هرچند بیش از یک سال است که آمریکا و تعدادی از متحدان این کشور از جمله کشورهای عربی در حال بمباران مناطق مختلف سوریه هستند، اما انگلیس تاکنون به دلیل مخالفتهای حزب کارگر، از ورود به سوریه اجتناب کرده و عملیاتهای هوایی این کشور به عراق محدود مانده است.
با این حال، دولت کامرون از چندی قبل زمزمهها برای مداخله نظامی در سوریه را آغاز کرده و برای دریافت مجوز پارلمان تلاش میکند. هرچند روی کار آمدن «جرمی کوربین» رهبر ضدجنگ حزب کارگر، کار کامرون برای دریافت مجوز را سختتر از گذشته کرده، اما او میگوید که به عقیدهاش نهایتا حملات انگلیس در سوریه آغاز میشود.
کامرون در مصاحبهای که روز یکشنبه در روزنامه تلگراف منتشر شد، در پاسخ به این سوال که آیا پارلمان مجوز مد نظرش را میدهد یا نه، با بیان اینکه ابتدا میخواهد از وجود اجماع در مورد این قضیه اطمینان یابد، گفت: «فکر میکنم کار درست، همین است. فکر میکنم که (دریافت مجوز) کاملا امکانپذیر شود، اما تا آن زمان، کارمان را به نحوی که الان هست ادامه میدهیم.»
به نوشته تلگراف، دستکم 50 نفر از اعضای حزب کارگر اعلام کردهاند که با وجود مخالفت کوربین، با درخواست دولت محافظهکار این کشور برای گسترش دامنه حملات به سوریه، موافقت خواهند کرد.
کامرون در این مصاحبه تأکید کرده است که انگلستان قصد دارد برای مقابله با داعش، توان نیروهای ویژه ارتش این کشور را افزایش دهد. به گفته وی، قرار است تجهیزات جدیدی برای این نیروها خریداری شود، تا توانایی نظامی آنها افزایش یابد.
نخستوزیر انگلیس از تصمیم خود برای افزایش شمار پهپادهای این کشور در سوریه و عراق هم خبر داد و گفت قرار است تعداد هواپیماهای بدون سرنشین که برای شناسایی و هدف قرار دادن اعضای داعش به کار گرفته میشوند، از 10 فروند کنونی به 20 افزایش یابد.
وی گفت: «در حال حاضر ما ناوگانی متشکل از 10 "ریپر" داریم. حالا میخواهیم آنها را با تعداد دو برابر آن هم از مدل به روزتری موسوم به "پروتکتر" جایگزین کنیم. اینطوری ناوگان ما دو برابر میشود تا ما امن و سالم نگه داشته و اطلاعات و دادههای بیشتری به ما بدهد و این امکان را برای ما فراهم کند که کسانی را که برای هدف قرار دادن ما نقشه میریزند، هدف قرار دهیم.»
با وجود حضور روسیه، به عملیات ادامه میدهیم
کامرون در بخش دیگری از این مصاحبه، تأکید کرد که با وجود حضور نظامی روسیه در سوریه، انگلیس همچنان به عملیاتهای پهپادی خود در سوریه ادامه خواهد داد.
این پهپادها تاکنون عمدتا برای عملیات جاسوسی و جمعآوری اطلاعات در سوریه مورد استفاده قرار گرفتهاند و در مواردی هم برخی اتباع غربی پیوسته به داعش، از جمله یک انگلیسی را هدف قرار دادهاند.
نخستوزیر انگلیس در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد که پهپادها بعدا دوباره اتباع انگلیسی را هدف قرار دهند، گفت: «خوب روشن است که این آخرین راه چارهای است که داریم. فقط زمانی باید به این گزینه متوسل شد که راه چاره دیگری وجود ندارد. کاری که ما تلاش میکنیم انجام دهیم، این است که از سفر افراد به این منطقه جلوگیری کنیم، با ضبط گذرنامههایشان، با همکاری با دولتهای محلی تا آنها را دستگیر یا بازداشت کنند. ما هر کاری که بتوانیم انجام میدهیم، اما نهایتا ما باید مردم بریتانیا را از تهدید تروریسم در امان نگه داریم.»
کامرون در مورد عملیات نظامی روسها در سوریه گفت در صورتی که مشخص شود روسیه در حال هدف قرار دادن مخالفان بشار اسد رئیسجمهور سوریه است، این حملات کاملا «قابل سرزنش» خواهند بود.
با این حال، وی بر خلاف همکاران آمریکاییاش، از انتقاد شدید یا صریح از ورود روسیه به سوریه خودداری کرد.