلیس آمریکا ما را بکشد. خیلی سخت است که آدم در کشور خودش نگران امنیتش باشد. در آمریکا با سیاهپوستان دقیقاً مانند خارجیها برخورد میشود. ما را میکشند. ما در به اصطلاح "سرزمین آزادی" و "خانه شجاعان" زندگی میکنیم، اما پلیس این کشور با ما اینگونه برخورد میکند. نگرانی ما تروریستها نیستند، بلکه پلیس آمریکاست.
I24 شبکه خبری 24 ساعته رژیم صهیونیستی
افسر پلیس زمانی به "بیتی" شلیک کرد که در ساعات اولیه صبح و در واکنش به گزارشهایی درباره حضور یک مرد مسلح، به آن منطقه اعزام شده بود. سه افسر پلیس میگویند این مرد اول فرار کرده، اما بعد رو به پلیس برگشته و اسلحهاش را به سوی آنها نشانه رفته است. همین باعث شده که یکی از افسران به سوی او شلیک کند و از ناحیه سر او را هدف قرار دهد.
اتفاقاً همان افسر که به "بیتی" شلیک کرده، در یک مورد دیگر در سال 2012 هم طی یک مأموریت ساده ایست دادن به یک خودرو، به راننده آن خودرو هم شلیک و او را فلج کرده است.
آن چه اثبات شده این است که "بیتی" یک "شاتگان" همراه داشته، اما اسلحهاش تیر نداشته است. خانواده وی این ادعای افسران پلیس را که میگویند بیتی به سوی آنها نشانه رفته است، رد میکنند و میگویند، بیتی از پشت سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. شکایت آنها علیه افسران پلیس "مرگ بر اثر سوءقصد یا قصور" است.
سه افسر پلیس طی مدت تحقیقات پلیس جنایی و داخلی به مرخصی فرستاده شدهاند. پرونده "بیتی" تنها یک حلقه از زنجیره تیراندازیهای بحث برانگیز اخیر پلیس آمریکاست که منجر به شکل گیری تظاهرات در شهرهای سراسر آمریکا شده است. یکی از سازماندهندگان کنفرانس در ایران به روزنامه شرق گفت: "گروه بزرگی از سیاهپوستان آمریکایی، از جمله قربانیان خشونت پلیس و فعالان سیاهپوست قرار است برای حضور در این کنفرانس به ایران بیایند. آنچه که ما در قالب این کنفرانس انجام میدهیم به موازات تلاشهای دیپلماتیک دولت ایران و در راستای دستورات مقام معظم رهبری و بخشی از جنگ نرم ما مقابل قدرتهای جهانی است."
ماه آوریل سال جاری میلادی، آیتالله خامنهای رهبر ایران، پلیس آمریکا را به "استفاده بیرحمانه از قدرت" علیه شهروندان سیاهپوست متهم کرده است. وی طی سخنرانی در جمع افسران پلیس ایران، گفت: "در آمریکا، مردم سیاهپوست تحت ظلم و بیاحترامی و تحقیر هستند و همین رفتارها زمینه را برای ناآرامی فراهم کرده است."